Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Friday's papers: Latvian booze cruising, wind farm outrage, municipal hockey jolly and a very Finnish catastrophe

Friday's papers include stories on the eternal Finnish quest for cheaper alcohol, a novel campaign from the Finns Party, an expensive and controversial trip for Espoo officials and a new twist on an old disaster movie for the Finnish national football team.

Britannia esitti Uusi Sherlock -sarjaa pohjoiskorealaisilla festivaaleilla

Brittihallitus maksoi vuonna 2012 järjestetyn näytännön. Sen syyksi ilmoitettiin "muutoksen rohkaiseminen" sulkeutuneessa maassa.

Multicultural Independence Day celebrated in Helsinki

Immigrants of over 30 nationalities celebrated Multicultural Independence Day in Helsinki. Minister for International Development Pekka Haavisto also attended the event, which was staged for the seventh time.

White House Down on tehty tavattoman ryppyotsaisesti

Siitä on pian jo kaksikymmentä vuotta kun Roland Emmerich viihdytti katsojia alienit hyökkää -leffalla Independence Day (1996). Tuon elokuvan menestyksen jälkeen Emmerichin elokuvat ovat kasvaneet aina vain massiivisemmiksi ja valitettavasti myös tylsemmiksi. Tämä Independence Daysta innoituksensa oletettavasti saanut uutuus on valitettavasti Emmerichin uran pohjakosketus.

Kulttuurin vuosi 2013

Vahvan elokuvavuoden 2012 jälkeen sohvallinen monipuolisia kulttuuripersoonia arvioi Aamu-tv:ssä alkanutta kulttuurivuotta. Mitä muuta edessä on kuin rahapulaa?

28 kivaa asiaa rankkasateessa

Kesän soundtrack, eli ääniraita, on yllätykselliset rankkasateet. Moni meistä on kastunut likomäräksi, kun taivas on yhtäkkiä revennyt ja niskaan on ryöpsähtänyt kaatosade. Sade voi olla myös iloinen asia! Johanna Talasterä listaa kaiken ihanan mitä sateisiin liittyy.

Venäjän viranomaiset: Vihreät pilvet eivät ole avaruusolentojen hyökkäys

Monet ihmiset soittivat paniikissa hätänumeroihin. Viranomaiset rauhoittelivat, että kyse oli luonnollisesta ilmiöstä: lepän ja koivun siitepölystä.

Kaksi kuoli tornadon iskiessä Uuteen-Seelantiin

Ainakin kahden ihmisen kerrotaan kuolleen ja useiden loukkaantuneen tornadon iskeytyessä Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin Aucklandiin. Tornado vei mukanaan esikaupunkialueen ostoskeskuksen katon tiistai-iltapäivällä paikallista aikaa.

Nasa listasi kaikkien aikojen surkeimmat scifielokuvat

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on julkaisut listan kaikkien aikojen surkeimmista ja realistisimmista scifielokuvista. Huonoimmaksi tieteiselokuvaksi Nasa nimeää toissa vuonna tehdyn 2012-elokuvan, kertoo sanomalehti The Sunday Times. John Cusackin tähdittämä, maailmanlopusta kertova elokuva on Nasan tiedemiesten mukaan absurdein koskaan tehty tieteiselokuva.

Avatar teki kaikkien aikojen ennätyksen Kiinassa

Avatarista on tullut kaikkien aikojen eniten tuottanut elokuva Kiinassa. Leffa on tuottanut elokuvateattereissa noin 80 miljoonaa dollaria, vaikka Kiinan viranomaisten on arveltu pakottaneen vähentämään elokuvan näytöksiä.

Täällä Pohjantähden alla nousi katsotuimmaksi elokuvaksi

Täällä Pohjantähden alla nousi viikonloppuna Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Perjantaina ensi-iltansa saaneen elokuvan avaus oli kohtuullisen hyvä, sillä sen kävi katsomassa yli 17 200 ihmistä.

2012 nousi katsotuimmaksi myös Suomessa

Katastrofielokuva 2012 nousi viikonloppuna katsotuimmaksi myös Suomessa. Perjantaina ensi-iltansa saanut elokuva keräsi lähes 33 700 katsojaa.

Katastrofielokuva 2012 teki ennätysavauksen

Katastrofielokuva 2012 on tehnyt yhden tämän vuoden parhaista ensi-iltatuloksista. Leffa keräsi maailmanlaajuisesti lipputuloja 225 miljoonaa dollaria, mikä on paras avaustulos alkuperäiselle elokuvalle, joka ei perustu esimerkiksi aiemmin tehtyyn brandiin tai menestyskirjaan.

Tähtihetki: 2012

Tarmo Poussun mielestä 2012 on tarinaltaan lapsellinen, loputtomien kliseiden täyttämä katastrofielokuva, jonka viihdearvo lepää komeasti toteutettujen erikoistehosteiden varassa. Anu Silfverbergin mukaan pelkkä filmin traileri kertoo pitkästä elokuvasta kaiken oleellisen.

NASA ampuu alas väitteet maailmanlopusta

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA ampuu alas väitteet maailmanlopun koittamisesta vuonna 2012. NASA antoi harvinaisen lausunnon hillitäkseen netissä liikkuvia huhuja, joita uusi katastrofielokuva 2012 lietsoo entisestään.

Saksalaistutkija: Maailman loppuminen vuonna 2012 on laskuvirhe

Tässä kuussa ensi-iltaan tuleva yhdysvaltalainen katastrofielokuva uhkaa maailman loppuvan vuonna 2012. Vuosiluku perustuu mayojen kalenteriin. Siihen perehtynyt saksalaistutkija sanoo, että kalenteria on luettu väärin ja maailmanloppua pitää siirtää 208 vuotta.

Suomalainen Recoil Games haluaa peleihinsä katastrofielokuvien tunnelmaa

Suomessa on aloittanut uusi pelikehitysstudio Recoil Games. Studio on haalinut riveihinsä osaajia muista suomalaisista pelifirmoista ja aikoo tehdä toimintaseikkailuja uuden sukupolven pelikonsoleille ja PC:lle.

Ympäristöaiheet pinnalla myös viihteessä

Ympäristöaiheet ovat tulleet viime aikoina entistä suositummiksi myös viihdeteollisuuden piirissä, arvioi yhdysvaltalainen ympäristömediayhdistys EMA. Ympäristöongelmia käsitellään suosituissa tv-sarjoissa ja ilmastonmuutosta käsittelevistä elokuvista on tullut kassamenestyksiä.

World Trade Center -elokuva itkettää Yhdysvalloissa

Ensimmäinen World Trade Centerin tuhosta kertova elokuva on saanut ensi-iltansa Yhdysvalloissa. Oliver Stonen ohjaama filmi kirvoittaa amerikkalaisista kyyneliä ja isänmaallisia tunteita, mutta myös vastalauseita.