Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Toppilan turvevoimala.

Oulun tytäryhtiöt tuottivat lähes saman määrän kuin aikaisempina vuosina – Oulun Energian liikevaihdon kasvua siivitti sähkön korkea hinta

Kallis sähkönhinta siivitti Oulun Energian liikevaihdon kasvua viime vuoden lopussa, mutta suuria voittoja kaupunki ei silti kerännyt.

Jäähallin seinää. Yllhäällä valomainos: OULUN ENERGIA AREENA.

Opiskelijoiden talvipäiviltä Oulussa ulos jääneille maksetaan korvaus

Järjestyksenvalvojien mukaan noin 40-50 opiskelijaa jäi ovien ulkopuolelle siinä vaiheessa, kun määräysten mukainen enimmäisyleisömäärä oli saavutettu ja sisään ei voitu enää ottaa ketään.

Jäteautojen poistumissuuntaa kuvaana kyltti Oulun Laanilan jätevoimalan edessä.

Oulun Energia investoi parikymmentä miljoonaa euroa Laanilan voimala-alueelle

Oulun Energia sijoittaa 19 miljoonaa euroa Oulun Laanilan voimalaitosalueelle, jonne rakennetaan uusi sähkökattila kaukolämmön tuotantoon.

Sähkölinjoja.

Oulun Energia pyrkii entistä paremmin estämään ennakoimattomat sähkökatkot – yhtiö testaa verkostoaan pistokoemaisesti

Sähkökaapeliverkostossa on havaittu tiettyjä tyyppiviallisia osia ympäri Suomea, Oulun seudullakin tämän tiedetään olevan syy joihinkin katkoksiin.

Lumisia ja huurteisia sähköjohtoja ja eristeitä.

Oulussa Markkuun ryhmäpuutarhan alueella sähköt katkesivat noin 170 taloudelta – ei liity aamuyöllä olleeseen laajahkoon katkokseen

Tänään tiistaina aamuyöllä Oulussa oli toinekin sähkökatkos, joka koski Metsokankangasta ja Oulunporttia. Oulun Energian Sähköverkon mukaan katkokset eivät liityt toisiinsa.

Placeholder-kuvituskuva, jossa on sininen kartta ja teksti: Läheltä.

Oulun eteläosassa laajahko sähkökatkos tiistaina aamuyöllä – kyseessä kaapelivika

Sähköttä oli lähes 900 Oulun Energian asiakasta Metsokankankaan ja Oulunportin alueella.

Sähkölinjoja Merikosken voimalaitoksella Oulussa.

Oulun eteläosassa oli lähes 6 300 Oulun Energian asiakasta sähköttä puolen yön aikoihin maakaapelissa olleen vian vuoksi

Sähkökatkos Kaakkurin, Metsokankaan ja Kiviharjun alueilla alkoi maanantaina hieman kello 23 jälkeen ja loppui puoli yhden aikaan aamyöllä.

Sähköpylväs, jossa hengenvaarasta varoittava merkki.

Oulun pohjoispuolella on ollut satoja talouksia sähköttä keskiviikkoaamuna

Kuusamontiellä Kiimingissä on katkennut sähköpylväs. Sähköttä oli kello kuuden jälkeen hetkellisesti noin 720 asiakasta.

Placeholder-kuvituskuva, jossa on sininen kartta ja teksti: Läheltä.

Sähkökatko pimensi Oulun Jäälin ja Kiimingin alueella hetkellisesti reilut 1 000 taloutta

Oulun Energian sähkönjakelu katkesi vian vuoksi lauantaipäivänä Jäälin ja Kiimingin alueella reilusta tuhannesta taloudesta.

Oulun Energian Toppilan voimalaitos.

Oulussa valtuustoaloite perää sähkön hintaan kohtuutta – konsernijohtaja: mahdotonta, myyjäyhtiöllä muitakin kuin oululaisia asiakkaita

Valtuustoaloite vaatio myyntiyhtiö Oomin hintoihin vaikuttamista Oulun Energian omistajaohjauksella ja konserniyhtiön myyntivoittojen käyttämistä huojennuksiin. Valtuusto keskustelee asiasta tänään.

Kuva Tuiran suuntaan sähkökatkon aikana.

Oulun perjantaisen ison sähkökatkon syynä päämuuntajan vika Merikosken kytkentäkentällä

Sähköt katkesivat perjantaina tuhansilta talouksilta lyhyeksi aikaa Tuirasta ja sen lähialueilta. Vika kesti noin kymmenen minuuttia.

Oulun Energian lämpövoimala Oulussa

Osa sähkönsiirtoyhtiöistä joutuu alentamaan maksujaan kantaverkkoyhtiön alennuksen takia – Oulun Energia ei tee muutoksia hinnoitteluunsa

Oulun Energia Sähköverkko Oy:lle kokonaisalennuksen suuruus on yhteensä noin 3,5 miljoonaa euroa. Asiakkaille tämä ei näy edullisimpina sähkölaskuina.

Pahkakoski  / Kollajan altaan rakentamisella vähennettäisiin  mm. tulva-ajan ohijuoksutusta, nyt vesimassoja lasketaan  Iijoen Pahkakosken voimalaitoksen vierestä

Muuntajavika vei sähköt Yli-Iissä 1400 asiakkaalta – ukkosen osuutta asiaan selvitetään

Sähkökatko alkoi ennen kello kuutta Yli-Iissä Oulun Energian Sähköverkko -yhtiön alueella. Häiriö paikannettiin PVO-Vesivoiman Pahkakosken voimalan päämuuntajaan. Sähköä saadaan nyt varayhteyden kautta.

Merikosken patoluukkujen sireeni soi keskiviikkoiltana 45 minuuttia

Merikosken patoluukkujen äänimerkki soi yhtäjaksoisesti kolme varttia Oulussa

Sireenin ulvonta päättyi hieman ennen kello 22 keskiviikkona.

Teboil-Lukoil -kyltti

Oulun Energia lopetti sopimuksen Teboilin kanssa – uusi öljyntoimittaja on löytynyt

Venäläisen hakkeen käytöstä luovuttiin maaliskuussa heti, kun korvaavan polttoaineen saatavuus oli ensin taattu.

Katosta roikkuva valaisin.

Relevika paljastui Oulun laajan sähkökatkoksen syyksi

Katkos oli poikkeuksellisen laaja, koska vika levisi jakeluverkosta myös 110 kilovoltin siirtoverkkoon. Yhtä laajoja sähkökatkoja Oulussa sattuu hyvin harvoin.

Suurjännitelinjan pylväs.

Oulun laajan sähkökatkon syy on edelleen mysteeri – vian selvittäminen vie aikaa

Oulussa viime perjantaina sattuneen laajan sähkökatkoksen syy on edelleen epäselvä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Oulun seudulla selviteltiin laajaa sähkökatkoa

Sähkökatkon piirissä oli enimmillään yli 21 000 asiakasta perjantaina iltapäivällä. Vika saatiin korjattua vajaassa puolessa tunnissa.

Teboil-Lukoil -kyltti

Teboil on ollut Oulun Energian suurin öljyntoimittaja jo vuosia – miljoonien eurojen öljyhankinnat kilpailutetaan uusiksi lähiaikoina

Toimitussopimus Teboilin kanssa on ollut voimassa jo ennen Ukrainan sotaa ja jatkuu vielä toistaiseksi. Oulun Energian mukaan uuden öljysopimuksen kilpailutus on kuitenkin valmisteilla.

Suurjännitelinjan pylväs.

Oulussa katkesivat sähköt laajalta alueelta kuudeksi minuutiksi

Sähkökatko koski ainakin ydinkeskustan aluetta, Karjasiltaa ja Heinäpäätä. Vian syytä edelleen selvitetään, mutta tällä hetkellä syy näyttäisi olevan sähkölaitoksella tehty kytkentävirhe.

Jäteautojen poistumissuuntaa kuvaana kyltti Oulun Laanilan jätevoimalan edessä.

Oulun Energia perusti uuden yhtiön kiertotalousmarkkinoille – tavoitteena laajentaa toimintaa muuallekin Suomeen

Syklo-yhtiön tavoitteena on lisätä tuntuvasti yritysjätteen kierrätys- ja uusiokäyttöä. Yhtiö aikoo tarjota kierrätyspalvelujaan yrityksille myös Oulun seudun ulkopuolella.

Sähkölinjoja ja taustalla sininen taivas.

Kaapelivika katkaisi sähkönjakelun Oulun Kaukovainiolla keskiviikkoiltana – tuhannet asiakkaat olivat ilman sähköä

Oulun Energia tiedotti keskiviikkoiltana sähkökatkoksesta Kaukovainion kaupunginosassa.

Maakaapelia.

Oulun keskustan alueella oli yli 400 asiakasta sähköttä keskiviikkoaamuna

Tunnin kestäneen sähkönjakelun keskeytyksen piirissä oli laajimmillaan 467 asiakasta kello 6 jälkeen aamulla.

Oulun Energian lämpövoimala Oulussa

Oulun Energia ja Junnikkalan Saha energiayhteistyöhön – sahan sivutuotteilla korvataan jopa puolet energiayhtiön tällä hetkellä käyttämästä turpeesta

Junnikalan Sahan rakenteilla oleva sahalaitos valmistuu vuoden 2023 lopulla Laanilan alueelle, jossa Oulun Energialla on biovoimalaitos.

Turvetta siivilöidään

Pohjois-Pohjanmaalla otetaan nyt kantaa suomalaisen energian puolesta: turpeen sallimista vaaditaan, samoin muutosta energiapuun korjuutukeen

Oulun Energia vaatii muiden energiayhtiöiden vanavedessä muuttamaan energiapuun korjuun tukijärjestelmää. Haapaveden–Siikalatvan seutukunta taas vaatii hallitusta estämään Suomen turvetalouden lopullisen alasajon.

Oulun Energian lämpövoimala Oulussa

Isot energiayhtiöt lopettavat turpeen polton paljon ennakoitua nopeammin – WWF: "Mitä aiemmin turpeen käyttö loppuu, sitä enemmän luontoa säästyy"

Suomen suurimmat turpeen käyttäjät luovat uusia hiilipolkuja tulevaisuuteen, eikä turve kuulu suunnitelmiin kuin korkeintaan hädässä auttavana matkakumppanina. Esimerkiksi Oulu, Seinäjoki ja Tampere aikaistavat turpeesta luopumistaan useilla vuosilla.

Lumisia oksia taipuneena sähkölinjojen päälle.

Sähkölinjojen tarkastuslennoista voi tulla melua osassa Oulua perjantaina

Oulun Energia ottaa helikopterin käyttöön, jotta sähkön toimitusvarmuutta vaarantavat puut löydettäisiin ja saataisiin poistettua ennen kuin ongelmia tulee.

Vesia lasketaan patoluukkujen kautta Oulun Merikoskessa.

Oulujoessa runsastunut virtaama voi nyt ohentaa jäätä – myös oman avantouintipaikan tekeminen varsinkin avojäälle voi olla riskialtista

Jäädytysajot Oulujoella loppuivat viime viikolla. Tuolloin virtaamaa pienennettiin, nyt se on nostettu voimaloiden sähköntuotantoa varten suuremmaksi. Varsinkaan paikkoja tietämättömän ei kannata jäälle lähteä.

sähkölinjoja lumen peitossa

Pohjois-Pohjanmaalla laajoja sähkökatkoksia tiistaiaamuna – jo maanantai-iltana Oulun Sanginjoella sähkökatkos

Aamupäivällä sähkökatkoja oli ainakin Raahessa, Haapavedellä, Pyhäjärvellä, Utajärvellä, Vaalassa ja Oulussa. Oulun Energian alueella syynä ovat olleet pääosin sähkölinjoille kaatuneet tai painuneet puut.

Voimalinjapylväs Muukossa Lappeenrannassa.

Pohjois-Pohjanmaallakin sähkömyynnin lopettaneen Energia 247 asiakkaita vielä ilman sopimusta – verkkoyhtiöt yrittävät tavoittaa asiakkaat

Verkkoyhtiöt toimittavat ilman sopimusta oleville asiakkaille sähköä ainakin kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen sähkön toimittamista voidaan jatkaa esimerkiksi Carunassa Fortumin myyntiyhtiön hinnoilla.

Oulun Energian toimisto sijiatsee Kasarmintiellä.

Oulun Energian uusien toimitilojen suunnitelmat tarkentuvat: tontille suunnitellaan enintään viisikerroksisten talojen kokonaisuutta

Oulussa Kasarmintiellä, lähellä taidemuseota, sijaitsevalla tontilla olevat nykyiset rakennukset purettaisiin ja tilalle rakennettaisiin uusia. Toimistokiinteistöjen lisäksi alueella voisi olla myös asuinkerrostaloja.

Turvetta siivilöidään

Oulun Energia on puolittanut turpeen käytön parissa vuodessa, mutta korvaavia vaihtoehtoja tarvitaan edelleen

Muutama vuosi sitten Oulun Energian tuotannosta noin 60 prosenttia perustui turpeeseen. Ensi vuonna yhtiö arvioi osuuden olevan noin 25 prosenttia. Korvaavaa lämpöä saadaan puuraaka-aineesta ja polttokelpoisesta jätteestä.

Oulun Hupisaaren syksyinen puronäkymä.

Kaupunkipuisto sai oman kalakannan Oulussa – Hupisaarten istutetut taimenet ovat houkutelleet myös luonnonkaloja puroihin

Oulun kaupunkipuiston Hupisaarten puroihin on saatu oma kalakanta. Syys-lokakuun vaihteessa kalat ovat olleet kutupuuhissa.

Pyhäsalmen kaivos

Valtio kiinnostui Pohjois-Pohjanmaan isoista energiahankkeista – toteutuuko Pyhäsalmen kaivoksen maanalainen vesivoimala viimeinkin?

Kaivokseen suunniteltu pumppuvoimalaitos maksaisi yli 120 miljoonaa euroa. Vesivoimala toisi uudenlaisen energiavaraston ja säätösähköä markkinoille, kun tuuli- ja aurinkovoiman osuus energiantuotannossa kasvaa.

Ukkosrintama vyöryi Oulun ylle tiistaina.

Ukkosrintama iski jälleen Oulun keskustaan, myös Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa salamat sinkoilivat tiheään tahtiin

Pohjois-Pohjanmaan eteläosiin annettiin tiistai-iltapäivällä viranomaistiedote vaarallisesta säästä. Ukkosrintama ja salamat ovatkin paukkuneet päivän mittaan ja aiheuttaneet hälytystehtäviä Jokilaaksojen pelastuslaitokselle.

Myrskytuhojen siivousta Oulun Kuusiluodossa.

Oulun Energia varautuu uusiin myrskytuhoihin ja lisää metsureita raivaustöihin ja työntekijöitä vikapalveluun

Maanantain ukkosmyrsky katkaisi sähköt noin 3 500:lta Oulun Energian asiakkaalta. Sähköt saatiin palautettua illan ja yön aikana, mutta tilanne ruuhkautti vikapalvelun, johon nyt on lisätty henkilökuntaa. Myös metsureiden määrää on lisätty.

Tarastenjärven geovoimalan jättipora

Geolämpö kiinnostaa Oulun Energiaa, joka selvittää uuden energiamuodon kaukolämpömahdollisuuksia

Oululaisyhtiö on mukana Tampereella alkaneessa kokeilussa, jossa porataan kolme kilometriä syvä koekaivo. Mukana on kaikkiaan 15 energiayhtiötä eri puolilta Suomea. Niitä kiinnostaa ympäristöystävällisen geolämmön soveltuvuus kaukolämmön tuotantoon.

Sähkökaapelikeloja.

Oulun seudulla sähköverkkopalvelumaksut halpenevat – vt. toimitusjohtaja: "alennukset ovat pieniä, mutta oikeansuuntaisia"

Oulun Energia Sähköverkko Oy laskee verkkopalveluhintojaan heinäkuun alusta kolmisen prosenttia. Yhtiön vt. toimitusjohtaja Anna Pasma kertoo, että vaikka alennukset eivät euromääräisesti ole suuria, on suunta oikea.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Destia ostaa Oulun Energia Urakointi Oy:n

Kaupan mukana siirtyvät myös yhtiön työtekijät, joita on tällä hetkellä noin 70 henkilöä.

Vaasan seutu tahkoaa kolmenneksen Suomen energiateknologiaviennistä

Aurinkosähkön kannattavuus paranee omakotitaloissa ja taloyhtiöissä – katso kartalta, milloin säästöt kasvavat omalla paikkakunnallasi

Yle kysyi verkkoyhtiöiltä, missä aikataulussa muutokset tulevat voimaan heidän asiakkailleen.

Maakaapelia kaapelikaivannossa.

Laaja sähkökatkos Oulun keskusta-alueella aamuyöllä

Sähköttä oli yli tuhat taloutta Vanhantullin ja Limingantullin välillä.

Jätepusseja jätteenpolttolaitoksen tyhjennyskuilussa.

Oulun biokaasulaitokselle tukea liki 8 miljoonaa euroa – investointipäätöstä odotetaan talven aikana

Laitosta suunnitellaan Laanilaan jätteenpolttolaitoksen yhteyteen.

sähkölinja

Oulun Energia tarkastaa, onko sähkölinjoille kaatunut puita – helikopterilentoja Oulussa

Lennot ajoittuvat tiistaille aamukymmenestä iltapäiväkahteen. Meluhaittoja saattaa esiintyä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Jätepalo aiheutti vaaratilanteen Oulun Energian voimalaitoksessa

Jätteenpolttolaitoksen hallissa syttynyt tulipalo saatiin hallintaan sprinklereillä, ja palokunta varmisti tilanteen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle