Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman puolustaa opettajien etusijaa rokotuksissa: "Se on lasten ja nuorten yhdenvertaisuuden kannalta olennaista"

Myös sosiaali- ja terveysministeriön viesti on, että kunnat voivat toisen rokotteen kohdalla tehdä itse harkintaa. Opettajien ammattijärjestö OAJ on vedonnut, että opettajat ja päiväkotien henkilökunta rokotettaisiin viipymättä ennen koulujen alkua.

Opettajat ja varhaiskasvattajat saavat mitä toivoivat: Lohja ja Vantaa kutsuivat heidät joukolla rokotettaviksi

Opettajien ammattijärjestö patisti keskiviikkona kuntia aikaistamaan opettajien rokottamista ennen koulujen alkua. Opetusministeri Li Andersson (vas.) vahvisti tänään kannattavansa opettajien laittamista etusijalle rokotuksissa.

Pääministeri Marin Ylelle: 12–15-vuotiaiden koronarokotukset tarkoitus aloittaa

Hallitukselta on vaadittu toimia kasvavien koronalukujen takia. Pääministerin mukaan koronapassi voisi tulla voimaan aikaisintaan syys–lokakuussa.

OAJ:n selvitys: Joka kolmas opettaja on harkinnut alanvaihtoa kuormittavan korona-arjen vuoksi

Varhaiskasvatuksessa, peruskoulussa ja lukiossa alanvaihtoa pohtineiden osuus on lähes 40 prosenttia. Kolme neljästä OAJ:n selvityksen vastaajasta kuitenkin kokee, että korona-ajasta on selviydytty koulutusalalla hyvin.

Opettajien rokotuksia ei aiota edistää ainakaan Rovaniemellä – myös Länsi-Pohjassa rokotusten nopeuttamista pidettäisiin haasteellisena

Idea opettajien nopeutetusta rokottamisesta ennen syyslukukauden alkua ei saa sytykettä ainakaan Lapista. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ei myöskään tue ajatusta ammattiryhmittäin kohdennetuista rokotuksista.

"Hallitus lomailee, festarit ovat käynnissä ja STM:n johtaja puhuu etäkoulusta" – OAJ arvostelee hallituksen hitautta koronatoimissa

OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka näkee hallituksen koronatoimissa merkittävän ristiriidan. Misukka vaati Ylen A-studiossa opettajille tehosterokotetta mahdollisimman nopeasti ja lisää opettajia kouluihin.

OAJ ja Opetushallitus törmäyskurssilla tuetun oppimisen käytännöistä – OAJ kanteli asiasta eduskunnan oikeusasiamiehelle

Opetusalan ammattijärjestö valittaa, ettei Opetushallitus ole antanut selkeitä ohjeita tuetun oppimisen järjestämisestä. OAJ:n mukaan viranomainen on asettanut tukea tarvitsevat lapset kohtuuttomaan tilanteeseen.

Varkauden Könönpellon koulu on valittu vuoden kouluksi

Valinnan teki Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Koulua kehutaan hyvästä ilmapiiristä, yhteisöllisyydestä ja osallistavasta toimintatavasta.

Pyhäjärvi aikoo luopua opettajien ja koko henkilöstönsä lomautuksista, mutta syynä ei ole OAJ:n vankka vastustus

Pyhäjärvi saa varhaiskasvatukseen ja opetukseen uutta valtion tukea, joka käytännössä kattaa lomautusten säästöt.

Sata vuotta täyttävä oppivelvollisuuslaki yhdisti sisällissodan repimän kansan – seuraava laajennus tapahtuu syksyllä

Vuonna 1921 vahvistettu maamme ensimmäinen oppivelvollisuuslaki oli sekä sivistys- että demokratiateko.

Koulujen koronatukien käytöstä voi syntyä jopa miljoonaluokan jälkipyykki – OAJ: parisenkymmentä kuntaa voi joutua palauttamaan avustusrahoja valtiolle

Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n mukaan kunnat ovat lomauttaneet henkilöstöä korona-avustuksen ehtojen vastaisesti.

Paikallista sopimista kokeillaan Lappeenrannassa – työntekijäjärjestöt jättivät yhteisen neuvottelupyynnön kaupungille

Tavoitteena on todeta koronapandemian aiheuttama kuormitus ja sopia mahdollisista korvauksista tai kannusteista.

Kunta-alan akavalaiset haluavat paikallisia neuvotteluja korona-ajan korvauksista – OAJ:n pääluottamusmies Jyväskylässä: "Työn vaativuus on muuttunut"

Opettajia, lääkäreitä ja muita kunta-alan akavalaisia edustava Juko jätti tänään pyynnön paikallisista neuvotteluista.

Tampere muutti ohjeitaan etäopetukseen – yläluokkien opettajia ei sittenkään velvoiteta saapumaan kouluun oppitunteja pitämään

Vielä eilen Tampereen kaupungin perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä sanoi, että opettajien pitää työskennellä työpaikoilla etäopetusjakson ajan.

Jokaisen 9.-luokkalaisen täytyy löytää opiskelupaikka, ja siksi opot nousevat avainasemaan – "Kyllä minua mietityttää", sanoo opinto-ohjaaja, jolla on vastuullaan 400 opiskelijaa

Muutoksessa on monta avointa kohtaa, ja todellisuuden uskotaan valkenevan hiljalleen, kun useampi ikäluokka tulee laajennetun oppivelvollisuuden piiriin.

Oulun ammattikorkeakoulun opetuksen laadusta tehtiin poikkeuksellinen kannanotto – nyt 3 opiskelijaa kertoo, mitä sen taustalla on

Rehtorin mukaan iso osa opiskelijoista on tyytyväisiä, mutta hän toivoo kannanoton herättävän päättäjiä rahoituksen puutteeseen.

Etäopetus vähäväkisillä seuduilla ei innosta puoluejohtajia – "Vain täydentävänä, jos on pakko"

Puolueiden puheenjohtajat ottivat kantaa koulutuskysymyksiin Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n kuntavaalitentissä.

Kokkola otti aikalisän henkilösäästöistä tehtyjen oikaisuvaatimusten käsittelyssä

Opettajien lomautuksista on tehty kolme oikaisuvaatimusta.

Perussuomalaisten nuorten pyyntö ilmiantaa opettajia nosti poikkeuksellisen myrskyn – miksi politiikka on niin herkkä aihe koulussa?

Perussuomalaisten nuorten mukaan kampanjassa on kyse opettajien tasapuolisuuden tarkastelusta, opettajien mukaan painostuksesta.

Kuudesluokkalaiset totuttelevat kasvomaskin käyttöön koulussa – oppilas: “Vähän vaikea hengittää, mutta tarpeellinen”

Kasvomaskien käyttö on laajenemassa kouluissa. Nyt niitä jaetaan jo kuudesluokkalaisille, tosin vaihtelevasti.

Aito avioliitto ry ei päässyt näytteilleasettajaksi Educa-messuille – yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan yhdistystä syrjittiin

Suomen Messut ja Opetusalan ammattijärjestö OAJ ovat niukkasanaisia lautakunnan päätöksestä.

Huhut syrjinnästä poikivat perussuomalaisten nuorisojärjestön kampanjan – Tampereella on varauduttu opettajien maalittamiseen

Perussuomalaiset nuoret haluavat tietoa siitä, kiusataanko puolueen kannattajia kouluissa.

Perussuomalaisten kampanja kerää kokemuksia kouluopetuksen puolueellisuudesta –  OAJ tyrmää "poliittisen ilmiantokampanjoinnin"

Perussuomalaiset uskovat, että kouluissa syrjitään puoluetta kannattavia oppilaita ja että opettajat eivät aina ole neutraaleja.

Pohjanmaan Kauppakamari: Opettajat tekivät vuoden 2020 Digiloikan

Digiloikkaaja-kilpailun tarkoituksena on ollut tuoda esiin digitalisaation merkitystä liiketoiminnalle.

OAJ pitää Pyhäjärven lomautuksia opetushenkilöstön osalta harvinaisen räikeänä

Ammattijärjestö kutsuu toimia törkylomautuksiksi.

Mitä hallituksen etäsuositus lukiolaisille ja amislaisille tarkoittaisi ja 5 muuta kysymystä toisen asteen opintojen koronaohjeistuksesta

Vaikka pääministeri Sanna Marinin hallitus päätyisi suosittelemaan etäopetukseen siirtymistä, päätökset tehdään muualla.

Vanhempien mielestä väkivaltaan puututaan kouluissa liian myöhään – Entinen kiusattu: "Voi olla yksi ainoa hetki, kun uhri mainitsee tunteistaan"

Rehtori muistuttaa, että kaikki, mitä kouluissa kiusaamisen ja väkivallan estämiseksi tehdään, ei välttämättä näy ulospäin.

Sture Fjäder jatkaa Akavan puheenjohtajana

Fjäder voitti vastaehdokkaansa Maria Teikarin äänin 578–292.

Lukuvuoden suunnittelu venyy Kouvolassa jouluun asti opettajien lomautusten takia – OAJ:n paikallisjohtaja: ''Osa opettajista pettynyt ja turhautunut kaupunkiin''

Uutta lukuvuotta joudutaan suunnittelemaan Kouvolan kouluissa syyslukukauden jo alettua, koska etukäteissuunnitteluun ei ollut lomautusten takia aikaa.

Iisalmi ja Sonkajärvi ovat lomauttaneet opettajat juuri ennen kouluvuoden aloitusta

Opettajat ovat lomautettuina perjantaista tiistaihin, syyslukukausi alkaa keskiviikkona.

Ylivieska ja Sievi aikovat lomauttaa opetushenkilöstöään, käy ilmi OAJ:n selvityksestä

Sekä opetusalan ammattijärjestö että opetusministeriö ovat huolissaan kaikkiaan 18 kunnan lomautussuunnitelmista.

Nämä kunnat lomauttavat opettajiaan syksyllä – yhdessätoista lomautus tapahtuu juuri kun koulut alkavat

Talousvaikeudet ovat johtaneet siihen, että osassa kuntia on tiedossa lomautuksia.

Koulut avataan historiallisen huonossa tilanteessa – korona lisäsi kuntien ahdinkoa ja moni kunta lomauttaa syksystä myös opettajia

Kouluissa pitäisi tasata keväällä syntyneitä oppimisvajeita. Lomautuksilla niitä ei ainakaan hoideta, paheksuu opettajien ammattijärjestö OAJ.

Tiistai 7.7.2020 (radio)

Moniin korkeakouluihin tulee uusia aloituspaikkoja ja lisää opettajia. Työryhmä haluaa, että suostumuksen puutteesta tulee keskeinen raiskauksen tunnusmerkki. VR sulkee lipunmyynnin palvelupisteitä monissa kaupungeissa. YK varoittaa zoonoottisista eli eläinperäisistä tartuntataudeista.

OAJ on huolissaan opettajien työssäjaksamisesta - Kajaanissa ammattikorkea rekrytoi uusia opettajia

Viime vuonna yt-neuvottelut läpi käynyt KAMK saa uusia opettajia lisäaloituspaikkojen myötä.

OAJ huolissaan: ketkä opettavat korkeakouluopiskelijoita, kun paikkamäärät nousevat – opettajia irtisanottu ja moni on väsynyt rankan kevään jälkeen

OAJ:n mukaan ei ole viitteitä siitä, että korkeakoulut rekrytoisivat merkittävästi opettajia koulutuspaikkojen lisäyksestä huolimatta.

Näin koronakevät iski eri aloille – Katso alustavat työttömyysluvut ammateittain

Tuoreiden, epävirallisten lukujen mukaan työttömyys näyttää keväällä kasvaneen erityisesti opetuksen ja varhaiskasvatuksen aloilla.

OAJ: Porin opettajia kuultu puutteellisesti kouluratkaisun valmistelussa

Opettajajärjestö vaatii, että myös muualta kuin sivistystoimesta haetaan säästökohteita.

Koulujen avaaminen sai täystyrmäyksen jo ennen kuin oppilaat palasivat luokkiinsa – kysyimme, oliko 2 viikon loppupuristuksesta mitään hyötyä

Peruskoululaiset opiskelivat kevätlukukauden kaksi viimeistä viikkoa lähiopetuksessa kouluissa.

OAJ:n valitsema Vuoden koulu käänsi oppilasmääränsä kasvuun koulukyydeillä – abi: Opettajat ovat meille kavereita siinä missä opiskelijatkin 

Varsinaissuomalainen Kosken lukio on OAJ:n mukaan hieno esimerkki yli kuntarajojen toimivasta koulusta.

Lukiolaisten liitto ehdottaa, että lukiot tarjoaisivat tänä kesänä kursseja ja ohjausta – OAJ: Kesäopetusta löytyy jo muutenkin

Lukiolaisten liiton mukaan esimerkiksi syksyn ylioppilaskirjoituksiin valmistaville kertauskursseille olisi tarvetta.

Työnantaja saa kieltää suojamaskien käytön opettajilta – kieltoja ehti joissain kouluissa olla, mutta ne kumottiin nopeasti

Kielto voitaisiin antaa tilanteissa, joissa maski olisi perustellusti terveyden tai työturvallisuuden kannalta riski. Kovin todennäköisenä kieltoja ei kuitenkaan pidetä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle