Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rovaniemen teatteri täytti juhlavuoden katsojatavoitteet

Vuoden katsotuin esitys oli Cabaret-musikaali.

Salla Simukka kannustaa myös aikuisia lukemaan toisilleen

Salla Simukka sanoo että lukemiselta pitäisi poistaa kaikki esteet - muuten se on vaarassa rapistua

Siri Kolu: Koputetaan puuta eli kehumisen valtava voima

Kehutaan julkisesti, kavalletaan toisten nerokkuus!

Siri Kolu: Joukossa ryhmyys tiivistyy

Pelaammeko ryhmässä aina sitä tuttua paikkaa?

Testaa, tunnistatko kirjat pelkän twiitin perusteella

Kirjailijat Tommi Kinnunen, Salla Simukka ja Siri Kolu ideoivat #montaääntä-somekampanjan, jossa tiivistetään klassikkokirjoja yhteen twiittiin. Testi on julkaistu Turun kirjamessujen aikaan syksyllä 2017.

Siri Kolu: Niskavuoren Hetan Suomi

Onko väärin olla tämän päivän Heta Niskavuori?

Siri Kolu: Kun maailma on musta, lue minulle ääneen

Kun maailma metelöi lujaa, aina voi aloittaa tarinan.

Me Rosvolat muistuttaa kuinka tärkeää on perheen yhteinen aika

Siri Kolun kirjoittama Me Rosvolat on nopeasti noussut suosituksi kirjasarjaksi. Siitä tehty lastennäytelmä on tänä kesänä nähtävissä Riihimäen kesäteatterissa.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat julkistettiin – mukana myös edesmenneen Seita Vuorelan kirja

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaita on kuusi. Mukana on kuvakirjoja, fantasiaseikkailua, pienoisromaaneja ja kirjailijan kuoleman jälkeen julkaistu teos.

Menestyskirjailijat vetovastuuseen Turun kirjamessuille – Jenni Haukio sivuun vuodeksi

Kirjailijat Tommi Kinnunen ja Salla Simukka luotsaavat messuja vuoden 2017 ajan. Haukio palaa tammikuussa 2018.

Näin puhua lapsen kanssa transsukupuolisuudesta!

Näin puhua lapsen kanssa transsukupuolisuudesta!

Joensuun kaupunginteatterin katsojamäärä romahti entisestään - kevätkaudella puolta vähemmän katsojia viimevuotisesta

Joensuun kaupunginteatterin kevätkauden 2015 katsojaluvut jatkoivat jyrkässä alamäessä. Katsojia teatteri keräsi kevään ohjelmistollaan alle 7 800, mikä on alle puolet edellisvuoden vastaavista katsojaluvuista. Samalla koko näytäntövuoden katsojamäärä romahti aiemmasta, ja lipputulokertymä jäi pienemmäksi kuin kertaakaan 2000-luvulla.

Otava lahjoittaa 500 kirjaa Kilpisjärven koulun tuhoutuneeseen koulukirjastoon

Kustannusosakeyhtiö Otava toimittaa kirjalahjoituksen Kilpisjärven koulun väliaikaistiloihin elokuussa.

Rehellinen rosvoperhe seikkailee helteisessä Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa viime kesänä kuvattu koko perheen seikkailuelokuva Me Rosvolat saa elokuvateattereissa ensi-iltansa 27.3. Tarina kertoo muun muassa ystävyydestä ja siitä, että meidän ei kannata omistaa liikaa turhaa roinaa. Jos et muuten tajua, niin rehelliset rosvot päästävät sinut pälkähästä eli vievät tavarasi.

Kirjailijakin voi olla idoli: "Kovempi vastaanotto kuin Justin Bieberillä"

Kirjaan tarttuminen saattaa olla vaikeaa erityisesti pojille, koska he pelkäävät sen murentavan katu-uskottavuutta. Pelit ja elokuvat tahtovat viedä huomion, mutta Lukuinto-hanke haluaa kertoa, ettei kirja ole menetetty. Tarvitaan vain tarpeeksi innostavia esikuvia.

LittFestin pitkä historia auttaa saamaan kirjailijavieraita tapahtumaan

Kirjallisuustapahtuma LittFest järjestetään marraskuussa Vaasassa jo neljännentoista kerran. Taiteellinen johtaja Marko Hautala uskoo tapahtuman suosion johtuvan ainakin sen tavasta käsitellä kirjallisuutta kokonaisuutena ja kaksikielisyydestä, joka kielten lisäksi käsittää kieliryhmien erilaiset kirjalliset kulttuurit.

Palkittu Me Rosvolat -kirjasarja herää henkiin näyttämöllä ja valkokankaalla

Siri Kolun kirjoittama lasten kirjasarja löysi tänä syksynä tiensä Lahden Kaupunginteatterin lavalle. Elokuvateattereihin roistot rynnistävät helmikuussa. Finlandia Junior -palkinnonkin voittaneen kirjan oikeudet on myyty liki 20:een maahan.

Nuori oppii kielen osallistumalla, ei pakolla

Etenkään nuorille miehille ei kannata tyrkyttää luettavaksi sellaista, mikä heitä ei kiinnosta. Sen sijaan osallistavalla kielen opiskelulla on positiivinen vaikutus poikien kielten opiskeluun.

Lahden kaupunginteatterin syksyssä on aimo annos testosteronia

Teatterin syksyn ohjelmisto hemmottelee erityisesti mieskatsojia. Kantaesityksenä Lahdessa nähdään koko perheelle lastenkirjasta sovitettu Me Rosvolat. Syksyn suursatsaus Lahdessa on suuren luokan showmusikaali Chicago. Jatkossa teatteri joutuu pohtimaan vastaavien tuotantojen toteuttamismahdollisuuksia.

Rosvoperheen seikkailu kiihdyttää Pohjois-Karjalan elokuvatuotantoa uuteen nousuun

Me Rosvolat -elokuvaa kuvataan parhaillaan Pohjois-Karjalassa. Helmikuussa ensi-iltansa saava koko perheen seikkailuelokuva on elävä esimerkki siitä, että itärajalla on alettu jälleen tehdä pitkiä elokuvia. Siri Kolun suosittuun kirjaan perustavaa elokuvaa filmataan muun muassa Joensuussa, Outokummussa, Lieksassa ja Liperissä.

J.H. Erkon kirjoituskilpailun raati: "Voittajan novelleissa on merisään rauhaa"

Kirjoituskilpailun tämän vuoden voittaja on Iida Turpeinen. Raadin luettavaksi saapui lähes 5 000 novellia.

Lastenfilmi ja lyhytelokuvasarja kuvataan Pohjois-Karjalassa?

Pohjois-Karjala kiinnostaa jälleen useita elokuvatuotantoja filmauspaikkana. Jos hyvin käy, ensi kesänä maakunnassa kuvataan saksalaisfilmin lisäksi lastenleffa ja lyhytelokuvasarja.

"Kirjailijan pitää tavata lukijoitaan"

Tilastokeskuksen mukaan eniten Suomessa kirjoja lukevat nuoret ja nuoret aikuiset. Lukeminen on suomalaisnuorten ykkösharrastus.

Kirjailijakiertue kulkee kylillä

Keski-Pohjanmaan kylät saavat kirjailijavieraita neljän viikon ajan. Pirityiset ry:n kylien kehittämishanke HYMY on kutsunut kirjailijoita kiertueelle. Tapahtumaan liittyy kuun Anna-Maija Kujalan kotiseutuaiheisen kirjan julkaisutilaisuus kuun lopulla.

Norssin kasiluokka menestyi kirjoituskilpailussa

Luku- ja kirjoitustaidon edistämiseksi järjestetyn Luetko sinä? -kampanjan parhaat koululuokat on valittu. Kampanjassa palkittiin parhaat kahdeksasluokkalaisten kirjoittamat novelliarvostelut Siri Kolun novellista Pelko ihmisissä, joka on viime vuoden Finlandia Junior -voittaja. Jyväskylän Normaalikoulun 8C ylsi pronssisijalle.

LukuVarkaus-palkinnolle ehdolla seitsemän lastenkirjaa

Yhdettätoista kertaa jaettavasta Lasten LukuVarkaus -palkinnosta kilpailee seitsemän teosta. Voittajan valitsee lapsiraati, tulos on selvillä kesäkuussa.

Finlandia Junior meni anarkistiselle lastenromaanille

Finlandia Junior -palkitun Siri Kolun mielestä lastenkirjoissa pitää olla anarkiaa ja toisaalta ehjä maailma johon uppoutua. Kolun palkittu lastenromaani Me Rosvolat kertoo maantierosvoperheestä, jonka jäsenet nukkuvat teltassa, ryöstävät herkkuja ja menevät uimaan milloin huvittaa.

Me Rosvoloiden maailma Finlandia Juniorin arvoinen elämys

Siri Kolun kirja Me Rosvolat on saanut vuoden 2010 Finlandia Junior -palkinnon. Kirjan on kuvittanut Tuuli Juusela. Palkinnonsaajan valitsi näyttelijä, kirjailija Hannu-Pekka Björkman.

Finlandia Junior -ehdokkaissa esillä kuolema, mielikuvitusystävät ja pehmolelut

Tämän vuoden Finlandia Junior -palkintoehdokkaat on julkistettu. Ehdolla palkinnon saajaksi on kuusi kirjaa.