Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pyhäjoen ydinvoimalan hallintorakennusta rakennetaan.

USU: Pyhäjoelle havitellaan uutta ydinvoimalahanketta kariutuneen tilalle – kunta hakee selvitykselle rahoitusta ministeriöstä

Fennovoiman kariutuneen hankkeen tilalle pohditaan myös pienydinvoimaloita. Ely-keskus toivoo, että eri vaihtoehtoja kartoitetaan mahdollisessa selvityksessä laajasti.

Rosatom kyltti Hanhikivi 1 ydinvoimalan rakennusalueen portilla. Pyhäjoen Hanhikivelle rakennettava ydinvoimalaitos Hanhikivi 1 on Fennovoiman rakennushanke, jossa venäläinen Rosatom on mukana.

Fennovoima peruu Pyhäjoen ydinvoimalan rakentamislupahakemuksen – jatkossa keskitytään työmaan ylläpitämiseen

Laitostoimitussopimukseen liittyvät työt Pyhäjoen työmaalla ovat päättyneet. Lähiviikkoina työmaalla viimeistellään Fennovoiman muiden toimittajien kanssa toteuttamia rakennustöitä.

Fennovoiman viestintäjohtaja Sakari Kotola, hallituksen puheenjohtaja Esa Härmä ja projektitoimituksen johtaja Tiina Partanen istuvat pöydän ääressä. Heitä vastapäätä on toimittajia.

Ydinvoimalan työmaa Pyhäjoella jää "uinuvaan tilaan" – hallituksen puheenjohtaja: Ei tämän näin pitänyt mennä

Fennovoiman edustajat kertoivat hankkeen tilanteesta, kun sopimus venäläisen laitetoimittaja RAOS Projectin kanssa irtisanottiin. Yle seurasi Pyhäjoella järjestettävää tiedotustilaisuutta suorana tässä artikkelissa. Tilaisuus on nyt päättynyt.

Oona Keskitalo katsoo kameraan, keltaisen seinän ja viherkasvien ympäröimänä.

Kun sota alkoi Ukrainassa, katseet Suomessa kääntyivät pieneen Pyhäjokeen – näin venäläisvalmisteinen ydinvoimala koetaan kunnassa nyt

Pyhäjoelle suunniteltu venäläisvalmisteinen ydinvoimala on viivästynyt jo tähän mennessä useita vuosia. Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan myötä koko miljardiprojektin on ennakoitu kaatuvan.

Havainnekuva Fennovoiman Hanhikivi 1 -ydinvoimalasta.

Ukrainan sota ei pysäyttänyt Fennovoiman ydinvoimalahankkeen valmistelua, vaikka poliitikkojen puheista olisi voinut päätellä toisin

Suomalaisomistajien mukaan Hanhikiven ydinvoimalassa vaihto ei-venäläiseen laitokseen on käytännössä mahdotonta. Ministeriö ja säteilyturvakeskus jatkavat työtään hankkeen parissa suunnitellusti.

Harmaa rakennus, rakennuksen seinässä sininen valologo.

Lahti Energia varautuu Fennovoima-hankkeen jumiutumiseen – sijoittanut lähes 17 miljoonaa euroa

Lahti Energia on sijoittanut Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen noin 16,9 miljoonaa euroa. Hanke on pahassa vastatuulessa Ukrainan sodan seurauksena.