Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miko Virtanen kuuluu U19-maajoukkueen pelaajiin.

Minihuuhkajien keskikenttämies jatkosopimukseen Aberdeenin kanssa

Miko Virtanen siirtyi Aberdeenin organisaatioon Evertonista viime vuoden lopulla.

Skotlannin kartta.

Natsisotavanki jätti omaisuutensa kiltille skottikylälle

Waffen-SS-sotilas koki skotlantilaisessa pikkukylässä odottamatonta ystävällisyyttä. Se palkittiin vuosikymmeniä myöhemmin.

Pallo maalissa

Kardinaalimunaus! Räikeä oma maali sinetöi skottiseuran putoamisen Eurooppa-liigasta – katso video

Aberdeenin räikeä oma maali ratkaisuottelun lisäajalla sinetöi sen putoamisen Eurooppa-liigasta.

Skotlannin ylämaankarjaa niityllä.

Silmillä roikkuva tukka hurmaa – video

Skotlannin ylämaankarjan suosio jatkaa yhä kasvuaan, vaikka varsinainen innostus koettiinkin 15 vuotta sitten. Ylämaankarjayhdistyksestä arvioidaan, että yksi syy rodun suosioon saattaa olla jopa eläimen ulkonäkö.

Minna Kauppi

Kauppi: Metsäjyrä painelee kohta aika kovaa

Minna Kauppi aikoo kärsiä ja nauttia tiistain keskimatkalla suunnistuksen MM-kisoissa Skotlannissa. Ennakkosuosikkeihin kuuluva Kauppi on pettynyt, jos mitalia ei tule.

Juha Taini.

Suunnistuksen MM-kisat Skotlannissa – mitali on vähimmäistavoite

Suomen päävalmentaja Juha Tainin mukaan suunnistusmaajoukkue tähtää takaisin mitalimaaksi MM-kisoissa Skotlannissa.

Merja Rantanen kuvassa

Enneuni sen kertoi – Suomelle tulossa MM-hopeaa

Suomen sprinttiviestijoukkueen Merja Rantanen ennustaa mukavaa menestystä suunnistuksen MM-kisojen avausmatkalta. Sprinttiviesti avaa MM-tapahtuman Invernessissä, Skotlannissa.

Minna Kauppi

Sprinttifinaaliin selvinnyt Kauppi: "Minulla on täällä joka päivä bileet"

Minna Kauppi onnistui avauksessaan suunnistuksen MM-kisoissa Skotlannissa. Kauppi voitti oman ryhmänsä sprintin karsinnassa.

Ylämaankarjaa Larvamäentilalla Ilmajoella.

Ylämaankarjan ulkonäkö viehättää, mutta hoidossa on haasteensa

Ylämaankarja laiduntaa ulkona ympäri vuoden. Hauskan näköinen, pitkäkarvainen lihakarjarotu saatetaan valita kuitenkin lemmikin tavoin vääristä syistä. – Saatetaan ajatella, että minä haluan tuon, kun se on niin söpö ja karvainen, ja yhtäkkiä huomataankin, ettei sen kanssa pärjätäkään, rotuyhdistyksen puheenjohtaja sanoo.

Veistos.

Jari Korkki: Ylämaan kutsut

Skottien jääräpäisyys näkyy tulleen yllätyksenä niin sanotuille asiantuntijoille ja varsinkin engelsmanneille, kirjoittaa Jari Korkki blogissaan.

Golfari Mikko Ilonen lyöntitilanteessa.

Ilonen jatkaa kärkikymmenikössä Skotlannissa

Mikko Ilonen oli tyytyväinen peliinsä kolmannen kierroksen jälkeen Euroopan kiertueen osakilpailussa Aberdeenissa.

Golfari Mikko Ilonen lyöntitilanteessa.

Ilosella upea päivä Skotlannissa - Kakko putosi jatkosta

Mikko Ilonen kipusi European Tourin osakilpailussa Aberdeenissa kymmenen kärkeen, kun toinen kierros on vielä kesken.

Teemu Pukki hymyilee Celticin vaihtopenkillä.

Pukki osui ensi kertaa pariin kuukauteen Celticin maalijuhlissa

Inverness jäi täydellisesti raitapaitojen jyrän alle. Pukki on tehnyt kuusi maalia skottiliigassa.

Zoltan Gera kaataa Eremenko juniorin.

Keskustele: Mitä odotat Eremenko juniorilta Skotlannissa?

Mitä mieltä olet jalkapalloilija Alexei Eremenko juniorin Kilmarnock-sopimuksesta? Uskotko hänen saavan vielä uransa uuteen nousuun?

Teemu Pukki hymyilee Celticin vaihtopenkillä.

Celtic hurjassa voittoputkessa, Pukki pääsi kentälle

Celtic löi Invernessin 1-0 ja nappasi jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa Skotlannin jalkapalloliigassa. Teemu Pukki vaihdettiin kentälle 80. minuutilla.

Ylämaankarjaa talvilaitumella Lieksan Viekissä.

Viekissä elää valtavaa väkeä

Lieksan Viekiin päättyi Yle Pohjois-Karjalan Viikon kylä-kierros joulun alla. Kylä elää yhä vahvasti maataloudesta - karja tosin on sarvekkaampaa, pörröisempää ja raidallisempaakin, kuin jokunen vuosikymmen sitten.

Maatalousyrittäjä Liisa Volanen ja ylämaankarjaa

Pitkäkarvaisesta ylämaankarjasta tulee onnellisia pihvejä

Ylämaankarjan leppoisa ulkoilmaelämä on syy siihen, että rotu on Suomessa koko ajan suositumpi. Kuluttajan omatunto ei soimaa kun lautasella on elämänsä vapaana kulkeneen sonnin lihaa, ja investointipaineissa tuskaileville karjatilallisille helppohoitoinen rotu tarjoaa vaihtoehdon eläintenpidon lopettamiselle. Tänä vuonna on perustettu jo 22 uutta tilaa.

Jani Lakanen kuvassa

Näin Lakanen juhlinut MM-rasteilla - katso kaikki mitalit

Jani Lakanen juhli Vuokatissa suunnistuksen pitkän matkan MM-hopeamitalia. Lakanen palasi MM-mitaleille seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Neljä ihmistä kuollut lumivyöryssä Skotlannissa

Kuuden kiipeilijän ryhmästä hengissä selvisi kaksi, ja toisella heistä kerrotaan olevan vakavia päävammoja.

Dalla Vallen maali laiha lohtu Dundee Unitedille

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen hyökkääjän Lauri Dalla Vallen viimeistelemä maali oli laiha lohtu Dundee Unitedille Skotlannin liigakierroksella. Pisteet jäivät Aberdeeniin loppuluvuin 3-1.

Kissa, joka selvisi pesukoneesta.

Kissanpentu selvisi pesuohjelmasta

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo kissanpennun selviytyneen jouduttuaan vahingossa pesukoneeseen. Omistaja etsi hukkaan mennyttä pentua löytääkseen sen rähjääntyneenä pesukoneesta tunnin ohjelman jälkeen.

Ylämaankarjaa sotkamolaisella tilalla.

Sympaattisen ruma lehmä ei meuhkaa

Ylämaankarja ei tarvitse modernia navettaa, sillä se tarkenee paukkupakkasessa ja suven rankkasateessa. Naudat eivät sovi tehotuotantoon.

Suomen Highland Cattle Club ry

Sympaattinen Highland-karja yleistyy vauhdilla

Highland Cattle -karjatilat yleistyvät Suomessa nopealla tahdilla. Kun vielä runsas kymmenen vuotta sitten koko maassa oli vain kymmenkunta Ylämaan karjatilaa on määrä noussut jo 300:aan.

Odottelua

Kainuulainen maaseutu henkii positiivisuutta

Valokuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Mitä kertoo valokuva, jossa maatalousyrittäjä on normaaliaskareissa parhaimpiinsa tälläytyneenä? Pyhä Perintö -projekti esittelee nuoria ja nuorekkaita maatalousyrittäjiä juuri tuollaisilla kuvilla.

Eremenko junior teki heti voittomaalin

Alexei Eremenko junior osui tolppien väliin heti ensimmäisessä ottelussaan jalkapallon Skotlannin Valioliigassa. Hän laukoi Kilmarnockin 2-1-voittomaalin lauantain kotipelissä St. Mirreniä vastaan.

BBC pyysi anteeksi säämiehen käsimerkkiä

Britannian yleisradioyhtiö BBC on joutunut pyytämään katsojiltaan anteeksi säätiedottajansa käytöstä, kertoo yleisradioyhtiö BBC. Säälähetyksen juontaja näytti keskisormea suorassa uutislähetyksessä vitsaillessaan uutisjuontajan kanssa. Säämiehen epäonneksi kamera kääntyi häneen väärällä hetkellä.

Antti Ahokas.

Ahokas kohenteli asemiaan päätöspäivänä

Antti Ahokas päätti kisansa Euroopan haastajakiertueen Skotlannin osakilpailussa tasaiseen ja hallittuun esitykseen. Päivän tuloksella -2, 69 lyöntiä, hän nousi tuloslistoilla kolmetoista sijaa kolmenkymmenen parhaan joukkoon. Kokonaistuloksellaan (-3, 66+75+71+69=281) Ahokas on lopputuloksissa jaetulla 29.sijalla.

Ylämaankarja karaistui Skotlannissa Hartolan oloihin

Skotlantilaista alkuperää oleva ylämaankarjarotu on pikku hiljaa tullut yleisemmäksi myös Suomen maatiloilla. Jykevänoloinen, tuuheaturkkinen ja suurisarvinen nautakarjarotu sopeutuu hyvin Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin ja ankariinkin talvipakkasiin. Lisäksi sen vähärasvaista pihvilihaa pidetään erinomaisen makuisena.

Ylämaankarjan hieho.

Ylämaankarja tarkenee hyvin pakkasilla

Jalasjärven Luopajärvellä asustaa 30 ylämaankarjaan kuuluvaa sarvipäätä. Pitkäkarvaiset elikot ovat pakkasesta enemmän kuin mielissään, tietävät kasvattajat Kirsi ja Arto Huhtala.

Suomi kiusasi kärkijoukkue Norjaa curlingin EM-kisoissa

Suomen curlingmiehet kokosivat itsensä loistavasti päivän ainoaan otteluun Norjaa vastaan eilisen Skotlannille kärsityn 15-1 rökäletappion jälkeen curlingin EM-kilpailuissa Skotlannin Aberdeenissä.

Suomi haastaa Euroopan kärkimaat curlingin EM-kisoissa

Curlingin miesten ja naisten EM-kilpailut pelataan Skotlannin Aberdeenissa 5.-12.12.2009. Suomi nousi viime vuoden menestyksen perusteella sekä miehissä että naisissa A-sarjaan, joten tänä vuonna vastassa on olympiakuntoon viritetty Euroopan terävin kärki.

Kiinteistösijoittaja Aberdeen satsaa Kotkaan

Skottilainen kiinteistörahastoyhtiö avaa aluetoimiston Kotkaan. Kymenlaaksossa yhtiö omistaa muun muassa logistiikkatilaa. Yhtiö on viidessä vuodessa ostanut 1,5 miljardilla suomalaisia kiinteistöjä.

Ylämaan metsissä ammuu Appu Vappu ja Ananas

Ylämaalaiselle Timperin tilalle on hankittu kasvatettavaksi neljä skotlantilaista lehmää. Assi, Ananas, Alma Auringonkukka ja Appu Vappu laiduntavat tilan metsissä ja niityillä, joista omistajat Brita Timperi ja Maita Kallio kutsuvat ne iltaisin kotiin.

Skotlannissa elvytetään kadonnutta hirvikantaa

Skotlannissa elvytetään alueelta kadonnutta hirvikantaa. Skottimiljonääri Paul Lister lennätti viime vuonna Ruotsista hirviuroksen ja -lehmän Alladalen reservaattiin. Hulda ja Hercules käyskentelevät nyt mäntymetsissä 180:n laajuisella alueella. Sarvipäiden osto länsinaapurista maksoi yli 20 000 euroa.

Mäkelä debytoi Skotlannissa

HJK:sta Skotlantiin siirtynyt Juho Mäkelä pelasi lauantaina ensimmäisen ottelunsa Heartsin paidassa. Mäkelä tuli toisella jaksolla vaihdosta kentälle, kun Hearts voitti Aberdeenin maalein 3-0.

Britannian vesistöt elpymässä happosateista

Britannian herkät ylämaan järvet ja joet ovat alkaneet elpyä happosateiden aiheuttamista tuhoista, hallitus sanoo.

Paatelaisen veljekset Aberdeeniin

Paatelaisen jalkapalloilijaveljekset Mikko ja Markus solmivat loppukauden mittaiset sopimukset Skotlannin pääsarjaseura Aberdeenin kanssa.