Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tirisevä grillimakkara on joka juhannuksen horjumaton suosikki – tänäkin juhannuksena myynti kolminkertaistuu, kertovat lihatalot

Suomalaiset lihatalot alkavat valmistautua juhannukseen jo hyvissä ajoin, sillä se on selkeästi kesän kiireisin myyntiviikko. Broileri- ja kasvisvaihtoehtojen kysyntä on kasvanut vuosien varrella, mutta lihamakkara on edelleen juhannuksen myyntitykki. Myös pekoni ja luullinen liha maistuvat kuluttajille.

HKScan pakkaa jatkossa makkaroitaan puupohjaiseen muoviin

Mahdollisuuksia Forssassa leikatun lihan pakkaamiseen puupohjaiseen muoviin lihatalo selvittää edelleen.

Mitä sinä tiedät makkarasta? Testaa tietosi Puoli seiskan makkaravisassa

Puoli seitsemän johdattaa tällä viikolla katsojat suomalaisen makkaran historiaan ja valottaa myös suosikkieineksen tulevaisuuden näkymiä.

Hallitus lieventää ulkoilmatilaisuuksien rajoituksia heinäkuussa: KPV valmistautuu ottamaan peleihin 1 200 katsojaa, Jaro 1 000

Lohkot erotetaan rauta-aidoin. Sisääntuloportteja ja myyntipisteitä Kokkolassa ja Pietarsaaressa on entuudestaan tarpeeksi.

Linnut saapuivat ennätysvarhain – harrastajat ja retkeilijät ruuhkauttaneet bongauspaikkoja kiellosta huolimatta

Lämmin sää on saanut sekä linnut että lintuharrastajat liikkeelle. Tänä keväänä suosituimmille bongauspaikoille ei kannata lähteä.

Ihmiset panostavat juhannuksena ruokaan – "Soijanakki ei ole vielä korvannut grillimakkaraa"

Uudet perunat, punainen liha ja grillimakkara ovat juhannuspöydän kunkkuja.

Lidlin nautajauhelihassa salmonellaa, HK:n Kabanossi-makkaroissa ja grillinakeissa virheitä – erät vedetään myynnistä

Lidlin Bergman-merkkistä naudan jauhelihaa oli myynnissä viikoilla 2 ja 3. HK:n mukaan sen makkaraerässä voi olla soijaa tai maitoa.

Lakko tuntuu Pirkanmaalla kuudessa kunnassa: Ylöjärvellä makkaran grillausta ja soppatykki

JHL:n poliittinen lakko koskettaa Pirkanmaalla noin 300 yksittäistä työpaikkaa.

Makkara on juhannuksen ylivoimainen ykkösherkku – hifistelijä grillaa raakamakkaraa, mutta suomalaisten suosikki on vanha tuttu

Juhannus on makkarakaupan ylivoimainen sesonki. Tällä viikolla kauppoihin on toimitettu 1,5 miljoonaa kiloa grillimakkaraa.

Hellekausi tyhjensi kauppojen hyllyjä

Makkarat ja kaasu loppuivat paikoin.

Kaupunki purki itse kyhätyn metsäbaarin – paikalliset tarjoutuneet tuomaan uudet huonekalut, jotta juopottelu saadaan jälleen piiloon

Kouvolan kaupungin mailla sijaitseva oleskelualue voidaan roskaamisen takia rinnastaa luvattomaan kaatopaikkaan.

Midsummer mythbusting: Is it really all about sausages, sex and booze?

Finnish Midsummer is a legendary celebration, but is it really all about boozing? Do more people drown at Midsummer? And do people really get more amorous around the summer solstice? We ask the experts about all the big Midsummer stereotypes.

Mursimme juhannuksen suurimmat myytit – harrastetaanko seksiä, syödäänkö makkaraa, juodaanko viinaa?

Kokosimme listan tunnetuimmista juhannusmyyteistä. Asiantuntijat paljastavat kuinka moni pitää paikkansa.

Perinnetutkija ideoi kansallisen juhannusruoan, eikä se ole grillimakkara

Jouluna syödään perinteen nimissä lanttulaatikkoa ja laskiaisena hernerokkaa, mutta juhannukselta puuttuu koko maan perinneruoka. Pyysimme asiantuntijan apuun.

Karhunmäki tömisee uuden asuinalueen me-henkeä

Joensuun nopeasti kasvavassa kaupunginosassa järjestettiin seurakunnan aloitteesta perhetapahtuma, joka tavoitteena oli lisätä asukkaiden yhteisöllisyytä.

Leijalautailla voi rauhallisestikin – maisemien katselu ja makkaranpaisto sopivat myös vanhemmille

Kouluttajan mukaan laji on myös turvallinen, kun tietää mitä tekee.

Näätämöläinen makkara maistuu norjalaisille

Näätämössä kauppiasveljekset keksivät aloittaa makkaran valmistuksen ja yllättyivät hyvästä kysynnästä.

Luun vierestä liha on maukkainta – myynnin kasvu jopa 50 prosenttia

Grillaamaan päästiin tänä vuonna jo aikaisin keväällä ja tämä näkyy myös grillituotteiden myynnissä. Yhä useampi valitsee grilliin luullista lihaa, jossa myynnin kasvu on ollut touko-kesäkuussa jopa 50 prosenttia.

Puolitoista grillimakkaraa viikossa on raja – ei liikaa makkaraa lapselle

Makkarat tirisevät nyt mökkien ja kotipihojen grilleissä. Pikkulasten makkaransyönti on kuitenkin syytä pitää aisoissa, vaikka kohtuudella saakin herkutella. Alle 1-vuotiaille makkaraa ei pidä antaa lainkaan.

Kokin vinkki: Näin valmistat huippuhyvän kesämakkaran

Makkaran grillaus onnistuu taitamattomammaltakin kokilta. Herkkumakkara syntyy oikeassa lämpötilassa ja lisukkeet huomioiden.

Jari Litmanen: "Aloita makkaranpaisto ennen Kroatia-Portugali-ottelua"

YLE urheilun kansainvälisen jalkapallon asiantuntija Jari Litmanen odottaa lauantain myöhäisottelulta paljon. Huipputähdet kohtaavat ja vain toinen joukkue jatkaa.

Raakamakkarasta on tulossa uusi grilliherkku

Grillimakkaroiden myynnissä A-luokan makkarat ovat viime vuosina kirineet yleisluokan makkaroiden rinnalle. Raakamakkaroilla on kysynnän kasvusta huolimatta vasta muutaman prosentin osuus makkaramyynnistä.

Grilli puhtaaksi ennen grillaamista – rasvapalon sammuttamistapa kannattaa kerrata

Kevät ja alkukesä innostaa tekemään ulkohommia ja moni siirtää myös ruuanlaiton ulos. Grillissä kypsennetään pihapuuhastelun ohella makkarat ja lihat. Mutta. Aivan liian usein grillaaminen aloitetaan likaisella grillillä. Ja se on riski.

Kasvot vetävät asuntomessujen markkinoinnissa: "Halutaan tietää kuka grillaa naapurissa"

Porin asuntomessualuetta on vaikea kuvitella sellaisena, jolta se nyt markkinointivideolla näyttää. Bränditoimistoyrittäjä Janne Rauhala uskoo, että vetovoima syntyy alueen tulevista asukkaista. Siksi ensimmäiset varaajat kannattaisikin tuoda julkisuuteen.

Uusavuttomilla nuotiontekotaidotkin hukassa – nykyään luontoretkeilijä tekee pikavisiitin lähikohteeseen

Entistä useampi haluaa nuotiotulta tuijottamaan ja makkaranpaistoon lähialueen kohteeseen. Kiireinen ihminen rauhoittuu luonnossa, mutta nykyään rauhoittuminenkin pitää hoitaa nopeasti. Etenkin Etelä-Suomessa luontoharrastus on muuttunut muutaman tunnin päiväkäynneiksi.

Polar nights draw to a close in northern Finland

Residents of Finland’s northernmost reaches will see the sun shake off its winter slumber Sunday as it dares to rise briefly above the horizon. The short-lived episode marks the end of the two-month period known in the far north as the polar nights.  

"Miksi te ette tuotteista tätä puhdasta ilmaa, kysyivät kiinalaiset vieraamme"

Kansainväliset matkailijat tulevat huomaamaan, että Oulun alue on monipuolinen ja kiinnostava matkailukohde, jossa kannattaa viipyä pitempäänkin. Tavoite on kova, mutta alueen matkailutoimijat uskovat pääsevän siihen tiiviillä yhteistyöllä.

Katso tästä Etelä-Karjalan uudenvuoden ilotulitusten aikataulut ja paikat

Kokosimme yhteen erilaisia uudenvuoden tapahtumia Etelä-Karjalassa.

Mustan joulun seuraus: grillimakkara voittaa kinkun

Valkeaa joulua Kainuuseen viettämään saapuvilla saattaa olla edessään pettymys, sillä keli on kuin eteläisessä Suomessa. Loskaa, märkää ja pimeää. Yllättävästi musta maa lisää makkaran myyntiä – kinkun lisäksi.

Perinteikäs Tervahiihto uudistuu – ensi keväänä tarjolla myös retkisarja ja after ski

Oululainen massahiihtotapahtuma Tervahiihto hivuttaa vähitellen uusia tuulia mukaan perinteikkääseen tapahtumaan. Ensi kevään matkan voi ottaa enemmän tai vähemmän tosissaan, kun kilpasarjan lisäksi matkaan hiihdon fiilistä voi hakea retkisarjasta. Kisan jälkipuinnit hoidetaan after skissä.

Poristaan ja kilojakin karisee – Miehinen juttu tavoittanut tuhat miestä

Miehinen juttu -hanke on aktivoinut miehiä kiinnittämään huomiota omaan terveyteen. Projekti on pyörinyt kohta vuoden ja vielä on toinen vuosi jäljellä. Nuoret miehet ovat kiinnostuneet urheilusta ja aikamiehet kerhoista.

Huippuharvinainen sieni löytyi Lapista – lennätettiin Helsinkiin

Lapista on löydetty harvinainen sieni, keisarimalikka. Asiantuntijan mukaan sienellä on Suomessa vain kymmenkunta löytöpaikkaa, joista Rovaniemi on todennäköisesti pohjoisin.

Ilkka on asunut hotellissa parikymmentä vuotta – "En ole varsinaisia sukujuhlia järjestänyt"

Ilkka Siukosaarella on koti Etelä-Suomessa, mutta työt ovat pitäneet hänet vakituisena hotelliasukkaana Kokkolassa aina 1990-luvulta alkaen. Välillä on hotellikin vaihtunut, mutta yhä vain pätkätyö ja pätkäasuminen sopivat Siukosaaren mukaan hyvin yhteen.

Paras huvi metsässä syntyy vapaasta leikistä: "Sammaleet ovat salaattia ja kuusenkävyt grillimakkaroita"

Suomalaislapsi intoutuu metsäleikeistä, kunhan metsään viedään tarpeeksi usein eikä intoa lannisteta pelottelulla pedoista tai ötököistä, muistuttaa satoja lapsia metsään vienyt kasvatusalan ammattilainen. Liiallinen aikuisen ohjaus ja säännöt vievät ilon leikeistä. Kun risumiekoilla voi surutta sukeltaa taisteluun, on retki onnistunut.

Suomalainen syö kesällä makkaraa – satoi tai paistoi

Kaupat ja makkaranvalmistajat ovat pääosin tyytyväisiä kesän makkaramyyntiin. Monella myynti on jopa kasvanut viime vuodesta.

Metsäkylpyä, maisematerapiaa ja hiljaisuutta voisi myydä turisteille

Matkailualan asiantuntija patistaa suomalaisia matkailuyrittäjiä leikkimielisyyteen ja toteuttamaan absurdiltakin tuntuvia ajatuksia. Esimerkiksi hiljaisuuden ja luonnon tuotteistamisessa on vielä tekemistä. Kymmeniä vuosia on jo pohdittu, miten keskieurooppalaiset turistit saataisiin kesällä pohjoiseen.

Kolea alkukesä ei jäähdyttänyt suomalaisten grillejä

Grillimakkara tekee kauppansa, vaikka grillaussäät eivät ole olleet alkukesästä parhaimmillaan. Makkaravalmistajat reagoivat sään ja menekin muutoksiin nopeasti.

Lihaisa makkara, sinappi ja nuotio – siinä on suomalaisen suosikkiresepti

Verkkokyselyssä jauhomakkaran kannattajiksi ilmoittautui joka neljäs. Muille maistuu paremmin lihaisa makkara. Yli 2000 vastaajan joukossa oli satakunta, joille makkara on kaikkiaan ällö ajatus.

Viileä alkukesä hillitsi grillaamista – juhannus on silti sesonki

Suomalainen grillikansa on hytissyt alkukesästä sen verran kylmissään, ettei grillituotteita ole kulunut tavanomaiseen tahtiin. Vaikka elohopea ei juhannuksena hellelukemiin kipua, käsillä on koko kesän kuumin grillausrupeama. Satoi tai paistoi, suomalaiseen juhannukseen kuuluu grillaus.

Grillimakkara haastaa lammaspaistin pääsiäisherkkuna

Lihatuotevalmistaja HKScanista arvioidaan, että grillimakkaran kulutus kasvaa pääsiäisenä yli kaksinkertaiseksi tavanomaiseen aikaan verrattuna. Pääsiäinen on lihataloille sesongeista kolmanneksi vilkkain.

Tapaturmia sattuu päiväkodeissa harvoin – "turvallisempaa kuin kotona"

Päiväkodeissa lapsille sattuu vain vähän haavereita suhteessa lasten määrään ja päiväkodeissa vietettyihin päiviin. Yleisimmät tapaturmat ovat erilaisia pieniä kolhuja. Lähes kaikissa kunnissa on toimintasuunnitelma turvallisen päiväkotiympäristön varmistamiseksi.

Kolarissa tuhoutui huoltorakennus

Kolarissa on tuhoutunut 80 neliöinen huoltorakennus. Luosuntiellä on meneillään jälkisammutustyöt.

Hengenpelastuksesta palkitut nuoret kertovat uroteostaan – video

Kolmen rippikoululaisen makkaranpaisto jäi kesken, kun he kuulivat avunhuudon järveltä. Pojat pelastivat kylmään veteen joutuneen miehen veneen avulla.

Ratkaiseeko makkaranpaisto Lordin ja ohjaajan riidan?

Lordi-yhtyeestä kertova dokumentti Monsterimies on herättänyt kohua ilmestymisensä jälkeen. Tomi Putaansuu alias Mr. Lordi on kritisoinut kovin sanoin ohjaaja Antti Haasen tekemiä sisällöllisiä ratkaisuja. Haase kuitenkin toivoo, että Lapin miehet sopivat riidan ja pääsevät vielä makkaranpaistoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle