Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oliver Helander loukkaantui harjoituksissa – "On todennäköistä, ettei hän pysty osallistumaan karsintaan"

Oliver Helander on loukkaantunut. Osallistuminen olympiakarsintaan on vaakalaudalla. Antti Ruuskanen ei saavu Tokioon kilpailemaan Helanderin tilalle.

Kestävyysjuoksija Richardsson jättää Tokion olympialaiset väliin – "Minulla on arvokisakokemusta, mutta menestystä puuttuu"

Suomen olympiajoukkueeseen valittu Camilla Richardssonin mukaan päätös jättää olympialaiset väliin oli vaikea, mutta oikea.

Mika Lehtimäki avaa keihäsmiesten kanssa tehtyä sopimusta ja viimeisen kisapaikan ratkaisuhetkiä, ei ole huolissaan Kortteen tilanteesta

Suomen olympiajoukkue sai keskiviikkoiltana lopullisen muotonsa, kun Olympiakomitea valitsi Oliver Helanderin kolmanneksi olympialaisiin matkaavaksi keihäänheittäjäksi. Tokion kisoihin osallistuu yhteensä 46 suomalaisurheilijaa 11 eri urheilumuodossa.

Jännäksi meni! Näin Oliver Helander nousi Antti Ruuskasen ohi ja kiskaisi Tokion olympialaisiin viimeisellä heitollaan: "Se oli vähän sinnepäin"

Oliver Helander löi Antti Ruuskasen taistelussa viimeisestä Tokion keihäslipusta, mutta tulostaso Joensuussa jäi vaisuksi. Mikko Paavola taivutti seipäässä ennätyksensä ja Topi Raitanen iloitsi 3 000 metrin ennätyksestään.

Kuka säväytti Joensuun GP-illassa? Äänestä parasta urheilijaa

Yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan yleisurheilun GP-kisan parhaaksi urheilijaksi. Äänestyksen voittaja palkitaan suorassa lähetyksessä illan päätteeksi.

Antti Ruuskanen vai Oliver Helander? Keskiviikkona selviää viimeisen olympiakeihäsmiehen kohtalo – "Kuumottava tilanne"

Yleisurheilun GP-sarjan osakilpailu Joensuussa on usean olympiaurheilijan kenraaliharjoitus. Illan suurin jännitysmomentti on kuitenkin keihäskisassa, jossa ratkaistaan kolmannen olympiapaikan saaja.

Kahden keihäänheittäjän valinta Suomen olympiajoukkueeseen varmistui – Ruuskanen ja Helander joutuvat kaksinkamppailuun kolmannesta kisalipusta

Suomen olympiajoukkue täydentyi maanantaina 13 urheilijalla. Eniten keskustelua herätti Suomea miesten keihäänheitossa edustavien valinta. Lisäksi Anni Vuohijoen paikka painonnostossa on yhä mahdollinen villillä kortilla.

Vaisusti heittänyt Antti Ruuskanen myönsi suoraan päivä ennen olympiavalintoja: "Näillä näytöillä ei tarvitse kisoihin mennä"

Antti Ruuskanen heitti Pihtiputaalla täysin saman tuloksen kuin viikko sitten kaudenavauksessaan Saarijärvellä. Tokion keihäsvalinnoista on tulossa melkoinen soppa, sillä kolmelle paikalle on tyrkyllä neljä valintakelpoista urheilijaa.

Päivän suomalaiset ja tv-ohjelma

Tällä sivulla on joka päivä tuorein tieto Tokion olympialaisten suomalaisten aikatauluista ja päivän Ylen tv-lähetyksistä. Discoverylla on tv:ssä yksinoikeus uintilajeihin ja koripalloon. Yle Puhe välittää kuitenkin näitä lajeja suorina lähetyksinä radiossa.

Nämä suomalaiset yleisurheilijat joutuvat jännittämään olympiapaikkaa – valmennuspäällikkö kertoo myös, ketkä ovat ilahduttaneet kovalla kehityksellään

Suomen yleisurheilujoukkue Tokion olympiakisoihin näyttäisi olevan huomattavasti suurempi kuin aiemmissa olympiakisoissa. Valmennuspäällikkö Tuomo Salonen odottaa urheilijoiden mukana rankingin päivittymistä.

Loukkaantumisista kärsineiden keihäsmiesten näyttöpaikat käyvät vähiin – lajivalmentaja kertoo, miten vääntö olympiapaikoista etenee

Olympiaranking menee kiinni tiistaina. Tuolloin Vaasassa heitetään vielä keihäskilpailu, jossa ainakin Lassi Etelätalo maamme kärkiheittäjistä on mukana. Olympiaedustajat on nimettävä maanantaina 5. heinäkuuta.

Liitto ei asettanut Ruuskaselle tulosvaatimusta Saarijärven kisaan – Ruuskaselle on epäselvää, tarvitseeko hänen antaa vielä näyttöjä Tokioon

Antti Ruuskanen näytti avauskisoissaan Saarijärvellä, että hän pystyy heittämään terveenä. Tokioon on tällä hetkellä neljä valintakelpoista mieskeihäänheittäjää, joista yksi jää olympiakoneen ulkopuolelle.

Kommentti: Antti Ruuskanen on ajautunut olympiavalinnoissa tukalaan tilanteeseen – nähdäänkö viimeisestä kisalipusta erillinen kaksintaistelu?

Suomella on neljä valintakelpoista mieskeihäänheittäjää, joista yksi putoaa pois Tokion olympiakoneesta. Kun kesän 2021 tulokset lyödään tiskiin, putoaja on tällä hetkellä yksiselitteisesti joko Oliver Helander tai Antti Ruuskanen, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Oliver Helander on ollut yli vuoden poissa parrasvaloista – paluulla riittää epäilijöitä, mutta kyteekö kaikessa hiljaisuudessa harvinainen keihäspommi?

Olkapäävamma on ollut keihäshistoriassa usein naula heittäjän arkkuun, mutta nykylääketieteen ansiosta näin ei enää ole. Olkapääleikkauksen läpi käynyt Oliver Helander ei pelkää puhua 90 metrin ylityksestä, vaikka hän on ollut poissa kisoista yli puolitoista vuotta.

Kommentti: Unohtakaa hetkeksi Johannes Vetter ja 96 metriä – puheet suomalaismiesten keihäshautajaisista voi nyt lopettaa

Suomella on yhtä paljon 75 metrin keihäsmiehiä kuin vuonna 2004, jolloin edellinen suomalaismiesten sukupolvi nousi maailman kärkeen. Se unohtuu monelta, kun Johannes Vetter lähentelee ME-lukemia, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Valmentajan sydänkohtaus yllätti Lassi Etelätalon, mutta ei muuta valmennuskuvioita: "Leksan pitää parantua ensin täyteen kuntoon"

Keihäänheiton Suomen mestari Lassi Etelätalo harjoittelee parhaillaan Turkissa kotimaan muiden eturivin keihäsmiesten kanssa. Etelätalon ykköstavoite olympiakaudelle on varmistaa paikka Tokion kisakoneessa. Olympiajoukkueeseen on perinteisesti ollut keihäsmiesten osalta tunkua.

Suomen keihäsmiehet kyntävät syvemmällä kuin koskaan, lajivalmentaja Petteri Piirosen sopimus päättyy vuodenvaihteessa – "Minkäänlaisia jatkoneuvotteluja ei ole käyty"

Nykymuotoisten Paavo Nurmen kisojen keihäskisa oli historiallinen kahdesta syystä: Johannes Vetter heitti kenttäennätyksen, paras suomalainen jäi puolestaan ensi kertaa alle 80 metrin.

Kommentti: Paavo Nurmen kisat olivat vain esimakua – Suomi on uponnut keihässuohon, josta se ei hevillä nouse

Tulevina vuosina keihäskisoille on tarjolla vain sivurooleja, kirjoittaa Atte Husu Turun Paavo Nurmen stadionilta.

Keihästoivo Oliver Helander jättää koko kauden väliin – "Nyt on parempi malttaa"

Olkapääkivut kiusaavat yhä keihäänheittäjä Oliver Helanderia.

Onko suomalaismiesten keihäskesä kokonaan menetetty? Lajivalmentaja vastaa: “Ei ole järkevää lähteä metsästämään yhtä pitkää heittoa”

Lauantaina Vantaalla voittoa juhlinut Toni Kuusela on tällä hetkellä yksinäinen kärki suomalaisessa mieskeihäänheitossa.

Tuleeko miesten keihäskesästä pannukakku? Lassi Etelätalo kaipaa kovia kilpailuja: "Muiden voittaminen on se juttu"

Kotimainen keihäskesä on jäämässä pannukakuksi, kun monen kärkiheittäjän tilanne on epävarma.

Olkapääleikkauksessa talvella käynyt keihäänheittäjä Oliver Helander saattaa jättää koko kauden välistä: "Jos olkapää ei tunnu hyvälle, en luultavasti kilpaile"

Suomen keihäänheittotähti Oliver Helander pystyy kuntouttamaan olkapäätään rauhassa, koska kesällä ei ole yleisurheilun arvokisoja.

Keihäänheittäjät avaavat kisakautensa Jyväskylässä – "Toivottavasti tulos kehittyy kauden mittaan, ettei kukaan ainakaan kauden parastaan heittäisi”

Suomalaiset keihäänheittäjät pääsevät avaamaan kisakauden heti kesäkuun alussa, kun kokoontumisrajoja hieman höllennetään.

Suomalaisurheilijoiden olympianäyttöjä ei luvassa ensi kesänä – Maria Huntingtonille päätös oli shokki: "Kyllä tämä vähän sisua vaatii"

Maria Huntingtonilla on paljon pohdittavaa ensi kesän suhteen. Toni Kuusela aikoo olla vuonna 2021 entistä parempi.

Antti Ruuskaselle olympialaisten siirtäminen tuo lisää pohdittavaa uran jatkon suhteen: "Hieno juttu, että ei sen pidemmälle siirtyneet"

Suomalaiset keihäsmiehet pitivät oikeana ratkaisuna Tokion olympialaisten siirtämistä vuodella.

Olkapääleikkauksesta toipunut Suomen olympiatoivo Oliver Helander pääsee jo tällä viikolla heittämään keihästä

Tokion olympialaisiin tähtäävän Helanderin kuntoutuminen tammikuun olkapääoperaatiosta on sujunut suunnitelmien mukaan.

Suomen keihään suurlupaus loukkaantui viestikisan verryttelyssä – nilkkaleikkaus siirtää heittoharjoitusten alkua

Topias Laineen nilkka on paketissa kuusi viikkoa. Nyt hän keskittyy ylävartalotreeniin.

Keihäänheittäjä Oliver Helanderin olkapää leikattiin – katso dramaattinen video Helanderin olkapään rikkoneesta heitosta

Helander loukkasi olkapäänsä jo vuoden 2018 kesällä, jonka jälkeen heittäminen on ollut kivuliasta.

Keihäänheittäjä Oliver Helander menee olkapääleikkaukseen

Operaation on tarkoitus varmistaa, että Helander pystyy jatkossa nostamaan harjoittelussaan heittomäärät riittävälle tasolle.

MM-menestys tuo Lassi Etelätalolle taloudellista helpotusta olympiakauteen – "Voi olla rennommin mielin, kun saa korvattua menetetyt kulut"

Lassi Etelätalo uskoo, että Tokion olympialaisten edustuspaikoista käydään keihäänheittäjien välillä perinteisen kova kamppailu.

Yleisurheilun nuorille huipuille uudenlaista tukea – viime kesänä läpimurron tehnyt Huntington riemuitsee valmentajansa kanssa: "Ainakin saan syötyä!"

Supertalentti-ryhmässä tuki räätälöidään jokaisen urheilija–valmentaja-parin kanssa erikseen.

Kommentti: Parjatut Qatarin MM-kisat sytyttivät sittenkin hurjalla tulostasollaan – illan keihäsfinaalissa suomalaiskatsojat saattavat taas tarvita nitropurkkia

Dohan MM-kisat syttyivät hitaasti täyteen liekkiinsä. Samasta puusta on veistetty Suomen keihäsperinteiden yksinäinen puolustaja Lassi Etelätalo, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Atte Husu.

Yleisurheilun MM-kisat huipentuvat – miten käy naispika-aitureiden ja Etelätalon?

Yleisurheilun MM-kisat Dohassa päättyvät tänään pitkiin viesteihin. Suomalaisista naispika-aiturit jahtaavat finaalipaikkoja, ja Lassi Etelätalo heittää keihäsfinaalissa.

Kahdeksan suomalaista tulessa tänään, asiantuntijalta realistinen näkemys Mäkelän kolmiloikkafinaalista: "Kahdeksan joukkoon pitää rikkoa Suomen ennätys"

Lauantai on Dohan MM-kilpailuissa varsin vilkas suomalaispäivä, sillä tuolloin tositoimissa nähdään peräti kahdeksan suomalaista. 

Tänään jännitetään Kristiina Mäkelän kolmiloikkafinaalia, naispika-aitureita ja keihäsmiehiä – Dohan MM-kisoissa hurja suomalaispäivä

Yleisurheilun MM-kilpailujen viimeistä edeltävä kilpailupäivä huipentuu suomalaisittain Kristiina Mäkelän kolmiloikkafinaaliin.

Koska Richardsson juoksee tai Ruuskanen heittää? Poimi tästä talteen suomalaisten MM-ohjelma

Yleisurheilun MM-kisoihin Dohassa osallistuu 22 suomalaisurheilijaa. Koska suomalaisia nähdään tositoimissa, se selviää oheisesta ohjelmasta. Juttua päivitetään kisojen edetessä.

Hyviä uutisia MM-kisojen keihäsjännäreille – OIiver Helanderin olkapää on heittokunnossa

Oliver Helander sai hyviä uutisia torstain heittoharjoituksen ja perjantaisen lääkärin tarkastuksen jälkeen. Nuorukaisen olkapää kestää kisaamisen Dohassa.

Vääntö on päättynyt: Lassi Etelätalo nousee Dohan keihäskolmikkoon, Toni Kuusela jää kotiin

Etelätalon ohella Suomen Dohaan lähtevät keihäänheittäjät ovat Oliver Helander ja Antti Ruuskanen.

Asiantuntija ja valmennusjohtaja selittävät karua löylytystä juoksumateriaalin puutteella: "Ruotsi on meitä yksinkertaisesti parempi yleisurheilussa"

Oliver Helanderin olkapäävamma huolestuttaa SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkolaa. Suomen keihäänheiton tilanteessa on kuitenkin hopeareunus.

Sinikeltaista ylivoimaa! Ruotsin miehet murskasivat Suomen lähes 50 pisteellä, Ruotsin naisetkin jyräsivät Suomen

Ruotsi näytti kaapin paikan Suomelle Tukholmassa päättyneissä yleisurheilumaaotteluissa.

Oliver Helander paljasti huolestuttavan tilanteensa – "Olkapääni aika huonossa kunnossa"

MM-kisoihin jo valitun keihäsmiehen Oliver Helanderin olkapää on huolestuttavan heikossa kunnossa.

Suomen paras ase Ruotsin kaatoon on taktiikkalajeissa venyminen – ruotsalaisten maailmantähdet ovat kenttälajeissa omilla luvuillaan

Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Finnin mukaan Suomen naiset voivat kukistaa ruotsalaiset muutamalla superonnistumisella, mutta miehet tarvitsevat mittavaa venymistä länsinaapurin kaatoon.

Camilla Richardsson sai kutsun USA-otteluun – jo kolmas suomalainen Euroopan joukkueeseen

Euroopan joukkueessa ovat mukana myös Annimari Korte ja Oliver Helander.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle