Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pilkkivä Asko Kokkinen.

Ahvenkannan romahdus johti järeisiin toimiin merellä Vaasan edustalla – tänään astui voimaan poikkeuksellisen laaja kalastuskielto

Vastaavan mittakaavan rajoitusta ei tutkijan mukaan ole aikaisemmin tehty Suomessa. Lyhyen rajoituksen vaikutuksia ahvensaaliiden määrään on vielä vaikeaa arvioida.

Beaska Niillas bor på andra sidan Tanaälv i Karasjok i Norge, han är också orolig för vilka konsekvenser en möjlig gruva kunde få.

Spotlight: Lapin timantit

Irlantilainen kaivosyritys saanut luvan etsiä timantteja Utsjoelta. Kenellä on oikeus päättää saamelaisten maista, ja kumpi on arvokkaampaa, timantit vai luonto? Spotlight Yle Femmalla.

Ville Kurkkio Ounasjoen varrella Lohennousu-dokumentissa 1982.

Kun lohi loppui joesta

1980-luvulla lohikanta oli katastrofaalisen heikko.

Järkevästi särkeä

Ruoasta ahdistuminen on passée, tai ainakin pitäisi olla. Silti tunnen omantunnonpistoksia erityisesti kalatiskillä pysähtyessäni. Tieto lisää tuskaa ja nykyään olen aika hyvin perillä siitä mitä kalaa ei tiskiltä kannata kotia kantaa. Tonnikalat ja ankeriaat loppuvat, useita pikkukalalajeja ryöstöpyydetään kasvatetun lohen ruoaksi ja kotimainen kalankasvatus rehevöittää rannikon. Miten siis asioida ruokakaupassa ahdistumatta?