Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Peppi Pitkätossu

Peppi Pitkätossu on yhä paras roolimalli – elokuvantekijä peräänkuuluttaa lisää ristiriitaisia ja sotkuisia tyttöjä elokuviin

Tänään perjantaina käynnistyvä Espoo Ciné tuo valkokankaalle monia lasten- ja nuortenelokuvia. Elokuvafestivaalin mediakasvatusseminaarissa pohditaan, millaisia ja kenen tarinoita elokuvissa oikein kerrotaan.

The Red Turtle

Espoo Ciné tarjoaa eurooppalaisen nykyelokuvan kermaa – Tässä viisi vinkkiä festivaalille

Kevääsen siirretty elokuvafestivaali näyttäytyy tänä vuonna yli sadan pitkän elokuvan voimalla laajempana kuin koskaan. Ohessa muutama mielenkiintoinen poiminta ohjelmistosta.

Stilli elokuivasta, mies ja lapsi pöydän ääressä

Vanhempien pettäminen ja parinvaihto lasten silmin nähtynä – kotimainen uutuuselokuva muistuttaa vanhemman vastuusta

Espoo Cinén ennakkonäytöksessä nähtävä Kaiken se kestää -perhedraama pureutuu lapsuustraumoihin

Espoo Cinéssä riitti väkeä vuonna 2009.

Elokuvafestivaali Espoo Ciné siirtyy ensi vuonna toukokuulle

Kultuuritapahtumien ruuhkauttama elokuu sai festivaalin etsimään vähemmän täyttä ajankohtaa.

Maren Ade: Toni Erdmann.

Katso nämä viisi elokuvaa Espoo Cinéssä

Elokuvatoimittaja Jenni-Maarit Koponen poimi tärpit perjantaina käynnistyvän elokuvafestivaalin ohjelmistosta.

Kohtaus Love and friendship -elokuvasta.

"Romantiikka on hölmöille" – tällaista Jane Austenia ei ole aikaisemmin nähty

Brittikirjailija Jane Austen kiinnostaa jälleen elokuvissa ja tv:ssä. Nyt kaivetaan esiin Austenin vähemmän tunnettuja teoksia tai sovitetaan klassikkoja zombiversioiksi. Espoo Ciné -festivaalilla nähdään päätöselokuvana ensimmäinen filmatisointi Jane Austenin nuoruudentyöstä.

kasi miestä istuu sovalla, toinen kirjoittaa lehtiöön

Rivo kotimainen elokuva sai K12-ikärajan – ohjaaja: Tämä ei todellakaan sovi lapsille

Ennakkoon kohuttu kotimainen Häiriötekijä on tekijöidensä mielestä keski-ikäisten miesten tyylikkään rivo elokuva. Menestysnäytelmään perustuva elokuva saa lauantaina virallisen ensi-iltansa Espoo Ciné -festivaalilla.

Ohjaaja Peter Greenaway.

Peter Greenaway Espoon Cinéen

Brittiläinen ohjaajalegenda esittelee Espoo Cinéssä uuden elokuvansa Eisenstein in Guanajuato. Elokuva nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Kuva Kurdistaniin sijoittuvasta My Sweet Pepper Land -elokuvasta.

Elokuva palaa Kurdistaniin myös suomalaisella rahalla

Pohjois-Irakin Kurdistanissa kuvatut kansainväliset elokuvatuotannot ovat herättäneet huomiota tämän vuoden elokuvafestivaaleilla. Tänä kesänä kurdielokuvia nähdään myös Suomessa.

Kulttuuritapahtumia Suomen kesässä.

Kulttuuritoimituksen kesälista: Retromatkailua, berliiniläistä teatteria ja vaihtoehtofestareita

Yle Uutisten kulttuuritoimitus keräsi yhteen kesän kiinnostavimmat kulttuurimenot.

Hans-Christian Schmid

Saksalaisessa elokuvassa tapahtunut arjen vallankumous

Saksalainen elokuva valloittaa Eurooppaa. Elokuvien aihepiiri on vaihtunut sodan ja kansallisten traumojen purkamisesta arkipäivän monipuoliseen kuvaukseen.

Syksy on elokuvafestivaalien sesonkiaikaa

Syksyn monet elokuvafestivaalit hemmottelevat niin kotimaisen kuin ulkomaisenkin elokuvan ystävää. Festivaaleista valtaosa pidetään pääkaupunkiseudulla, mutta etenkin teemafestivaalit ovat levittäytyneet myös pienempiin kaupunkeihin eri puolille maata.

Elämä ennen kaikkea

Kesätauolta palannut Tähtihetki esitteli elokuvat Captain America, Kaameat pomot ja Elämä ennen kaikkea.

Esko Rautakorpi arvosteli sarjakuvafilmatisoinnin, komedian ja etelä-afrikkalaisen draaman. Lisäksi studiovieraana oli Espoo Cine -festivaalin toiminnanjohtaja Sanna-Maria Nikula.

Cannesin voittaja avaa Espoo Ciné -elokuvafestivaalin

Espoossa alkaa tänään perjantaina kansainvälinen Espoo Ciné -elokuvafestivaali. Avajaiselokuvana nähdään vastikään maailman arvostetuimman elokuvapalkinnon, Cannesin elokuvajuhlien Kultaisen palmun voittanut Terrence Malickin ohjaama The Tree of Life.

Kuva Pussikaljaelokuvasta

Pussikaljaelokuva tavoittaa Kallion karheuden

Mikko Rimmisen romaaniin perustuva Pussikaljaelokuva saa ensi-iltansa Espoo Ciné -festivaaleilla elokuun lopulla. Kalliossa kuvattu filmi tavoittaa kaupunginosan karhean luonteen.

Kino Tapiolan kyltti Espoossa

Espoo Cinén tekijöille ropisi kiitosta kaupungilta

Espoon tämän vuoden kultuuripalkinto on myönnetty elokuvafestivaali Espoo Cinéä pyörittävälle yhdistykselle. Espoon elokuvajuhlat ry palkittiin 20 vuoden ajan espoolaisen elokuvakulttuurin hyväksi tehdystä työstä.

Fatih Akin

Espoo Ciné ylitti yleisötavoitteensa

Elokuvafestivaali Espoon Cine ylitti yleisötavoitteensa. Sunnuntaina päättynyt festivaali keräsi arviolta 25 000 kävijää. Useat näytökset myytiin loppuun.

Kuva Burhan Qurbanin elokuvasta Shahada (Faith).

Espoo Cinén elokuvissa islam on osa Eurooppaa

Perjantaina käynnistyvä 21. Espoo Ciné -elokuvafestivaali esittelee laajan kattauksen uskonto- ja erityisesti islam-aiheisia elokuvia. Islamin uskontoa käsitellään elokuvissa varsinkin osana länsimaista elämää.

Kino Tapiolan sali ja valkokangas

Remontoitu Kino Tapiola kosiskelee yleisöä 3D-tekniikkalla

Uudistunut teatteri avaa ovensa uudelleen elokuvafestivaali Espoo Cinén myötä. Sali on remontoitu mahdollisimman lähelle 50-luvun asua.

Fatih Akin

Elokuvaohjaaja Fatih Akin jälleen Suomeen

Sodankylän elokuvafestivaaleilla viime kesänä vieraillut saksanturkkilainen Fatih Akin on Espoo Cinén päävieras. Espoo Ciné käynnistyy vastikään nykyaikaistetussa Kino Tapiola -elokuvateatterissa elokuun puolivälissä.

Kino Tapiolan kyltti Espoossa

Kino Tapiola heräsi henkiin 3D-tekniikalla terästettynä

Tapiolan elokuvatalon lähes kaksi vuotta kestänyt remontti on valmistunut. Rakennus on museoviraston suojelema ja siksi haastava saneerauskohde.

Espoo Ciné -elokuvafestivaali keräsi ennätysyleisön

20-vuotisjuhlavuottaan viettänyt Espoo Ciné teki tänä vuonna yleisöennätyksensä. Alustavien arvioiden mukaan elokuvafestivaali keräsi runsaat 27 000 katsojaa.

Espoon tunnus

Espoossa juhlitaan merkkipäivää

Torstaina on Espoon vuoro juhlia kaupunkinsa merkkipäivää. Espoo-päivänä kaupunkilaisille on tarjolla erilaisia tilaisuuksia, tapahtumia, työpajoja ja ilmaisia museovierailuja.

Skavabölen pojat taipui vihdoin elokuvaksi

1990-luvun menestysnäytelmästä Skavabölen pojat on valmistunut elokuva. Sen on ohjannut palkituista lyhytelokuvistaan tunnettu Zaida Bergroth. Hän on parhaillaan käynnissä olevan Espoo Cinén debyyttiohjaaja.

Kaksi pikkupoikaa painaa kätensä auton takaikkunaan.

Espoo Ciné valtaa nyt myös Helsingin

20 vuotta täyttävä Espoo Ciné levittäytyy tänä vuonna aiempaa laajemmalle. Juhlavuoden kunniaksi perjantaina alkanutta elokuvafestivaalia juhlitaan suuremmalla ohjelmistolla ja pidempään kuin koskaan aiemmin.

Kuva elokuvasta An Englishman in New York.

20-vuotias Espoo Ciné -festivaali kasvaa entistä isommaksi

Juhlavuoden kunniaksi Espoo Ciné kasvaa kuudesta päivästä 10-päiväiseksi ja esittää ennätysmäärän elokuvia. Yksi merkittävistä muutoksista on myös se, että yleisön pyynnöstä esityspaikkoja on lisätty ja festivaalia laajennettu Espoosta Helsinkiin.

Espoo Cinén lipunmyynti on vetänyt hyvin

Kino Tapiolan remontin viivästyminen ei ole hidastanut Espoo Cinén lipunmyyntiä. Lippuja on tähän mennessä ostettu 60 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Kino Tapiola on pysynyt suljettuna viime kesän asbestilöydöstä lähtien.

Kino Tapiolan avaaminen viivästyy entisestään

Alunperin elokuvateatteri oli tarkoitus saada käyttöön elokuun lopulla pidettävän Espoo Cinén yhteydessä. Teatterin korjaaminen on kuitenkin osoittautunut odotettua suuremmaksi urakaksi eikä remontin rahoituksesta ole vielä varmuutta.

Espoo Ciné Rolls out Golden Bear and Palme d’Or Winners

This year’s Espoo Ciné international film festival programme features a number of high-profile films that have attracted prestigious international awards. The festival reel features new arthouse releases, but the line-up also re-visits old favourites.

Surusilmäinen nuori nainen katsoo sisään ikkunasta.

Espoo Cinéssä nähdään Cannesin ja Berliinin voittajaelokuvat

Tämän vuoden Espoo Ciné -elokuvajuhlilla alkavat ja loppuvat filmeillä, jotka saivat kansainvälisen ensi-iltansa keväällä Cannesin kilpailusarjassa. Avauselokuva on Ken Loachin jalkapalloilun fanittamisesta kasvava Looking for Eric, ja viimeisenä nähdään Quentin Tarantinon ohjaama, natsiajan vastarinnasta kertova Inglourious Basterds eli Kunniattomat paskiaiset.

Kaksi pikkupoikaa painaa kätensä auton takaikkunaan.

Espoo Ciné venyy juhlavuonnaan kaksinkertaiseksi

Espo Ciné -elokuvajuhla on tänä kesänä kymmenpäiväinen eli miltei kaksi kertaa niin pitkä kuin viime vuonna. Lisäksi festivaali laajenee Espoon kulttuurikeskuksesta Leppävaaraan ja Helsinkiin. 20 vuotta täyttävä Espoo Ciné esitteli ohjelmansa tiistaina.

Kino Tapiolan kyltti Espoossa

Kino Tapiola nousee tuhkasta

Espoon kulttuurilautakunta on myöntänyt Espoo Ciné -yhdistykselle 50 000 euroa elokuvatoiminnan käynnistämiseksi Kino Tapiolassa.

Espoon kulttuurikeskus täyttää pyöreitä vuosia

Espoon kulttuurikeskus juhlistaa 20-vuotista taivaltaan juhlaviikolla. Juhlaviikko käynnistyy huomenna Uppo Nalle laulujen laineilla -konsertilla ja Tapiola sinfoniettan konsertilla.

Espoo Cinén fantasiapalkinto Tanskaan

Tanskalainen Vikaren on voittanut Espoo Ciné -elokuvafestivaalin Méliès d'Argent -kilpailun. Eurooppalaisen fantasiaelokuvan palkinnon voittaja kertoo koululuokasta, joka saa sijaisekseen hirviömäisen opettajan ulkoavaruudesta.

Aku Louhimies katsoo Suomen sisällissotaa sivusta (katso haastattelu)

Espoo Cinéssä saa ensi-iltansa Aku Louhimiehen uusi elokuva Käsky. Leena Landerin romaaniin perustuva elokuva kertoo valkoisen jääkärin ja punaisen naissotilaan tarinan.

Kino Tapiolan festivaalielokuvat siirrettiin Helsinkiin - Elokuvateatteria odottaa työläs remontti

Espoo Cinén ohjelmistoa siirretään esitettäväksi Helsingissä espoolaisen elokuvateatterin ongelmien takia. Kino Tapiolan mukaan välikatosta sunnuntai-iltana irronnut maalipinta paljasti altaan asbestikerroksen, joka vaatii kunnostustöitä.

Espoo Ciné esittelee Euroopan parhaat uutuudet

Espoo Ciné -elokuvajuhla alkaa Espoossa Mike Leighin komedialla Happy-Go-Lucky. Tapiolassa joka vuosi järjestettävä kansainvälinen elokuvafestivaali toteutetaan nyt 19. kerran.

Espoo Ciné keräsi ennätysyleisön

Elokuvafestivaali Espoo Ciné keräsi tänä vuonna ennätysyleisön. Festivaalilla kävi arvion mukaan lähes 24 000 ihmistä. Aikaisempi ennätys oli vuodelta 1998, jolloin festivaalilla kävi noin 23 000 katsojaa.

Espoo Cinéssä esitetään ranskalainen Jäniksen vuosi

Arto Paasilinnan romaanista Jäniksen vuosi tehty ranskalainen filmatisointi Le lièvre de Vatanen esitetään Espoon elokuvajuhlilla eli Espoo Cinéssä elokuun lopulla.

Suomalaisen elokuvan juhlan kohokohta toukokuussa

Suomalaisen näytelmäelokuvan satavuotisen historian juhlistus huipentuu toukokuussa. Varsinainen juhlapäivä on 29. päivä, josta sata vuotta takaperin sai ensiesityksensä Louis Sparren ja Teuvo Puron ohjaama 20-minuuttinen Salaviinanpolttajat.

Espoo Ciné julistaa elokuvakilpailun Salaviinanpolttajista

Espoo Ciné -elokuvafestivaali julistaa elokuvakilpailun kotimaisen näytelmäelokuvan juhlavuoden kunniaksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle