Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Heikki Luoma

Korpelan kujanjuoksun ja Pirunpellon käsikirjoittaja Heikki Luoma kertoo: "Olen kuvannut ihmisiä ja heidän maailmaansa oman elämänkokemukseni ja näkemykseni antamalla viisaudella"

Käsikirjoittaja Heikki Luoman mukaan ihmisestä voi syntyä vahva mielikuva heti ensinäkemältä tai ensimmäisestä kuullusta repliikistä.

ohjaaja Jukka Mäkinen

”Halusin kertoa ihmisläheisiä tarinoita” – Korpelan kujanjuoksu oli Jukka Mäkisen viimeinen työ Ylelle

Kolmas tuotantokausi Korpelan kujanjuoksu tv-sarjaa alkoi Yle TV1:llä sunnutaina.

Actors Esa Latva-Äijö, Janne Kataja and Karoliina Vanne

Mistä on maalaiskomediat tehty?

Mistä ne kertovat ja mikä tekee lajista niin suositun?

Kahen akan loukussa -näytelmä Arpelan kesäteatterissa 2017.

Kumpi päättää, miniä vai anoppi? – Vanhapoika on Kahen akan loukussa hersyvässä maalaiskomediassa

Tornion Arpelassa kukkivien tuomien ympäröimä nuorisoseurantalo ottaa vastaan huumorinnälkäiset kesäteatterivieraat. Näytelmä on jatkoa viime vuoden kesäteatterille.

Yle Areena logo.

Kotikatsomon draamauutuus porautuu kaivosbisnekseen – Korpelan kujanjuoksua kuvataan Nokialla

Maalaiskomediat ja Pirunpelto ovat toimineet niin hyvänä käyntikorttina, että kuvauspaikat Ylen uusimmalle Kotikatsomo-draamalle, Korpelan kujanjuoksulle, saatiin helposti. Sarjan toista kautta pistetään parhaillaan purkkiin muun muassa Nokialla.

Korpelan kujanjuoksu -sarjan uudet kolmoskauden jaksot.

Kotikatsomo: Korpelan kujanjuoksu

Kotikatsomon sarja porautuu kaivosbisnekseen

Näyttelijät Esa Latva-Äijö ja Karoliina Vanne

Esa Latva-Äijö on Korpelan kujanjuoksun levollinen sankari

Korpelan kujanjuoksu-sarjan näyttelijä Esa Latva-Äijö

Korpelan kujanjuoksun naispääroolin esittäjä Karoliina Vanne

Karoliina Vanne on maaseutudraaman luonnollinen sankaritar

Karoliina Vanne esittää Korpelan kujanjuoksun naispääroolin

Janne Kataja Korpelan kujanjuoksu-sarjan kuvauksissa (roolinimi Jaska Alho)

Janne Kataja on Korpelan kujanjuoksu-sarjan koheltava sankari

Korpelan kujanjuoksu-sarjan näyttelijä Janne Kataja

Mikko Maasolasta on moneksi.

Mikko Maasolasta Riihivuoren Pirunpellon Sutki

Teatteri Riihivuoren ensi kesän Pirunpelto –näytelmän Sutkin roolissa nähdään Mikko Maasola. Mikko on Yle Keski-Suomesta tuttu radiotoimittaja, mutta myös kokenut näyttelijä.

Heikki Luoma kotipihallaan

"Imartelevaa ja liikuttavaa" – kirjailija Heikki Luoma saa nimikkoareenan

Kirjailija Heikki Luoman nimikkoareena nousee ensi kesänä Kyyjärvelle - harrastajateatterin pankkilainan turvin. Heikki Luoma on tuottoisa mies monien tv-sarjojen, näytelmien ja kirjojen takaa. Ylen kanavilla ensi talvena nähtävän uuden tv-sarjan kuvaukset alkavat keväällä, nimikkoareenan näytelmän käsikirjoitus on vielä "hautomossa".

Mies uhkaa aseella toista miestä kesäteatterinäytelmässä

Taistelu soramontun herruudesta jatkuu – tv-suosikki Pirunpelto puristui kesäteatteriksi Pyynikillä

Yle TV2:ssa Pirunpelto kokosi sarjan äärelle yli miljoona katsojaa. Suosiota on odotettavissa ennakkomyynnin perusteella myös Pyynikin kesäteatterissa Tampereella. 1 200 sivun tekstistä tiivistyi yhden illan näytelmä.

Näyttelijä Matti Ristinen keskellä (roolinimi Pirunpellossa Tommi).

Pirunpelto Pyynikin kesäteatteriin

TV2:n hittisarja Pirunpelto kääntyy ensi vuonna kesäteatteriesitykseksi. Pyynikin kesäteatterin pyörivän katsomon eteen astelee joukko televisiosta tuttuja näyttelijöitä.

Keski-Suomen kesäteattereilla kohtalainen kausi

Suurin osa maakunnan kesäteattereista kertoo tehneensä toimivan tuloksen. Tappiota ei tullut, mutta ei juuri voittojakaan.

Perhe istuu keittiönpöydän ääressä.

Karstulan kesäteatterissa raavaatkin miehet itkevät

Karstulan kesäteatteri teki täyskäännöksen pari vuotta sitten. Wanhat Wehkeet -areenalla useamman vuoden esiintyneet "salkkaritähdet" saivat väistyä, kun uusi teatteriyhdistys alkoi rukata myös ohjelmistoa. Viime kesänä nähtiin karjalaisten evakkomatkasta kertova näytelmä, joka sai raavaat miehetkin kyynelehtimään. Tänä kesänä evakkotarina saa jatkoa.

Näyttelijä Matti Ristinen keskellä (roolinimi Pirunpellossa Tommi).

Kuinka Pirunpellossa käy? Suosikkisarja päättyy

Juonittelut Pirunharjun soravarojen herruudesta saavat päätöksensä. Tai ainakin tulee selvyys siihen kenen kanssa Tommi Jussila lopulta päätyy yhteen. Kakkosen suositusta draamasarjasta, Pirunpellosta, esitetään siis viimeinen jakso keskiviikkona.

Kuvausryhmä kadulla

Kauppinen Kuusaasta on Pirunpellon Asseri

Yle TV2:n suosittu Pirunpelto -sarja päättyy tänään jaksolla "Tilinpäätös Tyrisevän tapaan". Samalla päättyy laukaalaisen Erkki Kauppisen ura Asseri Kantosena.

Heikki Luoma kotipihallaan

Maalaiskomedioiden mies muutti maalle omasta tahdostaan

Suosittujen maalaiskomedioiden käsikirjoittaja, näytelmäkirjailija Heikki Luoma asuu Jokioisten Kiipun kylällä. Parinkymmenen kaupunkivuoden jälkeen hän palasi maalle, sukunsa evakko- ja vaimonsa lapsuudenmaisemaan. Toisin kuin väitetään, esteitä maallemuuttoon ei ilmennyt. Luomisen vimma ja luonto löivät kättä.

Mooseksen Perintö -näytelmän ohjaaja Jukka Mäkinen seisoo kulisseissa aurinkoisessa Joensuussa.

Mooseksen perintö avaa kesäteatterikauden

Pohjois-Karjalan kesäteatterikausi avataan viikonloppuna. Ensimmäisten joukossa nähdään Joensuun laululavan maisemissa esitettävä "Mooseksen perintö". Heikki Luoman kirjoittama, tv:stä tuttu maalaiskomedia on jatkoa viime kesänä esitetylle "Vain muutaman huijarin tähden" -näytelmälle.

kesäteatteri, harrastajanäyttelijä Seppo Väänänen, freelance-näyttelijä Heikki Rantanen

Kesänäyttämö koukutti paperimiehen

Kesäteatterikausi on näin heinäkuussa kiivaimmillaan. Lavoilla nähdään ammattilaisten rinnalla paljon harrastajanäyttelijöitä, joita veri vetää mukaan vuosi toisensa jälkeen – vieläpä palkatta.

Salon Teatterin Housut pois! -musikaali

Salon Teatteri miehen ikään

Juhlavuottaan viettävä Salon Teatteri palaa historiansa ensimmäisen esityksen pariin, kun teatteri esittää ensi keväänä viidenkymmenen vuoden takaisen ensiesityksensä musiikkinäytelmä Saapasjalkakissan. Juhlavuottaan viettävä Salon teatteri toimii pitkälti parin sadan harrastajan varassa.

TV-sarjasta Vain muutaman huijarin tähden

TV:stä tuttu maalaiskomedia vetää väkeä Suomen suurimpaan kesäteatteriin

Suomen suurin kesäteatteri luottaa Yleisradion tv-komedioiden voimaan myös näyttämöllä. Meri Oulun kesäteatteri houkuttelee katsojia jo kolmatta kesää TV 2:sta tutulla maalaiskomedialla. Tänä vuonna se on Vain muutaman huijarin tähden. Teatterin katsomoon mahtuu yli 2 600 ihmistä, mikä asettaa haasteita ohjaajalle ja näyttelijöille.

Kanttori Ilmari Piiparinen eli näyttelijä Tom Lindholm esiintyy mm. Peräkammaripojat-sarjassa.

Kanttori Piiparinen villitsee Facebookissa

Internetyhteisö Facebookissa on syntynyt melkoinen ilmiö suositusta suomalaisesta televisiosarjan hahmosta. Tissuttelevan, mopolla ajelevan kanttori Ilmari Piiparisen faniryhmään on liittynyt kuukaudessa yli 26 000 ihmistä. Näyttelijää tämä imartelee.

Pelastushelikopteri Pete

Peten tukijat odottavat

Pohjanmaan Pelastushelikopterin tukiyhdistyksen epäselvyydet harmittavat toiminnan tukijoita. Toistaiseksi tukijoukot ovat lähinnä odottavalla kannalla.

Elokuvaohjaaja Markku Pölönen

Yleisö haluaa Kuningasjätkän!

Karstulan kesäteatterissa esitetään ensi kesänä Markku Pölösen Kuningasjätkä. Se valittiin kesänäytelmäksi katsojaäänestyksen perusteella suurella äänten enemmistöllä.

Kuusniemi nauratti ennätyksellisesti

Kuvitteellisen Kuusniemen kunnan tapahtumat toivat Oulun Toppilan Möljälle uuden yleisöennätyksen.

Keurusselän putki takaisin järveen

Eilen Keurusselällä veneilijöitä varoitettiin järven pinnassa kelluvasta paineviemäriputkesta. Putkea merkattiin aamulla varoittavilla poijuilla. Keuruun Vedestä kerrotaan, että putki saadaan todennäköisesti upotettua aamupäivän aikana.

Keurusselällä putki pinnassa

Keurusselällä liikkuvia veneilijöitä varoitetaan järven pinnassa mahdollisesti kelluvasta paineviemäriputkesta. Pinnassa olevasta putkesta on tehty tänään havainto välillä Iso Peurunlahti - Pioneerirykmentin Kalustoranta.

Kesäteatterit kilpasilla Ylivieskassa

Ylivieskan Kesäteatterin mukaan korkeatasoiseen loppukilpailuun selvisi tiukan seulan läpi parikymmentä teatteriryhmää. Finalistien joukossa on myös Kälviän Kesäteatteri.

Kälviän kesäteatteri pääsi loppukilpailuun

Suomen Kesäteatterimestarin tittelistä kilpailee neljä kesäteatteria eri puolilta Suomea.

Turvetta ja Timantteja kiinnostaa Möljällä

Maalaiskomediat jatkuvat Oulussa Toppilan Möljällä. Mooseksen Perintö saa jatkoa Turvetta ja Timantteja -näytelmästä ja vuoden kuluttua sama tuotantoryhmä näyttelijöineen jatkaa Kuusniemen kunnan kiemuroiden selvittelyä.

Myyntineuvottelija Pertti Hannula ohjaa asiakkaita sisään myynnissä olevaan omakotitaloon Porin Ruosniemessä.

Taantuma ei ole puraissut porilaista kiinteistökauppaa

Kiinteistökauppa on pysynyt Porissa taantuman keskellä vilkkaampana kuin muissa suurissa kaupungeissa. Porin seudulla kiinteistökauppojen määrät eivät juurikaan poikkea vuoden takaisista lukemista.

Kesäteatterille kohoaa uusi katto

Meri Oulun kesäteatteri saa uudet kattorakenteet raskaan kevätlumen romahduttamien tilalle. Kesäteatterin lippumyynti on ollut vilkasta - pelkästään Turvetta ja Timantteja -maalaiskomediaan on mennyt yli 20 000 lippua.

MeriOulun esitykseen varattu yli 12 000 lippua

Turvetta ja timantteja -esityksen suosio on yllättänyt järjestäjät. Näytelmä saa ensi iltansa heinäkuussa.

Internet avuksi suomalaisten näytelmien vientiponnistuksiin

Suomen Näytelmäkirjailijaliitto haluaa viedä suomalaisia näytelmätekstejä ulkomaille internetin avulla.

Kesäteattereiden ensi-iltapiikki osuu kesäkuun loppuun

Suomalaisten kesäteattereiden ensi-iltapiikki osuu kesä-heinäkuun vaihteeseen. Perjantaina 30.6. nähdään ainakin 20 uutta esitystä. Kaikkiaan Suomen kesässä on tarjolla tänä vuonna lähes 300 erilaista esitystä.