Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Partio siirtyi nykyaikaan – järjestävät jättimäisiä leirejä sosiaalisessa mediassa

Nettileirille osallistuu vuosittain miljoona partiolaista ympäri maailmaa.

Pizzaa, suklaata ja hyönteishuppuja – Roihu toi rahaa lähiseudulle

Lammin Evolla järjestetty partion suurleiri Roihu keräsi 17 000 partiolaista yhteen. Reilun viikon mittainen leiri toi paikkakunnalle ja lähiseudulle tuloja, joista hyötyivät erityisesti pienyrittäjät. Lähimmän pizzerian kuskilla riitti töitä ja kaupasta loppuvat hyttyshuput.

Partiolainen nukkuu vaikka mukulakiveyksellä – Roihu-leiri levittäytyi kaupunkiin

Partioleiri Roihu toi telttakylän keskelle kaupunkia. Kahtena yönä kaikkiaan yli sata leiriläistä yöpyy Hämeenlinnan torilla. Kyseessä on Virvatuli-kaupunkiseikkailu.

Partiolainen menehtyi sairaskohtaukseen Roihulla

Partiolaisten suurleiri Roihulla Lammin Evolla on sattunut kuolemantapaus. Nuori partiolainen menehtyi sairaskohtaukseen myöhään sunnuntai-iltana.

Finnjamboree brings together 17,000 international scouts and guides

Organised by the Scouts and Guides of Finland, the seventh annual Finnjamboree is utilising social media and smartphone apps at the Evo campsite near Hämeenlinna for the outdoor event, which wraps up on July 28.

Leirilempi saattaa roihahtaa niin, että se kestää koko eliniän

Partioleiri tarjoaa suotuisat olosuhteet leirilemmen roihahtamiselle. Partioleiri on arjesta irrallaan ja siellä koetaan yhdessä elämyksiä, jotka yhdistävät. Partiosta ovat monet löytäneet kumppanin - tai sitten leirisuhteesta jää kaunis muisto.

Partioleiri Roihu alkoi jo: Saamatta 100 000 euron edestä osallistumismaksuja

Suomen suurin nuorisotapahtuma eli Roihu-partioleiri Evolla kaipaa maksamattomia leirimaksuja. Muutama viikko sitten saamatta oli vielä noin 100 000 euron edestä maksuja. Leirin johtajan Heikki Otsolammen mukaan maksamattomiin laskuihin ovat osasyyllisiä leirin järjestäjät itse.

Aina valmiina -väki harjoitteli erätaitojaan ensin somessa – 17 000 partiolaista kerääntyy Evolle

Evon suurleiriä on valmisteltu melkein kaksi vuotta, ja tänään metsiin kerääntyy noin 17 000 partiolaista. Myös sosiaalinen media on valjastettu osaksi leiriläisten arkea. Roihulle on rakennettu satojen ihmisten voimin muun muassa oma sairaala, radioasema ja päiväkoti.

Valtion avustuksella Evolle rakennetaan ulkoilma-auditorio

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Lammin Evon nuorisoleirialueen kehittämiseen 150 000 euroa. Avustuksella alueelle rakennetaan muun muassa ulkoilma-auditorio.

Evon leirialueesta halutaan entistäkin monipuolisempi retkeilyalue

Suomen Partiolaiset ja Hämeenlinnan kaupunki sekä Linnan Kehitys Oy ovat allekirjoittaneet monivuotisen sopimuksen Evon leirialueen kehittämisestä. Yhteistyön tavoitteena on edistää muun muassa Evon alueen käyttöä ja elinvoimaisuutta.

Aina valmis somessakin – nykypartiossa opitaan myös viestintätaitoja

Suomen partiolaisten historian suurin suurleiri Roihu 2016 on liekeissä myös sosiaalisessa mediassa. Ensimmäistä kertaa näin iso partiotapahtuma järjestetään aikana, jolloin kuka hyvänsä voi lähettää suoraa videolähetystä kännykällään. Partio on oiva paikka opetella siis myös sosiaalisen median taitoja.

Aivokalvontulehdusta maailman suurimmalla partioleirillä – suomalaisosallistujia kehotetaan tarkkailemaan itseään

Partioleirille Japanin Yamaguchissa osallistui noin 1000 suomalaista partiolaista. Aivokalvontulehdukseen leirin jälkeen on sairastunut ainakin skotlantilaisia sekä mahdollisesti myös ruotsalaisia partiolaisia.

Pärjäisikö suomalainen partiolainen Afrikassa? – Leirillä opitaan vieraita tapoja ja taitoja

Satakunta partiolaisnuorta viettää loppuviikon kansainvälisissä tunnelmissa Kannuksessa. Tänä vuonna leirin teemana on maailma.

Laura keräsi kaksi vuotta rahaa päästäkseen jamboree-leirille Japaniin

Suomesta lähtee tuhatkunta partiolaista kansainväliselle jamboree-leirille Japaniin. Etelä-Karjalasta lähtijöitä on 15. Laura Rajaviita on yksi heistä.

Maailman suurimmalla partioleirillä myös keskisuomalaisia

Partiolaiset kokoontuvat parhaillaan Japaniin maailman suurimmalle partioleirille eli jamboreelle. Keski-Suomesta Japaniin matkaa kymmenen leiriläistä.

Solmuista someen – partiolaiset haluavat muuttaa pinttyneitä käsityksiä harrastuksestaan

Suomen partiolaisten medialähettilään mukaan partioon liittyvät stereotypiat ovat hyvin yleisiä. Metsässä liikkumisen taitoja ylläpidetään edelleen, mutta tämän päivän partio on hyvin monimuotoinen.

"Partio on paras!"

Partiotoiminta on aaltoliikettä, välillä mukana on enemmän ja välillä vähemmän porukkaa. Nyt näyttää siltä, että joka vuosi tulee uusia jäseniä ja se on todella hieno asia, iloitsee Mikkelin Seudun partiolaisten puheenjohtaja Aino Pohjanvirta. 

Puolentuhatta partiolaista seikkailee Lapissa

Kansainvälinen partioleiri on tuonut Lappiin 500 partiolaista yli kymmenestä eri maasta. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä Roveway -leiri on Suomen kansainvälisin partiotapahtuma yli 40:n vuoteen.

Partiolaiset kutsuvat koloihinsa uusia sudenpentuja ja tuomenmarjoja

Syksyn lähestyessä partiolaiset järjestävät rivejään ja kutsuvat uusia jäseniä mukaan toimintaan. Monet lippukunnat esittelevät tiistaina toimintaansa. Maija-Liisa Laukkasen ja Anniina Rautalan harrastus on kantanut aikuisikään asti, ja antanut eväitä myös työmaailmaan.

Prime Minister Katainen defends Nordic values at scout jamboree

Prime Minister Jyrki Katainen visited a world scout jamboree held in southern Sweden along with his counterparts from Sweden, Fredrik Reinfeldt and Denmark’s Lars Lökke Rasmussen. The purpose of Saturday’s visit was to give support to international youth co-operation and activity following the Norwegian tragedy.

Katainen vierailee partiolaisten maailmanjamboreella Ruotsissa

Pääministeri Jyrki Katainen vierailee tänään lauantaina yhdessä Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldtin ja Tanskan pääministeri Lars Lökke Rasmussenin kanssa partiolaisten maailmanjamboreella Etelä-Ruotsissa. Vierailun tarkoituksena on osoittaa tukea nuorten kansainväliselle yhteistyölle ja aktiivisuudelle Norjan tragedian jälkeen

Partiolaiset suuntaavat joukolla jamboreelle

Kymenlaakson partiolaiset suuntaavat joukolla tällä viikolla Ruotsin Rinkabyssä järjestettävälle partiolaisten maailmanjamboreelle. Mukaan on lähdössä kaikkiaan 40 kymenlaaksolaista kahdeksasta eri lippukunnasta.

Partiolaiset aina valmiina Maailmanjamboreehen

Joukko mikkeliläisiä partiolaisnuoria suuntasi maanantaina kohti kansainvälistä partiolaistapahtumaa. Ruotsin Rinkabyssä järjestettävään 21. Maailmanjamboreehen odotetaan 38 000 nuorta. Norjan järkyttävät leiritapahtumat ovat mietityttäneet myös iloiseen tapahtumaan valmistautuvaa partioväkeä.

Maailman partiolaiset koolle Ruotsiin

Eteläsavolaiset partiolaiset valmistautuvat kuumeisesti partiolaisten kansainväliseen tapaamiseen Ruotsissa. Mikkelistä siihen pääsee kahdesta lippukunnasta neljätoista nuorta.

International Jamboree Attracts 11,000 Scouts

About 1,000 scouts from abroad are among the 11,000 youngsters attending the Kilke camp in the Evo wilderness area of Hämeenlinna, southern Finland.

Kilke kokoaa Lapinkin partiolaiset yhteen

Suomen partiolaisten kuudes suurleiri Kilke 2010 Hämeenlinnan Evolla kokoaa yhteen viikon ajaksi yli 10 000 suomalaista ja 600 ulkomaalaista partiolaista. Lapin alueelta jamboreehen osallistuu noin 250 partiolaista.