Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yle Areena logo.

Valtiovarainministeriö tyrmää puolueiden haikailemat tuloveronkevennykset Ylen haastattelussa – ”Tuloverojen alentamisen aika ei ehkä ole nyt”

Valtiovarainministeriön virkamiehet tapasivat kansanedustajia torstaina aamulla ja välittivät heille viestin mollivoittoisista talousluvuista.

Varhaiskasvatuksen opettaja pitää kahta lasta kädestä heidän ylittäessään suojatietä.

Evan analyysi: Suomella on edessä 13 miljardin sopeutukset ja talouspolitiikassa neljä vaihtoehtoa

Uudistajan linjan valitseva korjaa sote-uudistusta, nostaa eläkeikää, ottaa käyttöön työnhakurahan ansioturvan tilalle, yksinkertaistaa perusturvaa ja purkaa työperäisen maahanmuuton esteitä.

SDP kertoi talouspoliittisista linjauksistaan puoluetoimistollaan Helsingissä.

SDP paljasti millaisiin leikkauksiin ja veronkorotuksiin se on valmis

SDP leikkaisi erityisesti yritystukia. Puolue kiristäisi suurten omaisuuksien verotusta, mutta keventäisi pieni- ja keskituloisten työn verotusta.

Koululuokka oppitunnilla.

Poikien syrjäytyminen huolettaa puolueita: koulutukseen luvataan lisää rahaa jopa satoja miljoonia

Kaikki puolueet lisäisivät koulutuksen rahoitusta ensi vaalikaudella, selviää Ylen kyselystä. Koulutukselle luvataan jopa satoja miljoonia lisää rahaa.

Aikuisen ja lapsen jalat. Aikuisella kädessä imuri. Lattialla leluja.

Näistä yhdeksästä asiasta ajatuspaja Libera leikkaisi suomalaisilta: katso koko lista

Libera muun muassa poistaisi kotihoidon tuen ja vähentäisi yritystukia. Ajatuspajan mukaan leikkausten avulla säästyisi yli kaksi miljardia euroa.

Työtaso, jolla on erilaisia askarteluvälineitä ja työkaluja. Seinällä roikkuu saksia, pihtejä, vasaroita ja vatupassi.

Pirkanmaan kansanedustajat ovat nihkeitä veronkorotuksille – tilalle tarjotaan leikkauksia, talouskasvua ja verokikkailun suitsimista

Vain kolme Pirkanmaan kansanedustajaa kannattaa Ylen kyselyssä verojen korottamista. Muilla on toisia taloustyökaluja, mutta päättäjien tavoite on yhteinen: valtion talouden tasapainotus.

Ajatuspaja Liberan hallituksen puheenjohtaja Kim Väisänen

Ajatuspajan pomon mielestä Suomen talous ei ole mennyt eteenpäin: ”Suomi on vesijuossut 14 vuotta putkeen”

Ajatuspaja Liberan hallituksen puheenjohtajan Kim Väisänen löytäisi leikattavaa ainakin kotihoidontuesta ja viihdemerenkulusta.

Taloustieteilijä Niku Määttäsen leikkausehdotus.

Taloustieteilijät leikkaisivat ensin keskiluokan saamista tulonsiirroista – katso säästöehdotukset tästä

Ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen todennäköisesti sekä kiristetään veroja että leikataan menoja, Ylen haastattelemat taloustieteilijät sanovat. He perkaisivat erityisesti keskiluokalle suunnattuja tulonsiirtoja.

Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan rakennustyömaa helmikuussa 2022

Sote-uudistus voi auttaa Kemin taloutta – usean vuoden alijäämän vuoksi isoilta sopeutuksilta ei kuitenkaan voida välttyä

Kemin talouden ongelmat ovat kärjistyneet usean viime vuoden aikana. Tällä hetkellä kaupungin taseessa on 15 miljoonaa euroa alijäämää, joka on katettava vuoteen 2026 mennessä.

Kemin kaupunginjohtaja Matti Ruotsalainen

Kemin leikkaukset kohdistumassa kovimmin vapaa-aikapalveluihin – henkilöstön määrään iso pudotus ja kuntalaisten lompakolle pitänee mennä

Kaupunginjohtaja Matti Ruotsalaisen esitys talouden sopeuttamisohjelmaksi sisältää teatterin lakkauttamisen ja paljon muita muutoksia. Henkilöstövähennykset olisivat huomattavat.

Ilmakuva Kemin keskustasta helmikuussa 2022

Kemin sopeutustoimien toteutus vähentäisi 159 henkilötyövuotta – kovia irtisanomisia voi tulla kymmeniä

Johtavien virkamiesten valmistelevista käyttötalouden sopeutumisesityksistä päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto. Esityksillä tavoitellaan 4,7 miljoonan euron säästöä käyttötalouteen.

Kemin kaupunginteatterin kevään esitysten infotilaisuus

Suomen Teatterit ry ja Suomen Sinfoniaorkesterit ry vetoavat Kemin teatterin ja orkesterin puolesta: "Ilman kulttuuria ei ole tulevaisuutta"

Teattereiden ja sinfoniaorkestereiden yhdistysten mukaan paikallisesti tuotettu kulttuuri vahvistaa yhteisöllisyyttä ja lisää alueellista veto- ja pitovoimaa.

Ilmakuva Kemin keskustasta helmikuussa 2022

Kemissä esitetään teatterin ja orkesterin lopettamista – kouluverkon pohjaksi vain yksi yläkoulu

Liikuntapalveluihin ei esitetä leikkauksia. Lasten määrän väheneminen sen sijaan vaikuttaa koulu- ja päiväkotiverkkoon. Möylynlehdon päiväkoti aiotaan lakkauttaa jo ensi vuonna.

Ihmisiä vesijuoksemassa uimahallissa.

Mikkelin kaupunki julkisti ehdotuksen miljoonasäästöistä: toinen uimahalli ja Suomenniemen koulu kiinni – lue tästä koko lista

Mikkelin kaupunki etsii 7,5 miljoonan euron pysyviä säästöjä. Säästöt toteutetaan tämän ja ensi vuoden aikana.

Sokeriruokoa täyteaineena Kaupin urheilupuiston tekonurmella

Lahden valtuusto torppasi liikuntapalvelujen supistamisen 400 000 euron lisärahalla

Sivistyslautakunnan puheenjohtajan Elisa Lientola huomauttaa, että säästöt voivat nyt kohdistua esimerkiksi koulukuljetusten hankintaan.

Tohtori Raimo piippu suussa, tonttulakki päässä. Keskellä numero 22.

Valtakunnan joulukalenteri: Luukku 22

22. luukku on auki!