Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Markku Pölönen ohjaa Oma Maa -elokuvaansa Kontiolahdella elokuussa 2017.

Pölösen Hamsterit-elokuvalle 680 000 euroa tuotantotukea

Elokuvasäätiö tukee myös Taneli Mustosen ohjaamaa kauhuelokuvaa The Twin.

Elokuva-ohjaaja Taneli Mustonen elokuvateatterissa.

Tarina vanhan talon remontoimisesta on suomalaisille tuttu – ohjaaja Taneli Mustonen halusi kertoa sen avulla pitkästä parisuhteesta

Se mieletön remppa -elokuva tuo komediasuuruudet Kiti Kokkosen ja Sami Hedbdergin ensi kertaa samaan elokuvaan.

Sami Hedberg ja Jaajo Linnonmaa.

Luokkakokous veti Jaajo Linnonmaan neuvottomaksi: "Soitin ohjaajalle kyynelsilmin kaksi viikkoa ennen kuvauksia"

Yleisön on ollut vaikea erottaa juontaja Jaajo Linnonmaan persoona hänen sikailevasta Luokkakokous-roolihahmostaan. Linnonmaa uusii roolinsa hittielokuvan toisessa osassa, joka perustuu ensimmäisen osan tapaan tanskalaiskomediaan.

Taneli Mustonen.

Luokkakokous 2 sai ensi-iltansa Hämeenlinnassa – "Kohti kolmosta mennään"

Hämeenlinna saa elokuvantekijöiltä kiitosta. Pieni paikkakunta pitää kaiken elokuvantekijöille tapeellisen riittävän lähellä. Vaikka kakkososa on uunituore, ovat ohjaajan ajatukset jo seuraavassa osassa.

Kuva elokuvan kohtauksesta.

Bodom vaatii lisää uhreja – "täydellinen murha" suomalaiselokuvassa kiinnostaa myös ulkomailla

Luokkakokous-hittielokuvan ohjaajan Taneli Mustosen kauhuelokuvassa nykypäivän nuoret kohtaavat Bodomjärven murhapaikalla ulkopuolisen tappajan. Bodom-kauhuelokuva on visuaalisesti komea, mutta päähenkilöt kärsivät uskottavuuden puutteesta. Elokuva on herättänyt myös kansainvälistä huomiota.

Kolme miestä hotellin aulassa

Luokkakokoustähti Aku Hirviniemi: Me mietitään aina, mitä tässä voisi hölmöillä vielä lisää

Viime vuoden katsotuimman elokuvan Luokkakokouksen jatko-osaa kuvataan parhaillaan Hämeenlinnassa. Jatko-osan pääosissa nähdään ykkösosasta tutut Aku Hirviniemi, Jaajo Linnonmaa ja Sami Hedberg. Linnonmaan roolihahmo menee kakkososassa naimisiin ja luvassa on enemmän toimintaa ja kikkelikomediaa, lupaavat tekijät.

nainen vuoteessa, vuoteella istuu mies, kaksi naista seisoo huoneessa

Jussi-palkinnot jaetaan suorassa lähetyksessä – Häiriötekijä-elokuvalla eniten ehdokkuuksia

Kotimaisen elokuvamaailman parhaat palkitaan tänään lauantaina Jussi-gaalassa. Tilaisuus nähdään suorana lähetyksenä Yle Teemalla kello 21. Vuoden 2015 Jussi-ehdokkuudet ovat kasaantuneet 14 elokuvan kesken.

Taneli Mustonen

Luokkakokouksen jatko-osan kuvaukset alkavat ensi kuussa Hämeenlinnan julkkislinnassa

Julkkishäistä tutuksi tullut Hämeenlinnan Vanajanlinna on Luokkakokous 2 -elokuvan tärkein paikka. Kuvaukset alkavat siellä ensi kuussa. Yli puolet elokuvasta purkitetaan Hämeenlinnassa. Ykkösosa keräsi yli puoli miljoonaa katsojaa.

Jussi-patsas.

Jussi-ehdokkuudet julki iltapäivällä

Kandidaatit Suomen parhaiksi elokuviksi ja elokuvantekijöiksi julkistetaan perjantaina klo 13. Katsojamäärissä viime vuoden menestyselokuviin kuuluivat Luokkakokous ja Napapiirin sankarit 2.

Antti, Tuomas ja Niklas .

Finnish films smash domestic cinema record

Homegrown movies this year attracted their biggest audiences since the breakthrough of television in the 1950s, says the Finnish Film Foundation.

Antti, Tuomas ja Niklas .

Kotimainen elokuva ylitti 2,5 miljoonan katsojan rajan

Vuotta on vielä pari viikkoa jäljellä, mutta jo nyt kotimaisen elokuvan katsojamäärä on kivunnut ennätykseen. Kotimaisen elokuvan oli viime viikonloppuun mennessä nähnyt 2 521 434 ihmistä. Luku on suurempi kuin kertaakaan 60-luvun lopussa alkaneen tilastoinnin aikana.

Sami Hedberg (vas.), Jaajo Linnonmaa ja Aku Hirviniemi

Supersuositun Luokkakokous-leffan jatko-osaa kuvataan keväällä Hämeenlinnassa

Luokkakokous-elokuvan jatko-osan kuvauksia aiotaan tehdä ainakin Vanajanlinnassa ja muuallakin Hämeenlinnassa, kertoo tuottaja Jesse Fryckman. Ensi-ilta on marraskuussa, sekin mahdollisesti Hämeenlinnassa.

Bodom elokuva

Luokkakokous-ohjaajaa kosiskellaan Hollywoodiin

Juuri Bodom-järven murhista kertovan elokuvansa kuvaukset päätökseen saanut Taneli Mustonen on saanut työtarjouksia Yhdysvaltoja myöten. Arvostettu yhdysvaltalaislehti Variety valitsi ohjaajan elokuussa pohjoismaisten ohjaajalupausten listalle.

Taneli Mustonen

Henkilökuva: Naurua neljän minuutin kohdalla – Näin Luokkakokous-ohjaaja Taneli Mustonen laski hittielokuvan kaavan

Taneli Mustonen aloitti hittielokuvan kaavan laskemisen jo lapsuudessaan vanhempiensa elokuvateatterissa. Mustonen onnistui Luokkakokouksella peittoamaan Speden ohjaukset katsojaluvuissa. Kassamagneetin metsästys on kuitenkin koetellut ohjaajan mielenterveyttä ja repinyt ihmissuhteita.

Näyttelijä Esko Kovero.

Hämmästyttävän moni kulttuurijulkkis tulee piskuisesta Outokummusta – "Eri puolilta Suomea muuttaneet sijoittuivat omiin kaupunginosiinsa"

Pohjoiskarjalaisesta Outokummun kaupungista ovat tuttuja muun muassa Anna Puu, Esko Kovero, Matti Rönkä, Taneli Mustonen ja Esko-Pekka Tiitinen. Vain muutamana mainintana.

Sami Hedberg (vas.), Jaajo Linnonmaa ja Aku Hirviniemi

Luokkakokous-elokuvan menestyksen kääntöpuoli: "Sain yhdestä elokuvasta juuri potkut"

Vuoden 1990 jälkeen vain kaksi suomalaista elokuvaa on kerännyt yli 500 000 katsojaa. Aiemmin yli puolen miljoonan leiriin on päässyt vain Pahat Pojat-elokuva, mutta nyt myös Luokkakokous-komedia. Näyttelijä Aku Hirviniemi epäilee myhäillen, että menestys aiheutti hänelle potkut valmisteilla olevasta elokuvasta.

Antti, Tuomas ja Niklas .

Luokkakokous-elokuvalla jo yli puoli miljoonaa katsojaa

Luokkakokous-elokuva on ylittänyt historiallisen 500 000 katsojan rajapyykin. Elokuva on toiseksi katsotuin kotimainen elokuva viimeisen 25 vuoden aikana Suomessa.

IsoCeen ja Finnkinon logit kauppakeskuksen seinällä.

Elokuvateatteri ui vastavirtaan Kuopiossa: kävijämäärät kasvoivat taantuman keskellä

Kuopiossa pari vuotta sitten aloittanut elokuvateatteri Finnkino Scala vetää hyvin väkeä taantumasta huolimatta.

Antti, Tuomas ja Niklas .

Härski räävittömyys imee elokuvateattereihin: "Liian hienot elokuvat karsivat porukkaa"

Elokuvateattereiden digitalisoitumisen ansiosta teattereihin saisi uuden ensi-illan vaikka joka perjantai. Karsintaa on kuitenkin pakko tehdä, ja jonon hännille jäävät liian taiteelliset ja vaikeat elokuvat, sillä niillä yrittäjät eivät elä. Parhaiten yleisöä vetää tällä hetkellä suomalainen komediaelokuva Luokkakokous.

Kuvakaappaus rottentomatoes.com -sivustolta

Kummisetä, Amélie vai Luokkakokous? – Mikä on sinulle tärkein elokuva?

Suurimmalla osalla meistä on yksi tai useampia elokuvia, joilla on erityinen merkitys elämässämme. Osaatko nimetä elokuvan, joka on juuri sinulle ylitse muiden?

Savon Kinot oy:n toimitusjohtaja Sari Peltonen.JPG

Luokkakokous vetää elokuvateattereihin, muitakin kassamagneetteja tulossa

Kun Luokkakokous -elokuvan ohjaaja Taneli Mustonen näytti nuoruudessaan elokuvia kansalle outokumpulaisessa elokuvateatterissa, hän tuskin arvasi, että jonain päivänä hänen ohjaamansa elokuva täyttäisi katsomot. Alkaneesta vuodesta odotetaan hyvää elokuvateattereissa, tulossa on muitakin kassamagneetteja.

Antti, Tuomas ja Niklas .

Aku Hirviniemi ja kumppanit syrjäyttivät Matti Nykäsen katsojaennätyksissä

Viime viikolla ensi-iltansa saanut Luokkakokous-elokuva veti elokuvateattereihin ennätyksellisen suuren yleisön kotimaiselle elokuvalle ensimmäisellä viikollaan. Komedia teki historiaa rikkomalla 100 000 katsojan rajan. Edellistä ennätystä piti Matti Nykäsestä kertova elokuva.

Sami Hedberg ja Jaajo Linnonmaa

Luokkakokous paljastaa ikääntymisen, ystävyyden ja aikaansaannokset

Jos radiojuontaja Jaajo Linnonmaa ja stand up -koomikko Sami Hedberg voisivat nykyisellä elämänkokemuksellaan neuvoa itseään teini-ikäisinä 9-luokkalaisina, niin neuvot olisivat varsin suorasukaisia: Jaajo, lopeta tyttöjen ulkonäköön tuijottaminen ja Sami, ilo irti ja haaveile eteenpäin, kyllä se sieltä tulee!

Sami Hedberg ja Aku Hirviniemi istuvat elokuvasalissa.

Aku Hirviniemi tekee videolla "jättipaljastuksen": Alastonstuntti Hunkseista ja sauna dynamiitilla säleiksi

Aku Hirviniemi ja Sami Hedberg kävivät Kouvolassa tapaamassa faneja ja kertomassa Luokkakokous-elokuvasta. Hirviniemi vitsailee elokuvan lukuisista alastonkohtauksista, että hän oli ainoa, joka sai neuvoteltua itselleen stunttivartalon.

Sami Hedberg Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa kouluaikaisissa kuvissa

Aku Hirviniemi saa Luokkakokous-elokuvassa rinnalleen Sami Hedbergin ja Jaajo Linnonmaan

Oman alansa tämän hetken kuumimmat miestähdet on saatu houkuteltua yhteiseen elokuvaan. Näyttelijä Aku Hirviniemi, stand-up tähti Sami Hedberg ja radiojuontaja Jaajo Linnonmaa lähtevät yhdessä näyttelemään ja filmaamaan Luokkakokous-nimistä elokuvaa.

Ella ja kaverit taistelevat uudessa elokuvassa kyläkoulunsa puolesta.

Ella ja kaverit syövät mysteerimöykkyjä

Välipäivien varma perhe-elokuva on tänä vuonna kotimainen. Timo Parvelan huikean suosion saaneeseen kirjasarjaan perustuva elokuva Ella ja kaverit saa ensi-iltansa 28. joulukuuta.

Timo Koivusalo.

Koivusalo ohjaa elokuvan manserockista

Nakkilassa sijaitseva Villilä Studiot on tehnyt sopimuksen kahden uuden elokuvatuotannon kanssa. Studioilla kuvataan ensi vuoden aikana Vuonna 85 -musiikkielokuvaa ja Ella ja kaverit -lastenelokuvaa. Musiikkielokuvan ohjaa Timo Koivusalo. Molempia tuotantoja on suunniteltu jo pitkään ja kuvaukset tullaan toteuttamaan eri puolilla Satakuntaa.