Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Venäjä kielsi uuden Kaunotar ja Hirviö -satuelokuvan lapsilta – Homohahmo oli liikaa

Sekä uskonnollisten konservatiivien että seksuaalivähemmistöjen on vaikea hyväksyä Disneyn ensimmäistä avoimesti homoseksuaalia hahmoa.

Jean Cocteau, Kaunotar ja hirviö Teemalauantaissa 7.1.

Runoilija-ohjaajan muotokuva ja ihana elokuvaklassikko.

Saduissa perhe on pahin

Orvoille lapsille käy aina hyvin

Kaunotar ja Hirviö pikakelauksella – klassikko on sovitettu uudelleen lyhyeksi versioksi

Teatteri Imatra esittää satuklassikosta Pohjoismaissa ennen näkemättömän sovituksen. Perheen pienimmätkin jaksavat katsoa tuntiin tiivistetyn tarinan Kaunottaresta ja Hirviöstä.

Luuletko tuntevasi vanhat sadut?

Testaa, tunnetko vanhojen satujen historiaa.

Klassikkosatu Kaunotar ja hirviö nähdään syksyllä Teatteri Imatran lavalla

Teatteri Imatran ensi syksyn näytelmät esitetään Pikku Hiisi -näyttämöllä. Toisena ensi-iltana nähdään imatralaisista kertova kantaesitys.

Satujen historia yllättää – aikuisviihteestä opettaviksi tarinoiksi

Satujen juuret voivat ulottua satojen vuosien päähän. Osa tarinoista on ehtinyt muuttua matkan varrella. Esimerkiksi nukkuvaa Prinsessa Ruususta ei löytänyt aluksi unelmien prinssi, vaan ukkomies, joka keräsi ”rakkauden hedelmän” nukkuvan neidon kupeelta.

Turpa kiinni ja tottele - vanhojen satujen viesti on selvä

Painajaismaisen nurinkurinmaan käytösopas

Tarinoillakin on perimä – neljälle tutulle sadulle löytyi tuhansien vuosien juuret

Tutkijat onnistuivat jäljittämään yhä elävien satujen historian aina pronssikaudelle asti, jolloin mitään nykyisistä eurooppalaisista kielistä ei vielä ollut olemassakaan.

Kaunottaren ja hirviön rakkaus lumoaa ensimmäistä kertaa baletissa

Vanhaan kansansatuun perustuva baletti Kaunotar ja hirviö kantaesitetään Kansallisbaletissa ensi perjantaina. Useista elokuvaversioistakin tuttu tarina kertoo kauniista ja hyväsydämisestä neidosta, rumaksi noidutusta prinssistä ja rakkauden voimasta. Baletin puvustuksen on suunnitellut Erika Turunen.

Klassikkosadun lumoa pienille ja isoille katsojille

Vuosisataisen satutaruston helmi Kaunotar ja hirviö on yksi tämän syksyn uusista näytelmistä Hämeenlinnan teatterissa. - Se on kaunein huone, mitä ikinä olen nähnyt, sanoi 5-vuotias pikkutyttö nähtyään näytelmän avoimissa ovissa esitetyn linnakohtauksen. Tyttönen oli haltioissaan näkemästään, mutta niin ovat myös näytelmän tekijät.

Koululaiskatsojat loistavat poissaolollaan - Hämeenlinnan teatteri huolissaan

Kouluilla ei ole varaa kuljettaa lapsia teatteriin. Sirkku Peltolan sovittama uutuusnäytelmä uhkaa jäädä ilman nuoria katsojia Hämeenlinnassa.

Säästöpaineiden kurimuksessa teatteri tinkii palkasta, mutta ei laadusta

Hämeenlinnan teatterin johtaja Heikki Paavilaista kismittää - ja syystä. Teatterin penkit täyttyvät ja esityksiä kiitellään, mutta teatteri sai märän rätin kasvoilleen, kun kaupunki komensi teatterilaiset säästötalkoisiin.

Roy Disney kuollut

Disneyn legendaarisen piirroselokuvatuotannon elvyttäjä Roy E. Disney on kuollut. Disney-yhtiöiden entinen hallituksen varapuheenjohtaja ja entinen animaatiotuotannon johtaja menehtyi keskiviikkona kalifornialaisessa sairaalassa vatsasyöpään.