Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolumni: Voiko älypuhelimesta tulla seuraavaksi omahoitaja?

Kolumnistimme Risto Laitila leikittelee ajatuksella, että älypuhelimesta tulisi terveydenhuollon uusi jättiharppaus. Laitila kehittää mielessään älylaitteen Salu, jonne taltioituu ihmisen elämänaikainen tarina sairauksineen.

Kolumni: Tasavirtamyssyllä masennuksen kimppuun?

Uudet tutkimustulokset näyttävät viittilöivän psykiatriaa takaisin yhteen neurologian kanssa. Tuleeko lääkäreistä tämän kehityskulun päässä teknikkoja, kysyy Risto Laitila.

Kolumni: Syövätkö byrokratialoiset lääkärin?

Terveyskeskuslääkäri taistelee jo nyt puolet työajastaan tietotekniikan kanssa ja jatkossa byrokratia vain lisääntyy. Tässä yhtälössä potilas ei voita, kirjoittaa Risto Laitila.

Kesäkolumnisti Risto Laitila: Kuuntele potilastasi, hän kertoo sinulle diagnoosin

Sir William Osler oli maineikas kanadalainen lääkäri, joka eli ja vaikutti lääketieteen kehitykseen reilut sata vuotta sitten tavalla, joka antoi hänelle lisänimen modernin lääketieteen isähahmo.

Kesäkolumni: Kun suoli tulehtuu ja antibiootti ei auta – kakka pelastaa

Ulosteella on oma paikkansa vatsatautien hoidossa. Esimerkiksi suolistotulehdusten hoidossa yleisesti käytetty antibiootti tappaa tulehduksen aiheuttajan, mutta samalla se tappaa myös suoliston hyvälaatuiset bakteerit, jolloin voi saada antibioottiripulin. Avuksi tulee silloin ulosteensiirto.