Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Graffititaiteilija Don Poro: "Mua on aina kiinnostanut lainvalvonnan ammatit ja valvontakamerat"

Kesätapahtuma sai jatkoa: Wasa Graffitilandian talviversio esittelee katutaidetta nyt myös sisätiloissa

Entisessä Wasalandiassa katutaiteeseen tutustui kesällä 12000 kävijää. Uutta talvisempaa taidetapahtumaa valmisteltiin vielä päivää ennen avajaisia.

Wärtsilän pääkonttori Helsingin Salmisaaressa

Wärtsilän muutto Vaskiluotoon alkaa – toimistotiloihin siirtyminen käynnistyy tällä viikolla

Yhtiö ilmoittaa alueen asukkaille lähettämässään viestissä, että se alkaa muuttaa toimistotiloihin tästä viikosta lähtien.

Graffitilandian Logon on tehnyt vaasalaislähtöinen ja nykyään Kirkkonummella asuva Graffititaiteilija Nina Kuu eli Nina Kuukari

Wasa Graffitilandia jatkaa toimintaansa entisen Wasalandian alueella myös talven yli

Yli 100 taiteilijan toteuttama ulkoilmanäyttely Vaasan Wasalandian alueella saa jatkoa tulevana talvena. Tapahtuma kulkee työnimellä Wasa Graffitilandia - Winter Edition, ja sen toteuttamiseen haetaan taiteilijoita avoimen haun kautta.

Graffitilandian Logon on tehnyt vaasalaislähtöinen ja nykyään Kirkkonummella asuva Graffititaiteilija Nina Kuu eli Nina Kuukari

Katutaide valtaa entisen huvipuiston Vaasassa

Wasa Graffitilandia avaa tänään tiistaina ovet yleisölle. Wasalandian entinen alue muuttuu monipuoliseksi taidekokemukseksi koko kesän ajaksi.

Jani Varismäki maalaa graffitia entisen Wasalandia-huvipuiston alueella Vaasassa.

Katutaide valtaa entisen Wasalandian: Graffitilandia-tapahtumaan hyväksyttiin yli 50 taiteilijaa, jotka maalaavat huvipuistossa niin paljon kuin seinää riittää

Katutaiteen näyttely aiotaan avata heinäkuussa. Avoin taiteilijahaku kiinnosti nuoriakin maalareita. Huvipuistoaluetta maalataan niin paljon kuin seinää ja maalia riittää. Graffitilandian järjestää Vaasan Katukulttuuriyhdistys.

Wasalandian tilat Vaasassa ovat tyhjillään.

Kaupunki ja Wasalandian omistava Puuharyhmä palasivat neuvottelupöytään – "Ilman koronaa olisimme päässeet eteenpäin"

Wasalandian omistava Puuharyhmä ja Vaasan kaupunki ovat vaitonaisia alueen tulevaisuutta koskevista neuvotteluista.

Wasalandia Vaasassa on tyhjillään

Wasalandian kunto tyydyttää kaupungin rakennusvalvontaa

Vaasan kaupungin rakennusvalvonta kuitenkin edellyttää alueen julkisivujen, kattojen, aitojen ja porttien kunnon, siisteyden ja turvallisuuden jatkuvaa ylläpitoa. 

Wasalandian tilat Vaasassa ovat tyhjillään.

Wasalandian aluetta on edelleen siistittävä – jatkosta päätetään toukokuussa

Alueen vuokralainen ja Wasalandian omistaja Puuharyhmä joutuu korjaamaan vielä muun muassa rikottuja ikkunoita.

Wasalandia Vaasassa on tyhjillään

Wasalandian omistajan aika korjaustoimenpiteille loppuu – entisen huvipuiston kunto tarkistetaan tällä viikolla

Wasalandian omistaja Puuharyhmän mukaan korjaustöitä hidastaa alueella tapahtuva jatkuva vandalismi.

Wasalandia

Wasalandiassa riittää edelleen siivottavaa

Puuharyhmä on siivonnut ja tehnyt alueella korjauksia, mutta korjattavaa olisi vieläkin.

Wasalandia

Wasalandian kohtalo saatetaan ratkaista oikeudessa – osapuolet eivät enää keskustele keskenään: "Saan lukea käänteistä aina median kautta"

Vaasan kaupunki vaatii Wasalandian taustayhtiötä siistimään entisen huvipuistoalueen. Neuvottelut pitkän vuokrasopimuksen purkamisesta ovat tyssänneet.

Ihmisiä kävelykadulla.

Vaasa uudistaa imagoaan mainoskampanjalla – Helsingin Vaasankadulta vaaditaan vaasalaisuutta

Vaasankaduiksi nimetyt kadut ehdotetaan muutettavaksi enemmän Vaasan kaltaisiksi.

Wärtsilä rakentaa uuden osaamiskeskuksensa Vaskiluotoon Teollisuuskadulle.

Miltä Vaasan Vaskiluoto näyttää tulevaisuudessa? Ensimmäiset luonnokset yleiskaavaksi piirretään näinä päivinä

Wärtsilä siirtää toimintonsa Vaasan keskustasta Vaskiluotoon ensi vuonna. Nyt mietitään, miten alue saadaan vastaamaan liikenteen, asukkaiden ja työssäkävijöiden tarpeita.

Mies seisoo maailmanpyörän edessä.

Kaverukset piirsivät tupakkiaskiin hahmotelman huvipuistosta ja pistivät rahansa laitteisiin: "Tuo vuoristorata on meikäläisen Vantaan kämppä”

Avajaispäivästä saakka Nokkakiven matka on ollut yhtä vuoristorataa, mutta sitä se on muillakin huvipuistoilla.

Wasalandian seinä

Wasalandia on koko Vaasan matkailun murhe – "Vuokrasopimus edellyttää, että vuokra-alue täytyy pitää hyvässä ja siistissä kunnossa "

Lukuisat tapahtumat ja laivaliikenteen kehittyminen ovat lisänneet Vaasan houkuttelevuutta matkailukohteena. Yksi murhe kuitenkin on: espanjalaisomistuksessa oleva entinen huvipuisto Wasalandia.

Wasalandian seinä

Wasalandian neuvotteluissa takapakkia – espanjalaisyritys jatkaa vuokralaisena

Vaasan kaupunki ja espanjalaisomistuksessa oleva Aspro Parks ovat neuvotelleet Wasalandian alueen vuokrasopimuksen purkamisesta sen jälkeen, kun huvipuisto lopetti toimintansa kolme vuotta sitten.

Wasalandian tukkijoki lumisessa maisemassa

Aavekaupunki tervehtii turisteja Vaasassa – Wasalandian raunioiden kohtalo on edelleen täysin auki

Vuokraloukussa oleva huvipuistoyhtiö on neuvotellut vuosia sopimuksen purkamisesta kaupungin kanssa. Yrittäjien suunnitelmat uuden Craft Park -teemapuiston perustamisesta on haudattu lopullisesti.

Wasalandia on hiljentynyt.

Wasalandian alueesta halutaan koko kansan olohuone

Wasalandian alueelle on tulossa toimintaa. Tonttivuokrasta ja kiinteistöjen hankinnasta on päästy sopimukseen. Suuremmat avajaiset on tarkoitus järjestää vuoden päästä kesällä.

Espoolainen Maria Lindell tuli tyttäriensä Leijan, Tildan ja Lauran sekä mummin kanssa viettämään kesäpäivää Tropiclandiaan.

Wasalandian lakkautus verottanut Tropiclandian kävijöitä – "Jokainen hellepäivä on tärkeä"

Sateinen ja viileä alkukesä on verottanut pohjalaisten matkailukohteiden kävijämääriä. Esimerkiksi Ähtärin eläinpuistossa ei uskota päästävän viimevuotisiin ennätyslukuihin. Myös Härmässä huvipuisto Powerparkissa kävijämäärät ovat notkahtaneet hyvän alkukauden jälkeen heinäkuussa. Vaasan Tropiclandian kävijämääriä on vähentänyt säiden lisäksi Wasalandian lopettaminen.

Vuoristorataa kasataan Nokkakiven huvipuistoon.

48 tolppaa ja 115 kiskoa – millintarkasti kasattava vuoristorata on pian koeajokunnossa

Toimintansa lopettaneen Wasalandian vuoristorataa kasataan vauhdilla uuteen paikkaan. Huvipuistoyrittäjä odottaa siitä kesän vetonaulaa.

Wasalandia on hiljentynyt.

Tunnettu huvipuisto katoaa pala palalta – Wasalandian suosikki vielä kotia vailla

Huvipuisto Wasalandian purkutyöt ovat käynnissä. Suurin osa huvipuiston laitteista on jo purettu ja pakattu. Pian ne jatkavat elämäänsä muissa puistoissa. Vaasassa jäljellä on enää piraattilaiva, koskenlasku ja jättiliukumäki.

Visulahden matkailukeskus talvella

Visulahti ei ole kokemassa lopetetun Wasalandian kohtaloa

Visulahdessa odotetaan innokkaana tulevaa kesäkautta. Tarjontaan on luvassa mielenkiintoisia uudistuksia.

Laitteita puretaan Wasalandiassa.

Laitteita alettu jo purkaa – Wasalandian alue vuokrattu vielä yli 20 vuodeksi

Wasalandian alueelta on alettu purkaa jo joitakin laitteita. Huvipuiston on ilmoitettu olevan ainakin ensi kesän kiinni.

Wasalandia

Huvipuisto Wasalandia sulkee ovensa – nyt on aika muistella

Liki 30 vuotta toiminut huvipuisto Wasalandia lopettaa toimintansa kannattavuusongelmien takia. Parhaina aikoina 90-luvulla yli 350 tuhatta kävijää kesässä houkutellut puisto liittyy monen pohjalaisen ja suomalaisen lapsuuden muistoihin. Kerro oma muistosi, hauska tai haikea.

Wasalandia

Huvipuisto Wasalandia sulkee porttinsa

Vaasan Vaskiluodossa sijaitseva huvipuisto Wasalandia on tullut tiensä päähän. Ensi kesänä puiston portit eivät enää avaudu kävijöille.

Laiva lasketaan vesille Vaasassa 1960-luku

Puoli seitsemän rannikkoretki: Vaasa

Puoli seitsemän esittelee Suomen rannikon helmet

Pohjalaiset matkailukohteet imevät nyt väkeä

Pohjalaisten matkailukohteiden kävijämäärät ovat kasvussa viime kesään verrattaessa. Suurinta kasvu on ollut Kauhavan Powerparkissa. Myös Wasalandia, Tropiclandia ja Ähtärin eläinpuisto ovat kasvattaneet niin kävijäjoukkoaan kuin liikevaihtoaan.

Vuoristoradan asentajat työssään.

Wasalandian vuoristorata nousee belgialaisvoimin

Huvipuistoon tulevan vuoristoradan rakennustyöt ovat kovassa vauhdissa. Radan palojen ympärillä häärii niin puiston omia työntekijöitä kuin myös belgialainen neljän miehen asennusporukka.

Cyclon-mallinen vuoristorata.

Wasalandiassa hurjastellaan ensi kesänä vuoristoradalla

Huvipuistoissa odotellaan vielä lumien sulamista, mutta uusia suunnitelmia on jo tehty tulevalle kaudelle. Wasalandiaan on päätetty hankkia vuoristorata. Sen toivotaan tuovan piristysruiskeen huvipuistolle.

Wasalandia

Suursatsaus tuotti Wasalandialle pettymyksen

Vaasassa huvipuisto Wasalandian suursatsaus näyttää tuottavan pettymyksen omistajille. Wasalandian lipunhintoja laskettiin täksi kesäksi kolmannes ja markkinointiin kulutettiin rahaa. Silti kävijöitä ei saatu niin paljon kuin haluttiin.

Powerpark

Huvipuistot pian kesäkauteen - Powerpark aloittaa jo lauantaina

Powerpark houkuttelee tänä kesänä Suomen korkeimmalla huvilaitteella, joka kohoaa 75 metrin korkeuteen. Wasalandia puolestaan hakee lisää kävijöitä laskemalla reilusti rannekkeen hintaa.

Kauhavan Powerpark.

Kilpailu huvipuistojen välillä kiristyy

Luokkaretkisesonki on vilkkaimmillaan, mutta esimerkiksi Wasalandia ei ole enää lähtenyt kilpailemaan näillä markkinoilla. Wasalandian tähtäimessä ovat lomailevat lapsiperheet. Kauhavan Alahärmässä Powerpark sen sijaan on löytänyt koululaisista markkinaraon ja yksin tällä viikolla puistossa vierailee tuhansia koululaisia.

Uinti

Tropiclandian kiinteistö myydään espanjalaisille

Ostajana on Puuharyhmä Oy, jonka omistaa nykyään espanjalainen huvipuistokonserni. Saman yhtiön hallussa on myös huvipuisto Wasalandia.

Vaasaan uusi rockfestivaali

Musiikkia ja kulttuuria sisältävä uusi tapahtuma järjestetään ensi heinäkuussa Wasalandian alueella. Rocklandia-tapahtumassa on järjestäjien mukaan ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille.

Päivätansseissa lattialla on mukavasti tilaa.

Vaasaan kaivataan tanssilavaa

Vaasalaiset tanssiseurat ja teatterit ehdottavat yhdistetyn tanssilavan ja kesäteatterin perustamista Vaskiluotoon.

Oletko käynyt huvipuistoissa?

Kesä alkaa kääntyä syksyn puolelle ja moni huvipuisto sulkee pikkuhiljaa ovensa talven ajaksi.

Kaksi lasta laskee Jukuparkin vesiliukumäessä.

Vesipuistoissa riittää väkeä

Pohjalaismaakuntien kesähuvipuistot vetävät väkeä taantumasta huolimatta. Kalajoen Jukuparkissa kävijämäärä on noussut kymmenellä tuhannella viiteenkymmeneen tuhanteen.

Kesäemäntävastaava Suvi Mantila (oik.) neuvoo Luulajasta saapuneita turisteja Huutoniemen kirkkoon.

Tori-infossa tyhmiä kysymyksiä ei olekaan

Vaasan torilla turisteja palvelee Tori-info uusissa tiloissa. Kesäemännät ovat valmistautuneet vastaamaan kaikkiin mahdollisiin Vaasaa koskeviin kysymyksiin useilla eri kielillä.

Vaasan Wasalandia.

Huvipuistoilla surkea alku Vaasassa

Wasalandian ja Tropiclandian espanjalaiset omistajat kokoontuvat tänään Vaasaan neuvottelemaan tilanteesta. Wasalandia ei avannut tiistaina porttejaan lainkaan.

Koululaiset fillaroivat Wasalandiaan

Koululaiset saavat sekä huvia, että hyötyä viimeisellä kouluviikollaan. Tuhatkunta koululaista kertaa liikennesääntöjä huvipuistossa.

Wasalandiasta kiistetään ulkonäön merkitys kesätyönhaussa

Wasalandian kesätyöhakemukseen vaaditaan mukaan valokuva. Huvipuistonjohtaja Tuomas Luukkasen mukaan kysymys ei ole valinnasta ulkonäön perusteella.

Puuhamaa-ryhmä espanjalaisomistukseen

Huvipuistoja ja vesipuistoja omistava Puuharyhmä on myyty on espanjalaiselle Asprolle. Puuharyhmään kuuluvat Puuhamaa, Visulahti ja Wasalandia sekä vesipuistot Serena ja Tropiclandia myydään 25,7 miljoonalla eurolla.