Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kansanrintama vai järkiavioliitto? Kehysriihen jälkipyykki hallitsi vappupuheita – Yle kävi puoluejohtajien puheet läpi

Väittely valtion taloudenhoidosta jatkui vappupuheissa. Eloon heräsi myös hallituksen vanha nimikiista: Li Andersson hehkutti vappupuheessaan kansanrintamaa, Annika Saarikko puhui punamullan järkiavioliitosta.

Lauantai 1.5.2021 (radio)

Vappua on vietetty rauhallisesti. Poliitikot ovat pitäneet vappupuheita. Intian paha koronatilanne jatkuu. Taksivalaisin on nyt takseissa pakollinen. Sää on kylmää, mutta poutaista.

Yhdeksän piinallista päivää – katso tästä hallituksen puolivälikriisin tuskaisimmat hetket

Hallitus pääsi viimein torstaina esittelemään kehysriihen tuloksia, mutta sitä ennen Säätytalon portailla nähtiin jotain aivan muuta.

Politiikan tutkija kehysriihestä: "Viisi päivää sellaista seminaaria, ja sitten yhtäkkiä naksahti joku"

Politiikan asiantuntijoiden mukaan uhka EU:n elpymisrahaston kaatumisesta saattoi herättää hallituksen pitkän kehysriihen kriisistä.

Analyysi: Keskusta ja Annika Saarikko halusivat näyttää, missä kulkee hallituksen valta-akseli

Keskusta löysi viikon kiistassa omat ja hallituskumppaneidensa rajat. Kuntavaaleissa ja hallituksen tulevissa neuvotteluissa punnitaan, mitä puolue voitti ja hävisi hallituskumppaneidensa hermojen kiristämisestä, politiikan erikoistoimittaja Ari Hakahuhta kirjoittaa.

Poikkeusaikojen lainsäädäntö puretaan

Pääministeri Sanna Marin keskusteli valmiuslain pykälien kumoamista presidentti Sauli Niinistön kanssa tiistaina.

Tutkija: Hallituksen kaatuminen olisi "kuin hyppy pimeään" – kokeile laskurilla, millaista olisi muodostaa uusi hallitus

Erimielisyydet taloudesta ovat ajaneet hallituksen kriisiin. Jopa hallituksen kaatumista pidetään yhtenä mahdollisuutena. Tässä jutussa voit kokeilla, millaista olisi muodostaa uusi hallitus eduskunnan nykyisten voimasuhteiden pohjalta.

Analyysi: Hallituksessa on ilmiriita, mutta sunnuntaina oli yritys päällä

Sitä ei suljeta täysin pois, että hallitus voi kaatua, kirjoittaa politiikan toimittaja Antti Pilke.

Analyysi: Keskustan draaman taju ei kadonnut puheenjohtajan vaihtuessa – taas hallituskumppanit saavat jännittää, millä tuulella tänään ollaan

Ylen politiikan toimittaja Matti Koivisto kirjoittaa, että keskustan tavoitteet ovat jääneet neuvottelukumppaneille epäselviksi.

Ei enää torumista, käskyjä tai teknisiä yksityiskohtia! Katso, miten viestinnän tutkijat olisivat kertoneet meille koronasta

Asiantuntijoiden mielestä koronaviestintä olisi voinut vedota suomalaisten yhteisöllisyyteen ja aktiivisuuteen käskyjen ja kieltämisen sijaan.

Analyysi: Sanna Marinin hallitus elää politiikan parisuhdekriisiä

Koronakriisin jälkeen hallitus huomasi, ettei sitä yhdistä juuri mikään, kirjoittaa politiikantoimittaja Maria Stenroos.

Marinin vaikuttavin työllisyystoimi olisi työttömien siirtäminen kuntien vastuulle – kokeilusta ei tullut tukea ajatukselle

Hallituspuolueissa on eri näkemyksiä, tuleeko kehysriihessä sovittavien työllisyystoimien olla valtiovarainministeriön todentamia.

Analyysi: Marinin hallituksen puoliväliriihessä asetelma on keskusta vastaan muut

Hallitus ei pystynyt sopimaan vielä mistään ensimmäisenä puoliväliriihen päivänä, kirjoittaa Maria Stenroos.

Analyysi: Keskustan heikko kannatus kiristää hallituksen puoliväliriihen ilmapiiriä

Puoliväliriihessä Marinin hallitus linjaa hallituskauden kahden viimeisen vuoden politiikkaa.

Marin, Lintilä ja Haatainen Veitsiluodon tehtaasta: Kova isku Kemille

Työ- ja elinkeinoministeriö aloittaa rakennemuutostoimien valmistelun.

Mika Salminen korostaa, ettei THL:n kanta liikkumisrajoituksiin muuttunut – täsmentää myös, kuinka keskustelu eteni perustuslakivaliokunnassa

Myös oikeusministeriö ehdotti valtioneuvoston kanslialle kontaktien rajoittamista, nyt ministeriöillä erimielisyyttä ehdotelman merkityksestä.

Helsingin luksusliikkeet Espalla kamppailevat asiakaskadon kanssa – apua toivotaan rokotepassista, jotta myös turistit palaisivat kauppoihin

Menetettyä myyntiä on pystytty kompensoimaan verkkokauppaan panostamalla, mutta loven pandemia on jättänyt kaikesta huolimatta.

SDP käynnistäisi kotimaisen rokotetuotannon uudelleen

Marin: Pandemia on osoittanut, kuinka arvokkaita rokotteet ja riittävä rokotteiden saanti ovat.

Soste: Sosiaali- ja terveysjohtajilta myönteisempi arvio nykyhallituksen sote-uudistukselle kuin aiemmille esityksille

Yli puolet kyselyyn vastanneista piti esitystä hyvänä tai erittäin hyvänä.

SDP perää omaishoidolle yhtenäisiä kriteerejä koko maahan

Lisäksi SDP haluaa, että joka kuntaan tehdään kiusaamisen vastainen toimenpideohjelma.

Perjantai 9.4.2021 (radio)

Prinssi Philip on kuollut. Koronarajoitusten purkaminen alkaa ehkä jo tässä kuussa. Koronatartuntojen määrä on vähentynyt. Kuntavaalien ennakkoäänestysaika on tavallista pidempi. Liput liehuivat Agricolalle ja suomen kielelle.

"Ravintoloiden osittainen avaaminen ei ole kaikille hyvä juttu" – Päijät-Hämeen ravintoloiden edusmies suomii hallituksen toimia

Hallitus esitteli perjantaina exit-strategiaa, jonka yhtenä kohtana on ravintolarajoitusten osittainen poistaminen.

Hallituksen suunnitelmat koronarajoitusten purkuun vielä suurpiirteisiä – Suur-Savon toimialajohtaja: "Vähän valoa tunnelin päässä"

Osuuskauppa Suur-Savossa kaivataan lisää yksityiskohtia tapahtumien järjestämiseen ja ravintolarajoitusten purkuun.

Pääministeri Marin: Hallitus selvittää rokotepassin käyttöä kotimaassa - Yle keräsi koronarajoitusten purkamissuunnitelman keskeisen sisällön yhteen

Hallitus on valmistellut suunnitelmaa koronarajoitusten purkamisesta tämän viikon. Rajoitusten purkaminen edellyttää tautitilanteen paranemista nykyisestä.

Mitä koronarajoituksille nyt tapahtuu? Sanna Marin: Kokoontumisten rajoittamisessakin olisi ongelmia

Hallitus palaa ensi viikolla miettimään, valmisteleeko se uusia rajoituksia.

Analyysi: Halla-aholle kärkipaikka, Orpolle helpotus, Marinille muistutus

Tuore kuntavaalimittaus antaa Petteri Orpolle tuulensuojaa ja muistuttaa Sanna Marinia hypen jälkeisestä arjesta, kirjoittaa politiikan toimittaja Pirjo Auvinen.

Politiikassa toimivat naiset ovat saaneet kyllikseen vähättelystä ja vihapuheesta – YK-konferenssi pohti Meksikossa naisten oikeuksien puolustamista

"Hyökkäykset tulevat nationalistisen äärioikeiston suunnasta", sanoo UN Womenin apulaispääjohtaja Åsa Regnér.

Hallitus teki esityksensä liikkumisrajoituksista ja maskipakosta – Mikä jäi sinulle vielä epäselväksi? Kysy, me etsimme vastauksen

Hallitus linjasi liikkumisrajoituksista torstai-iltapäivänä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Analyysi: Pääministeri Sanna Marin pani arvovaltansa peliin liikkumisrajoitusten takia, koska niille ei pääministerin mukaan ole vaihtoehtoa

Koko hallitus taipui pääministerin esityksen taakse vaikean väännön jälkeen, politiikantoimittaja Maria Stenroos kirjoittaa.

Pääministeri Marin: Liikkumisrajoitukset ovat välttämättömiä, uhkana terveydenhuollon ylikuormitus

Pääministeri Sanna Marin sanoo, että liikkumisrajoitukset ovat ainut keino puuttua yksityistilaisuuksissa tapahtuvaan kokoontumiseen.

Poliisin uusi erikoisryhmä tutkii ihmiskauppaa ja paritusta – myös lainsäädäntöön on tulossa muutoksia, jotta uhreja voidaan auttaa paremmin

Muuhun Eurooppaan verrattuna ihmiskauppaa tutkiva erikoisryhmä on perustettu Suomeen verrattain myöhään.

Rajoille on vaadittu pakollisia koronatestejä yli vuosi, yritys toisensa jälkeen törmäsi seinään – lopulta löytyi yllättävä ratkaisu

Negatiivista ennakkotestiä ei edelläänkään vaadita, mutta todistuksella voi välttää maahantullessa koronatestin.

Ilmastonmuutos tuhosi haaveet kaasu- ja öljyrikkauksista – Marinin hallitus linjaa Suomen uudet tavoitteet arktisella alueella

Elinkeinoelämä kaipaa arktisen politiikan strategiaan mainintoja akkuteollisuudesta ja arvokkaista maametalleista.

Sanna Marinin hallituksen suosio kasvoi jälleen – yli 60 prosenttia tyytyväisiä hallitukseen, joka neljäs oppositioon

Perjantaina julkaistun Puoluebarometrin mukaan kuntavaalien äänestysinto on hieman korkeammalla kuin neljä vuotta sitten.

Keskiviikko 17.3.2021 (radio)

Helsingin seudun lähijunat eivät kulje torstaina ja perjantaina. Helsingin satamissa ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla aloitetaan pakolliset koronatestit. EU-komissio ehdottaa digitaalista koronatodistusta. Suomessa on kerrottu 3 uudesta koronakuolemasta. Suomalaiset ovat tyytyväisiä pääministeri Sanna Mariniin. Loppuviikolla on aurinkoisia pakkaspäiviä.

Enemmistö suomalaisista luottaa edelleen Sanna Marinin koronatoimiin – tutkija: myöntämällä virheet pääministeri on saanut luottamusta

Sanna Marin suosio on laskenut koronaepidemian aikana. Kriittisimpiä Helsingin Sanomien kyselyssä olivat perussuomalaiset.

Hallitus katsoo loppuviikon tartuntalukuja tarkasti, HUS:n tilanne huolestuttaa – illan neuvotteluista ei päätöksiä uusista toimista

Hallitus keskusteli Säätytalossa keskiviikkona nykyisten rajoitustoimien riittävyydestä.

Kari Enqvistin kolumni: Vallanpitäjien koronavaroitukset saavat minut tuntemaan itseni lapseksi

Viranomaisten viestiessä hallintoalamaisille suunta on ylhäältä alas. Se voi panna niskoittelemaan, pohtii Kari Enqvist.

Lauantai 13.3.2021 (radio)

Koronarokotusten järjestys voi muuttua. Pääministeri sanoo, että liikkumisrajoituksia voi tulla Helsingin ja Turun seuduille. Junamatkustajat noudattavat hyvin maskipakkoa. Muusikko Pentti Lasanen on kuollut. Säätiedot.

Marinilta kovaa kritiikkiä aluehallintoviranomaisille ja kunnille: Pakkotestaus rajoilla ei hallituksen vallassa

Jos hallitus voisi päättää maahantulevien pakkotestauksesta rajalla, se päätös olisi jo tehty, sanoi pääministeri Sanna Marin Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Mahdollisista liikkumisrajoituksista huolimatta yksin asuvat voisivat ulkoilla kaverin kanssa

Hallitus valmistelee säädökset liikkumisrajoituksista takataskuun valmiiksi, käyttöönotosta tehdään päätös erikseen.

Sanna Marin TV1:n Ykkösaamun vieraana: Mitä haluat kysyä pääministeriltä?

Koronatartuntojen määrä on edelleen kasvussa. Mitä on edessä? TV1:n Ykkösaamun vieraana on pääministeri Sanna Marin (sd.)

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle