Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Luontovalokuvaaja Benjam Pöntinen selvittää tutkijoiden kanssa Suomen ja Viron lepakoiden salaista maailmaa.

Benjam ja lepakonetsijät – Miten salaperäiset nahkasiivet elävät?

Dokumentti seuraa lepakkotutkijoiden työtä.

Liito-orava kurkkaamassa pesäkolostaan.

Joko näkyy? Pikkuoravien liitokoulu alkaa näinä päivinä – ensikiipeilyjä voi katsella liito-oravaliven suorassa lähetyksessä

WWF:n liito-oravaliven kamera on salaisessa metsässä Etelä-Pohjanmaalla. Luontokuvaaja ja liito-oravien tuntija Benjam Pöntinen neuvoo seuraamaan kameraa tiiviisti kahvitunnin aikaan.

Kertomus salaperäisestä yön liitäjästä, jolle luontokuvaaja menetti sydämensä.

Tuhat kuvaa liito-oravasta – tarina salaperäisestä yön liitäjästä

Kertomus salaperäisestä yön liitäjästä.

Luontokuvaaja Benjam Pöntinen

Luontokuvaaja näkee Kyrönjoen muutoksen – "Tuskin enää heitellään raatoja jokeen"

Kyrönjoen 20-vuotista yhteistyötä juhlistetaan tänään tiistaina Ilmajoella. 20 vuotta on myös luontokuvaaja Benjam Pöntisen Kyrönjoki-teoksen julkaisemisesta. Kuvaajalle jokivarret ovat tuttuja. Kyrönjoki muuttuu, mutta vesistön suhteen paremmaksi, arvelee Pöntinen.

Tunturipöllö lentää

Ihmettelijöitä oli tulossa jo Italiasta asti, mutta tunturipöllö kuulikin pohjoisen kutsun

Erittäin uhanalaisesta tunturipöllöstä tehtiin havaintoja viime viikolla Lapuan ja Kauhavan Alajoella. Harvinaista lintua oli lakeudelle tulossa katsomaan retkikunta Italiasta asti, mutta näillä näkymin matka on peruuntunut. Pöllö katosi maisemista, ennen kuin kunnon pöhinä ehti alkaa.

jouko ikola ja seurakunnan työntekijä järjestävät koivu ja tähti -runotapahtumaa hyllykallion seurakuntakodilla

"Kirkon työntekijöiden pitää liikkua ihmisten parissa"

Nurmon kappeliseurakunnan johtava kappalainen Jouko Ikola jättää kotimaakuntansa Etelä-Pohjanmaan taakseen. Ikola järjestää vielä lopputöikseen valtakunnallista runotapahtumaa Seinäjoella. Pidetty pappi toivoo, että kirkon työntekijät ehtisivät jatkossakin viipyä ihmisten luona, vaikka tietokonetyö uhkaa tätäkin perusasiaa.

Lakeus in Memoriam on Jouko Ikolan ja Benjam Pöntisen runokuvateos.

"Lapsuuden maisemat alkoivat vaatia puheenvuoroa"

Kappalainen Jouko Ikola ja valokuvaaja Benjam Pöntinen tekivät yhdessä runokuvateoksen. Heitä yhdistää rakkaus luontoon ja pohjalaiseen maisemaan. Ikola ilmaisee itseään runojen ja Pöntinen valokuvien kautta.

Benjam Pöntisen "Lepopaikka" on yksi hänen kantaaottavista kuvistaan.

Museoiden kävijämäärissä isoja eroja

Pohjalaisten ammattimuseoiden kävijämäärät vaihtelevat suuresti. Niitä on toki myös hankala vertailla, mutta yksi suosituimmista on Lapuan taidemuseo, jolla on ihanteellinen sijainti keskellä Vanhan Paukun kulttuurikeskusta.

Kuvassa valokuvaaja Benjam Pöntinen ja hänen kuvaamansa Iltametsä

Luonnon puolestapuhuja jaksaa olla optimisti

Palkittu lapualainen luontokuvaaja Benjam Pöntinen on puhunut kuvillaan luonnon puolesta jo 25 vuotta. Tänä vuonna on siis varsinainen juhlavuosi. Ei ole aina helppoa olla luonnon puolella, mutta Pöntinen on säilyttänyt myönteisen asenteensa.

Luontokuvaaja Benjam Pöntinen

Luontokuvaaja: Joka sää on hyvä valokuvaussää

Vetinen helmikuu ei helposti inspiroi ainakaan amatööriä valokuvauspuuhiin luonnossa. Ei villasukan värinnen talvisää kaikille luontokuvaajillekkaan herkkua ole, mutta osan sumea sää saa suorastaan innostumaan, tietää lapualainen luontokuvaaja Benjam Pöntinen. Onnistua voi kelillä kuin kelillä.

Suomalaisille suurmenestys luontokuvakilpailussa

Viisi suomalaista valokuvaajaa on palkittu alan arvostetuimmassa luontokuvakilpailussa. Lapualla asuvan Benjam Pöntisen valokuva lumipyryssä juoksevasta jäniksestä sai yhden pääpalkinnoista.

Kyrönjoki pääsiäisenä 2010.

Vesiensuojelupalkinto Orrenmaalle ja Pöntiselle

Palkinnot myönsi Pohjanmaan vesiensuojeluyhdistys. Palkinnon perusteena on vesiensuojelua edistävä tiedottaminen.

Lakeuden Risti.

Seinäjoen kirkoista on koottu kirja

Laajentuneen Seinäjoen kirkoista on nyt koottu kirja. Kirja esittelee yhteensä kymmenen kirkkoa sekä pienempiä kappeleita.

Valokuvan ystävät koolla Lapualla

Lapuan laajakuva-festivaali järjestetään jo toista kertaa. Lauantaina kuullaan luento muun muassa ammattivalokuvaajan työstä.