Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa Kokoomuksen aluevaalimainos Mikkelissä talvisessa maisemassa.

Kokoomusehdokas kutsuu ministereitä yhteiskunnan vihollisiksi – puolue irtisanoutuu näkemyksestä

Raumalainen aluevaaliehdokas Asko Tanhuanpää (kok.) kirjoittaa, että perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja äitiyslomalle jäänyt sisäministeri Maria Ohisalo sekä entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja ovat yhteiskunnan vihollisia.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo vieraili Pasilassa Ylen Ykkösaamussa 23. lokakuuta.

Vihreiden Maria Ohisalon lapsi syntyi: "Olemme häkeltyneitä ja uskomattoman onnellisia"

Ohisalo jäi sisäministerin tehtävästä vanhempainvapaalle viime vuoden loppupuolella. Ohisalo palaa vanhempainvapaansa jälkeen ympäristö- ja ilmastoministeriksi.

Emma Kari ja Krista Mikkonen

Perjantai 19.11.2021 (radio)

Itävallan koronarokotuspakko. Vihreiden ministerit. Nuorten asuminen. Ulkoluistelukausi. Sää.

Maan pohjoisista osista Talibania paenneita perheitä leiriytyneenä puistoon Kabulissa, Afganistanissa 14. elokuuta 2021

Suomi nostaa kiintiöpakolaisten määrän 1 500:aan ensi vuonna – kyseessä historiallisen korkea taso

Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan määrää nostetaan Afganistanin tilanteen vuoksi. Tänä vuonna kiintiö on 1 050 henkeä.

Emma Kari Glasgow'n ilmastosovusta: "Pelkästään tuhkaa ei pidä heitellä päälleen

Tuleva ympäristöministeri Emma Kari Glasgow'n ilmastokokouksen sovusta: "Ei pidä pelkästään heittää tuhkaa päälleen"

Ylen aamussa maanantaina vieraillut Kari muistutti, että ilmastokokoukset päättyvät usein pettymykseen, mutta kokouksissa tapahtuu silti edistystä.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) arvioi A-Talkissa Suomen varautumista hybridiuhkaan.

Suomi varautuu hybridiuhkiin – sisäministeri Ohisalo: ”Valmiuslain uudistuksella viranomaisille tarvittavat keinot toimia”

Hybridiuhkien torjumiseen kokoomus ottaisi käyttöön nykyistä tiukempia keinoja. Sisäministeri muistuttaa kansainvälisten sopimusten velvoittavuudesta.

WOLT ruokakuljettajia Aleksanterinkadulla.

Wolt-kauppa tuo verojen jättipotin, yli 600 miljoonaa euroa – Saarikko toimitusjohtajan sähköpostista: "Se teki minuun suuren vaikutuksen"

Suomalaiset poliitikot ovat ottaneet uutisen suuresta Wolt-kaupasta riemulla vastaan. Valtiovarainministeri Annika Saarikko kertoo liikkuttuneensa toimitusjohtajan Miki Kuusen lähettämästä sähköpostista.

En grupp människor står och ligger på marken vid ett taggtrådsstängsel. Vid stängslet står Belarus röd-gröna och Polens röd-vita gränspålar mittemot varandra.

Sisäministeri Maria Ohisalo: EU:n ei pidä taipua Valko-Venäjän painostukseen

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan EU:n on vastattava yhtenäisesti Valko-Venäjän toimintaan Puolan rajalla. Ohisalo tuomitsee Valko-Venäjän toimet "valtiollisena ihmissalakuljetuksena".

Sanna Marin, Annika Saarikko ja Maria Ohisalo eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Keskusta ja vihreät kiistelevät susista ja pelastuskoulutuksesta – Tutkija: Hallituksen sisällä yleistä epäluottamusta

Hallituskumppanien tuore kiista sudenmetsästyksestä osuu keskustan ja vihreiden peruskannattajien syviin näkemyseroihin. Ristivetoa aiheuttaa myös lakiesitysten lähettäminen riitaisina lausuntokierrokselle.

Pelastaja -opiskelijoita ja kouluttajia Kuopion Pelastusopistolla harjoittelemassa laskeutumisköyden käyttöä tornista.

Helsinki toivoo, että valtio rahoittaisi pelastuskoulun toiminnan – Pelastusopistolla seurataan huolestuneena, valuvatko rahat Etelä-Suomeen

Pelastusopiston rehtori on huolissaan siitä, kilpailevatko Kuopiossa sijaitseva Pelastusopisto ja Helsingin pelastuskoulu jatkossa samoista rahoista.

Helsingin pelastuslaitoksen hihamerki

Pelastuskoulu pysyy sittenkin Helsingissä – pelastajia tarvitaan tulevaisuudessa niin paljon, että päätös koulun siirrosta Kuopioon peruttiin kokonaan

Sisäministeri Maria Ohisalo on myöntänyt Helsingin pelastuskoululle toistaiseksi voimassa olevan toimiluvan. Koulu on ollut lakkautusuhan alla ja opetusta on suunniteltu siirrettäväksi Kuopioon.

Myyjä täyttää kaupan kylmäkaappia.

Eva ehdottaa uutta työnhakuviisumia maahanmuuttajien houkuttelemiseksi – ministeri Ohisalo: "Kannattaa ehdottomasti viedä eteenpäin"

Määräaikainen työnhakuviisumi myönnettäisiin ihmisille, joilla on hyvät edellytykset työllistyä tai käynnistää yritystoimintaa. Työnhakuun saapuneet eivät olisi oikeutettuja sosiaaliturvaan. Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan ehdotusta kannattaisi selvittää.

Atte Harjanne

Vihreiden eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Atte Harjanne

Harjanne valittiin tiukan äänestyksen jälkeen johtamaan vihreiden eduskuntaryhmää. Ryhmänjohtajan paikka vapautui Emma Karin siirtyessä ympäristö- ja ilmastoministeriksi.

Atte Harjanne ja Hanna Holopainen eduskunnassa 12.9.2019

Vihreät valitsee uuden puheenjohtajan eduskuntaryhmälle – muun muassa Atte Harjanne on kiinnostunut tehtävästä

Vihreät tekee tänään päätöksen eduskuntaryhmän puheenjohtajasta Emma Karin siirtyessä ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Harjanteen lisäksi ainakin Jenni Pitko on kiinnostunut tehtävästä.

Sarkkinen: Tarvitaan työnjohdon puuttumista

Sosiaali- ja terveysministeri: Pelastusalan ylimmän johdon sitouduttava seksuaalisen häirinnän kitkemiseen

Pelastustoimen ja ensihoidon työntekijät kertoivat Ylelle muun muassa ahdistelusta ja ehdottelusta. Ministeri Hanna Sarkkinen uskoo, että seksuaalisesta häirinnästä vaietaan yhä monella muullakin alalla.

Sisäministeri Maria Ohisalo vieraili Ylen Aamussa 19. elokuuta.

Ministerit pelastusalan ahdistelusta: Ohisalo vaatii nopeaa puuttumista, Sarkkinen kutsuu alan edustajat koolle

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan uutinen pelastusalalla rehottavasta häirintäkulttuurista on järkyttävä. Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) kutsuu pelastusalan edustajat koolle käsittelemään asiaa.

Espoonlahden seurakunta jakoi ruoka-apua maanantaiaamuna 22. maaliskuuta.

Lauantai 23.10.2021 (radio)

Ruoka-apu. Alzheimerin hoito. Koulujen ja ravintoloiden häiriköinti. Kuolema elokuvan kuvauksissa. Sää.

Kauluspaitaan ja neuleeseen pukeutunut Maria Ohisalo Ykkösaamun studiossa.

Sisäministeri Maria Ohisalo huolissaan koronakriitikoiden toiminnasta – poliiseja tarvittu turvaamaan lasten koulumatkoja

Myös kulttuuri- ja ravintola-ala on kohdannut häirintää koronapassin takia.

Sisäministeri Maria Ohisalo ministeriön tiloissa

Maria Ohisalo Ykkösaamun vieraana: Mitä haluat kysyä sisäministeriltä?

Hallituksen yhtenäisyys rakoilee. Joko asioiden hoito kärsii jatkuvista riidoista? TV1:n Ykkösaamun vieraana on vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo.

Rajavartiolaitoksen auto Suomen ja Ruotsin rajalla Torniossa.

Ruotsissa koronatilanne on parempi kuin Suomessa, rajalla ihmetellään tiukentuneita terveystoimia – näin vastaa sisäministeri Maria Ohisalo

Rajakunnista Suomeen tulevilta vaaditaan nyt niin sanottu koronapassi, mikä ihmetyttää asukkaita länsirajalla. Varsinkin kun Ruotsissa koronatilanne on parempi kuin Suomessa.

Veikkauksen peliautomaatteja Kuopissa. Ennen pelaamista pelaajan pitää tunnistautua.

Hallituspuolueet vakuuttavat, että järjestökentän leikkauksia pyritään perumaan – kokoomus ihmettelee: kulttuuriala ei kaipaa tällaista veivaamista

Veikkauksen tuottojen hupeneminen on johtamassa ensi vuonna kymmenien miljoonien leikkauksiin järjestökentässä. Hallituspuolueet kertovat, että ainakin osa leikkauksista pyritään perumaan.

Matkailija esittää digitaalisen koronapassin virkailijalle.

Tiistai 12.10.2021 (radio)

Koronapassi. Koulujen maskisuositus. Baltian koronatilanne. Vihreiden ministerit. Sää.

Vihreiden puoluejohto.

Analyysi: Ministerikierrätyksellä vihreät yrittää virittää puolueen valmiiksi kevään ilmastovääntöihin

Maanantain viisituntiseksi venähtänyt ministerivalintakokous oli osa vihreiden kuntavaalituloksen jälkipyykkiä, arvioi Ylen politiikan toimittaja Robert Sundman.

Politiikan tutkija: Vihreiden ministerivalinnat ovat puolueen näköisiä

Politiikan tutkija: Vihreät hakee sijaisvalinnoillaan puhtia tammikuun aluevaaleihin ja terävämpää linjaa

Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Jenni Karimäki arvioi Ylen aamussa, että puheenjohtajana Ohisaloa tuuraavan Iiris Suomelan tehtävä on keskittyä aluevaaleihin. Haastavaan sisäministerin pestiin Mikkonen oli kokenein valinta.

Sisäministeriksi nouseva Krista Mikkonen tiedotustilaisuudessa vihreiden ministeriryhmän sijaisjärjestelyjä käsitelleen puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokokouksen jälkeen Helsingissä 11. lokakuuta 2021.

Vihreät päätti ministereistään: Krista Mikkonen siirtyy sisäministeriksi, Emma Kari tuuraamaan ympäristö- ja ilmastoministerinä

Ohisalo aikoo palata vanhempainvapaansa jälkeen ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Nimityksistä päätti vihreiden eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuskunnan pitkäksi venähtänyt yhteiskokous.

Emma Kari ja Atte Harjanne

Sisäministerivalinta aiheuttaa päänvaivaa vihreille – Ylen tiedot: Ohisalon kaavailut muuttuneet viikonlopun aikana, tilanne edelleen auki

Vihreiden on määrä päättää ministerivalinnoistaan huomenna eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuskunnan yhteiskokouksessa. Syynä ministerivaihdoksille on puheenjohtaja Maria Ohisalon vanhempainvapaa.

Emma Kari ja Atte Harjanne

HS: Ohisalo esittää Emma Karia ministerin sijaiseksi, Kari ja Harjanne ennakkosuosikit

Vihreiden puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän kokous päättää maanantaina, kenet se valitsee sijaiseksi sisäministeri Maria Ohisalolle. Vihreät saattaa kierrättää ministereitä myös laajemmin.

Iiris Suomela och Maria Ohisalo.

Analyysi: Vihreät putosi kannatuskuoppaan – puoluekokouksen kannabis-liputus ei lisännyt suosiota

Maria Ohisalon puheenjohtajakaudella vihreiden kannatuksesta on sulanut lähes kolmannes. Alle kymmenen prosentin lukemia vihreille mitattiin viimeksi ennen kevään 2015 eduskuntavaaleja.

 Iiris Suomela.

Vihreiden Suomela painottaa aluevaalien merkitystä – "Näissä vaaleissa ratkaistaan, miltä tulevaisuuden hyvinvointivaltio näyttää"

Vihreät lähtevät tammikuun aluevaaleihin Iiris Suomelan johdolla. Aluevaaliohjelma työn alla Suomelan mukaan keskeisiä teemoja vihreille aluevaaleissa ovat matalan kynnyksen lähipalveluiden varmistaminen ja koronakriisistä eniten kärsineiden ryhmien huomioiminen.

Iiris Suomela vihreiden etänä järjestettävässä puoluekokouksessa.

Greens name Iiris Suomela as interim party chair

Green Party leader and Interior Minister Maria Ohisalo will begin maternity leave in November.

Tilastografiikka

Turvapaikanhakijoille on vuosia luennoitu, että raiskaus on rikos ja luvatta ei saa koskea – osoittaako tilasto, että valistus epäonnistui?

Yle kertoi syyskuun 30. päivä, että ulkomailla syntyneiden osuus raiskausepäilyissä on kasvanut selvästi. Viimevuotiset luvut perustuivat kuitenkin poliisin kirjausvirheeseen.

Iiris Suomela vihreiden etänä järjestettävässä puoluekokouksessa.

Iiris Suomela nousee Maria Ohisalon sijaiseksi vihreiden puheenjohtajana

Suomelan mukaan vallitseva näkemys on, että sisäministerin ja puheenjohtajan sijaisuudet jaetaan. Siinä tapauksessa hän ei olisi ehdolla ministeriksi, mutta kertoo olevansa käytettävissä, jos tunnelma puolueen sisällä vaihtuu.

Maria Ohisalo puhumassa tiedotustilaisuudessa.

Sisäministeri Ohisalo ulkomailla syntyneiden osuuden kasvusta seksuaalirikostilastoissa: "Huolestuttava luku"

Sisäministerin mukaan kotouttamispolitiikassa on ongelmia, joihin on puututtava. Ohisalon mukaan ulkomailta Suomeen muuttavat on saatava nykyistä nopeammin sisäistämään suomalaisen yhteiskunnan pelisäännöt.

Kolehmainen

Poliiseja saatetaan yhä vähentää – rikosoikeuden professori ihmettelee luottamuspulaa poliisijohdon ja ministerien välillä

Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan poliisi saa ensi vuodelle enemmän rahaa kuin koskaan aiemmin Suomen historiassa. Poliisijohdon mielestä ensi vuodelta puuttuu vielä noin 30 miljoonaa euroa, jotta toiminta pysyisi tasaisena.

Elokapinan mielenosoittajia istumassa Mannerheimintiellä kesällä.

Vihreiden Ohisalolta vaadittiin kantaa Elokapinan mielenosoitukseen eduskunnan budjettikeskustelussa - sisäministeri: "Se mikä on laitonta on laitonta, se on selvää"

Elokapinan toimintatavalle heristetään sormea sekä oppositiosta että hallituksesta. Kristillisdemokraattien mukaan mielenosoitus uhkaa kääntyä tarkoitustaan vastaan. Vasemmistoliitto antaa tukea kansalaistottelemattomuudelle.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko vastausvuorossa eduskunnan suullisella kyselytunnilla Helsingissä 23. syyskuuta 2021, taustalla opetusministeri Li Andersson.

Eduskunta väittelee talouspolitiikasta: Oppositio moittii velan kasvua, hallituspuolueet vaativat oppositiolta listaa menojen leikkauksista

Valtion ensi vuoden talousarvion käsittely alkaa eduskunnassa koko viikon kestävällä lähetekeskustelulla. Oikeisto-oppositio on arvostellut hallitusta menojen holtittomasta lisäämisestä.

Poliisin virkamerkki

Finland's police begin talks aimed at cutting up to 250 staff

The announcement comes after the government decided to reduce the police's budget allocation for next year.

Sisäministeri Maria Ohisalo eduskunnan suullisella kyselytunnilla.

Eduskunta väitteli sisäisen turvallisuuden uhista – oppositio moitti selontekoa ”sosiaalipoliittiseksi”

Oppositiopuolueiden mielestä toukokuussa valmistunut sisäisen turvallisuuden selonteko ei vastannut vuoden 2017 tehtävänantoon. Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan selonteon painotuksiin vaikutti edellisen hallituskauden keskustelu.

 Iiris Suomela (vas), Atte Harjanne ja Hanna Holopainen.

Vihreät päättää Ohisalon sijaisista lokakuussa

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo jää loppuvuodesta perhevapaille. Puolue kertoi tänään, että sijaisuusjärjestelyistä päätetään lokakuisissa kokouksissa. Ensin valitaan puheenjohtajan sijainen, myöhemmin sisäministeri.

 Iiris Suomela (vas), Atte Harjanne ja Hanna Holopainen.

Kaikki kolme vihreiden varapuheenjohtajaa haluavat myös sisäministeriksi – Suomela ja Harjanne kannattavat kannabiksen laillistamista

Vihreät valitsivat lauantaina puolueelle kolme varapuheenjohtajaa. He kaikki haluavat sisäministeriksi. Hanna Holopainen on ainoa varapuheenjohtajista, joka vastustaa puolueen hyväksymää aloitetta kannabiksen laillistamisesta.

Vihreät valitsivat kolme varapuheenjohtajaa

Vihreät valitsivat poikkeuksellisen jännittävässä vaalissa varapuheenjohtajikseen Atte Harjanteen, Iiris Suomelan ja Hanna Holopaisen – Kolmikon joukosta valitaan Ohisalon tuuraaja

Vihreät valitsivat Maria Ohisalon jatkamaan puheenjohtajana koruttomasti ilman vastaehdokkaita. Kolmesta valitusta varapuheenjohtajasta yhdestä tulee Ohisalon sijainen lähiviikkoina. Sisäministerin paikalle valittavasta päätetään erikseen.

Afghanska flyktingar på väg ut ur ett flygplan.

EU-sisäministerien kriisiresepti Afganistaniin: Lisää apua alueelle, omat ulkorajat tukkoon, ääriliikkeiden väkivalta kitkettävä

EU auttaa eniten lisäämällä tukea paikan päälle ja ottamalla kiintiöpakolaisia, sanoo sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.).

Sisäministeri Ohisalo: Suomeen on saapunut tänä aamuna runsaat sata henkilöä Afganistanista

Sisäministeri Ohisalo: Puolet 170:stä evakuoitavasta afganistanilaisesta on saatu Suomeen

Evakuointilistalla oleville 170 henkilölle myönnetään valtioneuvoston päätöksellä oleskelulupa humanitaarisella perusteella, eli heitä ei käsitellä turvapaikanhakijoina. Oleskeluluvan kesto on aluksi neljä vuotta.

Sisäministeri Maria Ohisalo vieraili Ylen Aamussa 19. elokuuta.

Interior Ministry proposes doubling Finland's refugee quota

Interior Minister Maria Ohisalo told Yle taking quota refugees was the best way to help people fleeing the Taliban in Afghanistan.

Sisäministeri Maria Ohisalo vieraili Ylen Aamussa 19. elokuuta.

Maria Ohisalo Ylen aamussa: Sisäministeriö ehdottaa pakolaiskiintiön nostoa 2 000 ihmiseen

On selvää, että myös Eurooppa tulee näkemään pakolaisten liikettä Afganistanista, Ohisalo arvioi Ylen aamussa.

Maria Ohisalo Vihreiden tiedotustilaisuudessa.

Ohisalo ei saanut haastajaa vihreiden puheenjohtajaksi

Vihreät valitsevat syyskuussa kolme varapuheenjohtajaa, joista yksi tuurannee äitiyslomalle jäävää Ohisaloa puheenjohtajan ja sisäministerin tehtävässä. Kansanedustajista varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelevat ainakin Iiris Suomela ja Atte Harjanne.

Eliisa ja Mika Malin pitävät kasvitilaa Vihdissä.

Vihtiläistilalliset ovat tehneet ilmastonmuutosta ehkäisevää hiiliviljelyä tietämättään jo toistakymmentä vuotta – "Se on meille helppoa"

Sisäministeri Maria Ohisalo vaatii maataloudelta suurempia päästövähennyksiä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Etujärjestö MTK sanoo, että keinoja löytyy, mutta niihin tarvitaan rahaa ja tutkimusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle