Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kvinnlig fångväktare vid en dator.

Hei sinne sängyn pohjalle – tässä viisi katseluvinkkiä flunssakauteen

Syksyn kiinnostavimpien sarjojen joukosta löytyy tanskalaista vankiladraamaa ja hyvä kotimainen dekkari.

Ylen kolumnisti Roope Lipasti henkilökuvassa.

Roope Lipastin kolumni: Olemme sivistyksen loppulähteillä

Aikuiset järkyttyvät ihan typeristä asioista ja meuhkaavat samaan aikaan, kuinka herkkiä lapset ovat. Lapset kaipaavat seikkailua ja jännitystä eivätkä mene rikki, jos joskus vähän pelottaakin.

Kuvassa Viikon Tuukka eli toimittaja Tuukka Pasanen seisoo liitutaulun edessä 50-luvun opettajamaiset lasit päässään, taululla lukee sensuuri.

Viikon Tuukka: Saako kirjojen sisältöä uudelleenkirjoittaa tai sensuroida?

Britanniassa ja Yhdysvalloissa on keväällä kohuttu kirjojen uudelleenkirjoittamisesta. Muun muassa Agatha Christien ja Roald Dahlin kirjoihin on tehty muokkauksia. Mihin vedetään raja?

Sean Connery som James Bond håller i en pistol.

Kirjallisia teoksia sensuroidaan taas urakalla – tutkijan mielestä rasismikohuilla ja moraalisella sensuurilla pyritään tekemään myös bisnestä

Roald Dahlin ja James Bondin ohella myös Don Rosan sarjakuvia on pidetty liian arveluttavina lukijoille.

Kirjoittaja vanhanaikaisen kirjoituskoneen ääressä.

Kirjakuunnelmia kesän korvalle

Klassikkoteoksia kuunnelmasovituksina.

Iso kiltti jätti Rovaniemen teatteri

Iso kiltti jätti puhaltaa onnellisia unia

Rovaniemen teatterissa on lauantaina ensi-illassa Roald Dahlin satuun perustuva koko perheen musiikkinäytelmä Iso kiltti jätti.Tekijät lupaavat, että esityksessä on lasten rakastamaa teatterin taikaa.

iso kiltti jätti Lappeenrannan kaupunginteatterissa perskurkkana

Lappeenrannan kaupunginteatterin Iso kiltti jättiläinen on juro mutta lämmin

Isossa kiltissä jättiläisessä käsitellään väkivallan uhkaa ja ystävyyttä. Lavalle marssii valtavien nukkejättiläisten lisäksi myös perskurkkana.

Porin teatteri

Porin teatteri tykittää kuudella ensi-illalla

Mukana on kaksi kanta-esitystä. Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike -näytelmä toteutetaan yhteistyössä Rauman teatterin kanssa. Toinen kantaesitys kertoo Maire Gullichsenin kasvutarinan.

Väite: Juonipaljastukset parantavat leffakokemusta

Kalifornialaistutkimuksen mukaan on turhaa suuttua juonipaljastuksia möläyttävälle ystävälle. Tutkijoiden mukaan niin sanotut spoilerit voivat jopa parantaa kirja- tai elokuvanautintoa.

Kaupunginteatterin kävijämäärä kasvoi

Jyväskylän kaupunginteatterissa kävi viime vuonna noin 61 000 katsojaa. Tämä tarkoittaa noin 2000 katsojan lisäystä edellisvuoteen verrattuna.

Viisikko jyräsi Harry Potterin brittien suosikkina

Viisikon seikkailujen kirjoittaja Enid Blyton on valittu Britannian rakastetuimmaksi kirjailijaksi. Arvostetun Costa-palkinnon teettämässä tutkimuksessa toiseksi tuli Roald Dahl ja kolmanneksi Harry Potter -kirjojen kirjoittaja J.K. Rowling.