Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tirisevä grillimakkara on joka juhannuksen horjumaton suosikki – tänäkin juhannuksena myynti kolminkertaistuu, kertovat lihatalot

Suomalaiset lihatalot alkavat valmistautua juhannukseen jo hyvissä ajoin, sillä se on selkeästi kesän kiireisin myyntiviikko. Broileri- ja kasvisvaihtoehtojen kysyntä on kasvanut vuosien varrella, mutta lihamakkara on edelleen juhannuksen myyntitykki. Myös pekoni ja luullinen liha maistuvat kuluttajille.

Lihatalo Snellman vastaa valmisruokien kysynnän kasvuun 11 miljoonan tehdasinvestoinnilla

Uusi tehdas tuottaisi puolivalmisteita esimerkiksi suurtalouskeittiöiden tarpeisiin sekä valmisruokia.

Pietarsaarelainen lihatalo Snellman siirtyy kokonaan uusiutuvaan energiaan

Yhtiö on siirtynyt huhtikuussa käyttämään pelkästään biokaasua sekä tuulivoimaa ja luopunut fossiilisten polttoaineiden käytöstä.

Elintarvikeyhtiöillä runsaat varastot kasvosuojaimia – tehokas hygienia vähentänyt poissaoloja

Esimerkiksi Atrialla palataan hiljalleen normaaleihin hygieniakäytäntöihin, mutta toimia voidaan kiristää nopeasti.

Liha-alalla vaaditaan tuottajille parempaa oikeusturvaa – MTK:n Marttila: "Siellä on kirveelle töitä ja uskon, että myös lainsäätäjän apua tässä tarvitaan"

Vaatimusten taustalla on Snellman Lihanjalostuksen ja eteläpohjalaisen sikafarmarin tuotantosopimuksen irtisanomiskohu.

Lihatalo Snellman rakentaa 4 miljoonan pakkasvaraston Pietarsaareen: investointi nelinkertaistaa varastotilan

Yhtiön mukaan kuljetusralli ympäri Suomen vähenee merkittävästi investoinnin myötä.

Korona on muuttanut tutkijan mukaan tapaamme puhua työtovereille – “Etäviestinnässä näkyy ylimääräinen ystävällisyyden kerros”

Kuuntelemisen ja oman vuoron odottamisen merkitys kasvaa, kun palaveri tai kahvitauko pidetään etänä.

“Ensin lasketaan tuottajahintoja ja sitten kiitellään hyvästä työstä” – lihakarjan kasvattaja suivaantui Atrialle hinnanalennuksista

Suomen lihamarkkinat ovat kolmen suuryrityksen käsissä. Tuottajilla ei ole juurikaan mahdollisuutta vaikuttaa hintaan.

Snellman-konsernin liikevaihto kasvoi – etenkin valmisruokien menekki lisääntyi

Liikevaihtoa kertyi 307 miljoonaa euroa, loppuvuosi oli lihatalolle vahva.

Lihatalot kilpailevat nyt myös kasviksilla – Ruokatalojen tulos tulee silti perinteisistä lihaa sisältävistä tuotteista

Liha- ja ruokatalot haluavat myydä enemmän ruokaa myös kasvissyöjille. Vegaanit ovat vielä marginaalissa.

Snellman aikoo aloittaa lihajalosteiden myynnin Japaniin

Vienti alkaa vielä tämän vuoden aikana.

Trumpin pakotteet ajoivat suomalaisyritykset Iranista – Paikallisiin raaka-aineisiin luottava kolmioleipätehdas sinnittelee sijoillaan

Iranin markkinoiden avautuminen ehti houkutella maahan parissa vuodessa yli 70 suomalaisyritystä. Yhdysvaltojen uusien talouspakotteiden iskettyä jäljellä on enää parikymmentä.

Lihatalo Snellman tuomittiin työsuojelurikoksesta 25 000 yhteisösakkoon

Työntekijä menetti työtapaturmassa kaksi sormeaan.

Snellmannilta vaaditaan korvauksia

Työntekijä menetti kaksi sormeaan työtapaturmassa.

Snellman syytteessä työsuojelurikoksesta

Syyttäjä vaatii Snellmannin lihanjalostamoa maksamaan vähintään 25 000 euron korvauksen työsuojelurikoksesta

Uudenkaarlepyyn turkistarhoilla häiriköinyt susi kaadettiin

Pohjanmaalla on tehty tänä vuonna useita ilmoituksia susista asutuksen läheisyydessä.

Snellmanin lihatalolla tulipalo Pietarsaaressa – osa tuotannosta keskeytyi pariksi tunniksi

Vakuumipumppu syttyi tuleen aamulla ja levitti savua viereisiin tiloihin. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Alkon uusi toimitusjohtaja tulee makkaroistaan tunnetusta yrityksestä

Snellman Groupin konsernijohtajana työskennellyt Leena Laitinen kertoo juoman ja ruuan olevan hänelle rakkaita teemoja.

Löytyisikö Ruotsista apu maatalouden ahdinkoon? Tuottajat, teollisuus ja kauppa saman pöydän ääreen

Tuottajien, teollisuuden ja kaupan alan olisi aika yhdessä pohtia ratkaisuja suomalaisen ruuan arvostuksen lisäämiseksi. Yhteistyön malli löytyy naapurista, sanoo Snellmanin Lihanjalostuksen toimitusjohtaja Juha Sarkkinen.

Perhemeijeri tuplaa kastiketuotantonsa – raaka-aine uhkaa loppua Suomesta

Suomalaisille kastikkeille on kova kysyntä Euroopassa.

Yrityksiltä 800 miljoonaa energiatehokkuuteen – lihatalo Snellman säästää puoli miljoonaa vuodessa

Pietarsaarelainen Snellman alkoi investoida energiatehokkaampaan tekniikkaan toden teolla alle kymmenen vuotta sitten. Öljyn vaihto biokaasuun, hukkalämmön talteenotto ja työtapojen muutokset ovat vähentäneet energiankulutusta ja rahanmenoa merkittävästi. Suomalaisyritykset ovatkin satsanneet viime vuodet energiatehokkuuteen satoja miljoonia euroja.

Snellman investoi valmisruokaan – Keravalle 10,5 miljoonan euron laajennus

Ruokatalo Snellman aikoo lisätä merkittävästi valmisruuan tuotantoaan. Konsernijohtaja Leena Laitinen ei kerro tarkkoja kasvutavoitteita, mutta konserni laajentaa Keravan Kokkikartanon tehdastiloja 2 000 neliöllä. Uudisosaan tulee kaksi tuotantolinjaa.

Koirien raakaruokamarkkinoilla entistä ahtaampaa – Mush hakee kasvua ulkomailta

Lemmikkien raakaruokaa valmistava Mush aikoo vahvistaa asemiaan kansainvälisillä markkinoilla. Snellman-konserniin kuuluva pietarsaarelaisyritys hakee parempaa jalansijaa Ruotsista ja Saksasta. Kotimaassa viime vuosien kovaa kasvuvauhtia hillitsee lisääntynyt kilpailu.

Viileä alkukesä hillitsi grillaamista – juhannus on silti sesonki

Suomalainen grillikansa on hytissyt alkukesästä sen verran kylmissään, ettei grillituotteita ole kulunut tavanomaiseen tahtiin. Vaikka elohopea ei juhannuksena hellelukemiin kipua, käsillä on koko kesän kuumin grillausrupeama. Satoi tai paistoi, suomalaiseen juhannukseen kuuluu grillaus.

Evira: Snellmanilla menivät sekaisin makkarat ja jauhelihat

Snellmanin Kokkikartano vetää myynnistä erän väärin pakattua makkarapastaa.

Snellman hakee energiaa auringosta – paneeleilla viidennes tehtaan sähköstä?

Lihatalo Snellman selvittää parhaillaan mahdollisuutta tuottaa sähköä katolleen asennetuilla aurinkopaneeleilla. Yhtiö hyötyisi paneeleista erityisesti kesällä, jolloin tilat täytyy jäähdyttää.

Lähiruoka tulee nyt parkkipaikoille – tarjonta ja tilaukset hoituvat Facebookissa

Jo 8 000 kuluttajaa on liittynyt REKO-lähiruokapiiriin. Ruokapiirejä on jo parikymmentä. Pienessä Pietarsaaren kaupungissakin voi 4 000 kananmunaa vaihtaa omistajaa yhdessä illassa parkkipaikalla. Kustannukset pysyvät kurissa, kun tuottajat ilmoittavat tarjonnastaan ryhmäläisille Facebookissa.

Tutkimusjohtaja: Julkista tukea tarvitaan yrityksissä muuhunkin kuin teknologian kehittämiseen

Tutkimusjohtaja Markku Virtanen Aalto-yliopiston Pienyrityskeskuksesta Mikkelistä peräänkuuluttaa julkista tukea pk-yritysten liiketoimintasuunnitelmien ja markkinoinnin hiomiseen.

Teurasjätteistä lämpöä ja höyryä – Snellman vaihtoi öljyn biokaasuun

Snellmanin lihanjalostustehdas Pietarsaaressa on ensimmäinen biokaasua käyttävä elintarviketehdas Suomessa. Biokaasu korvaa vuosittain tehtaalla käytetyt miljoona kiloa polttoöljyä. Kaasu tuotetaan tehtaalla syntyvästä lietteestä Jepuan biokaasulaitoksella.

Snellmanin yhteisösakko pysyi hovissa – taustalla viisi samantyyppistä työtapaturmaa

Snellmanin Lihanjalostus Oy:n 80 000 euron yhteisösakko ei muuttunut hovioikeudessa. Sakon syynä olivat työturvallisuusrikokset. Yhtiössä sattui kolmen vuoden aikana viisi samankaltaista työtapaturmaa.

Lihanjalostaja tähyää Kiinaan epävarman Venäjän sijasta

Elintarvikekonserni Snellman etsii lihajalosteilleen ostajia Kiinasta. Uudella aluevaltauksella pyritään kompensoimaan lovea, joka Venäjän-kaupan tökkimisestä on syntynyt. Sianlihan vienti Venäjälle pysähtyi jo viime talvena. Nyt EU:n ja USA:n Venäjä-boikotit tekevät elintarvikkeiden viennin Venäjälle aiempaakin epävarmemmaksi.

Kotimaiset maatiaiskanat pelastettiin viime tipassa sukupuutolta

Suomalaisten maatiaiskanojen uskottiin jo hävinneen kokonaan. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus etsi jäljelle jääneet kanat ja aloitti säilytysohjelman. Kanaloissa nokkii nyt jo liki 5 000 maatiaiskanaa.

Lihan hinnan lasku haukkasi Snellmanin tuloksen puoliksi

Pietarsaarelaisen lihatalo Snellmanin viime vuoden tulos puolittui toissavuotisesta. Syynä on yhtiön mukaan lihan markkinahinnan lasku. Yhtiö ei pidä tuloskehitystä tyydyttävänä ja on ryhtynyt korjaaviin toimiin.

Sianlihaa sisältävien tuotteiden vienti avattiin jälleen Venäjälle

Euroopan komissio on päässyt sopimukseen Venäjän viranomaisten kanssa, ja sianlihaa sisältäviä tuotteita saa jälleen viedä Venäjälle. Sianlihan tai siitä valmistettujen raakalihavalmisteiden vienti on yhä kiellettyä.

Venäjä helpotti sianlihaboikottiaan – koskee vain murto-osaa tuotteista

Sianlihaa sisältävien valmisteiden vienti Venäjälle käynnistyy uudelleen. Viennin vapautuminen koskee kuitenkin vain pientä osaa tuotteista – raakavalmisteet ovat edelleen pannassa.

Elintarviketalo Snellman siirtyi naisjohtajan aikakauteen

Kauppatieteiden maisteri Leena Laitinen on ensimmäinen nainen pietarsaarelaisen Snellman-konsernin johdossa. Elintarviketieteitä opiskellut Laitinen on työskennellyt parikymmentä vuotta kaupan alalla, S-ryhmän johtotehtävissä. Haaveena on pitkään ollut työ elintarvikealalla. Nyt sellainen löytyi elintarviketalon konsernijohtajana.

Snellmanille kymmenien tuhansien yhteisösakko

Pohjanmaan käräjäoikeus on määrännyt Snellmanin Lihanjalostus Oy:lle 80 000 euron yhteisösakon viidestä työturvallisuusrikoksesta. Tuomion saivat myös kaksi tuotantopäällikköä sekä kaksi työnjohtajaa, jokainen 30 päiväsakkoa.

Venäjä purki Snellmanin tuontikiellon

Pietarsaarelainen lihanjalostaja saa viedä jälleen tuotteita Venäjälle puolen vuoden boikotin jälkeen. Snellman pyrkii Atrian tavoin myös Kiinan markkinoille.

Geenimuunneltu soijarehu käy hyvin kaupaksi - kuluttaja voi vain arvailla tuotteiden taustaa

Geenimuunneltu eläinrehu on tullut kesän aikana vauhdilla markkinoille Suomessa. Suuret rehuntuottajat ottivat sika- ja siipikarjarehutuotannossa geenimanipuloidun soijan raaka-aineeksi viime keväänä.

Osa lihayrityksistä hyödyntää gm-soijakohua markkinoinnissa

Suomessa osa lihateollisuuden yrityksistä merkitsee vapaaehtoisesti, onko niiden tuotantoketjussa käytetty geenimuunneltua soijaa. Osa ei merkintää edes harkitse. Snellmannilta ja Saarioisilta myönnetään merkinnän olevan myös markkinointikeino.

Venäjän lihaboikotti piinaa edelleen Snellmania

Huhtikuussa alkanut Snellmanin lihatuotteiden vientikielto Venäjälle jatkuu. Venäjän viranomaiset ilmoittivat keskeytyksen syyksi tuotteista löytyneet bakteerit. Suomen laboratorioissa lihasta ei kuitenkaan ole löydetty minkäänlaisia bakteereja. Pitkittyvä tilanne aiheuttaa lihatalolle tappiota.

Kaupan myötä Atria hoitaisi jopa puolet Suomen teuraslihasta

Atria on haukkaamassa itselleen liki puolet Suomen lihanhankinnasta. Tänään tehty esisopimus Saarioisten kanssa vaatii vielä kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Lihatalo Snellmanin tuotteet vientikiellossa Venäjälle

Pietarsaarelaisen Snellmanin vienti Venäjälle on vastatuulessa. Venäjän viranomaiset ovat viime viikolla kieltäneet yhtiön tuotteiden maahantuonnin. Maan viranomaiset ovat ilmoittaneet syyksi tuotteista löytyneet kielletyt bakteerit.

Kaipaatko jauhelihaan enemmän paistia?

Kaupoissa ja lihataloissa mietitään kiihkeästi, kannattaako loppuvuonna tuoda markkinoille Eviran peräämä, silkkaa naudanpaistia sisältävä jauhelihaversio. Nykyiselle paistijauhelihalle on pakko antaa uusi nimi. Kaipaatko sinä jauhelihaan enemmän paistia? Häiritseekö sinua nykyisen paistijauhelihan monimuotoinen koostumus?

Lihatalot yhdestä suusta: Suosikkituote pysyy muuttumattomana markkinoilla

Kaupoissa ja lihataloissa mietitään kiihkeästi, kannattaako loppuvuonna tuoda markkinoille Eviran peräämä, silkkaa naudanpaistia sisältävä jauhelihaversio. Nykyiselle paistijauhelihalle on pakko antaa uusi nimi.

Tuorekinkun kysyntään on jo vaikea vastata

Suomen suurin joulukinkkujen tuottaja Atria kertoo, että tuorekinkkujen tuotanto on jo huipussaan. Jo neljännes kinkuista myydään tuoreena. Kuluttajat ovat mieltyneet tuoresuolatun kinkun helppokäyttöisyyteen.

MT: Paistijauhelihassa saattaa olla vain 5 prosenttia paistia

Maaseudun Tulevaisuuden kokoamien tietojen mukaan paistin osuus paistijauhelihasta voi jäädä 5-30 prosenttiin. Snellmanin lihajalostuksen myynti- ja markkinointipäällikkö Peter Fagerholm sanoo, että syynä on hinta.

Snellmanille historiansa suurin investointi

Lihatalo laajentaa toimintaansa Pietarsaaressa. Investointi kohdistuu ruokamakkaroiden valmistukseen ja siirtää tuotannon pois kaupungin keskustasta. Kuusisaaren tehtaan laajennus maksaa yli 20 miljoonaa euroa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle