Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Alaikäisiin kohdistuneet epäillyt törkeät seksuaalirikokset syyteharkintaan – epäiltyinä kaksi FC Atlantiksen entistä pelaajaa

Helsingin poliisi on tutkinut kesällä tapahtuneita epäiltyjä törkeitä seksuaalirikoksia, joihin liittyen Helsingin käräjäoikeus vangitsi kolme henkilöä 21. heinäkuuta.

Putkimieheksi tekeytyneen miehen epäillään anastaneen vanhuksien omaisuutta Helsingissä

Suurin osa asianomistajista on iäkkäitä henkilöitä, jotka liikkuvat rollaattorin kanssa.

Hip hop -festivaali Blockfestin perustaja rikoksia tekevistä räppäreistä: Kilpaillaan mieluummin musiikissa kuin tappelussa

Blockfestin perustajan Kalle Kallosen mukaan katujengien välinen nokittelu voi aiheuttaa väkivallan uhkaa joillain gangsta rap -keikoilla.

Katujengiläiset suunnittelivat väkivaltaa Helsingin Kaivohuoneella – poliisi otti 10 kiinni, kaksi vangittu

Helsingin poliisin mukaan Helsingin Kaivohuoneella järjestettävässä tapahtumassa oli joukkotappelun uhka viime perjantaina.

Parikymppisten miesten katujengien toiminta kovenee pääkaupunkiseudulla – Poliisi: Useita ampumistapauksia, joista vaaraa myös sivullisille

Poliisin mukaan pääkaupunkiseudulla havaittujen katujengien nokittelu gangsta rapissa ja sosiaalisessa mediassa on johtanut väkivaltaisiin yhteenottoihin.

Poliisihallitus aloittaa selvityksen poliisin toiminnasta Elokapinan mielenilmauksessa

Poliisihallitus kertoo seuranneensa asiasta käytyä keskustelua ja ottavansa asian oma-aloitteisena sisäisenä laillisuusvalvonta-asiana selvitettäväkseen.

Poliisi myöntää epäonnistuneensa Elokapinan mielenilmauksen tilannearviossa – mielenosoittaja sanoo tulleensa pidätetyksi väärin perustein

Apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoisen mukaan poliisin ristiriitainen viestintä johtuu väärinymmärryksistä.

Poliisi vaatii Elokapinan taustayhdistyksen rahavaroja vakuustakavarikkoon – syynä epäily lainvastaisen toiminnan rahoittamisesta

Poliisi epäilee Elokapinan taustayhdistyksen Elonvaalijat ry:n toiminnassa rahankeräysrikosta. Vielä viime viikolla Helsingin poliisilaitoksen johto oli kieltänyt tutkinnanjohtajaa vaatimasta vakuustakavarikkoa.

Helsingissä väkivaltainen viikonloppu: epäilty henkirikos, tapon yritys ja kaksi törkeää pahoinpitelyä

Helsingin poliisi tutkii neljää erillistä väkivaltatapausta, jotka tapahtuivat perjantain ja sunnuntain välillä. Rikostutkijat selvittivät viikonloppuna myös useita lähisuhdeväkivalta- ja seksuaalirikosepäilyjä.

Miestä ammuttiin perjantai-iltana Helsingin Meri-Rastilassa – tekijä edelleen kadoksissa

Uhrilla ei perjantai-iltana ollut välitöntä hengenvaaraa. Poliisin alustava käsitys on, että ampumista on edeltänyt tekijän ja uhrin välinen riitatilanne.

30-vuotias mies uhkaili aseella, pahoinpiteli ja yritti ryöstää naisen tämän kodissa Herttoniemessä, epäilee poliisi

Poliisin mukaan epäilty ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Poliisi epäilee miehen vaatineen naiselta rahaa väkivallalla uhkaamalla.

Ilmastoliikkeen mielenilmaus saa seurakseen vastamielenosoituksen Mannerheimintiellä – Osallistuja: "Huomenna ei hyvä heilu Elokapinalle"

Ympäristöliike Elokapinan vastustajat järjestävät vastamielenosoituksen Helsingin Mannerheimintiellä keskiviikkona.

Lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia selvittävät poliisit kaipaavat lisää työnohjausta – Kokenut tutkija: "Olen onnellinen, että suurin osa kansalaisista ei näe tätä materiaalia"

Takavuosien suosikkipeli Tetris on rikostutkijoiden ensiapu. Ruudulla pyörivät palikat saattavat estää julmien kuvien syöpymisen ikuisiksi ajoiksi mieleen.

Poliisin tehtävä Herttoniemenrannassa päättyi yhden henkilön kiinniottoon – poliisi selvittää, oliko henkilöllä kuula-ase vai oikea ase

Helsingin poliisi sai torstaina iltapäivällä ilmoituksen yksityisasunnossa olevasta henkilöstä, jolla on mahdollisesti ase. Poliisi on eristi lähialueen.

12-vuotias poika kuoli raitiovaunun törmättyä häneen Vallilassa viime syksynä – kuljettajaa epäillään törkeistä rikoksista

Poika oli ylittämässä suojatietä Helsingissä Mäkeläkadulla, kun raitiovaunu ajoi hänen päälleen viime marraskuussa. Uhri kuoli onnettomuuspaikalla.

Marihuanan salakuljetusta organisoitiin salatuilla puhelimilla – yksi kansainvälisen suuroperaation esitutkinnoista on valmistunut

Suuroperaatiossa oli mukana myös Yhdysvaltain liittovaltion poliisi eli FBI, joka luovutti tietoja Suomen viranomaisille.

Poliisi selvitti: Koulu ja lastensuojelu toimivat lain mukaan ennen 16-vuotiaan surmaa Koskelassa, lastensuojelulaitoksen olosuhteet jännitteiset

Helsingin poliisi ei aloita esitutkintaa viranomaisten toiminnasta ennen 16-vuotiaan pojan surmaa Helsingin Koskelassa viime joulukuussa.

Rippileirillä epäillään seksuaalista häirintää Helsingissä – "Asia ymmärrettävästi järkyttää", sanoo yhtymänjohtaja

Lauttasaari-lehden mukaan seksuaalista häirintää epäillään tapahtuneen Lauttasaaren seurakunnan rippileirillä.

Helsingin poliisi epäilee miestä puolisoonsa kohdistuneesta törkeästä ihmiskaupasta

Epäilty on muun muassa hallinnoinut uhrin rahoja, valvonut hänen asioimistaan viranomaisten kanssa ja rajoittanut hänen liikkumistaan. Epäillyn rikoksen uhri on parikymppinen nainen.

Kolme rokotteen vastustajaa pyrkinyt sisään helsinkiläiskouluun – Espoossa jaettu mainoslappuja

Helsingin poliisi sai hälytystehtävän koululle, missä kolme koronarokotuksia vastustanutta henkilöä yritti päästä koulun sisälle aiheuttaen häiriötä. Espoossa on aamulla nähty rokote- ja maskivastaisten mainoslappujen jakajia koulujen pihoilla.

Suojamaskikauppojen kiristystapauksen esitutkinta valmistui, poliisi epäilee kolmea rikoksista

Huoltovarmuuskeskuksen suojamaskikauppoihin liittyvän kiristystapauksen esitutkinta on valmistunut ja tapaus siirtyy syyteharkintaan, kertoo Helsingin poliisi.

Vesiskootterin selästä pudonnut löytyi menehtyneenä merestä

Vesiskootteri kaatui Helsingin edustalla torstain vastaisena yönä. Toinen kyydissä ollut saatiin pelastettua, toinen menehtyi.

Kolme loukkaantunut puukotuksessa Itäkeskuksen Tallinnanaukiolla

Poliisin mukaan tapahtumassa on ollut osallisena kolme miestä. Kaikki kolme loukkaantuivat ja vietiin sairaalahoitoon. Poliisi ei etsi ketään tapahtumaan liittyen.

Poliisijohtaja sai tappouhkauksia ja joutui maalittamisen kohteeksi, teki 8 rikosilmoitusta – "Jossain menee raja, mitä poliisin pitää sietää"

Ylikomisario Jari Taponen teki kahdeksan rikosilmoitusta somehäirinnästä. Hän kertoo nyt, miksi. Yksi epäilty on kansanedustaja Ano Turtiainen. Pitkä tutkinta on pian valmistumassa.

Kirkkonummi Night Cruising -tapahtuma oli poliisille työläs – kuljettajille kirjattiin 40 erilaista rikkomusta

Lauantai-illalla toteutuneessa tapahtumassa oli poliisin tietojen mukaan pari sataa osallistujaa.

Jo kolmas poliisi sai potkut epäillyistä äärioikeistoyhteyksistä – miehellä kytköksiä myös Ukrainaan

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on irtisanonut vanhemman konstaapelin, joka vuoti poliisin rekisteristä tietoja sivulliselle. Mies myös osallistui sopimattomaan viestittelyyn ja luovutti kiikaritähtäimen toimitettavaksi sota-alueelle Ukrainaan.

Kaksi helsinkiläisen jalkapallojoukkueen pelaajaa vangittu epäiltyinä törkeistä seksuaalirikoksista

Yhtä Atlantis FC:n pelaajista epäillään kahdesta törkeästä raiskauksesta. Toista epäillään törkeästä lapsenraiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Poliisi on vanginnut yhteensä kolme henkilöä.

Pohjola-Nordenin ex-pääsihteerin epäillään kavaltaneen lähes 400 000 euroa – Helsingin poliisi tutkii yhdistystoimintaan liittyviä rikosepäilyjä

Helsingin poliisi tutkii epäselvyyksiä epäiltynä törkeänä kavalluksena ja luottamusaseman väärinkäyttönä.

Helsingin poliisi joutui tänään lopettamaan kaksi hirveä Roihuvuoressa – eläimet päätyivät Korkeasaaren leijonien ruoaksi

Helsingin asutuskeskittymiin hirviä eksyy kesäisin keskimäärin noin kymmenen. Kokemuksesta stressaantuneet hirvieläimet eivät pärjäisi luonnossa.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja epäillystä törkeästä pahoinpitelystä Helsingin keskustassa

27-vuotias mies loukkaantui hengenvaarallisesti pahoinpitelyssä Annankadun ja Kampin metroaseman välillä viime perjantaina.

Poliisi epäilee 16-vuotiasta poikaa tapon yrityksestä – epäillään puukottaneen toista nuorta keskuskirjasto Oodin edessä

Puukotuksesta epäilty pakeni paikalta, mutta poliisi sai hänet kiinni. Hän on myöntänyt kuulusteluissa, että löi 17-vuotiasta poikaa puukolla lauantaina 26. kesäkuuta.

Yksi ihminen kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti työmaaonnettomuudessa Helsingissä

Onnettomuus on tapahtunut nostotilanteessa, jossa on pudonnut raskasta tavaraa. Lujatalon työmaalla sattui vastaava tapaturma viimeksi joulukuussa.

Poliisi ei aloita esitutkintaa pääministeri Sanna Marinin kohutusta aamupalaetuudesta – virkamiehiä ei epäillä rikoksesta

Helsingin poliisilaitokselle tehtiin pääministerin käyttämästä ateriedusta kaksi rikosilmoitusta. Esiselvityksen perusteella valtioneuvoston kanslian virkamiehiä ei ole syytä epäillä rikoksesta. Poliisi ei arvioi pääministerin virkatoimien laillisuutta.

Poliisijohtajan raju ehdotus: Pitäisikö Mannerheimintiellä kieltää mielenosoitukset? "Löytyyhän sitä Eduskuntatalon edustaa ja Kansalaistoria"

Helsingin poliisia johtava Lasse Aapio toivoo päättäjiltä laajaa keskustelua mielenosoituksista. Aapio pohtii Ylen haastattelussa, tulisiko mielenosoitukset kieltää kokonaan Mannerheimintieltä. Oikeusoppinut ei innostu ajatuksesta.

Elokapinan mielenosoittajat kertovat epäasiallisesta kohtelusta putkayönä – Poliisi: "Ei säilöönottotilassa ole hotellitason majoitusta"

Elokapinan mielenosoittajat väittävät saaneensa epäasiallista kohtelua kiinniotettuina. Helsingin poliisin komisario Jarno Heinosen mukaan kaikkia toiveita ei välttämättä pystytä toteuttamaan, kun putka on niin täysi kuin se viime viikonloppuna oli.

Aurinko ja koronan hellittäminen villitsevät suomalaisia – hikistä kesää odottava poliisi antaa juomavinkin, jolla "välttää aika monta harmia"

Helle on saanut Etelä- ja Keski-Suomessa ihmiset kerääntymään puistoihin, rannoille ja terasseille. Poliisille se on tiennyt kiireitä. Poliisi uskoo, että koronakurimuksen hellittäessä järjestyshäiriöt siirtyvät kodeista yleisille paikoille.

Poliisihallitus Elokapinan mielenosoituksesta: "Virallista ohjetta tällaiseen tilanteeseen ei ole"

Poliisihallituksen poliisivalvoja Konsta Arvelinin mukaan mielenosoittajat eivät voi olla Mannerheimintiellä loputtomiin. Tilanne on hyvin tulkinnanvarainen, eikä tarkkaan määriteltyä aikarajaa ole.

Helsingin poliisilaitos irtisanoi jo toisen äärioikeistolaiseen viestittelyyn osallistuneen poliisin

Helsingin poliisilaitos on irtisanonut ylikonstaapelin poliisille sopimattoman käytöksen vuoksi. Mies lähetti jo aiemmin irtisanotun poliisin tavoin yksityisesti äärioikeistolaisia viestejä ja osallistui asiattomaan keskusteluun.

Karhuryhmän ex-varajohtajan vankeustuomio aleni reiluun kahteen vuoteen: otti vastaan 140 000 euroa lahjuksia – osa omalta työnantajalta huijattuja

Ex-varajohtaja huijasi Helsingin poliisilaitokselta yli 46 000 euroa yhdessä laitokselle tuotteita myyneen yhtiön johtohenkilön kanssa ja otti vastaan 95 000 euron lahjukset. Hovioikeus alensi miehen kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistusta kolmella kuukaudella.

HKL:n toimitusjohtajaa ei epäillä virkarikoksesta perussuomalaisten vaalimainoskohussa

Helsingin poliisilaitos ei aloita esitutkintaa perussuomalaisten vaalimainosten poistamiseen liittyen. Poliisin mukaan epäasiallisina pidettyjen mainosten poistamisessa kyse oli kyse sopimusehtojen tulkinnasta eikä virkarikoksesta.

Hovi lievensi Karhu-ryhmän ex-varajohtajan vankeustuomiota poliisilaitoksen huijaamisesta – rangaistusta alennettiin rikoksesta kuluneen pitkän ajan takia

Hovioikeus katsoi, että Helsingin poliisilaitokselta laskutettiin perusteettomasti 46 000 euroa. Käräjäoikeuden mukaan summa oli 150 000 euroa.

Poliisi: Sähköpotkulaudoilla ajaminen mennyt "holtittomaksi" Helsingissä

Helsingin poliisi perää alan yrityksiltä vastuuta ja esittää muun muassa ajokyvyn testaamista yöaikaan.

Helsingin poliisilaitos irtisanoi äärioikeistolaisia viestejä lähettäneen rikoskonstaapelin – "ala-arvoisempaa kielenkäyttöä on vaikea kuvitella"

Helsingin poliisilaitos on irtisanonut vanhemman rikoskonstaapelin poliisille sopimattoman käytöksen vuoksi. Miehen yksityisesti lähettämät äärioikeistolaiset viestit ja asiattomat keskustelut vaaransivat laitoksen mukaan luottamuksen hänen toimintaansa.

Helsingin poliisi kyttäsi romaneja ja sai nyt moitteet Poliisihallitukselta: Henkilön oikeuksiin ei voi puuttua vain etnisen taustan perusteella

Poliisihallitus on ratkaisussaan kehottanut Helsingin poliisilaitosta kiinnittämään huomiota syrjintää koskevien näkökohtien ja etnisen profiloinnin kiellon huomioimiseen kaikessa poliisitoiminnassa. Helsingin poliisilaitos on korjannut toimintaansa tapauksen myötä.

Sähköpotkulaudoilta naisia läpsineet nuoret paljastuivat alle 15-vuotiaiksi – esitutkinta päättyy

Poliisille oli tehty yli 10 erillistä rikosilmoitusta läpsimisistä. Kaikki rikosilmoitusten tekijät olivat naisia.

Poliisi epäilee 30-vuotiaan miehen raiskanneen puolustuskyvyttömän naisen useita kertoja asumispalveluyksikössä Helsingissä

Helsingin poliisi epäilee noin 30-vuotiasta miespuolista asumispalveluyksikön työntekijää kahdesta törkeästä raiskauksesta. Uhrina oli asumispalveluyksikössä asuva fyysisesti täysin puolustuskyvytön nainen.

Pääministeri Marin Twitterissä: "Koska ateriaetuun liittyy avoimia kysymyksiä, maksan tähän liittyvät kustannukset itse"

Marin kirjoittaa haluavansa selvittää ateriaedun ja siihen liittyvät ohjeet. Tarvittaessa ohjeet päivitetään, Marin twiittaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle