Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Fiskarsin matkailuvuosi näytti keväällä synkältä – sitten saapuivat kotimaiset turistit

Tämän kesän vetonaulaksi Fiskarsissa povataan Onoma-osuuskunnan ilmastonmuutosta käsittelevää Niitty-näyttelyä.

Sääntö-Suomi laittoi pienyrittäjän ahtaalle – nyt panimossa poreilee teekattila ja pakurilla maustettua olutta saa taas myydä

Luontoyrittäjien mielestä viranomaiset tulkitsevat elintarvikkeita koskevia pykäliä eri tavoin. Se harmittaa heitä.

Fiskars vilisee vielä puuseppiä ja Antrei Hartikainen, 27, on yksi heistä: "Kaikki fiilistelevät puuta, mutta ehkä työstä ei aina olla valmiita maksamaan"

Puuseppämestari, Vuoden nuori muotoilija Antrei Hartikainen uskoo, että uudet tekniikat voivat pelastaa puuseppien ammattikunnan.

Kansainvälisesti menestynyt suomalaistaiteilija Kim Simonsson valitsi kolme suosikkiaan Fiskarsin kesänäyttelystä – ja mukaan mahtui tietysti söpö eläin

Sammalihmiset-teoksistaan tunnettu kuvanveistäjä Kim Simonsson on yksi Fiskarsin kesänäyttelyn taiteilijoista. Pyysimme häntä poimimaan kolme suosikkia yli neljänkymmenen taiteilijan kansainvälisestä About Clay -näyttelystä.

Selvitä vanhan tavaran taustat – hyvä tarina voi nostaa antiikkiesineen arvon jopa kolminkertaiseksi

Antiikki elää uutta kukoistuskauttaan. Kertakäyttökulttuurin vastakohtana se vetoaa nykyään myös kierrätyssukupolveen.

Virkattuja ihmisiä, kriittisyyttä, kantaaottavuutta, nyrjähtäneisyyttä: Greetings from Suomi!

Fiskarsin kesänäyttely Greetings from Suomi ravistelee perinteisiä mielikuvia kotimaasta.

Viinatkin myydään nyt mielikuvilla – pientislaamo ei pärjää ilman suurta brändiä

Pientislaamot rynnivät markkinoille huolella hiottujen brändien, mielikuvien ja tarinoiden avulla. Suomalainen gini tekee kauppansa, mutta pelkkä Made in Finland ei enää riitä.

Suomeen ensimmäinen joukkorahoitteinen tislaamo

Fiskarsin Ruukkiin perusteilla oleva Ägräs Distillery on ylittänyt minimitavoitteensa joukkorahoituskampanjassa. Sen on tarkoitus aloittaa toimintansa todenteolla ensi syksynä.

Faces-festivaali saa jatkoa ja muuttaa Fiskarsiin

Faces-festivaali muuttaa Fiskarsin ruukkikylään. Tapahtuman piti loppua kokonaan jo toissa vuonna, mutta se jatkuu edelleen sekä yleisön vaatimuksesta että yleisen ilmapiirin takia. Viimeksi festivaali on järjestetty Raaseporin linnan raunioilla ja sitä ennen Pohjan kirkonkylässä ja Billnäsissä.

Fiskars esittelee mittavaa metsäomaisuuttaan

Fiskars esittelee omistamiaan metsiä yleisölle Raaseporissa. Yhtiön syntysijoilla Fiskarsin ruukkikylässä on tarjolla opastettuja kierroksia sekä omatoimiretkeilyä ensi viikon sunnuntaihin saakka. Normaalisti yhtiön metsäalueille ei ole vapaata kulkua.

Fiskarsin kesänäyttelyssä kohtaavat eri alojen ammattilaiset

Fiskarsin ruukin perinteisessä kesänäyttelyssä korostetaan tänä vuonna yhdessä tekemistä. Esillä on mitä erilaisimpien ryhmien ja työparien teoksia. Eri alojen ammattilaisten kohtaaminen on luonut paljon uutta, mutta myös vaikeuksia on ollut. Näyttelyä tehdessä myös kaupallisuus on otettu huomioon.

Ruukkiasuntojen myynti varmistui viimein

Raaseporin kaupunki ja yrittäjä Olli Muurainen ovat viimein päässeet sopuun Billnäsin ja Fiskarsin ruukkiasuntojen kaupasta. Osapuolet ovat hieroneet kaupan yksityiskohtia kuukausien ajan.

Billnäsin ja Fiskarsin ruukkiasuntojen myynti etenee

Raaseporin kaupunki ja yrittäjä Olli Muurainen ovat päässeet keskusteluissaan lähes yksimielisyyteen Fiskarsin ja Billnäsin ruukkien vuokra-asuntojen myynnistä.

Ruukkilaiset jatkavat taistelua kotiensa puolesta

Raaseporin ruukkiasuntojen asukkaat vastustavat asuntojensa myyntiaikeita. Kahdeksan asukkaan ryhmä luovuttaa tänään myymistä vastustavan adressin Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralle. Adressissa on yli tuhat nimeä.

Vierasateljee tuo kansainvälistä väriä Fiskarsiin

Fiskarsin kansainvälinen vierasateljee kasvattaa suosiotaan maailmalla. Kansainvälinen vierailijajoukko hakee ruukkikylästä inspiraatiota ja työrauhaa. Viiden toimintavuoden aikana ateljeessa on käynyt 65 vierasta.

Slow Food kiinnostaa Uudellamaalla

Kansainvälisen Slow Food -verkoston paikallisyhdistyksiä on Uudellemaalle perustettu tähän mennessä kolme. Neljäs on tulossa itäiselle Uudellemaalle lähiaikoina. Länsi-Uudellemaalle on luvassa muun muassa vuosittainen lähiruokatapahtuma Slow Foodin voimin.

Läsäkoskelle löytymässä ostaja

Kangasniemen ja Mikkelin rajalla sijaitsevalle Läsäkosken kalastusalueelle on löytymässä ostaja. Kansainvälinen yritys on kiinnostunut ostamaan vajaan kahdeksan hehtaaria maata sekä alueen rakennukset Kangasniemen kunnalta.

Fiskarsissa istutetaan puita talkoovoimin

Fiskarsin ruukissa järjestetään helatorstaina jalopuiden istutustalkoot. Istutettavat tammet, saarnet ja jalavat monipuolistavat maisemaa, mutta tarjoavat myös aikanaan raaka-ainetta ruukin puusepille.

Fiskarsin kesänäyttelyissä puuta ja salaisuuksia

Fiskarsin ruukin kesänäyttelyt avautuvat yleisölle jälleen sunnuntaina. Puun syy -niminen näyttely esittelee muun muassa metsäaiheisia valokuvia sekä puusta valmistettuja tuotteita Kuparipajassa.

Fiskarsissa tavallista hiljaisempi matkailukesä

Fiskarsin ruukin taidenäyttelyiden kävijämäärä on laskenut kuluneen kesän aikana. Varsinkin syyskuu on ollut poikkeuksellisen hiljainen.

Fiskars Folk Festival täyttää lauantaina 10 vuotta

Fiskarsin ruukissa lavalle nousee juhlan kunniaksi aiemmilta vuosilta tuttuja artisteja.

Fiskarsin kaavauudistus etenee

Fiskarsin ruukkialueen kaavauudistus etenee Raaseporissa. Kaava osoittaa 50 uutta rakennuspaikkaa ruukkikylän keskustaan.

Leif Segerstam sai valmiiksi 200. sinfoniansa

Suomalaisen klassisen musiikin järkäle Leif Segerstam on saanut valmiiksi 200. sinfoniansa.

Fiskars voitti kestävän matkailun palkinnon

Fiskarsin ruukki Pohjassa on voittanut kansainvälisen, kestävän kehityksen matkailun pääpalkinnon. Ensimmäistä kertaa jaettu The Royal Destination Award for Sustainable Tourism -palkinto jaettiin kestävän matkailun konferenssissa Skotlannissa.

Fiskarsissa käynnistyi kuvataidenäyttelyjen kesäkausi

Fiskarsissa Pohjan kunnassa on alkanut kuvataidenäyttelyjen kesäkausi. Kesänäyttelyihin pääseminen on taiteiljoille tärkeää ja etenkin Fiskarsiiin on tunkua, sillä alueella käy vuosittain jopa 150 000 turistia.