Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pidätkö epätavallisista makuyhdistelmistä? Maista lakritsilla maustettua punajuuripaistosta

Punajuuri on edullinen raaka-aine, jota tulisi käyttää enemm

Kioski FOOD: Pestopasta-resepti

Klassinen pestopasta.

Italialainen lentoasema on höllentänyt nestemääräyksiä – sallii pestopurkit käsimatkatavaroissa

Genovan Cristoforo Colombo -kentällä nestemääräyksistä joustetaan yhdellä ehdolla.

Haasteita tämän kärsivällisyydelle

Mm meksikol. iian leveät hatunlierit pilaavat ilon Kajolta

Kumpi voittaa ruokalautasella – Argentiina vai Saksa?

Argentiina ja Saksa kohtaavat sunnuntaina jalkapallon MM-finaalissa. Toteutimme maiden kohtaamisen myös ruokalautasella. Kumpi voittaa makutestin? Maistuvatko sinulle mieluummin suklaapäärynät ja perunasalaatti vai faina-leipä ja pihvi?

Armeijassa herkutellaan pestolla ja vihanneksilla

Kasarmin ruokalasta saa nykyisin muutakin lisukkeita kuin vain näkkileipää ja margariinia. Varusmiehet Imatralla toivoivat ruokaansa modernia otetta, ja nyt ruokalassa on tarjolla myös pestoa, jalopenoja, siemeniä ja valkosipulia.

Päivä pelkkää pupunruokaa? Yle Lahti haastaa sinut kasvisruokapäivään

Kasvisruokapäivä jakoi nettikeskustelijat kahteen leiriin. Osa tuumasi, että haaste on liian heppoinen. Osa ihmetteli, miksi ihmeessä kampanjoisi yhden päivän tähden. Yle Lahti viettää kasvisruokapäivää 1. lokakuuta ja haastaa yleisön mukaan. Kuka loihtii parhaan kasvisaterian?

Syö ja juo pellolta – voikukkapestoa ja -simaa

Simaa, salaattia, teeleipiä ja pestoa. Ei mikään vappumenu vaan syötäviä, joita voi valmistaa voikukista. Yleinen harhaluulo on, että voikukka-aika on ohi. Ei se ole, sillä voikukkasatoa riittää syötäväksi koko kesän ajan.

Avokadopasta - niin hyvää että melkein itkuun purskahtaa

Internetissä kulovalkean lailla leviävä pastaresepti on saanut ruokakirjailijan vaimon melkein itkemään ja suomalaiset ostamaan kaupat tyhjiksi aineksista. Resepti on kuitenkin yksinkertainen.

Chilitesti sai juontajat liekkeihin

Chilin kotikasvatus on nykyään suosittua puuhaa. YLE Kymenlaakso tutustui harrastuksen saloihin, kun kotkalainen chiliharrastaja Maisa Venäläinen laittoi juontajat Aleksi Taposen ja Jaakko Mäntymaan chilitestiin.

Muusista on moneksi

Perinteinen perunasose on hyvä lisäke moneen eri ruokaan. Höystämällä muusin yrteillä tai pestolla ja jättämällä sähkövatkaimen laatikkoon tuttu muusi muuntuu aivan uudeksi. Etelä-Karjalan Radiossa muussin valmistaminen ei sujunut kuin Strömsössä.

Tomaatti-mozzarellarullasalaatti

Anun kolmen ruokalajin kokonaisuus koostuu italialaisklassikoista. Ensimmäiseksi on vuorossa alkuruoka mozzarellasta. Se on alunperin italialainen tuorejuusto, joka perinteisesti valmistetaan puhvelinmaidosta.

Eväsreppu: Grillibroileria italialaisittain

Pestokastike ja mozzarella-juusto antavat italialaisen maun tälle grilliruoalle.

Tillipesto-perunasalaatti ja ilmakuivattuun kinkkuun kääritty lohi

Tällä kertaa Anu valmistaa tillipesto-perunasalaattia ja ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä lohta. Tämä ruoka on varsin keväinen. Perinteisesti pestoon kuuluu pinjansiemenet mutta tillipestoon sopii mainiosti suolapähkinät. Pestossa voi vaihdella eri yrttejä ja sen voi tehdä jopa vihanneksista.

Pähkinäallergia ei parane myöhemmälläkään iällä

Pähkinäallergiaa sairastava saa olla tarkkana, sillä yliherkkyys on ja pysyy. Pähkinää myös löytyy monista ruoista. Allergikon uhkana ovat vakavat reaktiot, jos elimistö joutuu vähäiseenkin kosketukseen pähkinän kanssa. Allergikolla pitäisi aina olla lääke mukanaan.

Eväsreppu: Pestokastike

Italialainen pestokastike on monikäyttöinen. Yleensä pestoa käytetään pastan kanssa, mutta se sopii myös juustojen kastikkeeksi.

Kesäkeittoa uudesta sadosta

Torit ja vihannestiskit ovat nyt väärällään tuoreita paikallisia kasviksia ja ne ovat tosi hyvää syötävää. Niistä saa oivat salaatit, keitot ja muhennokset.