Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lappeenrantaan suunnitteilla olevan sisäliikuntahallin havainnekuvassa pääsisäänkäynti.

Lappeenrannan sisäliikuntahallista jätetty valituslupahakemus korkeimpaan hallinto-oikeuteen – syynä pysäköinnin puutteet

Kaupunki päätti alkuvuodesta sijoittaa sisäliikuntahallin Amiksen kentälle. Siitä alkoi valitusten ketju, joka jatkuu yhä.

Lappeenrantaan suunnitteilla olevan sisäliikuntahallin havainnekuvassa pääsisäänkäynti.

Lappeenrantaan suunnitellut sisäliikunta- ja jääpallohalli eivät saaneet valtionavustusta – jääpallohallin yrittäjä pettyi: "Mielestäni hakemuksemme oli erinomainen"

Lappeenrannan Kisapuistoon suunnitelu Suomen ensimmäinen jääpallohalli ei saanut valtionavustusta. Projektia aiotaa silti jatkaa.

Lappeenrannan arboretumin puita ammattikoulun lämmitettävän kentän vieressä.

Lappeenrannan kaupunki haluaisi sisäliikuntahallin lausuntonsa uudelleen valmisteltavaksi – hakee jatkoaikaa Itä-Suomen hallinto-oikeudelta

Jos Lappeenrannan kaupunki ei saa Itä-Suomen hallinto-oikeudelta lisää aikaa valmistella sisäliikuntahalliin liittyviä lausuntoja, se jättää valituksiin liittyvät lasuntoluonnokset.

Amiksen tekonurmi ja sen viereistä arboretumia Lappeenrannassa.

Lappeenrannan kaupunginhallitus ottaa tänään kantaa Amiksen sisäliikuntahallin kaavasta tehtyihin valituksiin – mikään ei etene ennen kuin oikeus on käsitellyt asian

Lappeenrannan kaupunginhallitukselle annetun päätösehdotuksen mukaan Amiksen sisäliikuntahallin kaavaan liittyvissä valituksissa ei ole esitetty mitään sellaista, mikä antaisi aihetta muuttaa kaupunginvaltuuston päätöstä.

Lappeenrantaan suunnitteilla olevan sisäliikuntahallin havainnekuvassa pääsisäänkäynti.

Lappeenrannan sisäliikuntahallin ja Amiksen tekonurmikentän rakentaminen lykkääntyvät valitusten vuoksi – myös tämän vuoden valtionavustus on uhattuna

Jos Lappeenrannan kaupunginvaltuusto päättää, että sisäliikuntahallihankkeelle haetaan uudelleen valtionavustusta sitten kun asemakaava saa lainvoiman, rakentaminen alkaisi vuonna 2026.

Kuvassa on testausvälineitä Helsingin Messukeskuksen drive-in-testauspisteellä lokakuussa 2020.

Jyväskylä purkaa loputkin koronarajoitukset – maskisuositus jää edelleen voimaan

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä linjasi koronarajoitusten purkamisesta kokouksessaan tänään 14. helmikuuta.

Lappeenrantaan suunnitteilla olevan sisäliikuntahallin havainnekuvassa sisäradalla juoksijoita.

Mitä sisäliikuntahallista tiedetään nyt? Lue tästä vastaukset viiteen kysymykseen joko lyhyesti tai pitkästi

Lappeenrannan valtuusto hyväksyi maanantai-iltana sisäliikuntahallin alueen kaavamuutoksen. Kokosimme vastaukset viiteen kysymykseen hallista ja sen rakentamisesta.

Lappeenrantaan suunnitteilla olevan sisäliikuntahallin havainnekuvassa sisäradalla juoksijoita.

Mitä tulevassa sisäliikuntahallissa voi tehdä ja kuka sitä saa käyttää? Katso tallenne suorasta lähetyksestä

Toimittaja Sirkka Haverinen kävi läpi asiantuntijoiden kanssa, mitä käyttöä Lappeenrannassa on uudelle sisäliikuntahallille.

Lappeenrantaan suunnitteilla olevan sisäliikuntahallin havainnekuvassa pääsisäänkäynti.

Päätös Lappeenrannan sisäliikuntahallin paikasta syntyi kiistelyn jälkeen – Amiksen monttu sai valtuuston siunauksen hallin rakennuspaikkana

Lappeenrannan kaupunki aloittaa sisäliikuntahallin rakentamisen Amiksen monttuun. Tekonurmea siirretään Arboretumin suuntaan, jotta halli mahtuu alueelle.

Lappeenrantaan suunnitteilla olevan sisäliikuntahallin havainnekuvassa pääsisäänkäynti.

Sisäliikuntahallin rakentamisen jatkoa käsitellään tänään Lappeenrannan kaupunginvaltuustossa – kokousta voi seurata myös verkossa

Jos Lappeenrannan kaupunginvaltuusto hyväksyy sisäliikuntahallin kaavan, sen on mahdollista saada lainvoima ennen maaliskuun loppua.

Lappeenrantaan suunnitteilla olevan sisäliikuntahallin havainnekuvassa pääsisäänkäynti.

Sisäliikuntahallin kaava etenee Lappeenrannan kaupunginvaltuustoon – kaavasta tehtiin yhdeksän kannanottoa

Lappeenrannan kaupunginhallituksen kokouksessa sisäliikuntahallin kaava-asiasta tehtiin yksi kannatettu muutosesitys, josta myös äänestettiin. Lopputulemana kaupunginhallitus päätyi kuitenkin hyväksymään sisäliikuntahallin asemakaavan.

Kuntoklubi fressi.

Jyväskylä ottaa käyttöön yli 16-vuotiaiden koronapassin kaupungin uimahalleissa, kuntosaleilla ja sisäliikuntatiloissa

Koronapassi vaaditaan 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta asiakkailta. Sisäliikuntatiloja ovat muun muassa koulujen liikuntasalit, palloiluhallit, jäähallit, Vehkahalli, Kuokkalan Graniitti, Hipposhalli ja Monitoimitalo.

Lappeenrantaan suunnitteilla olevan sisäliikuntahallin havainnekuvassa pääsisäänkäynti.

Lappeenrannan sisäliikuntahallista halutaan kiinnostavan näköinen – asemakaavaa voi kommentoida vielä viikon ajan

Lappeenrannan sisäliikuntahallin asemakaavaehdotuksesta on tullut tähän mennessä yksi muistutus. Keskiviikkoillan asukastilaisuuteen osallistujat innostuivat kommentoimaan eniten rakennuksen ulkonäköä.

Vihreitä, violetteja, keltaisia ja sinisiä kolhiiintuneita kahvakuulia lattialla. Kuva otettu 11.11. 2021 Hämeenlinnassa.

Kaarina avasi omat kuntosalinsa hallinto-oikeuden välipäätöksen jäljiltä – Turku ja Salo avasivat myös kuntosalinsa

Kuntosalien avaamisen taustalla on Turun hallinto-oikeuden maanantaina tekemä välipäätös, jolla keskeytettiin Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräys sisäliikuntatilojen sulkemisesta.

Oulun Raksilan uimahallin edusta kuvattuna tammikuussa 2020

Oulun kaupungin sisäliikuntapaikat ja uimahallit avautuvat tänään

Liikuntapaikoilla tarkistetaan koronapassi yli 16-vuotiailta. Maskin käyttöä suositellaan. Kaikille avoimia vesivoimisteluita ei vielä järjestetä, sillä niiden terveysturvallisuutta ei voida taata.

Tyhjä luokkahuone.

Koululaiset palaavat lähiopetukseen Jyväskylässä, ministeriö teettäisi lapsilla kotitestin kahdesti viikossa – nyt mietitään, kuka valvoo ja maksaa

Koronaministeriryhmä suosittelee myös lasten ja nuorten harrastustilojen sulkemista. Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto ei laittaisi ovia säppiin kevyin perustein.

Levypainojen takaa näkyy tyhjä kuntosali.

Aluehallintovirasto vapautti kuntosalit ja padel-kentät Pirkanmaalla rajoituksista

Rajoitukset jatkuvat lievennyksistä huolimatta tiukkoina. Niistä ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston kokous

Yle Lappeenranta seuraa: Lappeenrannan kaupunginvaltuusto päättää ensi vuoden talousarviosta ja sisäliikuntahallin suunnittelun jatkosta

Yle Lappeenranta seuraa Lappeenrannan kaupunginvaltuuston kello 15 alkavaa kokousta, jossa päätetään muun muassa ensi vuoden talousarviosta sekä sisäliikuntahallin suunnittelun jatkosta.

Joulukuusi, jonka taustalla Rovaniemen kaupungin rokotuspiste. Edustalla kyltti, jossa lukee Koronarokotukseen.

Rovaniemi päätti uusista monimutkaisista koronarajoituksista – esimerkiksi harrasteurheilulta vaaditaan toimia tartuntojen ehkäisemiseksi

Urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjen tilojen ylläpitäjiltä vaaditaan nyt tartuntojen ehkäisemiseksi kirjallinen suunnitema ja ohjeet asiakkaille. Vaihtoehtona rajoituksille on koronapassi.

Amiksen tekonurmi

Lappeenrannan kaupunki käsittelee sisäliikuntahallin paikan asemakaavaluonnosta koskevaa muistutusta – odotettavissa on myös lisää mielipiteitä

Lappeenrannan kaupungin asemakaava-arkkitehti Matti Veijovuori on tyytyväinen siihen, että sisäliikuntahallin kaavaluonnoksesta on tullut palautetta, sillä luonnosvaiheessa asioihin voi vielä vaikuttaa.

Ilmakuva Lappeenrannan ammattikoulun jalkapallokentästä ja sen viereen tulevasta sisäliikuntahallista.

Lappeenrannan sisäliikuntahallin kipukohdat: tästä on kyse vuosia vatvotussa hankkeessa, jonka toteutus on jälleen vaarassa karata tulevaisuuteen

Lappeenrannan sisäliikuntahallin suunnittelu Amiksen kentälle jatkuu. Hanke on lähempänä toteutumistaan kuin koskaan, mutta samalla yksikin pitkälle viety valitus voi laittaa sen jäihin.

Amiksen tekonurmi

Lappeenrannan sisäliikuntahallin kaavamuutoksesta muistutus: Kaavamenettely keskeytettävä ja Amiksen kenttä rakennuspaikkana hylättävä

Muistutuksen tekijät kyseenalaistavat kaavan valmisteluun ja päätöksentekoon keskeisesti osallistuneen toimitilatoimikunnan toimivaltuudet.

Lappeenrannan amiksen kenttä

Lappeenrannan sisäliikuntahallin valmistelu Amiksen kentälle jatkumassa – pysäköintiin löytynyt uusi ratkaisu

Kaupunginhallitus käsittelee sisäliikuntahallia vuoden 2022 talousarvion kolmannessa käsittelyssä tänään keskiviikkona.

Lappeenrannan amiksen kenttä

Kysy Lappeenrannan sisäliikuntahallista – Ylen chatissa urheiluväkeä sekä päättäjiä keskustelemassa kello 9.30 alkaen

Onko mielessäsi kysymys Lappeenrantaan suunniteltavasta sisäliikuntahallista? Nyt voit kysyä sen suoraan niiltä, jotka tietävät hankkeesta parhaiten.

Kiuruveden kaupungintalo

Kiuruveden kaupunki laittoi sisäliikunta- ja harrastustilat kiinni viikoksi koronatilanteen seurauksena

Kaupunki on sulkenut muun muassa uimahallin, kuntosalin, liikuntahallin ja koulujen liikuntasalit sunnuntaihin saakka.

Ilmakuva Lappeenrannan ammattikoulun jalkapallokentästä ja sen viereen tulevasta sisäliikuntahallista.

Lappeenrannassa selvitetään syyt sisäliikuntahallin hinnan tuplaantumiseen – "Pihatyöt ja katuliittymät eivät sitä selitä"

Lappeenrannan sisäliikuntahallin ja koko talonrakennuksen investontiohjelma poistettiin kaupunginhallituksen lokakuun 25. päivän esityslistalta.

Bild på S:t Olofsskolans tegelbyggnad utifrån, skolans namn står på väggen.

Turkulaiset seurat menettävät liikuntasalin, kun St. Olofsskolan muuttaa – korvaavat tilat kiven alla

Sisäurheilutiloja ei ole Turussa liiaksi asti. "Stolofin" liikuntasalia käyttää ainakin kymmenen urheiluseuraa. Koulurakennus on käytössä vielä ensi kevääseen asti.

Salibandyseura Mig treenaa

Lasten ja nuorten sisäliikunnan harrastajamäärissä näkyy vielä korona-ajan notkahdus

Pohjois-Pohjanmaan liikunnasta kerrotaan, että kato näkyy eritysesti kamppailulajien, naisvoimistelun ja salibandyn harrastajamäärissä. Tilanne ei ole syyskauden alkaessa vielä normalisoitunut, vaikka rajoituksista on pääosin päästy irti.

Lappeenrannan amiksen kenttä

Lappeenrannan sisäliikuntahallin tarkat kustannukset tiedetään lokakuussa

Toistaiseksi kustannuksista puuttuvat hallin piha- ja ympäristötyöt, katuliittymät, tekonurmen siirto sekä yleisesti nousseet rakennuskustannukset.

britas simhall november 2015

Sulkeeko myös Kaukavesi ovensa? Kajaanin kaupunki on sulkenut jo liikuntapaikkojaan, lasten harrastukset siirtyvät

Vesiliikuntakeskus Kaukavesi on ollut vielä avoinna, vaikka monet muut kaupungin tuottamat ryhmäsisäliikuntaharrastukset ja sisäliikuntapaikat ovat koronatartuntojen kasvun takia jo kiinni.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Koululiikunta siirtyy ulkotiloihin Kajaanissa: myös kaupungin järjestämät ryhmäliikuntaharrastukset ja sisäliikuntapaikkojen käyttö jäävät tauolle

Kaupunki sulkee ryhmäsisäliikuntatoiminnan ja sisäliikuntapaikat maanantaista alkaen, kunnes toisin ilmoitetaan. Ryhmäsisäliikunnan keskeyttämistä suositellaan myös yksityisille palveluntarjoajille.

Lappeenrannan kaupunginlahti

Lappeenranta ennakoi taloudestaan selvästi ylijäämäistä – korona on rokottanut opetustoimea, kulttuuria ja joukkoliikennettä

Lappeenrannan kaupunki arvioi talouden puolivuotiskatsauksessaan, että talous elpyy ja esimerkiksi monitoimijäähalli- ja sisäliikuntahallihankkeet etenevät.

Attitude Sportsin junioriryhmä harjoittelee

Avi: Kaikki sisäharrastustoiminta kieltoon pääkaupunkiseudulla, jos turvaväleistä ei voida pitää kiinni

Pääkaupunkiseudun uudet kokoontumisrajoitukset pakottavat kaiken sisäharrastustoiminnan kiinni, jos turvavälejä ei voida varmistaa. Aluehallintoylilääkäri Mikko Valkosen mukaan tartunnanjäljitys on ruuhkautunut. Hän korostaa yksilön vastuuta.

Riina Kivikoski tekee alavartalotreeniä Töölön kisahallilla.

Pääkaupunkiseudun kaupunkien kuntosalit aukeavat ensi viikolla myös aikuisille – puolet normaalista asiakasmäärästä pääsee sisään

Pääkaupunkiseudun kaupunkien aikuisten sisäliikuntatilat voidaan avata 1. heinäkuuta alkaen rajoitetusti. Koordinaatioryhmä patistaa myös Venäjältä tulevia ihmisiä testeihin.

Kotiliikunta välineitä lattialla.

Aikuisten ryhmäliikunta alkaa koronatauon jälkeen Liperissä

Aikuisten sisäliikuntaryhmät sekä perhevuorot, aikuis-lapsiryhmät ja aikuisjoukkueiden harjoitukset voidaan jälleen järjestää sisätiloissa. Ryhmien toiminnan käynnistyessä koronaturvallisudesta on edelleen huolehdittava. Sisätiloissa on vältettävä lähikontakteja ja huolehdittava käsihygieniasta.

Yleiskuva

Aikuiset pääsevät taas harrastamaan sisällä – Joensuu avaa sisäliikuntapaikat

Aikuisten sisäliikunnan harrastustoiminta on sallittua mukaan lukien perhevuorot, aikuislapsiryhmät, aikuisjoukkueiden harjoitukset ja ottelut. Muut koronarajoitukset pysyvät voimassa.

Koronanäytteitä Fimlabin laboratoriossa Tampereella.

Pirkanmaalla 12 uutta koronatartuntaa

Tiistaina maakunta palasi perustasolle. Perustasosta huolimatta maskisuositus ja etätyösuositus ovat edelleen voimassa.

Oulussa Raksilan uimahalli on nyt tyhjillään, ovet avautuvat taas toukokuun 14. päivä.

Oulun kaupunki avaa uimahallinsa ja sisäliikuntapaikkansa 24. toukokuuta alkaen

Kaupunki on käsitellyt koronarajoitustoimiaan, ja päättänyt avata sisäliikuntapaikkojaan käyttäjille ensi maanantaista alkaen. Myös aikuisten ryhmäliikunta sisätiloissa sallitaan ensi viikosta lähtien.

Lappeenrannan rantaraitin metsäinen osuus.

Kaupungit heräsivät metsien, soiden ja rantojen merkitykseen – nyt laaditaan yhteisiä pelisääntöjä, jotka huomioivat luonnon kaikessa rakentamisessa

Suomen suurimmissa kaupungeissa, kuten Oulussa ja Tampereella, on aiemmin tehty selvityksiä luonnon nykytilanteesta. Myös hieman pienempi Lappeenrannan kaupunki haluaa jatkossa säilyttää luonnon mahdollisimman monimuotoisena.

Koripalloilija harjoittelemassa hallissa

Jyväskylä vapauttaa ulkoliikunnan koronarajoituksista ensi maanantaina ja höllää suositusta yksityistilaisuuksista

Jyväskylässä koronavirustilanne on ollut viime viikot rauhallinen. Uusia tartuntoja todettiin viime viikolla kuusi ja sitä edellisellä viikolla neljä.

Savonlinnan uimahalli Pikku-Saimaa

Sosterin alueella siirryttiin perustasolle – uimahalli, nuorisotilat ja kuntosalit höllentävät rajoituksia Savonlinnassa

Perustasolle siirtyminen mahdollistaa tiettyjen rajoitustoimien purkamisen. Uimahalleissa, nuorisotiloilla ja kuntosalilla ei nyt ole henkilömäärärajoituksia ja uimahallissa pääsee myös saunaan.

Ihmisiä jumppaamassa liikuntasalissa.

Kuusamossa sallitaan kahdenkymmenen henkilön kokoontumiset ensi maanantaista lähtien

Lisäksi ulko- ja sisäliikuntapaikat avataan 10. toukokuuta lähtien.

Opastekyltti koronanäytteenottoon Jyväskylän Killerillä.

Jyväskylän koronatilanne yhtä rauhallinen kuin viime kesänä – tällä viikolla on vahvistettu vain kolme uutta tartuntaa

Vähäisestä tartuntojen määrästä huolimatta vielä ole aika lähteä turuille ja toreille kokoontumaan, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri.

Amiksen tekonurmi Lappeenrannassa.

Liikuntahallin tieltä kaadettavien puiden määrä tarkentuu Lappeenrannassa – asiantuntija tulee tutkimaan arboretumin puita

Kuuntele jutun lopusta, miksi uutta sisäliikuntahallia suunnitellaan juuri Amiksen kentän paikalle.

Skylt för nödutgång.

Hankasalmen korona-exit alkaa vaiheittain keskiviikkona: kuntosalit ja kirjastojen palvelut aukeavat ensin

Ensimmäiseksi avataan kunnan kuntosalit ja kirjastojen normaalit palvelut.

Lasten liikunta / Eevi ja Hilda/ Viikintoimipiste 28.01.019

Laukaa tarkensi urheiluun ja liikuntaan liittyviä koronarajoituksia

Seuraavan kerran Laukaan koronatyöryhmä kokoontuu keskiviikkona pohtimaan suositusten mahdollisia purkamisia.

titlecard för video

Mikkelissä ja Juvalla voi vuokrata koko uimahallin perheen yksityiskäyttöön

Myös Mikkelin jäähallin vuokraamista voi tiedustella.

Motionssal

Suljetuissa liikuntatiloissa järjestetään nyt yksityistilaisuuksia – avi paheksuu ja muistuttaa, ettei säädöksiä tulisi kiertää

Avi määräsi viime viikolla muun muassa sisäliikuntatilat ja kylpylät suljettavaksi Varsinais-Suomessa kokonaan tartuntatautilain nojalla pariksi viikoksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle