Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jennifer Lawrence Ylelle: Epätasa-arvo on ongelma maailmassa, ei Hollywoodissa

Oscar-voittaja Jennifer Lawrence on edennyt kovapalkkaisimmaksi naisnäyttelijäksi ja onnistunut tekemään itsestään media-ilmiön.

Suomalaiset käyvät elokuvissa ennätystahtiin – katsojaennätys voi rikkoutua

Pärjäävätkö Tatu ja Patu James Bondille? Jos näin käy, elokuvavuodesta voi tulla paras yli 30 vuoteen.

Suomalaiskirjailijan kirjasarjasta tehdään elokuva Hollywoodissa – tavoittelee samaa yleisöä kuin Nälkäpeli ja Twilight

Kirjailija Salla Simukan Lumikki-trilogiasta tehdään täyspitkä elokuva. Elokuvalle on löytynyt tuottaja Hollywoodista.

Suomalaisen elokuvan laatu saa kehuja elokuvateattereilta

Kuluneena kesänä elokuvateattereissa nähtiin poikkeuksellisesti suuria ensi-iltoja, mikä näkyy kesän katsojamäärissä. Syksyn uutuuksien uskotaan vetävän väkeä myös paljon.

Blogit ja sarjikset korvaavat usealle nuorelle kirjan

Kovakantiset kirjat eivät ole kadonneet lasten ja nuorten käsistä. Osa heistä suorastaan ahmii kokonaisia kirjasarjoja, mutta kasvava joukko nuoria lukee enemmänkin lyhyempiä tekstejä, kuten blogeja ja sarjakuvia.

Mielensäpahoittaja sekä lastenelokuvat vetivät katsojia Etelä-Karjalan elokuvateattereihin

Lastenelokuvat saivat viime vuonna mukavasti yleisöä Etelä-Karjalassa. Viiden katsotuimman joukossa oli peräti kolme lastenelokuvaa

Lukiolaispojan masinoima pelastusoperaatio onnistui: Suonenjoen elokuvateatteri avaa ovensa

Suonenjoen Kino Rio avautuu perjantaina puolivuotisen tauon jälkeen. Teatterin uusi vetäjä odottaa avausviikonlopuksi runsasta yleisöä, sillä teatterin pelastuminen on noussut kaupungilla puheenaiheeksi. Myös teatterin pelastamista organisoinut lukiolainen sai palkinnon työstään.

Thaimaan juntta varoittaa: "Nälkäpeli"-tervehdyksen tekijä vaarantaa tulevaisuutensa

Viime päivinä useita ihmisiä on pidätetty heidän tehtyään tervehdyksen, joka on noussut sotilasjuntan vastaisen hiljaisen vastarinnan symboliksi.

Kolmen sormen "Nälkäpeli"-tervehdyksestä tuli vastarinnan symboli Thaimaassa

Mielenosoittajat ottivat kolmen sormen tervehdyksen käyttöönsä viime viikonloppuna. Thaimaan sotilasjuntta uhkaa pidättää elettä käyttäviä henkilöitä.

Osa nuorista lukee paljon, osa ei juuri kansia availe

Lasten alkuinnostus lukemiseen kumpuaa kotoa opituista tavoista, mutta myös koululla on oma vastuunsa lukuinnon ylläpitämisessä ja kehittämisessä.

Uusi Bond Jyväskylän katsoituin

Jyvväskylän Finnkino rikkoi 14 vuotta vanhan vuosikävijäennätyksensä. Elokuvateatteri Fantasiassa kävi yhteensä yli 290 000 katsojaa.

Miksi Jeppe juo verta?

Realistiset nuortenkirjat ovat jääneet fantasiakirjojen varjoon. Kirjailijat kuvaavat kuitenkin yhä samoja nuorten ongelmia. Yhdysvalloissa myös aikuiset ovat löytäneet nuorille suunnattujen kirjojen pariin. Luetko fantasiakirjoja? Millainen kirjallisuus viehättää sinua?

Elokuvat vievät jousiammunnan pariin

Jousiammunnasta on tullut USA:ssa nuorten uusi trendiharrastus. Boomin taustalla ovat The Hunger Gamesin, Braven ja Avatarin kaltaiset elokuvat.

Tähtihetki jakoi arvioita elokuville Nälkäpeli, Marigold Hotel ja Taistelu Näsilinnasta

Esko Rautakorpi arvosteli tällä viikolla kolme ensi-iltaelokuvaa. Tähtiä jaettiin elokuville Nälkäpeli, The Best Exotic Marigold Hotel sekä Taistelu Näsilinnasta 1918, jonka ohjaaja Claes Olsson oli myös vieraana.

Lenny Kravitz elokuvaan

Muusikko-näyttelijä esiintyy The Hunger Games-elokuvassa, joka perustuu tunnettuun nuorisokirjasarjaan.