Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Eckerö Line avaa risteilyliikenteen Hankoon kesäkuussa

M/S Finlandia risteilee kesäkuussa kolmeen otteeseen Helsingin, Tallinnan ja Hangon satamien välillä.

Pelastuslaitoksen ja sataman suuronnettomuusharjoitus Hangossa

Harjoituksessa käytetään vaaratonta savua ja alueella liikkuu pelastusajoneuvoja.

Öljyvahinko Hangon satamassa

Vahinko tapahtui keskiviikkona aamukahdeksan aikaan. Öljyvahingon torjuntatyöt ovat parhaillaan käynnissä.

Hangon satama on nyt kaikkien aikojen ennätysvauhdissa, mutta se on ahdas: siksi alue laajenee, ja henkilöliikenteen määrää saatetaan lisätä

Hangon satama havittelee lisää liikennettä mittavan laajennuksen avulla. Sataman liikennemäärä ylittää kaikki edelliset ennätykset myös tänä vuonna.

Gustavsvärnin majakka Hangossa 150 vuotta – Ennen karulla saarella asuttiin, mutta nyt siellä selviää vain ruohosipuli

Gustavsvärnin karu majakkasaari on pikkuhiljaa rapistunut, mutta sillä on edelleen merkitystä Hangon vilkkaalle rahtiliikenteelle.

Hangon satama edelleen ennätysvauhdissa – Myös vuosi 2018 antaa jo merkkejä liikenteen kasvusta

Finnlines siirtää Saksan Rostockiin kulkevan linjaliikenteensä kotisataman Helsingistä Hankoon. Muutos lisää Hangon sataman kautta kulkevaa kumipyöräliikennettä kymmenillä tuhansilla yksiköillä vuodessa.

Poliisi poimi satamasta hylätyn matkalaukun – sisällä paljon amfetamiinia

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan huumausainetta ei ehditty levittää käytettäväksi.

Nord Stream 2 tuo toteutuessaan töitä myös Hankoon

Itämeren maakaasuputken kakkosvaiheen rakentaminen tuo töitä Hankoon. Entisen Koverharin terästehtaan satama on yksi kaasuputken rakentamisen aikana käytettävistä välivarastoista.

Screaming pigs in Hanko harbour prompt protest

Some 50 people took part in a demonstration in Hanko over the weekend, protesting how pigs are being treated as they are exported to Poland from the southern harbour town.

Öljyä valui mereen yli tuhat litraa Hangossa

Hangon Länsisatamassa tapahtui päivällä öljyturma. 1000–2000 litraa hydrauliikkaöljyä valui satamalaiturille ja mereen.

KHO: Hangon satamamakasiinin saa purkaa

Korkein hallinto-oikeus on linjannut, että Hangon satamassa sijaitsevan makasiinirakennuksen saa purkaa. Kaupunginvaltuusto on poistanut niin kutsutun Englannin makasiinin suojelumerkinnän asemakaavoituksen yhteydessä. Kaupungin päätöksestä ovat valittaneet Hangon ympäristöyhdistys, ELY-keskus ja Museovirasto.

Hangon satama on kaikkien aikojen ennätysvauhdissa

Hangon sataman liikenne on ennätysvilkasta. Sataman kautta kulki viime vuonna tavaraa enemmän kuin koskaan aikaisemmin, yli neljä miljoonaa tonnia. Kasvu jatkuu myös tämän vuoden puolella.

KHO puntaroi Hangon satamamakasiinin kohtaloa

Korkein hallinto-oikeus on tehnyt harvinaisen katselmuksen Hangossa. Kaupunginvaltuusto poisti Englannin makasiinin suojelumerkinnän asemakaavoituksen yhteydessä. Päätöksestä ovat valittaneet Hangon ympäristöyhdistys, ELY-keskus ja Museovirasto.

Hangon sataman vuosi oli ennätyksellinen – "Hanko on lähempänä Eurooppaa"

Suomen eteläisin satama houkuttelee lyhyitä merireittejä etsiviä yrityksiä. Sataman toimitusjohtaja povaa sataman liikennemäärien kasvun jatkuvan tänä vuonna.

Moni työnantaja empii yli viisikymppisen palkkaamista

Iän sanotaan olevan vain numeroita, mutta työnhaussa numeroilla saattaa olla enemmän merkitystä kuin uskoisikaan. Jo viisikymppisestä voi tuntua siltä, että epäonni työnhaussa johtuu iästä.Tutkijan mukaan ikäsyrjintä työmarkkinoilla on tosiasia.

Presidentti sai innostuneen vastaanoton Hangossa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vieraillut Hangossa tänään maanantaina. Päivän ohjelmaan kuului kyselytunti Hankoniemen koululla ja vierailu Helkaman polkupyörätehtaalla. Presidentti oli myös kansalaisten tavattavissa Itäsatamassa.

Koverharin terästehtaan purkamisessa riittää töitä yli vuodeksi

Koverharin terästehtaan purkaminen on alkanut Hangossa. Tehdasalue jäi joutokäyttöön konkurssin takia kolme vuotta sitten. Hangon kaupunki on ostanut Koverharin sataman, mutta muilta osin alueen tulevaisuus on auki.

Sodanaikainen kranaatti räjähti Hangossa – kivimurskaimen käyttäjä loukkaantui

Kranaatti joutui Hangon Länsisataman laajennustyömaalla kivimurskaimen sisään. Kranaatteja löytyy usein, mutta aiemmin onnettomuuksilta on vältytty.

Hangon satamassa iloitaan liikenteen kärkihankkeista

Sataman ja Hyvinkään välisten liikenneyhteyksien parantaminen on listattu tulevaisuuden ykköshankkeiksi Länsi-Uudellamaalla.

Itäinen ohitustie toisi satoja työpaikkoja Saloon

Varsinais-Suomen ely-keskuksen tekemän selvityksen mukaan työllistävän vaikutuksen lisäksi Salo pystyisi myös lisäämään keskustan viihtyvyyttä. Uuden ohitustien työt voisivat alkaa jo vuodenvaihteen tienoilla.

Koverharin terästehdas edelleen tyhjänpanttina

Hangon Koverharin terästehdas on edelleen tyhjillään. Puolitoista vuotta sitten konkurssiin ajautuneen terästehtaan toiminnalle ei ole löytynyt jatkajaa yrityksistä huolimatta. Hangon kaupungin ostotarjous alueen satamasta ja maa-alueista johtanee sen sijaan kauppoihin.

Hangon sataman yhtiöittämisestä päätetään tänään

Satamaliiketoimintaa harjoittanee ensi vuodesta lähtien Hangon Satama Oy.

Hangon satamanosturille lisää ikää

Hangon sataman reistaileva nosturi aiotaan kunnostaa perusteellisesti. Osa Hankoon tulevasta rahdista on jouduttu viemään muualle usein rikkoutuvan nosturin takia.

Hangon satama hyötyy laivojen polttoainekustannusten noususta

Siirtyminen vähärikkisempään polttoaineeseen kasvattanee Suomea koskevan laivaliikenteen kustannuksia miljardilla eurolla.

Kehno sää vie vierasvenesatamien päiväkävijät

Alkukesä on ollut Uudenmaan vierasvenesatamissa hiljainen. Vaikka kausi kiihtyy vähitellen, eivät päiväkävijät lähde huonossa säässä lainkaan liikkeelle.

Suomi - jäänsärkemisen supervalta

Suomi on Viron lisäksi ainoa maa maailmassa, jonka kaikki satamat jäätyvät talvisin. Olosuhteiden pakosta Suomesta on kehittynyt maailman johtava jäänmurtamisen osaaja.

Hanko odottaa uudesta laivareitistä potkua matkailuun

Hangosta Paldiskiin avataan loppukuusta uusi laivalinja ja osalle vuoroista otetaan myös matkustajia. Sekä satamanjohtaja että kaupungin matkailuväki ovat yhteydestä innoissaan.

Hangosta pääsee pian laivalla Viroon

Laivaliikenne Hangon ja Viron Paldiskin välillä alkaa lokakuun lopussa. Virolainen Navirail rupeaa ajamaan reittiä viisi kertaa viikossa.

Heinäkuu on vierassatamien kulta-aikaa

Hangon ja Tammisaaren vierasvenesatamat ovat heinäkuun viikonloppuina yleensä viimeistä paikkaa myöden täynnä. Veneilijöiden yöpymisestä käydään kuitenkin kovaa kisaa ja sataman tasoon pitää satsata.

Hangon Tehtaanniemen hotellille heltisi viimein lupa

Hangon kaupunki on myöntänyt rakennusluvan Tehtaanniemeen rakennettavalle hotellille. Kolmikerroksiseen hotelliin tulee ensivaiheessa noin sata huonetta. Hotellin yhteyteen aikaisemmin suunniteltu kylpylä jää ainakin tässä vaiheessa toteuttamatta.

Raasepori on valmis maksamaan Hangon lentokentästä

Raasepori haluaa Hankoon kansainvälisen lentokentän, vaikka se maksaisi miljoonia. Kaupunginjohtaja Mårten Johansson uskoo, että myös Raasepori hyötyisi naapurin kentästä.

Satamien liikennemäärät hyvässä kasvussa

Satamien liikennemäärät ovat kasvaneet koko vuoden ajan ja tulevaisuudennäkymät ovat valoisat. Silti huippuvuoden 2008 lukemiin on vielä matkaa. Autojen tuontikin on vuosien alamäen jälkeen kasvussa, joskin Venäjän uudet tullit uhkaavat tuontia ensi vuonna. Talouden heilahtelut näkyvät satamissa välittömästi.

Hangon sataman tuonti vilkastui reippaasti

Sataman tuontiliikenne kasvoi tammi-heinäkuussa 57 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Kasvu johtuu Itämeren kaasuputkeen tarvittavista putkista, jotka työllistävät Hangon satamaa.

Autotuonti Hangon kautta piristymässä

Hangon satamajohtaja Paavo O. Lyytikäinen arvioi, että tänä vuonna Hangon kautta tuodaan noin 120 000 uutta autoa, kun viime vuonna määrä oli runsaat 100 000. Huippuvuosista ollaan kuitenkin vielä kaukana.

Sappin paperitehtaan näkymät Lohjalla kirkastuvat

Paperiteollisuus näyttää päässeen Lohjalla pahimman laman yli. Hangon sataman kautta vietiin kesäkuussa 53 000 tonnia paperia, kun esimerkiksi tammikuussa vienti oli 41 000 tonnia.

Uudet rikkinormit uhkaavat Hangon rahtiliikennettä

Kansainvälisen merenkulkujärjestön IMO:n rikkipäätökset uhkaavat Hangon tuontiliikennettä. IMO:ssa on päätetty, että vuodesta 2015 alkaen Itämerellä seilaavissa aluksissa saa käyttää enintään 0,1 prosenttia rikkiä sisältävää polttoainetta.

Kaasuputki työllistää Hangon satamaa

Nord Stream kaasuputken rakennustyöt ovat piristysruiske myös Hangon satamalle. Sataman kentillä välivarastoidaan rakennustöiden aikana noin 10 000 putkenkappaletta.

Vuosaaren ja Hangon satamat palaavat normaaliin vähitellen

Vuosaaren sataman toiminta palaa tavanomaiselle tasolle parin päivän sisällä. Hangon satamassa ainakin osa ahtaajista palasi töihin heti perjantai-iltapäivänä.

Tavarasatamissa liikennettä lakosta huolimatta

Ahtaajien lakko on pysäyttänyt kaiken liikenteen vain Hangon satamassa. Vuosaaressa ja Loviisassa osa aluksista kulkee normaalisti.

Harkimolla riittää uskoa Hankoon

Hangon kaupunki ja liikemies Harry Harkimo ovat sopineet hotellin ja vapaa-ajan asuntojen rakentamisesta Itäsataman läheisyyteen. Hankesopimus allekirjoitettiin Hangossa perjantaina.

Ahtojäät vaikeuttavat Suomenlahden laivaliikennettä

Kova etelätuuli on pakannut ahtojäitä satamien sisääntuloväylille. Laivoja on avustettu sisään ja ulos kaikkien satamien edustalla Suomenlahdella.

Tasavallan presidentti tutustui Länsi-Uudenmaan nykypäivään

Presidentti Tarja Halonen teki torstaina maakuntamatkan Raaseporiin ja Hankoon. Matkan aikana Halonen tutustui Länsi-Uudenmaan sairaalaan ja Hangon satamaan.

Rahtialuksella epäiltiin kemikaalivuotoa Hangon edustalla

Kemikaalin haju aiheutti hälytyksen Hangon satamaan saapumassa olleella rahtialuksella lauantaiaamuna. Aluksen henkilökunta ilmoitti Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselle hajusta, jonka epäiltiin johtuvan fenolivuodosta.

Sähköjohdot hidastavat virolaismökkien automatkaa

Loma-asuntojen kuljetus Virosta Ylläkselle viivästyy edelleen ainakin yhden päivän. KVL-Kuljetus Oy:n kuljetusesimies Esa Penttinen sanoo, että erikoiskuljetusta ovat hidastaneet muun muassa musta jää, sumu, tietyöt ja vilkas liikenne.

Mökkikuljetus Ylläkselle viivästyy

Loma-asuntojen kuljetus Virosta Ylläkselle viivästyy Etelä-Suomen huonojen kelien vuoksi. KVL-Kuljetus Oy:n kuljetusesimies Esa Penttinen sanoo, että tienpintojen musta jää hidastaa ajoa.

Helsingin tullityöntekijöiden vastuulle esitetään lähes koko Etelä-Suomea

Tulliliitto vastustaa jyrkästi Tullilaitoksen suunnitelmia usean tullitoimipaikan lakkauttamisesta. Etelä-Suomesta suunnitelmissa on lakkauttaa Lahden, Hämeenlinnan ja Loviisan tullitoimipaikat.

Ylläkselle loma-asuntoja Virosta

Lappiin on tulossa valmiita loma-asuntoja erikoiskuljetuksella ensi maanantaina. Viisi Virossa valmistettua, asennusvalmista asuntoa kuljetetaan Äkäslompoloon Ylläkselle. Seitsemän metriä leveät ja samoin seitsemän metriä korkeat talot kuljetetaan lavettirekoilla Hangon satamasta Ylläkselle.

Uudenmaan satamat varovaisia toiveissaan

Uudenmaan satamat eivät uskalla vielä ennustaa parempaa huomista. Sekä Hangon että Helsingin satamissa uskotaan, että pohja on näillä näkymin saavutettu, mutta nousua ei vielä osata ennakoida.

Kansanedustaja vaatii vauhtia Länsi-Uudenmaan ratahankkeisiin

SDP:n lohjalaisen kansanedustajan Matti Saarisen mukaan sekä Hanko-Hyvinkää-rata että Espoon ja Lohjan välinen rata olisi saatava nopeasti tekoon.

Hangon satama hiljenee hiljenemistään

Hangon sataman hiljaiselo syvenee. Tilastojen mukaan suurin häviäjä on autojen tuonti, jonka osuus oli heinäkuussa vain neljänneksen vuoden takaisesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle