Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Raitanen keskeytti estekisan Tukholmassa – Lakka jäi selvästi kauden parhaastaan

Tokion olympialaisiin valmistautuva Topi Raitanen keskeytti 3000 metrin estejuoksun yleisurheilun Timanttiliigan kilpailussa Tukholmassa. Aitajuoksun 110 metrin Suomen ennätysmies Elmo Lakka ei puolestaan päässyt parhaaseen vauhtiinsa.

Vuosi sitten Senni Salminen oli juhlittu mestari, mutta mielessä myllersi – sitten hän lopetti peittelyn ollakseen esikuva muille

Kolmiloikan Suomen ennätysnainen Senni Salminen haluaa olla esikuva urheilijoille, jotka ovat poikkeus säännöstä. Imatran kaupunki halusi antaa Salmiselle onnentoivotukset Tokion olympiakisoihin ja muistaa häntä juhlallisuuksilla Pride-viikon kunniaksi.

Johannes Vetter palaa keihäspaikalle Kuortaneella – saksalaistähti haluaa rikkoa Parviaisen kenttäennätyksen

Saksan keihäshirmu Johannes Vetter on viikon päästä järjestettävän yleisurheilun Kuortaneen gp-kilpailun ehdoton vetonaula.

"Rykäisen sitten 'all in' seipään kanssa" – Matti Mononen teki kovan lupauksen Senni Salmiselle, joutuu nyt toistamaan aktiiviaikojensa kohutreenin

Matti Mononen alkaa valmistautua uransa hurjaan treeniin: 400 metrin juoksemiseen seipään kanssa. Monosen valmennettava Senni Salminen teki tiistaina Turussa kolmiloikan Suomen ennätyksen.

Kommentti: Senni Salmisen Suomen ennätys -huumassa jäi vähälle huomiolle tapa, jolla tulos tuli – se asettaa SE:n aivan uuteen valoon

Senni Salmisen potentiaali liikkuu tällä hetkellä 14,70:n ja 14,80:n välimaastossa. Mielenkiintoa lisää, että 14,7-alkuisella tuloksella on voitettu mitali kaikissa vuodesta 2012 järjestetyissä olympia-, MM- ja EM-kisoissa, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Heli Koivula veikkasi SE-tuloksensa menevän rikki Paavo Nurmen kisoissa – "Tuommoinen rohkeus laittaa miettimään, mitä sieltä vielä tuleekaan"

Suomen kolmiloikkakenttiä 2000-luvun alussa suvereenisti hallinnut Heli Koivula ehti pitää Suomen ennätystään nimissä lähes 18 vuotta.

Mieletön temppu! Senni Salminen loikki Suomen ennätyksen ja olympiarajan – tällainen on homoseksuaalisuudestaan julkisesti puhunut SE-nainen

Kolmiloikkaaja Senni Salminen teki Turussa Paavo Nurmen kisoissa uuden Suomen ennätyksen 14,51. "Tiesin, että kaiken mennessä kohdalleen varmasti nasahtaa", Salminen sanoi.

Senni Salminen teki kolmiloikan Suomen ennätyksen, keihäässä hurja tulos – tässä kaikki Paavo Nurmen kisoista

Toinen kilpailupäivä Turussa on huippulajien ilotulitusta. Tositoimissa nähdään muun muassa tuore SE-mies Elmo Lakka.

Oliver Helander on ollut yli vuoden poissa parrasvaloista – paluulla riittää epäilijöitä, mutta kyteekö kaikessa hiljaisuudessa harvinainen keihäspommi?

Olkapäävamma on ollut keihäshistoriassa usein naula heittäjän arkkuun, mutta nykylääketieteen ansiosta näin ei enää ole. Olkapääleikkauksen läpi käynyt Oliver Helander ei pelkää puhua 90 metrin ylityksestä, vaikka hän on ollut poissa kisoista yli puolitoista vuotta.

Oskari Mörö loukkaantui – selkä leikkasi kiinni: "Potuttaa kuin pientä jänistä"

Urho Kujanpää ja Sara Kuivisto olivat Turun ensimmäisen kisaillan onnistujat ennätyksillään.

Kommentti: Sara Kuivisto otti harvinaisen kovan riskin ja sai palkinnon, jonka arvoa hän ei välttämättä heti itsekään tajunnut

Sara Kuiviston ennätysjuoksu oli Paavo Nurmen kisojen avauspäivän parasta kotimaista antia. Ennätysjuoksu oikeassa paikassa voi nostaa hänet jopa Tokion olympiakoneeseen, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Kujanpää ja Kuivisto ennätyksiinsä, Ståhl kiekkokisan ykkönen – Paavo Nurmen kisojen avauspäivänä suomalaisonnistumisia

Urho Kujanpää taivutti seipäässä oman ennätyksensä 565. Lisää suomalaisonnistumisia odotetaan, kun Paavo Nurmen kisat jatkuvat tiistaina.

Paavo Nurmen kisat avaa suurten yleisötapahtumien kesän Turussa – seurasimme ennakkotunnelmia stadionilla

Paavo Nurmen kisat järjestetään maanantaina ja tiistaina Turussa. Perjantaina lieventyneiden koronarajoitusten takia kummallekin päivälle voidaan myydä 2 500 lippua. Se on vajaa neljännes stadionin paikkamäärästä.

Supertähtiä, tiukkoja kamppailuita ja armotonta rankingpisteiden metsästystä – kolme asiaa, joita Paavo Nurmen kisoissa kannattaa seurata

Kotimainen yleisurheilukausi on käynnistynyt vauhdilla ja tahti vain kiihtyy. Turussa maanantaina ja tiistaina suomalaisurheilijoita huipputuloksiin on vauhdittamassa liuta kansainvälisiä kärkinimiä.

Ikävä käänne! Johannes Vetter ei heitä Turussa

Hurjavireinen keihäsmies Johannes Vetter ei ole mukana Paavo Nurmen kisoissa Turussa. Lähentäjälihaksen repeämä vie Vetterin lyhyelle kisatauolle.

Elmo Lakka aitoi uransa kolmanneksi parhaan ajan, mutta sillä ei ollut merkitystä olympiapaikkajahdissa – tällainen on kohuttu rankingjärjestelmä

Suomen ykkösaituri Elmo Lakka on menossa tällä hetkellä viimeisenä Tokioon. Hän seurasi aiemmin tarkasti rankingtilannettaan, mutta on luopunut siitä liiallisen murehtimisen takia.

Elmo Lakka avasi kilpailukautensa huippuajalla 13,57: "Lupaa hyvää tuleviin kisoihin"

Yleisurheilija Elmo Lakka aloitti kilpailukautensa Lahdessa kovalla ajalla. Hän kilpaisee seuraavaksi 2. kesäkuuta Jyväskylässä.

Paavo Nurmen kisat julkisti lisää kovia nimiä – Ella Junnila saa vastustajia maailman huipulta

Turussa nähdään kovatasoiset kilpailut esimerkiksi naisten korkeudessa, miesten keihäässä ja naisten moukarissa. Myös SUomen naispika-aiturit saavat kovia vastustajia maailmalta.

Valmentajan sydänkohtaus yllätti Lassi Etelätalon, mutta ei muuta valmennuskuvioita: "Leksan pitää parantua ensin täyteen kuntoon"

Keihäänheiton Suomen mestari Lassi Etelätalo harjoittelee parhaillaan Turkissa kotimaan muiden eturivin keihäsmiesten kanssa. Etelätalon ykköstavoite olympiakaudelle on varmistaa paikka Tokion kisakoneessa. Olympiajoukkueeseen on perinteisesti ollut keihäsmiesten osalta tunkua.

Paavo Nurmen kisat kerää yleisurheilun maailman huippuja Turkuun – "Uskomme, että yleisöä voidaan kesäkuussa ottaa rajoitetusti sisään"

Paavo Nurmen kisat tarjoaa Suomessa järjestettävistä kilpailuista korkeimmat rankingpisteet, mikä on erityisen tärkeä olympiapaikkaa hakeville urheilijoille.

TuTo menetti taas talkootulot Ruisrockista – nyt satsataan resurssit Paavo Nurmen kisoihin, joita myös järjestetään kysymysmerkillä

Ruisrock ilmoitti torstaina peruvansa ensi kesän tapahtuman. Festivaalit ja muut tapahtumat ovat tärkeä talkootulonlähde monelle urheiluseuralle.

Paavo Nurmen kisojen kattauksessa 24 lajia

Paavo Nurmen yleisurheilukisojen lajimäärä on lyöty lukkoon.

Paavo Nurmen kisat kaksipäiväisiksi – "suomalaisella yleisurheilulla menee niin hyvin"

Paavo Nurmen kisojen lajikirjo kasvaa ensi kesänä 20–22 lajiin.

Himotreenaja Tero Pitkämäki teki 368 leuanvetoa – polven eturistiside oli jäädä leikkaamatta

Tero Pitkämäen polvesta katkesi eturistiside Paavo Nurmen kisoissa kesällä 2018. Leikkaus oli vähällä jäädä väliin Pitkämäen leuanvetotempauksen vuoksi.

Oletko valmis vaihtamaan erätauon makkaran kasvisvaihtoehtoon? Urheilutapahtumien aiheuttamasta ilmastokuormasta halutaan nyt eroon

Ilmastokuormitusta vähennetään sekä isoissa massatapahtumissa että paikallisella tasolla.

Kristiina Mäkelä tunteikkaana loikkamestaruuden jälkeen – polvikipu tuli itkuna ulos: "Olen niin väsynyt"

Kristiina Mäkelä voitti kahdeksannen Suomen mestaruutensa Turun Kalevan kisoissa.

Korkeuden hallitsevalle mestarille Ella Junnilalle musertava pettymys: joutui vetäytymään karsinnasta viime hetkellä

Ella Junnila joutui jättämään jo tiistaina Paavo Nurmen kisat pohjekrampin takia.

Tuplamestaruutta jahtaava Sara Kuivisto olisi halunnut juosta myös 400 metrillä, mutta hävisi vedon valmentajalleen: "Hän pisti porkkanan"

Sara Kuivisto oli jo ilmoittautunut 400 metrille, mutta hän ei saanut valmentajaltaan lupaa osallistua kilpailuun.

Rallicrossin Suomen MM-osakilpailu vaarassa? – Matkustusrajoitukset voivat estää kuljettajien saapumisen Suomeen

Rallicrossin MM-osakilpailun valmistelut jatkuvat Kouvolassa, vaikka kisojen järjestämisestä ei ole täyttä varmuutta.

Suomen keihäsmiehet kyntävät syvemmällä kuin koskaan, lajivalmentaja Petteri Piirosen sopimus päättyy vuodenvaihteessa – "Minkäänlaisia jatkoneuvotteluja ei ole käyty"

Nykymuotoisten Paavo Nurmen kisojen keihäskisa oli historiallinen kahdesta syystä: Johannes Vetter heitti kenttäennätyksen, paras suomalainen jäi puolestaan ensi kertaa alle 80 metrin.

Paavo Nurmen kisoissa juhlivat ulkomaalaiset – asiantuntija odotti Suomen pika-aitureilta parempaa: "Menikö vähän yliyrittämisen puolelle?"

Yksi tiistai-illan Paavo Nurmen kisojen parhaista suomalaisonnistujista oli Topi Raitanen, joka saa tällä viikolla hyvää harjoituksista arvokisoille tyypillisestä kilpailurytmistä.

Kommentti: Paavo Nurmen kisat olivat vain esimakua – Suomi on uponnut keihässuohon, josta se ei hevillä nouse

Tulevina vuosina keihäskisoille on tarjolla vain sivurooleja, kirjoittaa Atte Husu Turun Paavo Nurmen stadionilta.

Suomalaisaiturit jäivät palkintosijojen ulkopuolelle Turussa – Nadine Visser tykitti maailman kärkiaikaan

Lotta Harala oli Paavo Nurmen kisojen 100 metrin aitajuoksufinaalin suomalaisonnistuja.

Kiriherkkä Raitanen löysi helppouden Timanttiliigan kenraaliharjoituksessaan – kokeilee Monacossa uhkarohkeaa taktiikkaa hyytymisenkin uhalla

Komean voiton Turussa napannut Topi Raitanen kilpailee seuraavaksi kovatasoisessa Monacon Timanttiliiga-osakilpailussa.

Hurja alku Turun yleisurheiluillalle! Johannes Vetter kiskaisi keihään reilusti yli 90 metriin

Kolmen vuoden takainen maailmanmestari paransi kauden kärkitulosta lähes neljällä metrillä. Katso hirmuheitto jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Yle Urheilu seurasi suorana: Paavo Nurmen kisoissa tukku huipputuloksia, mutta Suomen ennätykset jäivät haaveeksi

Yleisurheilun Paavo Nurmen kisat keräsi Turkuun sekä kansainvälisiä että kotimaisia kärkiurheilijoita. Yle Urheilu seurasi kisoja hetki hetkeltä.

Vetter luottaa tiukassa paikassa suomalaiseen ruokaan, Amb haluaa revanssin saksalaisesta

Klo 18 alkavan miesten keihäskilpailun ennakkosuosikit yleisurheilun Paavo Nurmi -kisoissa ovat Johannes Vetter ja Kim Amb.

SE-nainen Annimari Korte lähtee kauden pääkisoissaan ennätysjahtiin – toivoo muista juoksijoista seuraa loppukiriin: "Pikkuisen liian helpolla olen päässyt"

Ei olisi järin iso yllätys, jos Suomen kovakuntoisin pika-aituri Annimari Korte huipentaisi yleisurheilun Paavo Nurmen kilpailut SE-ajalla.

Yleisurheilun superviikko käynnistyy Paavo Nurmen kisoilla – seuraa suorana paukkuvatko Suomen ennätykset kansainvälisessä kirityksessä

Paavo Nurmen kisat keräävät yhteen joukon kansainvälisiä tähtiä ja kotimaan parhaita. Voit seurata kisoja Ylen kanavilla.

Turkuun tulevan Ståhlin kelpo kiekkovire tuotti maailman kärkiheiton – "Tuntuu paremmalta ja paremmalta"

Daniel Ståhl kilpailee tiistaina Turussa Paavo Nurmen kisoissa. Hän heitti maanantaina Sollentunassa kauden kärkituloksen.

Korona aiheutti turkulaisjärjestäjille mittavat erityisjärjestelyt ja kymmenientuhansien eurojen lisäkulut – näin "Operaatio PNG" toteutetaan

Paavo Nurmen kisojen puheenjohtaja Jari Salonen avaa, kuinka tiistaina kisattava tapahtuma toteutetaan nykyisten matkustusrajoitusten keskellä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle