Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Parayleisurheilijat eivät saa kotimaan kisoista startti- tai palkintorahoja – kokenut kelaaja Mattila maksaa kesäkauden kisareissuista yli tuhat euroa omasta pussistaan

Ratakelaaja Esa-Pekka Mattila ehdottaa, että parayleisurheilijat palkittaisiin hyvistä tuloksista bonuksilla. Hän kuitenkin tiedostaa, ettei vammaisurheilun puolelle ole realistista odottaa samanlaisia potteja kuin vammattomille.

Suomen yleisurheilutähdet pettyivät, kun tavallinen rahapalkkio jätettiinkin maksamatta – Nooralotta Neziri muistuttaa: "Meidän kasvoillamme myydään lippuja"

Suomalaisen yleisurheilun huippujen starttirahoista on kadonnut merkittävä osa. Viime viikolla Jyväskylän GP:ssä starttirahoja ei maksettu lainkaan.

Vaasan kaupunki kannustaa nuoria yrittäjiksi tarjoamalla taloudellista tukea – kiinnostus yllätti

Yrityksiä on syntynyt laidasta laitaan: tikkunekuista autofiksaukseen.

Hallituksen koronarajoitukset iskeneet rajusti kotimaisen yleisurheilun klassikkokisaan – kansainvälisten tähtien kukkaroon tuli ammottava lovi

Kuortane GP:n urheilijakoordinaattorin Tero Heiskan mukaan hallitus syrjii urheilua nykyisillä koronarajoituksillaan.

Pieksämäellä perustettiin aiempaa enemmän uusia yrityksiä

Mielenkiinto yrittäjyyttä kohtaan kasvoi Pieksämäellä vuonna 2019 edellisvuoteen verrattuna.

Lähes 100 Lappeenrannan seudun uutta yritystä sai tukea ja virtaa Wirman yritysneuvonnasta

Joka viides neuvonnassa käyneistä yrittäjäkandidaateista oli ulkomaalainen.

Viime vuonna yritystoiminnan aloitti Pohjois-Pohjanmaalla starttirahalla noin 300 yrittäjää – määrä tippui edellisvuodesta sadalla

Starttirahalla yritystoiminnan aloittaneista 40 prosenttia oli taustaltaan työttömiä.

Parturi-kampaajat, kosmetologit, hierojat ja ravintolayrittäjät jäävät usein ilman starttirahaa

Starttirahaa ei voida myöntää mikäli sen myöntäminen vääristää kilpailutilannetta.

Musiikin harrastajasta tuli yrittäjä tahtomattaan – 8 500 euron takaisinperinnästä luovuttiin: "Minulla ei ole tuloja"

Tommi Ignatiusta vaadittiin aikaisemmin maksamaan työttömyystukia takautuvasti musiikin harrastamisen takia. TE-toimiston mukaan harrastaminen on tapauskohtaista.

EU antaa 2,6 miljoonan tuen Nokian ex-työläisille

Suomi haki tukea viime syksynä Nokian ja alihankkijoiden vähennettyä melkein tuhat työntekijää.

Työttömän elo vaikeutuu – korvaukset pienenevät ja velvoitteet lisääntyvät

Vuoden vaihtuminen tietää lukuisia muutoksia työttömän toimeentuloon ja elämään.

Elokuvatuotannot ja paremmat kulkuyhteydet linkkinä pk-seudun ja Kymenlaakson välillä? – "Yrityksille ei ole enää väliä, missä ne fyysisesti sijaitsevat"

Kaakkois-Suomen vaalipiirin kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.) ei usko, että työttömien rankaisu nopeuttaa työttömyyden vähenemisessä. Toimeentulotukia voidaan sen sijaan kaivata aiempaa tiuhempaan.

Kielitaidon puute työllistymisen este – maahanmuuttajan mahdollisuus on yrittämisessä

Yrittäjyys on maahanmuuttajien keskuudessa sekä haluttua että pakon sanelemaa. Oman yrityksen perustaminen saattaa olla ainoa keino päästä leivän syrjään kiinni.

Hallitus jatkaa työllistämispaketin rakentamista – työmarkkinajärjestöjen kritiikki otetaan huomioon

Hallitus on tänään keskustellut työmarkkinajärjestöjen kanssa viime viikonloppuna työryhmässä kaatuneesta työllistämispaketista. Valmistelua päätettiin jatkaa yhteistyössä työryhmän raportin pohjalta.

Suomi hakee EU:lta tukea Anttilasta irtisanotuille

Globalisaatiorahaston tukea on aiemmin saatu muun muassa telakkateollisuuden potkujen takia.

Kristillidemokraattien Essayah: Ansiosidonnaista ei saa leikata

Kristillidemokraatit vastustaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamista keston mukaan. Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah käyttäisi ansiosidonnaista starttirahana tai palkkatukena yritykselle, joka ottaa työttömän töihin.

Sipilä viileänä ehdotukselle matalapalkkatyön korvaamisesta sosiaalituilla: Ei palkka-alea

Sen sijaan Sipilä vetoaa työnantajajärjestöihin, että palkkatukea ja yrittäjien starttirahaa voitaisiin käyttää myös ansiosidonnaista saavien työttömien aktivoimiseksi. Ensi vuonna näin voi toimia peruspäivärahan yhteydessä.

Irtisanottujen verotus herättää närää – "Valtio vie puolet Microsoftin tukipaketista"

Valtion suhtautuminen irtisanottavien verotukseen kummastuttaa monia työpaikkansa Microsoftilta menettäviä, sillä pahimmillaan verot nappaavat valtaosan tukipaketista. Töihin yksikköön on palannut torstaina vain osa väestä.

Oma ravintola keskelle kaupunkia vaatisi puoli miljoonaa euroa ja kovaa työtä

Arvostettu ravintoloitsija Bahri Karagümüs aloitti Oulussa lähes tyhjätaskuna. Nykyisin määräykset täyttävän ravintolan perustaminen Oulun kävelykeskustaan vaatisi paitsi ankaraa yrittämistä, myös satojatuhansia euroja alkupääomaa.

Labour minister: Unemployed can use benefits to start companies, create jobs

On Monday the Minister of Justice and Labour Jari Lindström presented a few of the government's unemployment benefit reform proposals. The reforms involve both the tightening and loosening of the programmes' rules. He said that if implemented, the measures could help 10,000 unemployed people find work.

SAK kutsuu työttömien "kannustusta" kiristämiseksi, Yrittäjät kiittävät hallituksen linjauksia työnhaussa

Työ- ja elinkeinoministeriö esitteli uusia keinoja purkaa työn vastaanoton kannustinloukkuja ja työttömyysetuuksien käytön laajentamista.

Työministeri kertoo kannustinloukuista ja työttömyysturvasta – Suora lähetys kello 10.25

Hallitus on kertonut purkavansa kannustinloukkuja ja laajentavansa työttömyysetuuksien käyttöä. Oikeus- ja työministeri Jari Lindström esittelee uudistuksia tänään aamupäivällä. Yle esittää tiedotustilaisuuden suorana.

Ville Niinistö: Miksi hallituksen usko ihmisiin loppuu, kun he jäävät työttömiksi?

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ihmettelee hallituksen epäluuloista ihmiskuvaa. Hallituksen pitäisi Niinistön mielestä "kyttäyksen" sijasta luottaa ihmisiin, mutta työttömille tarjotaan porkkanan sijasta keppiä. Niinistö haluaa työttömille suojaa hallituksen suunnittelemia kiristyksiä vastaan.

Hallituksen keinot eivät oikein vakuuta työttömiä

Eri keinot yrittäjyyden ja työllisyyden kasvattamiseksi saavat työttömiltä hieman nuivan vastaanoton. Osaa keinoista kannatetaan, mutta uusien työpaikkojen syntyyn ei välttämättä uskota. Kukaan ei vastusta byrokratian purkamista, ainakaan mitä tulee TE-toimistojen käytäntöihin.

Hierojia ja personal trainereita on liikaa

Uusi yrittäjä jää ilman starttirahaa, jos samalla alalla on jo valmiiksi paljon yrityksiä tai ne kannattavat huonosti.

159 henkilöä perusti yrityksen starttirahalla Etelä-Karjalassa – tukeen ennustetaan leikkauksia

Starttirahoihin käytettiin viime vuonna noin kaksi miljoonaa euroa Kaakkois-Suomessa. TE-toimiston työllisyysmäärärahoja on tälle vuodelle leikattu tuntuvasti, joten myös starttirahan kestoa joudutaan luultavasti lyhentämään.

Enemmän palkkatukea yrityksille, enemmän työtä tekijöille – "Tästä on tulossa hyvä vuosi"

Palkkatukiuudistus astui voimaan yli vuosi sitten, ja tuolloin pohdittavaksi jäi, miten pienempi rahamäärä riittää tukirahaksi asti. Tällä hetkellä Kajaanin TE-toimiston johtaja Tiina Veijolan mielestä tilanne vaikuttaa hyvältä niin palkkatuen kuin työllistymisenkin suhteen.

Keminmaalaisille nuorille kesätyötukea – kunta tukee työllistymistä 40 000 eurolla

Nuoren pitää itse hakea kesätyöpaikkaa Meri-Lapin alueella toimivasta yrityksestä tai rekisteröidystä yhdistyksestä. Työsuhteen tulee kestää kaksi viikkoa koulujen kesäloman aikana ja bruttopalkan on oltava vähintään 350 euroa.

Starttirahahanat jälleen auki – aloittavien yrittäjien tuska helpottuu

Uudenmaan TE-toimiston työllisyysmäärärahat loppuivat kesällä, minkä seurauksena esimerkiksi starttirahaa ei voitu enää myöntää. Lokakuussa työllisyyden hoitoon saatiin lisämäärärahaa. Ensi vuodelle starttirahojen pitäisi riittää – ellei jotain yllättävää tapahdu työmarkkinoilla.

Sibeliuksen lähes luhistunut hääaitta aiotaan kunnostaa

Jean ja Aino Sbeliuksen häämatkallaan käyttämän aitan kunnostus ottaa ensiaskeliaan Lieksassa. Monolan aitan ympärille on syntynyt seura, joka on kerännyt kunnostusta varten sievoisen alkupääoman.

Starttiraha riittää Keski-Suomessa

Monessa maakunnassa starttirahat ovat loppuneet kesken, mutta Keski-Suomessa rahaa on ainakin loppuvuoden tarpeisiin.

Kuntaliitto: Pitkäaikaistyöttömille starttirahaa ja palkkatukea – työttömät epäilevät tavoitteita

Pitkäaikaistyöttömyyden kasvu koettelee kuntien taloutta, koska niiden maksuosuus työttömien perusturvasta kasvaa nopeasti. Kuntien mielestä ongelma vaatii ripeitä uudistuksia, jotta työmarkkinatuesta saadaan ohjattua rahaa yritysten perustamiseen ja palkkatukeen.

Työttömyys riehuu Itä-Suomessa, mutta raha työttömien auttamiseen vähenee

Etelä-Savo sai ainoana itäsuomalaisena maakuntana rahaa viime viikolla annetussa valtion lisäbudjetissa.

Palkkatuki avaa entistä harvemmalle tien työelämään - suurin syy palkkatukiuudistus

Palkkatuella työn syrjään pääsevien joukko harvenee. Pudotus viime vuodesta on melkoinen. Osin syynä on määrärahojen karsiminen, mutta suurin tekijä palkkatukilaisten rajuun karsintaan on vuoden alun uudistus, joka muutti tuen prosenttipohjaiseksi.

Työllisyysrahaa tulee lisää – aloittavat yritykset odottavat starttirahapäätöksiä

Aloittavat yritykset ovat odottaneet kuumeisesti tietoa hallituksen lisätyöllisyysrahoituksesta. Starttirahojen myöntäminen on ollut jäissä jo kesästä lähtien monessa paikassa. Nyt hallitus on myöntänyt esimerkiksi Kaakkois-Suomeen lisärahaa 4,6 miljoonaa euroa.

Työttömät töihin omilla tukirahoillaan?

Hallitus pohtii, voisiko työttömille maksettavia työttömyysetuuksia alkaa käyttää heidän palkkaamiseensa ja uusien työpaikkojen luomiseen.

Yrittäjyyspajassa nuoret hiovat liikeideoitaan

Rovaniemellä järjestettävään nuorten työpajaan haetaan parhaillaan alle 30-vuotiaita yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria. Työpajassa nuoria opastetaan yrityksen perustamisesta sen talouden hallintaan ja markkinointiin asti.

Määrärahat loppuivat – starttirahan myöntämiselle yllättävä stoppi

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston alueella on keskiviikosta alkaen päätetty lakata toistaiseksi myöntämästä starttirahaa. Alueella yrityksen on perustanut tänä vuonna starttirahan turvin aiempaa useampi.

Vasemmisto: Hallituksen suunnittelemat leikkaukset ovat kohtuuttomia työttömille

Kainuussa on yli 6 000 työtöntä, joista suurin osa on ollut yli vuoden työttömänä. Leikkaukset ajavat työttömät toimeentulotukiluukulle, sanoo Kajaanin vasemmiston puheenjohtaja Sari Kyllönen.

Riku Rantala: turvapaikanhakijoista on liian yksipuolinen kuva

Startup Refugees uskoo pakolaisten piilevään voimavaraan

Keskiviikko 2.9.2015

Valtio käyttää lisää rahaa työttömyyden hoitoon. Kuntien pakolaismäärissä on isot erot. Kirkon johtajat pyytävät apua pakolaisille. Flunssa tarttuu helpommin niihin, jotka nukkuvat vähän.

Työllisyyden parantaminen ja romuautot – näihin hallitus panee lisää rahaa

Lisävaroja on tulossa etenkin starttirahojen jakamiseen ja aikuiskoulutukseen.

Starttirahat käymässä vähiin pihtaavalla Pirkanmaallakin

Starttirahakirstun pohja häämöttää myös Pirkanmaalla, vaikka maakunnassa tuen myöntämiskriteereitä tiukennettiin jo heti alkuvuonna. Pirkanmaalla tukea saa pääsääntöisesti vain kuusi kuukautta, kun maksimi on 18 kuukautta.

Työllisyysrahat loppuvat syyskuuhun mennessä

Alkuvuoden aikanakin palkkatukitarvetta on arvioitu entistä tarkemmin. Myös starttirahoja on myönnetty alkuvuoden aikana ainoastaan ensimmäiseksi kuudeksi kuukaudeksi.

Aiotko yrittäjäksi? Malta hetki ja hio suunnitelmia, neuvoo yrittäjäjärjestö

Pääkaupunkiseudun Yrittäjien mukaan starttirahaa kaipaavien, pientä yritystä suunnittelevien kannattaa nyt vetää henkeä ja odottaa mahdollisia lisärahoja hallitukselta. Hallitus on patistanut työttömiä ja irtisanottuja yrittäjiksi, mutta starttirahat ovat toistaiseksi loppu.

Työttömyyskorvausten käyttäminen starttirahana esillä Salossa

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) mukaan työttömyysmäärärahojen loppuminen kesken on maanlaajuinen ongelma, johon aiotaan puuttua.

Vanhustyö väsytti – viisikymppinen Eine tarttui moottorisahaan

Kun Eine Rautavaara ja metsäteollisuuteen kelpaamattomat lumpit kohtasivat, alkoi uusi ja onnellinen aika. Entinen kodinhoitaja elättää itsensä luomalla ystävällisiä metsäneläimiä.

Yrittäjä toivoo liitoilta yrittäjyystukea työttömäksi joutuneille: "Starttiraha on elinehto"

Microsoftilta irtisanottuja on kannustettu ryhtymään yrittäjiksi. Yrittäjäksi potkujen jälkeen vuonna 2012 ryhtynyt Kim Nivalinna pitää starttirahoja elinehtona yrittäjäksi ryhtyville.

Uhkaavatko potkut? Näin vältät yrittäjyyden pahimmat sudenkuopat

Pääministeri Juha Sipilä kannusti Microsoftilta irtisanottavia ryhtymään yrittäjiksi, mutta kaikille yrittäjyys ei sovi.

Oppositio vaatii työllisyysrahoja lisäbudjettiin heti syksyn aluksi

Microsoftin irtisanomisuutisten tyrmistyttämä oppositio vaatii hallitukselta lisää työllisyysrahoja uuteen lisäbudjettiin, joka pitäisi tuoda eduskuntaan heti syyskauden aluksi. SDP, vihreät ja vasemmistoliitto muistuttavat vaatineensa palkkatuki- ja starttirahoja jo ennen kesätaukoa päätetyn lisäbudjetin käsittelyssä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle