Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Anni Vuohijoki kritisoi painonnoston dopingkulttuurin lisäksi karsinnan epätasa-arvoa – lajin olympiastatus ei ole varma, mutta unelman rippeet elävät

Tokiosta ulos jäänyt painonnostaja Anni Vuohijoki ei näe mahdottomana ajatuksena osallistumistaan Pariisin olympialaisiin vuonna 2024. Hän ei uskalla kuitenkaan luottaa siihen, että lajia välttämättä nähdään kisoissa.

Tokion olympiakisaovet saattavat koronapaineessa sulkeutua yleisöltä kokonaan

Kyodo News kertoi virkamieslähteistä saamiensa tietojen mukaan, että Tokion olympiakisat suljettaisiin yleisöltä.

Tokiosta ulosjäänyt Anni Vuohijoki lataa kovaa kritiikkiä: "Kilpailuihin astelee järjestelmällisen doping-kulttuurin maita"

Anni Vuohijoki arvostelee kansainvälisen painonnostoliiton IWF:n toimintatapoja. Hän jäi niukasti rannalle Tokion olympialaisista.

Anni Vuohijoen olympiaunelma meni murskaksi, mutta toivo elää edelleen – levon jälkeen alkaa harjoittelu ilman tietoa tulevasta: "Muuttujia on todella paljon"

32-vuotias Anni Vuohijoki on parantanut Rion olympialaisista tuloskeskiarvoaan yli 20 kilolla. Hän joutui silti pettymään viimeisessä olympiakarsinnassa jalkaongelmian takia.

Anni Vuohijoelle raskas pettymys olympiakarsinnoista, mutta kaikki toivo ei ole vielä mennyt – "2,5 vuoden työ viemäristä alas"

Painonnostaja Anni Vuohijoki koki valtavan pettymyksen olympiakarsinnoissa Kolumbiassa, kun hän jäi ilman tulosta tempauksessa. Ensimmäisellä yrityksellään suomalainen yritti nostaa 94 kiloa ja epäonnistui myös kahdesti 96 kilon painoista.

Ilmarinen nosti SE-raudat EM-kisoissa, kaikki kuusi nostoa onnistuivat

Meri Ilmarisen yhteistulos toi B-ryhmän voiton.

Keskitalo työnsi Pohjoismaiden ennätyksen, Nykänen sivusi EM-lavalla PE-lukemia

Suomalaisnostajat olivat ennätyskunnossa painonnoston EM-kisoissa Moskovassa perjantaina.

Anni Vuohijoki työnsi viidenneksi EM-kisoissa

Suomen ykköstykki Anni Vuohijoki suoritti urakkansa painonnoston EM-kisoissa Moskovassa sarjassa alle 64 kiloa.

Yli 80 prosenttia kilpaurheilijoista käyttää lisäravinteita, mutta hyöty on marginaalinen – Lotta Haralan kohtalo on Suomen olympiatoivon mukaan huippu-urheilijan pahin painajainen

Painonnostaja Anni Vuohijoki muistuttaa, että lisäravinteilla ei voi pelastaa suorituskykyä. Ravitsemusterapeutti Tomi Valtanen painottaa myös, että ennen lisäravinteita pitää laittaa muu syöminen kuntoon.

TUL palkitsi Mette Baasin ja Anni Vuohijoen 2020 lajiensa parhaina

Lappilaisseurojen urheilijoiden lisäksi lajinsa parhaana palkittiin myös kolarilaislähtöinen ja nykyisin Hamarin Eloa edustava Mikael Kylmämaa.

Kadonneita miljoonia ja pimitettyjä dopingkäryjä – painonnostoa uhkaa kova rangaistus, mutta ongelmat jatkuvat: "Säännöt eivät kiellä vaalivilppiä"

Kansainvälinen Olympiakomitea on valmis sulkemaan painonnoston Pariisin vuoden 2024 olympialaisista.

Anni Vuohijoki kertoo suuresta tragediastaan, jonka jälkeen hän oppi avaamaan suunsa paremmin, kun mieltä painaa: "Olen ollut tarkempi sanomaan ääneen, etten jaksa"

Painonnostaja Anni Vuohijoki painottaa henkisen valmennuksen tärkeyttä urheilussa. Katso Vuohijoen haastattelu Ylen aamussa jutun pääkuvasta.

Olympiaurheilija ilmestyi olohuoneeseeni – sitten alkoi treeni, joka muutti luutuneet käsitykseni

Koronapandemia on innostanut huippu-urheilijoita ja valmentajia kehittelemään uusia harjoittelumuotoja, joista osa on tavistenkin ulottuvilla. Toimittaja Jussi Paasi kokeili, miltä tuntuu saada uudessa lajissa opetusta olympiaurheilijalta.

Tuntematon suomalainen Tokion olympiaehdokas nostaa rautaa olohuoneessa ja tutun autotallissa – Belgiassa treenaava Marianne Saarhelo on aikuisiän superlupaus

Koronaviruspandemia on aiheuttanut Belgiassa asuvalle ja harjoittelevalle maajoukkuenostaja Marianne Saarhelolle, 26, mutkia matkaan.

Kommentti: Suomalaishuipun oivaltavat sanat saivat olympialaiset tuntumaan mitättömältä – urheilun väheksyminen kriisin keskellä on silti silkkaa typeryyttä

Urheilun yhteiskunnallinen merkitys on niin suuri, että koronaviruksen hälyttävät vaikutukset on otettava erittäin vakavasti, kirjoittaa Yle Urheilun Joska Saarinen.

"Olympialaiseni ovat yksi pilkkuvirhe Dostojevskin Rikoksessa ja rangaistuksessa" – suomalaiset huippu-urheilijat ovat valmiita auttamaan sairaaloissa, jos koronavirustilanne vaatii

Seitsenottelija Miia Sillmania ja painonnostaja Anni Vuohijokea yhdistää kaksi asiaa: he opiskelevat terveydenhoitoalaa ja tähtäävät Tokion olympialaisiin.

Anni Vuohijoki ykkönen Maltan olympiakarsinnoissa

Painonnoston olympiakarsintakilpailut jatkuivat viikonloppuna Maltalla. Mukana oli kuusi Suomen kärkinostajaa.

Anni Vuohijoki on diplomi-insinööri, salinomistaja, tuleva lääkäri ja olympiatoivo – "En suostu pitämään välivuotta lääkiksestä, vaikka kaikki sanovat että täytyy”

Painonnostaja Anni Vuohijoen elämä pyörii kuin neonvärinen pyörremyrsky. Se on sekoitus trance-musiikkifestivaaleja Belgiassa, lääkäriopintoja Oulussa ja Tokion olympiavalmisteluja.

Anni Vuohijoki kokeili SE-rautoja MM-kisoissa – "Kisatulos plussan puolella"

Anni Vuohijoen SE-yritys epäonnistui painonnoston MM-kisoissa Thaimaassa.

Saara Leskinen jäi parhaastaan painonnoston MM-kisoissa – "Ei vaan kulkenut"

Painonnoston MM-kisoissa sunnuntaina kisalavalle pääsevät suomalaisista Anni Vuohijoki ja Marianne Saarhelo

Testaa, pärjäätkö uutisvisassa paremmin kuin Matti Rönkä – katso video ja osallistu itse

Tämän verkkovisailun julkaisun aikoihin Porissa starttasi pubivisa samoilla kysymyksillä.

Jani Heikkinen nosti ennätyksensä EM-lavalla – tuomaristo joutui puuttumaan Teemu Roinisen tekniikkaan

Suomalaisten osalta painonnoston EM-kisat päättyivät Teemu Roinisen esitykseen.

Anni Vuohijoki seitsemäs kovatasoisessa kisassa painonnoston EM-kisoissa

Saara Leskinen oli kilpailussa 13:s, vaikka pyörtyi kesken kisan.

Lajien parhaat valittu – ensimmäistä kertaa listalle nousi isä ja tytär

Urheilutoimittajain Liiton Lajien parhaat urheilijat 2018 -valinnat on tehty. Lajien parhaita urheilijoita on valittu vuodesta 1946 lähtien.

RoPS palkittiin Lapin parhaana jo neljännen kerran – Mette Baas on Vuoden nuori urheilija

Lapin urheilutoimittajakerho on arvostanut rovaniemeläistä jalkapalloa 2010-luvulla kovasti. Tänäkin vuonna Vuoden urheilija -titteli irtosi Veikkausliigan hopeamitalilla.

Vuohijoki nosti uuden sarjan SE-raudat MM-lavalla

Anni Vuohijoki onnistui hyvin painonnoston MM-kisoissa.

Uudet painoluokat ja omalaatuinen kisataktiikka mietityttävät kovakuntoista olympiakävijää – Anni Vuohijoen matka Tokioon alkaa MM-kisoista: "Nostan sen rautamäärän, mitä sinne laitetaan"

EM-kisoissa pronssimitalisti Anni Vuohijoki aloitti nostamisen suoraan sellaisesta lukemasta, jolla oli mahdollisuus ottaa mitali. MM-kisoissa sama ei enää toimikaan.

Anni Vuohijoki on kevään aikana rikkonut Suomen ennätyksiä, vaikka täysipäiväinen treenaaminen on vasta alkamassa: "En ole vieläkään ulosmitannut koko potentiaaliani"

Painonnostaja Anni Vuohijoki rikkoi viime viikonloppuna Ranskassa työnnön Suomen ennätyksen 118 kilolla. Vain muutama viikko sitten Vuohijoki teki uuden Suomen ennätyksen tempauksessa.

EM-pronssimitalisti Anni Vuohijoki nosti taas SE:n – 16 vuotta vanha ennätys historiaan

Hanna Keräsen ennätys sai kyytiä, vaikka Anni Vuohijoki nosti reilusti alipainoisena.

Painonnoston EM-mitalistien katseet tiukasti Tokion olympialaisissa: “Nyt voi keskittyä täysipäiväisesti paikan tavoittelemiseen”

Meri Ilmarinen ja Anni Vuohijoki makustelevat EM-mitaleitaan edelleen tyytyväisenä, mutta mitalikaksikon silmissä siintävät myös jo Tokion olympialaiset.

EM-mitalisti Ilmarinen on treenannut painonnostoa täysipäiväisesti pari vuotta – seuraavaksi edessä isoja muutoksia, jotta tulevaisuuden tavoitteet täyttyvät

Painonnostaja Meri Ilmarinen voitti kaksi EM-pronssia lauantaina omilla ennätyksillään. Tulevaisuudessa tavoitteena on nostaa kovemmat luvut kuin kukaan muu aiemmin Suomessa.

Anni Vuohijoki lähti neljä vuotta sitten jahtaamaan "hölmöjä unelmia" – todisti nyt EM-pronssilla äitinsä epäilyt vääriksi

Neljä vuotta sitten Anni Vuohijoki ei ollut edes painonnoston olympiaringissä, mutta nyt hän on arvokisamitalisti.

17 vuotta kestänyt suomalaisodotus päättyi – Anni Vuohijoki nosti EM-pronssia

Edellisestä aikuisten arvokisamitalista oli ehtinyt kulua jo 17 vuotta

Kommentti: On olennaista kysyä, mikä Kaisa Mäkäräisellä meni pieleen

Kaisa Mäkäräinen on poikkeuksellinen urheilija. Olympiamitalilla tai ilman, muistuttaa Yle Urheilun Joska Saarinen.

Anni Vuohijoelle jäi hampaankoloon SE:stä huolimatta – MM-kisojen jälkeen luvassa NHL:ään tutustumista

Painonnostaja ehtii MM-kisojen 12. sijan jälkeen käydä katsomassa suojattinsa Teuvo Teräväisen NHL-otteita.

Veljen väkivaltainen kuolema sysäsi 17-vuotiaan Anni Vuohijoen punttisalille – nyt hän on olympiatason painonnostaja: "Aloitin lajin paetakseni surua"

Anni Vuohijoki edustaa tällä viikolla Suomea painonnoston MM-kisoissa. Vuohijoki on ottanut lajissa suuria harppauksia, sillä vielä 10 vuotta sitten hän ei edes harrastanut painonnostoa.

Anni Vuohijoki SE-vireessä EM-taistoissa

SE-tuloksia parannellut Anni Vuohijoki sijoittui seitsemänneksi painonnoston EM-kisoissa Kroatiassa.

Lapin äänestys: Peiponen jätti Puljujärven taakseen

Kestävyysjuoksija Johanna Peiponen on palkittu Lapin parhaana urheilijana. Peiponen jätti äänestyksessä taakseen jääkiekkoilija Jesse Puljujärven.

Johanna Peiponen Lapin paras urheilija – Puljujärvi toiseksi

Peiponen voitti Lapin urheilutoimittajakerhon äänestyksessä toiseksi sijoittuneen jääkiekkoilija Jesse Puljujärven pistein 64-40.

Vuohijoki avautui blogissaan negatiivisesta palautteesta: "Suomalaisille ei mikään riitä"

Anni Vuohijoki sijoittui uransa ensimmäisissä olympialaisissaan painonnoston 63 kilon sarjassa kymmenenneksi. Tämä ei riittänyt kansan syville riveille, sillä negatiivista palautetta on riittänyt.

Voimailu vetää nyt tyttöjä ja nuoria naisia – Piia Koski löysi puntit 15-vuotiaana

Piia Koski on harrastanut painonnostoa viisi vuotta ja edennyt jo Suomen huipulle. Matkan varrella moni on hänelle ihmetellyt, miten noin pieni voi olla painonnostaja. Painonostoon liittyvät mielikuvat ovat alkaneet kuitenkin muuttua ja lajin pariin on tullut entistä enemmän myös nuoria naisia.

Fidzi raivasi tiensä rugbyfinaaliin ja varmisti historian ensimmäisen olympiamitalinsa

Fidzi avaa mitalitilinsä ensi yönä, kun se pelaa miesten rugbyfinaalissa. Myös Norja ja Viro nappasivat ensimmäiset mitalinsa torstaina.

Purjehtijat iskuasemissa – Näin suomalaiset urheilivat Riossa tiistaina

Tiistaina Riossa urheili kahdeksan suomalaista. Purjehtijat hoitivat päivän urakkansa mallikkaasti.

"Arpia ei jää" – painonnoston päävalmentaja ei kaipaa enää valintakiistoja

Valintakiista jätti oman sävynsä Rion kisamuistoihin. Kukaan ei hyödy kiistoista, ja todennäköisesti vähiten urheilijat ja painimaajoukkue.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle