Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Anni Vuohijoki.

IS: Tästä Anni Vuohijoen kohussa oli kyse – epäiltiin sopimattomien kuvien pyytämisestä Leijonien pelaajilta

Epäilty fyysinen kajoaminen liittyy Anni Vuohijoen mukaan erään pelaajan selkävaivoihin.

Suek.

Suek aloittaa Olympiakomitean pyynnöstä kattavan selvityksen urheiluyhteisön työntekijöiden epäasiallisesta kohtelusta – tästä on kyse

Suekin selvityksen tulokset julkaistaan syksyllä 2022. Mukana selvityksessä on Olympiakomitean henkilöstö. Lisäksi Olympiakomitea on kutsunut selvitykseen lajiliitot sekä keskeiset sidosryhmänsä.

Anni Vuohijoki.

Anni Vuohijoen tapauksen tutkinta lopetettiin

Suomen Urheilun eettinen keskus lopetti tutkinnan, koska tapauksessa ei ole asianomistajia. Tapaus ei siis etene kurinpitolautakunnan käsittelyyn.

Mika Lehtimäki och Jan Vapaavuori på presskonferens.

Olympiakomitea ei ole pyytänyt Suekia tutkimaan Mika Lehtimäen tapausta – hallitus käsittelee asiaa tällä viikolla

Suomen urheilun eettinen keskus tutkii parhaillaan kahta Olympiakomitean häirintätapausta. Huippu-urheiluyksikön johtajan pestistä eronneen Mika Lehtimäen tapaus ei ole Suekin tutkinnassa.

Jan Vapaavuori katsoo alaviistoon.

Olympiakomitea vie kolmannenkin epäilyn epäasiallisesta käytöksestä Suekin tutkintaan

Olympiakomitean miespuolista työntekijää syytetään verbaalisesta häirinnästä naispuolista asiantuntijaa kohtaan olympiajoukkueen valmistautumisleirillä ennen Tokion kesäolympialaisia.

Anni Vuohijoki slår händerna ihop så att ett magnesiummoln yr runt.

Tämä Anni Vuohijoen tapauksesta tiedetään – Jääkiekkoliiton mukaan epäilyt eivät lähteneet Leijonien pelaajilta, Suek aloittaa tutkinnan

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoo, että miesten olympiajoukkueen pelaajilta kysyttiin Pekingin tapahtumista uudelleen perjantaina, kun tapaus nousi julkisuuteen.

Marko Asell, SDP:n kansanedustaja.

Marko Asell vaatii Olympiakomitean puheenjohtajiston eroa selvityksen ajaksi – urheilua tuntevat poliitikot haluavat läpivalaisua pienten piirien vallankäytölle

Yle Urheilu kysyi urheilussa profiloituneilta poliitikoilta, mitä mieltä he ovat Olympiakomitean toiminnasta Mika Lehtimäen tapauksen hoidossa.

Anni Vuohijoki lyfter en stång, som hon har på axlarna. Hon är iklädd vit tröja och munskydd.

Anni Vuohijoki eroaa Olympiakomitean hallituksesta – kertoo saaneensa viestin, jonka mukaan häntä epäillään seksuaalisesta häirinnästä

Suomen urheilun eettinen keskus kertoo aloittavansa tutkinnan tapauksesta, jonka sekä Vuohijoki että Olympiakomitea ovat tuoneet sen tietoon.

Ilmastonmuutos uhkaa urheilua ja kilpailutapahtumia

Ilmastonmuutos uhkaa nykymuotoisen huippu-urheilun olemassaoloa – asiantuntijalta radikaali ehdotus, joka muuttaisi suurkisat täysin toisenlaisiksi

Uusi ilmastoraportti alleviivaa sitä, että ilmastonmuutos tapahtuu jo nyt. Miten huippu-urheilussa kamppaillaan ilmastonmuutosta vastaan ja mitä yksittäiset urheilijat voivat asialle tehdä? Asiasta keskusteltiin viime viikonlopun Urheilustudiossa.

Anni Vuohijoki.

Anni Vuohijoki ja Laura Peippo tuovat bussillista Ukrainan pakolaisia kohti Suomea – saivat apua Timo Soinilta

Venäjän hyökkäys Ukrainaan kosketti suomalaista painonnostotähteä. Sen seurauksena Anni Vuohijoki lähti hakemaan linja-autolla Ukrainan pakolaisia. Maanantaina hän oli Varsovassa vastaanottamassa kyytiä tarvitsevia.

Anni Vuohijoki förbereder sig för ett lyft.

Suomalainen painonnostaja lähtee hakemaan Ukrainan pakolaisia, linja-auto ja kuljettajat hankittu – "Voisin tehdä muutakin kuin voivotella kotisohvalla"

Anni Vuohijoen mukaan Ukrainan sotaa on ollut vaikea käsitellä. Linja-autokuljetuksen on tarkoitus lähteä kohti Puolaa jo tällä viikolla. Kuskit ja auto ovat jo löytyneet.

Höjdhopparen Jade Nyström hoppar över ribban.

Trans athletes face hate speech on and off the field

Transgender high jumper Jade Nyström describes the hate speech aimed at her, as the heated conversation around the status of trans-athletes in professional sports continues.

Korkeushyppääjä Jade Nyström poseeraa kameralle.

Vihaviestejä somessa ja huutelua kentällä – 17-vuotias korkeushyppääjä ja transnainen Jade Nyström ihmettelee, miksi aikuiset ovat niin lapsellisia

Transnaisten kilpaileminen naisten sarjassa puhuttaa urheilumaailmaa, ja kysymys on, voiko asian ratkaista oikeudenmukaisesti niin, ettei ketään syrjitä. Tutkijan mukaan vastaus on selkeä: ei voi.

Anni Vuohijoki pustar ut.

Anni Vuohijoki kritisoi painonnoston dopingkulttuurin lisäksi karsinnan epätasa-arvoa – lajin olympiastatus ei ole varma, mutta unelman rippeet elävät

Tokiosta ulos jäänyt painonnostaja Anni Vuohijoki ei näe mahdottomana ajatuksena osallistumistaan Pariisin olympialaisiin vuonna 2024. Hän ei uskalla kuitenkaan luottaa siihen, että lajia välttämättä nähdään kisoissa.

Japanilaiset vastustavat Tokion olympialaisia.

Tokion olympiakisaovet saattavat koronapaineessa sulkeutua yleisöltä kokonaan

Kyodo News kertoi virkamieslähteistä saamiensa tietojen mukaan, että Tokion olympiakisat suljettaisiin yleisöltä.

Anni Vuohijoki.

Tokiosta ulosjäänyt Anni Vuohijoki lataa kovaa kritiikkiä: "Kilpailuihin astelee järjestelmällisen doping-kulttuurin maita"

Anni Vuohijoki arvostelee kansainvälisen painonnostoliiton IWF:n toimintatapoja. Hän jäi niukasti rannalle Tokion olympialaisista.

Anni Vuohijoki.

Anni Vuohijoen olympiaunelma meni murskaksi, mutta toivo elää edelleen – levon jälkeen alkaa harjoittelu ilman tietoa tulevasta: "Muuttujia on todella paljon"

32-vuotias Anni Vuohijoki on parantanut Rion olympialaisista tuloskeskiarvoaan yli 20 kilolla. Hän joutui silti pettymään viimeisessä olympiakarsinnassa jalkaongelmian takia.

Anni Vuohijoki nostaa EM-kisoissa 2021.

Anni Vuohijoelle raskas pettymys olympiakarsinnoista, mutta kaikki toivo ei ole vielä mennyt – "2,5 vuoden työ viemäristä alas"

Painonnostaja Anni Vuohijoki koki valtavan pettymyksen olympiakarsinnoissa Kolumbiassa, kun hän jäi ilman tulosta tempauksessa. Ensimmäisellä yrityksellään suomalainen yritti nostaa 94 kiloa ja epäonnistui myös kahdesti 96 kilon painoista.

Meri Ilmarinen

Ilmarinen nosti SE-raudat EM-kisoissa, kaikki kuusi nostoa onnistuivat

Meri Ilmarisen yhteistulos toi B-ryhmän voiton.

Painonnosto kuvituskuva.

Keskitalo työnsi Pohjoismaiden ennätyksen, Nykänen sivusi EM-lavalla PE-lukemia

Suomalaisnostajat olivat ennätyskunnossa painonnoston EM-kisoissa Moskovassa perjantaina.

Anni Vuohijoki

Anni Vuohijoki työnsi viidenneksi EM-kisoissa

Suomen ykköstykki Anni Vuohijoki suoritti urakkansa painonnoston EM-kisoissa Moskovassa sarjassa alle 64 kiloa.

Anni Vuohijoki tutkii lisäravinteita.

Yli 80 prosenttia kilpaurheilijoista käyttää lisäravinteita, mutta hyöty on marginaalinen – Lotta Haralan kohtalo on Suomen olympiatoivon mukaan huippu-urheilijan pahin painajainen

Painonnostaja Anni Vuohijoki muistuttaa, että lisäravinteilla ei voi pelastaa suorituskykyä. Ravitsemusterapeutti Tomi Valtanen painottaa myös, että ennen lisäravinteita pitää laittaa muu syöminen kuntoon.

Naisten 22-vuotiaiden 200 metrin juoksun Suomen mestari, Veitsiluodon kisaveikkojen Mette Baas.

TUL palkitsi Mette Baasin ja Anni Vuohijoen 2020 lajiensa parhaina

Lappilaisseurojen urheilijoiden lisäksi lajinsa parhaana palkittiin myös kolarilaislähtöinen ja nykyisin Hamarin Eloa edustava Mikael Kylmämaa.

Painonnosto

Kadonneita miljoonia ja pimitettyjä dopingkäryjä – painonnostoa uhkaa kova rangaistus, mutta ongelmat jatkuvat: "Säännöt eivät kiellä vaalivilppiä"

Kansainvälinen Olympiakomitea on valmis sulkemaan painonnoston Pariisin vuoden 2024 olympialaisista.

Anni Vuohijoki.

Anni Vuohijoki kertoo suuresta tragediastaan, jonka jälkeen hän oppi avaamaan suunsa paremmin, kun mieltä painaa: "Olen ollut tarkempi sanomaan ääneen, etten jaksa"

Painonnostaja Anni Vuohijoki painottaa henkisen valmennuksen tärkeyttä urheilussa. Katso Vuohijoen haastattelu Ylen aamussa jutun pääkuvasta.

Anni Vuohijoki opastaa painonnoston saloihin

Olympiaurheilija ilmestyi olohuoneeseeni – sitten alkoi treeni, joka muutti luutuneet käsitykseni

Koronapandemia on innostanut huippu-urheilijoita ja valmentajia kehittelemään uusia harjoittelumuotoja, joista osa on tavistenkin ulottuvilla. Toimittaja Jussi Paasi kokeili, miltä tuntuu saada uudessa lajissa opetusta olympiaurheilijalta.

Marianne Saarhelo

Tuntematon suomalainen Tokion olympiaehdokas nostaa rautaa olohuoneessa ja tutun autotallissa – Belgiassa treenaava Marianne Saarhelo on aikuisiän superlupaus

Koronaviruspandemia on aiheuttanut Belgiassa asuvalle ja harjoittelevalle maajoukkuenostaja Marianne Saarhelolle, 26, mutkia matkaan.

Anni Vuohijoki

Kommentti: Suomalaishuipun oivaltavat sanat saivat olympialaiset tuntumaan mitättömältä – urheilun väheksyminen kriisin keskellä on silti silkkaa typeryyttä

Urheilun yhteiskunnallinen merkitys on niin suuri, että koronaviruksen hälyttävät vaikutukset on otettava erittäin vakavasti, kirjoittaa Yle Urheilun Joska Saarinen.

Anni Vuohijoki.

"Olympialaiseni ovat yksi pilkkuvirhe Dostojevskin Rikoksessa ja rangaistuksessa" – suomalaiset huippu-urheilijat ovat valmiita auttamaan sairaaloissa, jos koronavirustilanne vaatii

Seitsenottelija Miia Sillmania ja painonnostaja Anni Vuohijokea yhdistää kaksi asiaa: he opiskelevat terveydenhoitoalaa ja tähtäävät Tokion olympialaisiin.

Anni Vuohijoki

Anni Vuohijoki ykkönen Maltan olympiakarsinnoissa

Painonnoston olympiakarsintakilpailut jatkuivat viikonloppuna Maltalla. Mukana oli kuusi Suomen kärkinostajaa.

"Haluan, että elämäni on kuin täyteläinen single malt -viski": Olympiatoivo Anni Vuohijoki on diplomi-insinööri, lääkäriopiskelija ja yksityisyrittäjä - eikä suostu tekemään kompromisseja

Anni Vuohijoki on diplomi-insinööri, salinomistaja, tuleva lääkäri ja olympiatoivo – "En suostu pitämään välivuotta lääkiksestä, vaikka kaikki sanovat että täytyy”

Painonnostaja Anni Vuohijoen elämä pyörii kuin neonvärinen pyörremyrsky. Se on sekoitus trance-musiikkifestivaaleja Belgiassa, lääkäriopintoja Oulussa ja Tokion olympiavalmisteluja.

Anni Vuohijoki

Anni Vuohijoki kokeili SE-rautoja MM-kisoissa – "Kisatulos plussan puolella"

Anni Vuohijoen SE-yritys epäonnistui painonnoston MM-kisoissa Thaimaassa.

Painonnosto Saara Leskinen

Saara Leskinen jäi parhaastaan painonnoston MM-kisoissa – "Ei vaan kulkenut"

Painonnoston MM-kisoissa sunnuntaina kisalavalle pääsevät suomalaisista Anni Vuohijoki ja Marianne Saarhelo

Ylen uutisvisa: Kuka päihittää Matti Röngän?

Testaa, pärjäätkö uutisvisassa paremmin kuin Matti Rönkä – katso video ja osallistu itse

Tämän verkkovisailun julkaisun aikoihin Porissa starttasi pubivisa samoilla kysymyksillä.

Arkistokuva

Jani Heikkinen nosti ennätyksensä EM-lavalla – tuomaristo joutui puuttumaan Teemu Roinisen tekniikkaan

Suomalaisten osalta painonnoston EM-kisat päättyivät Teemu Roinisen esitykseen.

Anni Vuohijoki

Anni Vuohijoki seitsemäs kovatasoisessa kisassa painonnoston EM-kisoissa

Saara Leskinen oli kilpailussa 13:s, vaikka pyörtyi kesken kisan.

Jorma Kontio

Lajien parhaat valittu – ensimmäistä kertaa listalle nousi isä ja tytär

Urheilutoimittajain Liiton Lajien parhaat urheilijat 2018 -valinnat on tehty. Lajien parhaita urheilijoita on valittu vuodesta 1946 lähtien.

Rovaniemen palloseura sai jalkapallon Veikkausliigan hopeamitalit kaulaansa 27.10.2018.

RoPS palkittiin Lapin parhaana jo neljännen kerran – Mette Baas on Vuoden nuori urheilija

Lapin urheilutoimittajakerho on arvostanut rovaniemeläistä jalkapalloa 2010-luvulla kovasti. Tänäkin vuonna Vuoden urheilija -titteli irtosi Veikkausliigan hopeamitalilla.

Anni Vuohijoki

Vuohijoki nosti uuden sarjan SE-raudat MM-lavalla

Anni Vuohijoki onnistui hyvin painonnoston MM-kisoissa.

Anni Vuohijoki

Uudet painoluokat ja omalaatuinen kisataktiikka mietityttävät kovakuntoista olympiakävijää – Anni Vuohijoen matka Tokioon alkaa MM-kisoista: "Nostan sen rautamäärän, mitä sinne laitetaan"

EM-kisoissa pronssimitalisti Anni Vuohijoki aloitti nostamisen suoraan sellaisesta lukemasta, jolla oli mahdollisuus ottaa mitali. MM-kisoissa sama ei enää toimikaan.

Anni Vuohijoki

Anni Vuohijoki on kevään aikana rikkonut Suomen ennätyksiä, vaikka täysipäiväinen treenaaminen on vasta alkamassa: "En ole vieläkään ulosmitannut koko potentiaaliani"

Painonnostaja Anni Vuohijoki rikkoi viime viikonloppuna Ranskassa työnnön Suomen ennätyksen 118 kilolla. Vain muutama viikko sitten Vuohijoki teki uuden Suomen ennätyksen tempauksessa.

Anni Vuohijoki

EM-pronssimitalisti Anni Vuohijoki nosti taas SE:n – 16 vuotta vanha ennätys historiaan

Hanna Keräsen ennätys sai kyytiä, vaikka Anni Vuohijoki nosti reilusti alipainoisena.

Anni Vuohijoki (vas.) ja Meri Ilmarinen.

Painonnoston EM-mitalistien katseet tiukasti Tokion olympialaisissa: “Nyt voi keskittyä täysipäiväisesti paikan tavoittelemiseen”

Meri Ilmarinen ja Anni Vuohijoki makustelevat EM-mitaleitaan edelleen tyytyväisenä, mutta mitalikaksikon silmissä siintävät myös jo Tokion olympialaiset.

Meri Ilmarinen

EM-mitalisti Ilmarinen on treenannut painonnostoa täysipäiväisesti pari vuotta – seuraavaksi edessä isoja muutoksia, jotta tulevaisuuden tavoitteet täyttyvät

Painonnostaja Meri Ilmarinen voitti kaksi EM-pronssia lauantaina omilla ennätyksillään. Tulevaisuudessa tavoitteena on nostaa kovemmat luvut kuin kukaan muu aiemmin Suomessa.

Anni Vuohijoki

Anni Vuohijoki lähti neljä vuotta sitten jahtaamaan "hölmöjä unelmia" – todisti nyt EM-pronssilla äitinsä epäilyt vääriksi

Neljä vuotta sitten Anni Vuohijoki ei ollut edes painonnoston olympiaringissä, mutta nyt hän on arvokisamitalisti.

Anni Vuohijoki

17 vuotta kestänyt suomalaisodotus päättyi – Anni Vuohijoki nosti EM-pronssia

Edellisestä aikuisten arvokisamitalista oli ehtinyt kulua jo 17 vuotta

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle