Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Erinomaista viihdettä, tämä pitää otteessaan!" – SM-viikko oli kova kattaus monipuolisuuden juhlaa

Joensuun SM-viikolla ratkottiin Suomen mestaruuksia 12 eri lajissa. Osa oli suurelle yleisölle tuntemattomia, osa kesämökeiltä tai olympialaisista tuttuja. Hyppää tästä vielä monipuolisen viikonlopun tunnelmiin mukaan!

Yksisarvinen sekä mummu ja pappa kirittävät 6-vuotiasta Joannaa crosskart-auton ratissa

Joensuun raviradalla irtosi vaikutkin korvista, kun SM-viikon kunniaksi radalla ajettiin crosskartin SM-pisteistä.

Tässä on tämän vapun suosikki-ilmapallo: Sateenkaarikakkaa on raavittu maailmalta kaikki mitä saadaan

Tämän vuoden suosituin pallo on sateenkaaren väreissä oleva kakka-emoji.

Lauri Markkasen todellinen läpimurto on arvostetun urheilulehden mukaan todella lähellä – "Hän on Bullsin oma yksisarvinen"

Toimittaja Michael Shapiron mukaan Lauri Markkasella on kunnianhimoa ja taitoa olla All Star -pelaaja NBA:ssa.

Satumaiselle Markkaselle uusi lempinimi New Yorkista – ”Bullsin oma yksisarvinen”

Lauri Markkanen hurmasi huippuillallaan Madison Square Gardenin katsojat. Myös Knicksin latvialaistähti Kristaps Porzingis yhtyi hehkutukseen.

Ruisrockissa voi bongata yksisarvisen, tanssia reivikontissa ja pelata bingoa – video

Turussa viikonloppuna järjestettävä Ruisrock on keräämässä jälleen ennätysyleisön. Festivaalin taika hyvästä säästä on pitänyt jälleen kerran, ja aurinko on hellinyt festivaalikävijöitä. Musiikin lisäksi Ruisrockissa on paljon oheisohjelmaa, kuten bingoa ja sirkusta.

Members deserting Soldiers of Odin amid internal squabbles, insiders claim

The controversial street patrol group, who rose to prominence last autumn claiming to keep women safe from immigrants, has been losing members and is riddled with internal conflicts. The claims are based on interviews with sources close to the organisation, and conversations seen by Yle on the group's leadership's private online message boards.

Kallolöytö paljasti: "Siperian yksisarvinen" kuoli sukupuuttoon paljon luultua myöhemmin

Kazakstanista löytyneen hyvin säilyneen pääkallon perusteella näyttää siltä, että "Siperian yksisarvisia" eli vielä noin 29 000 vuotta sitten. Aikaisemmin eläinten luultiin kuolleen sukupuuttoon noin 350 000 vuotta sitten. Ne olivat vankkoja karvaturreja, joiden ruumiinrakenne muistutti suurta sarvikuonoa.

Ruotsin seuraava miljardiluokan yritys kertoo numerotietoja

Insinööriopiskelijat kehittivät puhelinluettelon, joka levisi ympäri maailmaa. Truecallerilla on nyt kuusi sataa miljoonaa käyttäjää mutta tuotot ovat hakusessa.

Näkökulma: Facebook kertoo sinusta enemmän kuin sinä

Kerromme itsestämme sosiaalisessa mediassa enemmän kuin luulemme tai tahdommekaan. Teknologian kehityksen myötä emme ole enää turvassa missään – ja joudumme ratkaisemaan isoja eettisiäkin kysymyksiä, kirjoittaa kulttuuri ja ilmiöt -toimituksen päällikkö Janne Mällinen.

Kävelykadulla vilisee satuolentoja

Joensuun keskustassa on nähty erikoisesti pukeutunutta väkeä. Kävelykadulta on bongattu esimerkiksi Minni Hiiri ja yksisarvinen. Naamiaiset ovat Lyseon lukion perinne.

Keppihevoset ja muutama hai kirmasivat kesälaitumelle

Huittisista tuli maanantaina kertaheitolla varsinainen hevoskaupunki, kun Lauttakylän koulun kolmansien luokkien oppilaat päästivät itse luomansa kepparit nurmelle.

Arjessa voi olla magiaa

Myry Voipion esikoinen Ylipainoinen yksisarvinen ja muita kertomuksia on täynnä absurdeja ja hulluttelevia tarinoita. Leikkijän saappaisiin astuminen käy kirjailijalle itselleen helposti. Mielikuvituksen voimaannuttavan merkityksen kadottaneelle kirjailija ehdottaa vaikkapa satujen lukemista. "Ihmisten pitäisi nähdä arjessa enemmän taikaa."

RSO aloittaa syksyn Saariahon sävellyksen kantaesityksellä

Radion sinfoniaorkesteri avaa syyskautensa kantaesittämällä Kaija Saariahon klarinettikonserton D'om le vrai sens. Kyseessä on Saariahon suuren teoksen ensimmäinen kantaesitys Suomessa yli vuosikymmeneen.

Daniel Craig Tintti-elokuvan roistoksi

James Bondin -roolista tunnetuksi tullut Daniel Craig esiintyy roistona tulevassa Tintti-elokuvassa. Craig esittää leffassa Rakham Punaista. Tintin roolissa nähdään puolestaan Billy Elliot -elokuvan tähti Jamie Bell.

Maailman harvinaisin sarvikuono poseerasi tutkijoille (video)

Maailman harvinaisin sarvikuono on astellut tutkijoiden kameran eteen Jaavan saarella. Jaavansarvikuonoemo ja sen poikanen ilmestyivät infrapunakameroiden eteen Ujung Kulonin kansallispuistossa.

Tintin isä olisi jo satavuotias

Belgialaisen sarjakuvataiteilijan Hergén syntymästä on kulunut sata vuotta. Hänen kuuluisin luomuksensa on peloton ja utelias toimittaja Tintti, joka joutuu alati käymään konnia, pettureita ja kätyreitä päin.

TV:n ja radion parhaat palkittiin Kouralla

MTV3:n ja Yleisradion viime vuoden parhaat ohjelmat on palkittu Koura-palkinnolla. Palkinto myönnettiin sekä parhaille radio- että TV-ohjelmille.