Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kihlangin vanha koulu myyntiin Muoniossa

Kiinteistö myydään verkkohuutokaupassa.

Moottoripyöräilijä ajoi tieltä Muoniossa

Kuljettaja selvisi ilmeisesti lievillä vammoilla.

Muoniolainen Juho Friman kaatoi ensimmäisen karhunsa syntymäpäivänään

Poronhoitoalueen karhunpyynnissä on kaatunut tähän mennessä 38 kontiota.

Sähkökatkot alkavat hiljalleen hellittää Lapissa

Lapissa on korjattu laajoja sähkökatkoksia keskiviikkoillasta lähtien. Torstaiaamuna kello 10 tilanne alkoi olla voiton puolella.

Puukonisku ja törkeä rattijuopumus toi yhdyskuntapalvelua

Muoniolainen mies tuomittiin 180 tunniksi yhdyskuntapalveluun pahoinpitelystä ja törkeästä rattijuopumuksesta. Lapin käräjäoikeus tuomitsi 42-vuotias miehen seitsemäksi kuukaudeksi vankeuteen, mutta muutti rangaistuksen yhdyskuntapalveluksi.

Riski porokolariin korkeimmillaan

Paliskuntain yhdistyksen mukaan porokolaririski on nyt korkeimmillaan, kun porot vaeltavat kohti talvilaitumiaan teiden poikki. Porot myös hamuavat tielle levitettyä suolaa.

Hirven salakaato paljastui Muoniossa

Muonion kunnassa Pakajärven alueella on paljastunut mahdollinen hirven salakaato. Hirvi on ammuttu Kihlankiin menevän metsäautotien läheisyyteen arviolta 9.9. – 11.9. välisenä aikana.

Porokolarin riski pohjoisessa suuri

Porokolarin riski on nyt korkeimmillaan, muistutetaan Paliskuntain yhdistyksestä.

Pullolautta kestää koskia

Jokinainen-tapahtuman pullolautta on keskiviikkoaamuna jatkanut matkaansa Muonionjoella. Lautalla esiintyvä Katariina Angeria kertoo, että katsojia oli kerääntynyt Muoniossa vanhan tullin rantaan, sillalle, Harrinivaan ja Äijäkoskelle.

Norjalaispariskunta loukkaantui ulosajossa

Keski-ikäinen norjalaispariskunta loukkaantui vakavasti lauantaina ennen puoltapäivää Muonion Kihlangissa sattuneessa rajussa ulosajossa.

Vesikrossirata valmistuu Enontekiölle

Enontekiön Kihlankijärveen on valmistumassa Suomen ensimmäinen moottorikelkkojen vesikrossirata. Radaksi raivattu järvi sijaitsee Enontekiön moottorikelkkaradan vieressä.

Muonionjoella runsaasti ruskeaa sakkaa

Lapin vesistöissä on havaittu tämän viikon aikana punaruskeita, paksuja lauttoja, jotka ovat ilmeisesti suopursuruostetta. Tiistai-iltana ruskeaa ainetta oli koko joenpätkän täydeltä Muonion Kihlangin kylän kohdalla, kertoo Muonionjoella mökkeilevä Orvo Öhman.