Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Minkä vuosikymmenen suosikkisyötävät ovat naku-, kiille-, ja voileipäkakku? Testaa, tunnetko valmistujaispöydän herkut

Juhlissa pöydät notkuvat. Onko takavuosien juhlista jäänyt mielikuvaa, mitä on tullut syötyä milloinkin?

Linnan juhlien vanhin vieras oli 106-vuotias Salme Haltia – ja hän juhli yli puolenyön

Oululainen 106-vuotias Salme Haltia kavahti juhlien boolin makua, mutta kalakakku oli maittavaa.

Valmistujaiset tai häät tulossa? Katso Ylen keräämä juhlan järjestäjän vinkkilista – näillä pääset alkuun ja vaiva vähenee

Minuutin pituisessa videossa listaamme joitakin muistettavia asioita ja uusia ideoita: voisiko tänä vuonna pitää juhlat musisoiden?

Älä stressaa valmistujaisjuhlia – tässä vinkit ruokatarjoilun järjestämiseen

Kannattaako tehdä itse vai jättää kaikki pitopalvelun huoleksi? Lautaskoko ja noutopöydän järjestys vaikuttavat suoraan ruoan menekkiin.

Keittiömestari Henri Alén Linnan juhlien ruokalistasta: Tarjolla paljon leivottua

Henri Alénin mukaan suomalaista ruokakultuuria ei voi saada päättäjien ulottuville paremmin kuin Linnan juhlissa.

Video: Vasemmistoedustajalle suklaakakku päin näköä puoluekokouksessa

Antifasistiset ryhmät ovat protestoineet Saksassa poliitikkojen maahanmuuttovastaisia mielipiteitä kakuttamalla heitä. Die Linken kansanedustaja oli toinen lyhyen ajan sisään kakkuhyökkäyksen kohteeksi joutunut poliitikko.

Nuoret haluavat voileipäkakun yhä juhlapöytäänsä

Perinteiset herkut pitävät pintansa juhlapöydässä. Joulun lisäksi alkukesän valmistujaiset ja etenkin ylioppilasjuhlat työllistävät noutomyyntiä tarjoavia keittiöitä ja leipomoita. Juhlapöydän perusvaruste on vuodesta toiseen voileipäkakku.

Sokeriton kakku ja cocktail-tikut – Muistatko nämä nostalgiset hääherkut?

Yhdeksän herkkua, joita tuskin notkuu tarjolla seuraavissakaan sukujuhlissa. Yle pyysi viittä pitopalveluyritystä kaivamaan mapeistaan vuosikymmenien takaisia tilauksia häiden, hautajaisten ja yritysten juhlapöytiin. Perheissä aletaan jo valmistautua kevään ja kesän kemukauden järjestelyihin.

Sananen – Uudet tortut mielessäni

Suomi on keskellä kuuminta leivonnaissesonkia. Pullan merkitystä ei voi yliarvioida. Vaan edessä häämöttää jo pitkä merkkipäivänisuista vapaa iloton elämänvaihe. Siksi on kehitettävä lisää nimikkoleivonnaisia.

Perinnesäilöntä ei ole ihan helppoa: Vesiraparperi alkoi kasvaa karvaa

Konstailemattomat 1930-luvun reseptit kiinnostavat taas ruuanlaittajia. Aikanaan Lotta Svärd -lehdissä ja Kotiliesissä julkaistuja reseptejä kokeillaan Lottamuseon koekeittiössä. Perinnesäilöjän kannattaa muistaa puhtaus, ettei pulloon hyökkää home.

Toukokuu on leipomon joulu – nettikauppa toi lisää vilskettä

Moni vannoo kotileipomisen nimeen kesän juhlia valmisteltaessa, mutta myös leipomotuotteille on oma ostajakuntansa. Toukokuu onkin leipomoille yksi vuoden kiireisimmistä kuukausista. Päättäjäisjuhliin leipomoista myös ostetaan suuremmilla summilla kuin muiden juhlien aikaan.

Raakakakku "kypsyy" tarjottavaksi pakastimessa

Kevään juhlissa otetaan jo totutusti huomioon erilaiset allergiat ja ruokavaliot. Ilman uunia valmistuva raakakakku sopii moniin erikoisruokavalioihin.

