Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rysky Riiheläisen kolumni: Trump haluaa voittaa hinnalla millä hyvänsä, ja se tekee Iranin kriisistä räjähdysherkän

Yhdysvaltojen presidentin suhdetta Iraniin määrittävät hänen ystävänsä Lähi-idässä, Israelin Netanjahu ja Saudi-Arabian Muhammad bin Salman, kirjoittaa Rysky Riiheläinen.

Rysky Riiheläisen kolumni: Kiina kasvaa, Yhdysvallat taantuu ja EU horjuu, mutta missä on Suomen arvio maailman tilanteesta?

Suomalaisilta poliitikoilta kuulee harvoin arviota maailmanpolitiikasta. Uuden ulko- ja turvallisuuspolittisen selonteon kautta sellainen olisi syytä tehdä, kirjoittaa Janne "Rysky" Riiheläinen.

Rysky Riiheläisen kolumni: Moskova saapuu Brysseliin ja muita viestejä Kremlistä

Putinin tiedottajan tyttären harjoittelu EU-parlamentissa tuskin on tiedustelutehtävä, kirjoittaa Rysky Riiheläinen kolumnissaan.

Rysky Riiheläisen kolumni: Trump saattaa rikkoa Naton

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tapa nähdä maailma nollasummapelinä on myrkkyä liittolaisuuksille ja voi synnyttää sekasortoa Eurooppaan, kirjoittaa Rysky Riiheläinen.

Rysky Riiheläisen kolumni: Mustallamerellä mennään Putinin pelikirjan mukaan

Venäjän toimet Mustallamerellä noudattavat tuttua kaavaa. Ajoitus, epävakauden luominen, keksityt laillisuuden kulissit ja disinformaatio ovat Venäjän turvallisuuspolitiikan ytimessä, kirjoittaa Rysky Riiheläinen.

Rysky Riiheläisen kolumni: Valheiden vaikutusta on vaikea vastustaa

Kun kansalainen miettii, ettei oikein tiedä mikä on totta, on informaatiovaikuttaminen onnistunut, kirjoittaa Rysky Riiheläinen.

Rysky Riiheläisen kolumni: Trumpin lähtölaskenta on käynnissä, mutta omien tuki on vielä vahva

Veikkaukseni on, että Trump joutuu lähtemään Valkoisesta talosta ennen virkakautensa loppua. Kysymys on enää nähdäkseni siitä, kuinka kauan siihen menee, kirjoittaa Rysky Riiheläinen kolumnissaan.

Rysky Riiheläisen kolumni: Maailma ilman sääntöjä on sotku

Tilanne kun on sellainen, että vähänkään pidemmällä tähtäimellä pihvi on suurempi uhka turvallisuudellemme kuin joku Putinin trolli, kirjoittaa Janne "Rysky" Riiheläinen.

Rysky Riiheläisen kolumni: Karhu se on pandakarhukin – Kiina kasvattaa vaikutusvaltaansa kauppasuhteilla

Kiina investoi ennenäkemättömiä summia ulkomaille. Sillä ostetaan vaikutusvaltaa, muistuttaa Janne "Rysky" Riiheläinen.

Rysky Riiheläisen kolumni: Halusiko vuotaja kostaa, paljastaa vääryyksiä vai kampittaa jonkun?

Ison kohun nostattanut Helsingin Sanomien juttu suomalaisesta sotilastiedustelusta oudoksuttaa. Artikkeli ei kuitenkaan sisältänyt mitään järisyttävää, kirjoittaa Janne "Rysky" Riiheläinen.

Rysky Riiheläisen kolumni: Niinistön turvallisuuspoliittinen linja täyttää kolme vuotta

Presidentti Sauli Niinistön turvallisuuspolittiista ajattelua kuvataan neljän pilarin malliksi. Rysky Riiheläinen arvioi, että se on yksi peruste Niinistön valtavalle kansansuosiolle, malli kelpaa nimittäin lähes kaikille.

Janne "Rysky" Riiheläisen kolumni: Putin on maalannut itsensä nurkkaan

Venäjän tilanne ei voi enää normalisoitua nykyjohdon alaisuudessa, kirjoittaa Janne "Rysky" Riiheläinen.

Janne "Rysky" Riiheläisen kolumni: Barcelonan jälkeen – älä anna terroristille, mitä hän haluaa

Barcelonan iskujen jälkeen on taas aika kysyä, olisiko tämä voitu estää? Pikavoittoja ei voi saada, koska aidosti toimivat terrorismin torjuntakeinot ovat perin hitaita ja tylsiä, kirjoittaa Janne "Rysky" Riiheläinen.

Rysky Riiheläisen kolumni: Putin ja Trump – veljekset kuin ilvekset

Kolumnistimme Janne "Rysky" Riiheläinen löytää yllättävän paljon samankaltaisuuksia Donald Trumpin ja Vladimir Putinin hallitsemistavoista. Molemmat valehtelevat, inhoavat mediaa ja vannovat konservatiivisen moraalin nimeen.

Rysky Riiheläisen kolumni: Eurooppalaisesta äärioikeistosta on tullut Kremlin kellonsoittajia

Venäjä on tukenut eurooppalaisia oikeistolaisia ääriliikkeitä. Janne "Rysky" Riiheläinen kirjoittaa tällaisten ääriliikkeiden poliittisien linjojen myötäilevän Venäjän kantoja ja aprikoi, mitä tämä tarkoittaa halla-aholaisille perussuomalaisille.

Rysky Riiheläisen kolumni: Vieläkö muistat Ukrainan?

Avaimet kriisin jatkumiseen tai ratkaisemiseen ovat Kremlissä, muistuttaa Janne "Rysky" Riiheläinen.

Rysky Riiheläisen kolumni: Mistä haetaan turvaa Tukholman jälkeen?

Turvallisuudentunne on järkkynyt. Paljon lähempänä Suomea iskua ei olisi voinut tehdä, kirjoittaa Janne "Rysky" Riiheläinen.

"Rysky" Riiheläisen kolumni: Krim voi olla kapulana rattaissa vielä pitkään

Venäjällä oli itselleen tärkeät syyt vallata Krim, mutta samalla synnytettiin moneen suuntaan säiteilevä kansainvälisen politiikan kipupesäke, kirjoittaa Janne ”Rysky” Riiheläinen.

Rysky Riiheläisen kolumni: Anteeksi, saisiko tiedustella?

Parhaimmillaan tiedustelu palvelee päätöksentekoa, huonoimmillaan itseään. Joka tapauksessa sitä tarvitaan, ja Suomi on viimein saamassa päivityksen omaansa, Janne "Rysky" Riiheläinen kirjoittaa.

"Rysky" Riiheläisen kolumni: Trumpin kanssa ei voi koskaan olla ihan varma

Presidentti Trumpin otteet laittavat miettimään, onko kyse tarkkaan harkitusta arvaamattomuuden ilmapiirin luomisesta. Vaiko sittenkin ihan oikeasta arvaamattomuudesta, kirjoittaa Janne "Rysky" Riiheläinen.

Kolumni: Trumpin aika on parhaimmillaankin epävarmuuden aikaa

Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi ei ole Suomen turvallisuuden kannalta vähäpätöinen asia. On mahdollista, että Suomen asemasta sopivat Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin keskenään, arvioi kolumnistimme Janne Riiheläinen.

Kolumni: Venäjän pelko lisääntyy Euroopassa ja myös Suomessa

Yhdysvallat on todennut Venäjän sotkeutuneen maan presidentinvaaleihin hakkeroimalla ja jakamalla innokkaasti tietoisesti väärää tietoa. Kolumnistimme Janne Riiheläisen mukaan pelot Venäjän sotkeutumisesta tuleviin eurooppalaisiin vaaleihin on kasvanut eri maissa.

Kolumni: Suomi ei käy informaatiosotaa, Suomea vastaan käydään

Venäjän muissa maissa käymä informaatiosota tarvitsee niiden omien nykymenoon tyytymättömien ryhmittymien mobilisointia. Yksi painopiste on ollut äärioikeistossa, kirjoittaa Janne "Rysky" Riiheläinen.

Kolumnisti "Rysky" Riiheläinen: Ruotsissa turvallisuushuolena Gotlanti – Suomessa Ahvenanmaa?

Ruotsi on siirtänyt joukkoja pysyvästi Gotlantiin, koska näkee Itämeren turvallisuustilanteen ratkaisevasti muuttuneen. Suomessa tämä saattaa nostaa esiin Ahvenanmaan, kirjoittaa kolumnisti Janne "Rysky" Riiheläinen.

Kolumnisti Janne "Rysky" Riiheläinen: Taas leikitään luottamusta

Venäjä hybridivaikuttaa Suomeen, mutta sitä on Suomessa vaikea sanoa ääneen, kirjoittaa turvallisuuspolitiikkaan keskittynyt kolumnisti Janne "Rysky" Riiheläinen.

Kesäkolumnisti Janne "Rysky" Riiheläinen: Venäjän uusi normaali

Venäjällä mikään ei näytä olevan kuin ennen. Kaikki mitä kuvittelimme olevan epänormaalia, onkin nyt normaalia. Venäjä järjestää säännöllisesti valmiusharjoituksia ja synnyttää tahallaan epävarmuutta, Janne "Rysky" Riiheläinen kirjoittaa.

Kesäkolumnisti Janne "Rysky" Riiheläinen: Pelko on pahin pelättävä

Länsi ei ole hyökkäämässä Venäjälle, eikä edes voisi vaikka jostain syystä haluaisi. Silti hyökkäyksen uhkaa toitotetaan Kremlistä, sillä pelko toimii valitun politiikan rakennuspalasena, kirjoittaa Janne "Rysky" Riiheläinen.

Kesäkolumni: Niinistön Kultarantakeskustelut – Viime vuonna Venäjä, tänä vuonna Ruotsi

Presidentti Sauli Niinistön kehittelemä turvallisuuspoliittinen seminaari eli Kultaranta-keskustelut alkavat sunnuntaina. Vaikka seminaarissa ei tehdä päätöksiä yhtään mistään, on se tärkeä tapahtuma monesta syystä. Lähtien jo siitä, että Suomessa ei ole totuttu suoraan ja julkiseen puheeseen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Näin kirjoittaa turvallisuuspolitiikan tarkkailija Janne Riiheläinen.