Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oma maa oli suosituin elokuva Pohjois-Karjalassa

Oma maa oli Suomessa vuoden 2018 toiseksi katsotuin kotimainen elokuva yli 190 000 katsojallaan.

Sacked singer sues production firm over dismissed #metoo claims

After his exoneration of rape accusations in Helsinki District Court last week, singer Tomi Metsäketo is suing the production company that fired him last year.

Mamma Mia!

Uusia ja vanhoja rakkauksia värikkäässä elokuvamusikaalissa.

Suurelle yleisölle tuntematon rocktenori ja viiden lapsen isä yllättää Mamma Mia! -musikaalin miespääroolissa

Heinolalainen Vallu Lukka esiintyy miespääroolissa vastikään ensi-iltansa saaneessa Mamma Mia! -musikaalissa Svenska Teaternissa. Muusikkona, musiikin opettajana ja näyttelijänä työskennellyt Lukka ponnahti musikaalista uransa huipulle.

Spice Girls -musikaali Lontooseen loppuvuodesta

Tuottajien mukaan musikaali ei ole bändin elämäkerta, mutta siinä on monia yhtymäkohtia 1990-luvulla huimaa maailmanlaajuista suosiota nauttineen yhtyeen vaiheisiin. Spice Girlsit olivat erityisen tunnettuja "tyttöenergiastaan".

Grease-elokuvasta karaokeversio leffateattereihin

Grease-elokuvasta on tehty uusi versio leffateattereihin, jossa yleisö voi laulaa mukana. Aiemmin vastaavanlaisia elokuvien karaokeversioita on tehty muun muassa Mamma Mia! -menestysleffasta.

Ruotsalaspoliitikot paljastivat lempifilminsä ja -musiikkinsa

Ruotsissa ilmestyy tänä syksynä kirja, jossa miltei kaikki merkittävät poliitikot kertovat, millainen kulttuuri heidät sytyttää. Vain pääministeri Fredrik Reinfeldt, ulkoministeri Carl Bildt ja muutama muu kansanedustaja on jäänyt kulttuurikaappiin. Muut eivät häpeile kertoa nauttineensa muun muassa Mamma Mia! -elokuvasta ja Manaajasta.

Espoo Ciné venyy juhlavuonnaan kaksinkertaiseksi

Espo Ciné -elokuvajuhla on tänä kesänä kymmenpäiväinen eli miltei kaksi kertaa niin pitkä kuin viime vuonna. Lisäksi festivaali laajenee Espoon kulttuurikeskuksesta Leppävaaraan ja Helsinkiin. 20 vuotta täyttävä Espoo Ciné esitteli ohjelmansa tiistaina.

Torniossa Top Ten -elokuvia

Kaupungin kulttuuritoimi ja elokuvateatteri jatkavat yhteistyötä Top Ten -elokuvien merkeissä Torniossa.

Meryl Streep tähtää ohjaajaksi

Maailman arvostetuimpiin naisnäyttelijöihin kuuluva Meryl Streep haaveilee ryhtyvänsä myös ohjaajaksi.

Pietarsaaren elokuvakatsojien määrä laski

Pietarsaaren elokuvateattereiden yleisömäärä laski viime vuonna.

Helsingin katsotuinta: Sinkkuelämää

Viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva oli Sinikka ja Tiina Noppolan lastenkirjoihin perustuva Risto Räppääjä.

Ylistarossa elävän kuvan vuorokausi

Tarjolla on kaksi kotimaista ja kolme ulkomaista elokuvaa. Elokuvasessio kestää iltapäiväkahdesta melkein kahteen yöllä.

Myymälävaras jää yhä useammin kiinni

Joulu on myymälävarkaiden kulta-aikaa. Suomessa myymälävarkauksien määrä on Euroopan keskitasolla, mutta Suomen Kaupan Liiton mukaan varkaiden otteet ovat ammattilaistumassa.

James Bond -elokuva nousi vuoden katsotuimmaksi Suomessa

James Bond -elokuva Quantum of Solace on noussut tämän vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi Suomessa. Leffa ylitti tällä viikolla 400 000 katsojan rajan ja samalla se ohitti katsoimpana olleen Mamma mia! -elokuvan.

Joulutarinasta ensimmäinen platinaa myynyt kotimainen DVD-elokuva

Juha Wuolijoen Joulutarinasta on tullut ensimmäinen platinarajan ylittänyt kotimainen elokuva. Joulutarina-elokuvaa on siis myyty DVD:nä jo yli 100 000 kappaletta. Joulutarinan lisäksi platina-DVD:n on aiemmin saavuttanut vain Mamma Mia! -elokuva.

Mamma Mia! upotti Titanicin Britanniassa

Mamma Mia! -musikaalista on tullut Britanniassa kaikkien aikojen taloudellisesti menestynein elokuva. Mamma Mia! on takonut Britanniassa lipputuloja noin 80 miljoonaa euroa ja mennyt siten täpärästi ohi Titanicin, kertoo Hollywood Reporter verkkojulkaisu.

Mamma Mia! nousi vuoden katsotuimmaksi Suomessa

Abba-musikaaliin perustuva Mamma Mia! on noussut Suomen tämän vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi. Heinäkuussa ensi-iltaan tulleen elokuvan on nähnyt jo yli 377 000 suomalaiskatsojaa. Aiemmin ykköstilaa piti Sinkkuelämää-elokuva.

Mamma Mian katsojaluvut päihittivät muut brittielokuvat

Abban musiikkiin perustuva Mamma Mia -elokuva on noussut Britannian elokuvateattereissa kaikkien aikojen katsotuimmaksi kotimaiseksi filmiksi. Heinäkuussa teattereihin tullut elokuva on jo päihittänyt Harry Potter -filmit, ja suosio lippuluukuilla jatkuu 17:ttä viikkoa

High School Musical teki musikaalielokuvien ennätyksen USA:ssa

Disney-elokuva High School Musical 3: Senior Year oli viikonlopun katsotuin elokuva Pohjois-Amerikassa. Leffa keräsi lipputuloja 42 miljoonaa dollaria, joka on uusi musikaalielokuvan avaustulosennätys. Edellisen ennätyksen teki Abba-musiikaaliin perustuva Mamma Mia!, jonka avaustulos heinäkuussa oli 27,8 miljoonaa dollaria.

Kummeli - Alivuokralainen jatkaa Suomen katsotuimpana

Kummeli-elokuva Alivuokralainen oli kolmatta viikonloppua perättäin Suomen katsotuin elokuva. Leffan kävi katsomassa tässä viikonvaihteessa 17 250 ihmistä ja kaiken kaikkiaan sen on nähnyt jo yli 112 000 suomalaista.

Kummelit edelleen leffalistan kärjessä

Kummelikomedia Alivuokralainen oli viikonlopun katsotuin elokuva Suomessa. Matti Grönbergin ohjaaman hassuttelun näki viikonloppuna 256 000 katsojaa. Katsotuimpien elokuvien listan kolmen kärki pysyi tällä viikolla muuttumattomana.

Kummeli - Alivuokralainen nousi Suomen katsotuimmaksi

Perjantaina ensi-illassa ollut Kummeli - Alivuokralainen nousi Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Leffan kävi katsomassa viikonlopun aikana lähes 35 900 suomalaista ja se on tämän vuoden paras kotimainen avaustulos.

Animaatio WALL-E nousi Suomen katsotuimmaksi

Animaatio WALL-E nousi viikonloppuna Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Perjantaina ensi-illassa ollut leffa keräsi yli 29 000 katsojaa.

Mamma Mia! jatkaa Suomen katsotuimpana

Abba-musikaaliin perustuva Mamma Mia! jatkaa edelleen Suomen katsotuimpana elokuvana. Leffan näki viikonvaihteessa 12 850 ihmistä ja kaiken kaikkiaan sen on käynyt katsomassa jo lähes 240 000 suomalaista.

Kotiteollisuus jatkaa albumilistan kärjessä

Kotiteollisuus jatkaa toista viikkoa Suomen virallisen albumilistan kärjessä levyllä Sotakoira. Listan kärjessä tapahtui tällä viikolla muutoksia, kun kymmenen myydyimmän albumin joukossa on neljä uutuutta.

Kotiteollisuus rynnäsi listan kärkeen

Kotiteollisuuden uusi Sotakoira on mennyt suoraan albumilistan kärkeen. Myös Agents-yhtyeen uusin Agents...Is Beat nousi ensimmäisellä viikollaan kolmanneksi. Haloo Helsinki! -bändin samanniminen levy debytoi Suomen virallisen listan kuudentena.

Mamma Mia! -soundtrack valloitti myös Yhdysvallat

ABBAn musiikkiin perustuvan Mamma Mia! -elokuvan soundtrack on noussut Yhdysvaltain albumilistan ykköseksi. Alkuperäiset ABBA-albumit eivät aikoinaan yltäneet edes lähelle jenkkilistan kärkeä. Parhaan listasijoituksen saavutti The Album, joka kipusi Yhdysvalloissa sijalle 14 vuonna 1978.

Country-duo Sugarland jenkkilistan kärkeen

Country-duo Sugarland on noussut Yhdysvaltojen albumilistan kärkeen levyllään Love on the Inside. Sugarlandin levyä myytiin viikon aikana 171 000 kappaletta.

Mamma Mia! -soundtrack jatkaa listan kärjessä

ABBA-musikaaliin perustuvan Mamma Mia! -elokuvan soundtrack jatkaa Suomen virallisen albumilistan kärjessä jo toista viikkoa. Mamma Mia! -elokuvan soundtrackillä kuullaan versioita tunnetuista ABBA-kappaleista, joita esittävät mm. Meryl Streep, Julie Walters ja Pierce Brosnan. Leffa sai ensi-iltansa Suomessa kolme viikkoa sitten.

Yön ritari kerännyt yli 130 000 katsojaa Suomessa

Batman-elokuva Yön ritari oli toista perättäistä viikonloppua Suomen katsotuin elokuva. Sen näki tässä viikonvaihteessa yli 33 000 ihmistä ja kaiken kaikkiaan leffa on kerännyt jo yli 130 000 suomalaiskatsojaa.

Mamma Mia! -soundtrack albumilistan kärkeen Suomessa

ABBA-musikaaliin perustuvan Mamma Mia! -elokuvan soundtrack on noussut Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Elokuvan soundtrack on noussut listojen kärkisijoille myös muualla kuten Yhdysvalloissa ja Britanniassa.

Räppärit ja Mamma Mia! jyräävät USA:n albumilistalla

Räppäri Nas on noussut Yhdysvaltojen albumilistan kärkeen nimettömällä levyllään. Aiempi listaykkönen Lil Wayne tippui kakkoseksi albumillaan The Carter III. ABBA-musikaaliin parustuvan Mamma Mia! -elokuvan soundtrack nousi listan kolmanneksi.

ABBA-elokuva nousi Suomen katsotuimmaksi

ABBA-musikaaliin perustuva Mamma Mia! -elokuva nousi ensi-iltaviikonloppunaan Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Leffan kävi katsomassa viikonvaihteessa lähes 24 300 suomalaista.

ABBA-elokuva nousi Suomen katsotuimmaksi

ABBA-musikaaliin perustuva Mamma Mia! -elokuva nousi ensi-iltaviikonloppunaan Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Leffan kävi katsomassa viikonvaihteessa lähes 24 300 suomalaista.

Ruotsalaiset juhlivat Britannian albumilistoilla

Ruotsalaiset ovat valloittaneet Britanniassa sekä albumi- että kokoelma-albumilistojen kärkisijat. Albumilistan ykköspaikalle nousi suoraan DJ Basshunter. Kokoelma-albumilistan kärkitilan vei ABBA-musikaaliin perustuvan Mamma Mia! -elokuvan soundtrack, joka oli viikon myydyin levy.

Elokuva villitsee ABBA-musiikin ostoon USA:ssa

Perjantaina ensi-iltansa saava ABBA-musikaalin perustuva Mamma Mia! -elokuva on innostanut ihmiset ABBA-musiikin ostoon Yhdysvalloissa. Elokuvan soundtrack nousi jo tällä viikolla maan albumilistan sijalle seitsemän. Listasijoitus on parempi kuin millään alkuperäisellä ABBA-albumilla.

Arvio: Mamma Mia tuo kesän valkokankaalle

Mamma Mia -musikaalielokuva pitää minkä lupaa: se saa hymyn huuleen ja kengän keikkumaan. Se on aikuisten satu, hupsu ja yltiöromanttinen mutta tyylikäs ja lämmin. Se myös tarjoaa valkokankaan täydeltä auringonpaistetta ja aallon välkettä epävakaiseen kesäämme.

Arvio: Mamma Mia tuo kesän valkokankaalle

Mamma Mia -musikaalielokuva pitää minkä lupaa: se saa hymyn huuleen ja kengän keikkumaan. Se on aikuisten satu, hupsu ja yltiöromanttinen mutta tyylikäs ja lämmin. Se myös tarjoaa valkokankaan täydeltä auringonpaistetta ja aallon välkettä epävakaiseen kesäämme.

Kesäkuu veti suomalaisia elokuvateattereihin

Elokuvateattereissa rikottiin kesäkuussa katsojaennätyksiä. Finnkinolla ei ole koskaan ennen ollut yhtä vilkasta kesäkuuta. Sen teattereissa kävi 360 000 katsojaa eli 80 000 enemmän kuin edellisessä kesäkuussa.

Mamma Mia -elokuva ensi-illassa Tukholmassa

Tukholmassa on saanut ensi-iltansa Abba-yhtyeen Mamma Mia -musikaaliin perustuva elokuva. Musikaalin ovat nähneet jo kymmenet miljoonat ihmiset, ja elokuvastakin ennustetaan menestystä.

Kesästä tullut sesonkiaika elokuville myös maakunnissa

Kesästä on tullut yksi elokuvateattereiden vilkkaimpia sesonkeja myös maakunnissa. Vielä muutama vuosi sitten kesä oli esimerksiksi Joensuun teattereissa vuoden hiljaisinta aikaa, nyt kesällä rikotaan katsojaennätyksiä.