Ensi vuoden ylioppilas – on aika varata juhlien pitopalvelu

Vajaa viikko aikaa valmistaa ruokatarjoilut ylioppilasjuhliin. Yhä useampi vähentää stressiä ostamalla apua pitopalvelusta. Tälle keväälle on jo myöhäistä, sillä varaukset tehdään yleensä jo vuotta aikaisemmin.

Uskoisitko näitä harrastelijan tekemiksi? Lukiolainen viettää viikonloput keittiössä

Kotikakkujen suosio tuo innokkaimmille sujuvan tavan tienata vaikkapa koulun ohessa. Itseoppinut kakkuleipuri ja lukiolainen Janita Koski-Vähälä muuntuu viikonloppuisin kakkumaakariksi. Yleensä työlistalla on 1–4 tilausta.

Leipomoissa pursotellaan peruskakkuja – erikoisuudet loihditaan kotona

Netti on pullollaan mitä taiteellisimpia kakkuerikoisuuksia. Kevään valmistujaisjuhlissa sellaista on turha odottaa, jos tarjoomukset tilaa ammattilaiselta. Kiireisen sesongin aikaan leipomoissa pusketaan satamäärin peruskakkuja. Taiteellisimmat luomukset jäävät kotikondiittoreiden varaan.

Äitienpäiväksi mustikkatorttua – tämän osaa isäkin tehdä

Sunnuntaina kahvi kaadetaan sänkyyn ja äidille lauletaan epävireisesti. Jotta päivän saisi onnistumaan täydellisesti, kannattaa äidille tarjota makeaa. Mustikkatorttu on niin helppo tehdä, että tumpelokin onnistuu varmasti.

Edullista juhlapöytää koristavat juurekset

Loppuvuoden juhlissa kannattaa varautua nälkäisiin vieraisiin, kokenut kestitsijä kehottaa.

Retrotarjoilut palaavat juhlapöytään

Perinteiset, selkeät maut ovat nyt haluttuja juhlapöydässä. Viikonloppuna pitopalveluyrittäjä ei työtunteja laske.

Leipomusten kysyntä hieman hiipunut - moni tekee osan tarjoilusta itse

Osa perheistä tilaa valmistujaisjuhlan kaikki järjestelyt henkilökuntineen pitopalvelusta. Haitarin toisessa päässä kaikki tehdään itse ja välimallissa osa tuotteista haetaan leipomosta. Viime vuosina leipomusten kysynnässä on havaittu pientä hiipumista.

Juhlayrittäjä kannustaa uutuuksien kokeiluun

Helatorstai on hyvä päivä viimeistellä viikonlopun juhlien tarjoilut. Tai ei ihan viimeistellä, sillä etenkin koristelut kannattaa jättää juhla-aamuun. Pitopalveluyrittäjä suosittelee välttämään ylitarjontaa ja kokeilemaan uutuuksia.

Lakkiaiset täystyöllistävät pitopalvelut

Pitopalvelut ovat myyneet ei-oota myöhäisille kevään juhlien järjestäjille. Aiempaa useammat turvautuvat pitopalvelun apuun, mutta perheenemännille tuntuu olevan kunnia-asia tehdä osa tarjottavista myös itse.

Voileipäkakku jyrää lakkiaisissa, vaikka uutuuksiakin olisi tyrkyllä

Pitopalveluyrittäjien kalenterit alkavat olla jo täynnä, kun valmistujaisviikonloppu lähestyy. Yrittäjien neuvo onkin, että pitopalvelu kannattaa varata ajoissa, vaikka ylioppilaslakista ei olisi vielä varmuutta.

Laatikoista lättyjä, kakuista korppujauhoja – joulun jämäruuat kannattaa tuunata

Ruoka kuuluu olennaisena osana suomalaiseen joulunviettoon. Pöytään katetaan sen seitsemää sorttia, jolloin käy helposti niin, että jääkaappi tursuu jouluruokaa vielä senkin jälkeen kun kyllästymispiste on tullut vastaan. Eipä hätää, jouluruokaa voi ja kannattaa tuunata.

Kotileipurilla tulee olla kemiat kohdillaan

Kotikeittiöissä syntyy tätä nykyä mitä ihanimpia täyte- ja kuppikakkuja, unelmatorttuja ynnä muita leivonnaisia. Leivontabuumi näkyy myös nettiblogien ja televisio-ohjelmien huimassa määrässä. Ammattikondiittori on leivonta-alan myllerryksestä mielissään.

Valloita villeillä vihanneksilla

Alkukesä on valloittavien villivihannesten aikaa. Ravintorikkaita ja ilmaisia salaatti-, mauste- ja yrttijuoma-aineksia löytyy kätevästi jokaisen lähiluonnosta.

Raparperikakku vie kielen mennessään

Barbaarijuuri eli tutummin raparperi (Rheum rhabarbarum) tuo monelle mieleen lapsuuden ja 70-luvun. Retroilun myötä myös raparperi on saanut uutta huomiota, ja vanhat mehu- ja piirakkareseptit on kaiveltu esiin. Me kaivelimme esiin parin vuoden takaisen kakkureseptimme.

Vuoden 2014 kesäjuhliin kakut kannattaa tilata jo nyt

Tämän kevään ylioppilaiden juhlapöydissä ei enää komeile perinteinen voileipäkakku vaan suolaisen nälkä tyydytetään ruokaisin salaatein. Pitopalveluyrittäjien kalenterit ovat täyttyneet jo pitkälle kesään.

Valmistujaisjuhlissa popsitaan salaatteja

Salaatti on juhlapöydän kuningas viikonlopun valmistujaisjuhlissa. Yhä useammat haluavat tarjota ylioppilasjuhlissa muutakin kuin kahvit ja kakkuja. Pitopalveluyrityksillä riittää kiireitä. Osa asiakkaista haluaa kotiinsa myös vuokra-astiat ja tarjoilijan.

Rippilapsia ja ylioppilaita juhlitaan kuin hääparia

Kevään ja kesän perhejuhlat ovat suurempia kuin aiemmin.

Juhlapöytään riittää muutama harkittu herkku

Osa kevätjuhlien tarjottavista voidaan tehdä hyvissä ajoin pakasteeseen, täytekakku ja voileipäkakku vaativat kuitenkin viime hetken viimeistelyn. Herkuissa laatu voi korvata määrän, sillä vieraat kiertävät monesti useita juhlia ja kahvipöytiä.

Äiti on tosi hyvä nukkumaan pommiin - lapset laukovat totuuksia äideistä

Sunnuntaiaamuna monet äidit saavat kakkukahvit vuoteeseen korttien, lahjojen ja onnittelulaulun kera. Päiväkoti-ikäiset lapset ovat hyvin perillä äitienpäivän juhlimistavoista, mutta osaavat valottaa myös äitien arkisia puolia.

Kevään kakkusesonki on nyt kuumimmillaan

Äitienpäivä, lakkiaiset, valmistujaiset - täytekakkujen maailmassa makuja on yhtä paljon kuin kevään juhliakin. Monissa leipomoissa on jo viimeiset hetket tilata kakku esimerkiksi lakkiaisiin.

Linnassa tarjolla seitsemää erilaista kakkua - ja paljon muuta

Noutopöytiin on katettu muun muassa vuorisuolasuklaata, kaskinauriskääröjä, lampaanpaistirieskarullia ja mansikkakermakakkua.

Mitä Linnan juhlien hinnalla saisi?

Torstaina noin 1 800 onnellista tanssii jälleen Suomen itsenäisyyden kunniaksi reilun kahden miljoonan televisionkatsojan silmien alla. Juhlia on kutsuttu verovarojen tuhlailuksi ja eliitin mässäilyksikin. Me laskimme, mitä Linnan juhlien kustannuksilla saisi - ja kuinka paljon se suomalaisille maksaa.

Barbaarijuuresta makoisaa kakkua

Barbaarijuuri eli tutummin raparperi (Rheum rhabarbarum) tuo monelle mieleen lapsuuden ja 70-luvun. Retromuodin myötä myös raparperi on saanut uutta huomiota, ja vanhat mehu- ja piirakkareseptit on kaiveltu esiin.

Pitopalveluyrittäjät huhkivat kesällä

Tuleva viikonloppu on erityisen vilkas valmistujaisjuhlien vuoksi. Pitopalvelua pyörittävän Mirja Koivun mukaan kahvitukset ovat vieneet tilaa ruoalta.

Voileipäkakku saanut haastajia juhlapöytään

Koulujen päätösviikko kiireisintä aikaa pitopalveluyrittäjälle. Osa juhlavalmisteluista tehdään vielä viimeisenä aamuna.

Ylioppilasjuhlat löysin rantein

Valmistujaisjuhlien järjestäminen on tällä viikolla kiihkeimmillään - pitopalvelusta on hyvissä ajoin tilattu herkut juhlapöytään tai käsistään kätevä vanhempi huhkii keittiössä hiki hatussa. Kaiken voi kuitenkin tehdä toisin.

Voileipäkakku on komea tarjottava

Olipa sitten minkälaiset juhlat tahansa, suomalainen mielellään kattaa pöytään paitsi täytekakkua, pullakranssin ja karjalanpiirakat myös voileipäkakun. Ja mikäpäs siinä; voileipäkakku on varsin hyvä, suolainen ja ruokaisa tarjottava.

Päivä ravintoloitsijana houkuttelee ja hirvittää

Helmikuun ensimmäisenä lauantaina vietetään Ravintolapäivää, jolloin kuka tahansa voi leikkiä hetken ravintoloitsijaa tai kahvilanpitäjää. Myös toimittaja Suvi Turunen haaveilee osallistumisesta tempaukseen, mutta ei ole vielä kerännyt tarpeeksi rohkeutta toteuttaakseen unelmansa.

Makkara on nyt trendiruokaa

Ensi kesänä grilliin heitetään entistä enemmän kasviksia. Trendikkään grillaajan vihannesten vieressä tirisevät myös makkarat, sanoo trendeihin tutustunut ruokabloggaaja.

Kermakakku pitää pintansa

Alkukesä on yksi pitopalvelujen sesonkiajoista. Kysyntää hallitsee edelleen perinteinen kermakakku, jota tilaa valtaosa pitopalvelun käyttäjistä. Lakkiaisten juhlapöydän ytimessä ovatkin täyte- ja voileipäkakut.

Tehe sieki itte voileipäkakku!

Voileipäkakun tekeminen on helppoa kun on anopin antamat aiheet. Laura Holappa auttoi miestä mäessä kun Vesan Jarilla on juhlapaineita tulevalle viikonlopulle. Niinpä Laura ja Jari suuntasivat kaupan kautta köökkiin ja tekaisivat Lauran anopin ohjeiden avulla ruotsalaistyylisen tonnikala-tilli-majoneesi-kinkku-tomaatti-paprika-kurkku-tomaattipyree-juusto -voileipäkakun.

Leipuriopinnot kasattiin kakkukirjaksi

Pirkanmaan ammattiopiston leipuri-kondiittoriopiskelijat juhlivat valmistujaisiaan tiistaina. Päättötodistuksen lisäksi uunituoreet ammattilaiset saavat koulusta mukaansa itse kirjoittamansa kirjan. Mestarin matkassa -opukseen on koottu luokan kakkutaidonnäytteet reseptien muodossa.

Pitopalveluyritysten sesonki alkaa

Pitopalveluyrityksillä on edessä vuoden kiireisimmät ajat. Ammattioppilaitoksista valmistuvia juhlitaan tulevana viikonloppuna ja ylioppilaita puolestaan viikon päästä lauantaina.

Nyyttärihäät ovat persoonalliset ja edulliset

Mietittekö suuria häitä? Hirvittääkö loppuhinta? Nyyttärihäät voi järjestää edullisesti ja kaikki ovat tervetulleita. Sotkamolaisparin suuren päivän teema oli riemunkirjava ja tunnelma rento.

Viikko 1: Intoutumisen aakkoset

Turun Taidemuseon johtaja Kari Immonen kirjasi intoutumisen lähteet a:stä ö:hön. Potkua arkeen tuovat mm. body building ja voileipäkakku. Tehtävän antaja Meiju Niskala ilahtui Immosen kahden sanan käytöstä mm. t-kirjaimen kohdalla. T:n kohdalle Immonen oli listannut sekä toimettomuuden että työn.

Kinkun rippeistä voi tuunata monenlaista ruokaa

Suomalainen kinkkukansa on kekseliäs. Perinteisen, herkullisen hernekeiton lisäksi kinkun rippeet soveltuvat moneen muuhun uusioruokaan aina laatikosta voileipäkakkuun.

Kakkublogisti ei enää jouluna tarjoa pipareita

Joululeipojien reseptiarkisto on avautunut viime vuosina huimaa vauhtia myös netissä. Erilaiset bloggaajat tarjoavat omia, lainattuja ja versioita ohjeita kenelle tahansa nettisurffaajalle.

Aineksia uutispuuroon?

Maanantai ei mittään, tiistai ei mittään, valittaa media keskikesällä. Tarja Hiltunen on toista mieltä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle