Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pokémon Gon jälkeen kaupunkikuvaan ovat ilmestyneet Harry Potter, zombit ja dinosaurukset: "Tässä ollaan vasta raapaistu pintaa"

Parin vuoden takaisen Pokémon Go -villityksen jälkimainingeissa on syntynyt useita sijaintipohjaisia pelejä. Lajityyppi on edelleen varsin tuore ja se on riippuvainen alan teknologisesta kehityksestä.

Pokemon Go -pelin valmistaja julkaisi Harry Potter -mobiilipelin

Uusi Harry Potter: Wizards Unite -peli käyttää edeltäjänsä tavoin AR-teknologiaa ja Googlen karttapalveluita.

Nuorille Pokemon Go on "so last season", mutta miksi ihmeessä aikuiset hullaantuivat siihen?

Nuorempi väki on kyllästynyt ramppaamaan Pokemon-jahdissa, mutta aikuiset ovat innoissaan. Mobiilipelillä on yhä miljoonia fanittajia kansainvälisesti.

Vuoden liikuttajaksi valittu Pokemon Go kerää nuorisoa Suomenlinnaan – "Helsingin paras paikka"

Suomenlinnassa on voinut tänä vuonna nähdä laumoittain nuoria ihmisiä ryntäilemässä älypuhelimet käsissään. Urheiluviikonloppu kävi tutustumassa hittipeli Pokemon Go:n huippuapajiin.

Pokémon GO gets exercise award from outdoor activities group

The wildly popular mobile game Pokémon GO was named as the best exercise idea of the year by Suomen Latu, the Outdoor Association of Finland.

Pokémon Go liikuttaa – pelkästään Yhdysvalloissa kävellään joka päivä 20 kertaa maapallon ympäri

Ihmisten saaminen liikkeelle on yksi huikean suosion saaneen Pokémon Go -mobiilipelin suurimmista saavutuksista. Tutkija uskoo pelin tuottavan askelien lisäksi sosiaalista hyvinvointia – sekä uusia pelejä.

Harva kaupunki osasi hyödyntää Pokémon Go -villitystä – Turku iski ilmaiset luret kehiin

Ylen tekemän kyselyn mukaan Suomen suurimmista kaupungeista ainoastaan Turku tarttui Pokémon Gon suosioon.

Viranomaiset ajoivat Pokémonit pois rannalta Hollannissa – video

Hollannissa viranomaisten mitta tuli täyteen Pokémon Go -pelaajien joukkioista herkällä ranta-alueella.

Teknologiaguru Ylelle: Virtuaalilasit voivat syrjäyttää älypuhelimet vuosikymmenessä

Digitaaliset pelit ovat pian tuhat kertaa parempia kuin jättisuosioon noussut Pokémon Go, sanoo maailman johtaviin peliteknologian vaikuttajiin lukeutuva David Helgason.

Thursday's papers: Russian missile details, rising taxes, Helsinki island's Pokémon Go problem

Many of Finland's newspapers on Thursday covered new developments in the story about Finland's role in the investigation of the doomed Malaysian Airlines flight that was shot down over Ukraine two years ago. Another paper looks at which taxes will rise next year. A landmark island in Helsinki is having problems accommodating tens of thousands of Pokémon Go players.

Kuluneita ideoita, ummehtuneita sukupuolikäsityksiä? – Pelit sekä uudistuvat että luottavat vanhaan

Tuttujen teemojen toistamisesta voi olla rahallista hyötyä, mutta myös haittaa muun muassa sukupuolirooleja tarkasteltaessa.

Supercell teki sen taas! Clash Royale syrjäytti Pokémon Gon listan kärjestä USA:ssa

Suomalaisen peliyrityksen Clash Royale -peli on nyt Applen App Storen tuottavin peli Yhdysvalloissa, kertoo YleX.

Pokémonin sanasto on omituinen sekoitus englantia ja suomea – katso tästä lyhyt oppimäärä

Pokémon GO -mobiilipelin suosion syitä ovat muun muassa ajoitus kesään, kosketusnäyttöiset älypuhelimet ja aiemmista peleistä hankittu sijainninohjaukseen perustuva kokemus. Peli myös palkitsee nopeasti käyttäjänsä ja samalla koukuttaa jatkamaan eteenpäin. Yhteisöllisyys korostuu, kun muut pelaajat auttavat ja kokoontuvat ulos samoihin puistoihin ja muihin paikkoihin.

Kolme tuntia päivässä - pikkulapset halutaan liikkeelle

Uusien suositusten mukaan alle kahdeksanvuotiaiden pitäisi saada vähintään kolme tuntia liikettä päivässä. Istumista olisi hyvä välttää.

Police to stop cyclists from using smartphones while riding

Police in eastern Finland have announced that they plan to begin issuing warnings to people using their mobile phones while riding their bicycles. The crackdown was prompted by an increasing number of bikers riding around while playing the popular game Pokémon GO.

Rehtori: Pokémon Go kuuluu myös kouluun – säännöt vain selviksi

Viime aikojen villitykseksi noussut Pokémon Go -peli on puhuttanut näinä aikoina koulua aloittelevia opettajia. Osin ollaan odottavalla kannalla ja katsotaan mitä tuleman pitää, joku kaipaisi ohjeitakin. Opetushallitus taas luottaa keväisiin ohjeisiin kännykän käytöstä koulussa.

Monday's papers: Pokémon Go woes, employers pitch plan for jobless parents but when should tots go to daycare?

Monday's paper review is all about the youngsters: a mother issues a warning to other parents about the potential financial fallout as kids blindly take on the challenge of the blockbuster game Pokémon Go; the private sector business lobby EK rolls out a proposal for getting unemployed parents out of the home and into the workplace and a Kela survey finds that most Finnish residents are comfortable placing under-three year-olds in daycare.

Kyselyt: Piraattipuolue saattaa muodostaa Islannin seuraavan hallituksen

Perinteiset puolueet ovat joutuneet Islannissa epäsuosioon talousskandaalien seurauksena. Kannatuskyselyjen kärjessä oleva Piraattipuolue käyttäisi vaali-innon nostattamiseen mm. Pokémon-peliä.

Missä se sininen lihava kissa on?

WhatsApp piippaa lomaterveisiä: " Wifi toimii vain sisällä. Vieressä on stoppi mutta siihenkin yltää satunnaisesti. Olen saanut vain 4 ja nekin samoja kuin kotona." Vielä alkukesällä Mikko 57 v. olisi hehkuttanut Krakovan kauneutta ja kertonut hintatasosta. Mutta se oli silloin, ennen Pokémon GO:ta.

Kyberprofessori varoittaa Pokémonin tietojenkeruusta – "Epäselvää, miten tietoja luovutetaan eteenpäin"

Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll kaipaisi selkeämpää kuvaa siitä, ketkä pääsevät käsiksi huippusuositun Pokémon Go -pelin keräämiin käyttäjätietoihin. Keskustelu digiajan pelisäännöistä on vasta alkamassa.

Taiwan haluaa stopin rattipokemonille

Taiwanin viranomaiset vaativat suositun Pokémon Go -pelin kehittäjiä poistamaan virtuaalihahmot moottoriteiden liepeiltä. Viiden päivän aikana yli 1 200 kuljettajaa on kärynnyt suosikkipelin pelaamisesta ajaessa.

Ähtärin eläinpuisto: Villieläinten aitauksista ei saa metsästää pokemoneja

Eläinpuistossa on ollut paljon Pokémon Go -pelin pelaajia ja se on sallittua. Varotoimenpiteenä kuitenkin muistutetaan, että eläinten aitauksiin pelaaminen ei saa ulottua.

"Joku heitti ryhmässä, että Pokémon pelasti masennukselta" – Pokémon Go -peliä kokeillaan nuorisotyössä

Pokémon Go -peli on rohkaissut tutustumaan uusiin kavereihin ja julkisiin paikkoihin. Joillekin nuorille se on ihan uutta, sillä kotoa lähteminen on voinut aikaisemmin olla ison kynnyksen takana. Nyt Kuopiossa kokeillaan hittipelin mahdollisuuksia nuorisotyössä.

Ivalon kirkko auki Pokémon Go -pelaajille torstaina

Ivalon kirkko avaa ovensa Pokémon Go -pelaajille torstaina. Idean keksinyt Inarin seurakunnan nuorisotyönohjaaja Salla Riekki kertoo, että pelaajia näkyy jo nyt kirkon ympäristössä. Kirkon lähistöltä löytyy pokéstop, josta on mahdollista kerätä poképalloja.

Savolaiset vauhdissa: bussiyritys järjestää Pokémon Go -pelimatkan

Suosittu mobiilipeli on innostanut nilsiäläisen bussiyrityksen järjestämään tiettävästi Suomen ensimmäisen Pokémon Go -pelimatkan elokuussa.

Pokémon Gon vaikutukset Nintendon tulokseen "rajalliset" – peliyhtiön osake romahti

Valtavan suosittu Pokémon Go -peli teki Nintendosta hetkeksi teknologiajätti Sonya arvokkaamman yhtiön. Maanantaina peliyhtiön osakkeen arvosta suli 17 prosenttia.

Pokémon-pelaajia ei häädetä Turun seudun hautausmailta, kunhan käytöstavat säilyvät

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä viestittää pelaajille, että hautausmaat ovat olemassa hiljentymistä varten. Pelaaminen on silti sallittua. Kirkoilla on jopa Pokémon Gymejä.

Pokémon Go toi lisätyn todellisuuden suuren kansan tietoisuuteen – katso mitä luvassa seuraavaksi

Mitä mobiilikansalle tarjotaan Pokémon GOn jälkeen? Videolta näet, minkälaisia mahdollisuuksia lisätty todellisuus avaa jo nyt -ja tulevaisuudessa.

Peli-ilmiö voi kantaa kestosuosikiksi – "Pokémon Go tulee ehkä suositummaksi kuin geokätköily"

Pokémon Go on laittanut harvinaisen suuret joukot vaeltamaan kännykkä kädessä taskuhirviöiden metsästyksessä. Mediakasvattaja uskoo, ettei ainutlaatuinen joukkoilmiö laannu aivan heti. Se kestää, kunnes riittävän hyvä kilpailija tulee tilalle ja vie pelimaailmaa taas askeleen pidemmälle.

Vanhempi, pelijäkätys sikseen! Kännykkäpelin kalkattaessa vanhemmalta kaivataan uteliaan tukevaa asennetta

Lapsi vaeltaa pitkin pihaa kännykänruutua tuijottaen ja ilahtuu kiljahdellen, kun saa napsittua taskuhirviöitä joukkoihinsa. Aikuinen kasvattaja saattaa taivastella, että eihän tässä Pokémon Go -pelissä ole mitään järkeä! Vaan kylläpä on, sanoo mediakasvattaja Tommi Tossavainen. Lapsen intoa ei ainakaan saa lytätä.

Urheilijat hurahtaneet hittipeliin – Borussia Dortmundin bussissakin metsästetään Pokémoneja

Tuore hittipeli Pokémon Go on villinnyt maailmalla, ja myös urheilijat ovat hurahtaneet pikkuötöjen metsästykseen.

Pokémon-pelin alkuhuuma näkyy Savossakin: "Talvella ei varmasti moni kehtaa avokäsin pakkasessa kulkea"

Suositun mobiilipelin pelaajia näkyy runsaasti liikkumassa kaupunkien keskustoissa. Kirjastot jopa kannustavat pelaajia etsimään Pokémoneja tiloissaan.

60 kilometriä Pokémonien perässä – peleistä on tullut vakavasti otettavia liikuttajia

Digitaalisten liikuntapelien tutkija pitää Pokémon Go:ta tervetulleena läpimurtona. Pelin ansiosta suomalaiset ovat paitsi löytäneet ulkoilmaan myös uskaltautuneet puhumaan toisilleen. Pelien merkitys liikuttajina on kasvamassa.

Bosniassa varoitetaan Pokémon Go -pelaajia: Älkää harhailko miinakentille

Bosnia on yhä yksi maailman miinoitetuimmista maista. Sodan jälkeen noin 600 ihmistä on kuollut miinaräjähdyksissä.

Pokemonia pelattu jo autoa ajaessa – poliisi muistuttaa pelaajia "oikean maailman" liikenneriskeistä

Poliisi on huolissaan uuden pokemon-pelin pelaamisesta liikenteessä. Pohjanmaan poliisin partiot ovat havainneet peliä pelattavan jopa autoa ajettaessa. Pokemon-pelaajilla on vastuu omasta ja muiden turvallisuudesta "oikeassa" maailmassa.

Saako hautausmaalla tai kaupassa pelata? Poliisi ohjeistaa Pokémonien metsästäjiä

Pokémon Go:n pelihuuma on saanut suuren joukon innokkaita pelaajia liikkeelle ympäri Suomea. Yle Uutiset pyysi poliisia kertomaan, millaisia sääntöjä pelaajien tulisi ottaa huomioon eri pelipaikoissa.

Papit ryhtyivät Pokémon-kouluttajiksi – Vantaan kirkkoihin pääsee nyt lataamaan akkuja

Suursuosion Suomessa saanut mobiilipeli Pokémon Go on saanut pääkaupunkiseudulla ristiriitaisen vastaanoton. Vantaan kirkot ovat toivottaneet pelaajat tervetulleiksi pelaamaan ja lataamaan puhelimia, mutta esimerkiksi Helsingin maauimaloissa pelaaminen on kielletty kokonaan.

Jättimäisen suosion saavuttanut Pokémon Go -kännykkäpeli on koukuttava yhdistelmä psykologiaa ja uskontoa

Pokémon Go -peli on saanut miljoonat ihmiset ympäri maailmaa metsästämään virtuaalisia pelihahmoja. Pelin vuoksi on irtisanouduttu töistä tai sitä on pelattu synnytyssalissa. Pelihuuma näkyy Suomessakin: Helsingissä keskeinen puisto täyttyi eilen pelaajista.

Pokémoneja jahdataan keskellä tietä – "Autoilija ei osaa odottaa tielle hypähtävää pelaajaa"

Uutuuspeli on saanut ihmiset hyppimään liikenteen seassa holtittomasti, koska virtuaaliolennot halutaan napata nopeasti kiinni.

Vara-akkujen myynnissä piikki – Elektroniikkaketjun tj: "Varmasti Pokémon Go on isoin yksittäinen selittäjä"

Puhelimen akkua reippaasti kuluttava Pokémon Go -peli on lisännyt varavirtalähteiden myyntiä merkittävästi.

Pokémon Gon suosio tuplasi Nintendon markkina-arvon

Nintendo on nyt arvokkaampi yhtiö kuin teknologiajätti Sony. Pokémon Gon suosion uskotaan lisäävän peliyhtiön kiinnostusta mobiilipeleihin.

Mobiilipeli Pokémon Go nostattaa tunteita Venäjällä: "Perkele yrittää hajottaa meidät sisältäpäin"

Hittipeli Pokémon Go on herättänyt Venäjällä ankaraa arvostelua aina maan parlamentissa asti. Pelin nähdään uhkaavan maan henkisiä arvoja ja sisäistä turvallisuutta. Sen pelaamiseen kaavaillaan lainsäädännöllisiä rajoituksia.

Sunnuntai 17.7.2016 (radio)

Turkissa on otettu kiinni tuhansia sotilaita, jotka yrittivät ottaa vallan maassa. Matkat Suomesta Turkkiin jatkuvat normaalisti. Turvapaikanhakijoiden vanhat autot on myyty huutokaupassa Lapin Sallassa. Melkein kaikilla bangladeshilaisilla on jo vessa. Mobiilipeli Pokémon Go on julkaistu myös Suomessa.

Hittipeli Pokémon Go julkaistiin Suomessakin – palvelimet alkoivat takkuilla heti

Mobiilipeli on julkaistu aiemmin muun muassa Yhdysvalloissa ja Australiassa. The Independentin mukaan hakkeriryhmä väittää nyt kohdistaneensa pelin palvelimiin palvelunestohyökkäyksen.

Friday’s papers: Pokémon Go mania, ethnic profiling, and cottage disputes that can escalate to violence

On the domestic front, Finnish daily newspapers run a gamut of stories ranging from the popularity of the Pokémon Go mobile game in Finland – despite the fact that the app has not yet been released in the country – to police renouncing ethnic profiling, and cottage disputes that take on dangerous dimensions.

Uudesta Pokémon-pelistä jättihitti – Nintendon markkina-arvo hyppäsi yli 6 miljardia euroa

Nintendon osake oli maanantaina 24,5 prosentin nousukiidossa. Kurssiloikka oli suurin sitten vuoden 1983, jolloin japanilaisyhtiö toi markkinoille legendaarisen 8-bittisen NES-pelikonsolinsa.