Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kruunuvuorenrannan nousu, uho ja tuhopoltot – Näin Helsingin pittoreski huvila-alue hiipui hiljalleen tuhkaksi

Helsingin Kruunuvuorenrannan huvila-alueen viimeinen pystyssä pysynyt rakennus paloi poroksi toukokuun ensimmäisellä viikolla. Niin päättyi alueen loistokkaiden huviloiden monivaiheinen, toistasataa vuotta kestänyt tarina.

Kruunuvuorenrannan viimeinen yli satavuotias huvila paloi maan tasalle – sammutustyöt jatkuivat pitkälle yöhön asti

Laajasalon Kruunuvuorenrannassa sijainneen puuhuvila-alueen viimeinen jäljellä oleva rakennus, Villa Hällebo, paloi perjantaina. Rakennuksen syttymissyy on toistaiseksi tuntematon. Pelastuslaitoksen mukaan rakennus tuhoutui palossa täysin.

Yli satavuotias huvila kesti Helsingin pommituksen, mutta ilkivalta oli sille liikaa – nyt purkua odottava talo on saamassa vielä yhden mahdollisuuden

Runollisuutta, salaperäisyyttä ja ajattomuutta huokunut autio huvilayhdyskunta oli pitkään suosittu retkikohde.

Vanha öljysäiliö soi ja säihkyy entistä enemmän, kun korona perui taideteoksen avoimet ovet – uppoudu videolla uuteen äänimaisemaan

Helsingin Kruunuvuorenrannassa voi tästä illasta lähtien kurkata ovelta uutta ääni- ja valoteosta, joka kuuluu myös säiliön ympäristöön.

Helsinkiin valmistui viime vuonna reilut 700 uutta kaupungin vuokra-asuntoa

Tänä vuonna Hekan asuntoja valmistuu eniten Kruunuvuorenrantaan, Jätkäsaareen ja Laajasaloon.

Hekalle valmistuu yli 700 vuokra-asuntoa ensi vuonna

Uusia kaupungin vuokra-asuntoja valmistuu eniten Kruunuvuorenrantaan, Laajasaloon ja Jätkäsaareen.

Helsingin valtuutetut toivovat kävelysiltaa kalliista Nihdistä keskustaan, purjeveneilijöiden kohtalo huolettaa – Sinnemäki: Sompa-sauna siirtynee "raffimmille alueille"

Helsingin valtuusto hyväksyi Kalasataman eteläpäädyn uuden asemakaavan. Alueelle rakennetaan jopa 19-kerroksisia taloja.

Kruunuvuorenrantaan suunnitellaan kahta yleisten saunojen aluetta

Tavoitteena on monipuolistaa Helsingin saunatarjontaa.

Helsingin kaupunki haluaa edelleen rakentaa Stansvikinkallioon: asemakaava kumottiin kesäkuussa puutteellisten luontoselvitysten vuoksi

Helsinki havittelee Kruunuvuorenrantaan yhteensä 13 000 hengen merellistä asuinaluetta: alueen lepakko- ja linnustoselvitykset katsottiin aiemmin riittämättömiksi.

Helsingin havittelema 13 000 hengen merellinen asuinalue kärsi pahan takaiskun: Oikeuden mukaan linnut, lepakot ja sammaleet liian vähällä huomiolla

Helsingin hallinto-oikeus kumosi Stansvikinkallion asemakaavan puutteellisten luontoselvitysten vuoksi.

Kruunuvuorenrannan kupeessa sijaitsevaa Vasikkasaarta kehitetään matkailukohteena

Saareen tuodaan opasteita ja lisäksi reittejä kunnostetaan. Lisäksi vesibussivuoroja tulee lisää.

Stansvikinrantaan uppoaa 11 400 000 euroa

Laajasalon entinen öljysatama kunnostetaan hiekkarannaksi.

Kruunuvuorenrannan uudessa päiväkodissa painotetaan muunneltavuutta ja monikäyttöisyyttä

Päiväkodin jatkeena yli 200 neliötä asukastilaa: iltaisin ja viikonloppuisin talo avaa ovensa alueen asukkaille.

Kruunusillat-yhteys myllää Korkeasaaren pohjoisrannan uusiksi

Korkeasaaren nykyinen vastaanotto vaihtaa paikkaa, kun Kruunusillat tuo raitioyhteyden saarelle ensi vuosikymmenellä.

Kruunuvuorenrannan luolat täytetään merivedellä, joka lämmittää kolmanneksen alueen asunnoista – ”yksinkertaisuudessaan viisas hanke”

Aikanaan öljysäiliöiksi louhittuihin luoliin sopii 300 miljoonaa litraa merivettä. Helenin mukaan kyseessä on ainutlaatuinen energian kausivarasto.

Kiskoja kaistojen tilalle? Ratikoiden päätepysäkit voivat panna rautatieaseman edustan uusiksi

Kymmenen vuoden kuluttua valmistuvat Kruunusillat tuovat mukanaan uusia ratikkareittejä Helsinkiin ja muokkavat samalla myös keskustaa.

Kyllä, Helsinkiin on tulossa Suomen pisin silta – mutta ennätyksiä sillä ei voiteta

Suomen pisin silta sijaitsee tällä hetkellä Mustasaaressa Pohjanmaalla. Kymmenen vuoden kuluttua tilanne on toinen, kun Kruunuvuorensilta avautuu liikenteelle Helsingissä. Mutta miten silta suhteutuu muihin siltoihin meillä ja maailmalla? Selvitimme.

Suomen pisin silta rakenteille 2018 – Helsingin valtuusto hyväksyi Kruunusillat

Helsingin kaupunginvaltuuston syyskauden ensimmäisessä kokouksessa käytiin yli kolmen tunnin maratonkeskustelu Kruunusillat-hankkeesta. Siltahanke meni lopulta läpi kirkkain luvuin. Tässä valtuutettujen suosituimmat argumentit siltojen puolesta ja niitä vastaan.

Kruunusillat-päätös polkaisee käyntiin Helsingin politiikan supersyksyn

Suomen pisin silta, puistoja nakertava yleiskaava ja tsaarinaikaisen johtamisjärjestelmän romuttaminen. Niistä on tehty Helsingin paikallispolitiikan syksy – ja se käynnistyy tänään.

Kruunusilloille halutaan yhä yksityisautoilua – Kokoomuspomo ennakoi värikästä keskustelua

Helsingin lähivuosien jätti-investoinnista Kruunusilloista on syntymässä värikäs keskustelu ensi viikolla kaupunginvaltuustossa. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja ennakoi, että kokoomuslaiset tulevat vielä valtuustossa vaatimaan yksityisautoilun sallimista silloilla.

Kaupunginhallitukselta vihreää valoa – Hakaniemestä Laajasaloon halutaan rakentaa Suomen pisin silta

Päätös Kruunusilloista eli Hakaniemen ja Laajasalon välisen raitiotieyhteyden sekä kolmen sillan rakentamisesta tehtiin maanantaina selvästi äänin 13–2. Kruunusiltojen vastustajat penäsivät edullisempia vaihtoehtoja. Lopullinen päätös tehdään ensi viikolla kaupunginvaltuustossa.

Helsinki rakentaa jatkossa 6000 kotia vuodessa – yhteisin varoin tuettujen asuntojen määrä ei nouse

Yhteisin varoin tuettuja on 6000 asunnosta joka neljäs eikä päättäjiä odottanut minimielenilmauskaan muuttanut suhdetta.

Tupakoitsija voi aiheuttaa vuokra-asuntoon kymppitonnin remontin

Helsingin kaupungin asunnot Oy Heka rakennuttaa Helsingin Kruunuvuorenrantaan täysin savutonta vuokrataloa. Toimitusjohtaja Jaana Närö sanoo, että sisällä asunnossa tupakoiva voi aiheuttaa yli 10 000 euron remonttilaskun, koska myös kiintokalusteita on jouduttu vaihtamaan hajun vuoksi.

Kruunusillat uusine raitioyhteyksineen maksavat noin 360 miljoonaa

Tänään julkistetun yleissuunnitelman mukaan keskustan ja Laajasalon yhdistävä Kruunusillat-hanke maksaa noin 360 miljoonaa. Reitiksi on valikoitunut Laajasalosta Hakaniemen kautta keskustaan kulkeva vaihtoehto.

Kruunusillan halutaan laskeutuvan Merihakaan

Aiemmissa kaavailuissa vaihtoehtoina ovat olleet myös Pohjoisranta sekä Liisankatu.

Merivesi voi nousta Helsingissä yli 4 metriä tämän vuosisadan loppuun mennessä

Merenpinta Helsingin rannikolla voi nousta pahimmissa myrskyissä tämän vuosisadan lopussa reippaasti yli 4 metriä. Tämä selviää nelivuotisesta tutkimuksesta, jossa ensi kertaa yhdistettiin aallon ja veden korkeudet sekä tuuli matemaattisiin malleihin. Uusi tutkimus kertoo entistä tarkemmin, mihin Helsingissä kannattaa rakentaa. Myös muiden rannikkokuntien toivotaan ottavan mallia pääkaupungista.

Kruunusiltojen suunnittelu etenee – valtuustolta vihreää valoa

Raitioyhteyden mahdollistava asemakaava ja liikennesuunnitelma hyväksyttiin Helsingin valtuustossa äänin 64-9. Päätös mahdollistaa siltahankkeen jatkosuunnittelun, mutta lopullinen päätös sen rakentamisesta tehdään vasta ensi vuonna. Toteutuessaan Helsingin pisin silta yhdistää Laajasalon ja Kruunuvuorenrannan uuden asuinalueen kantakaupunkiin.

Jättisilta hakee paikkaansa – Helsingin vanhin kaupunginosa heräilee liikennehorroksestaan

Kruununhaka ja sen asukkaat ovat heränneet tosiasiaan, että kantakaupungin useat tulevaisuuden liikenneratkaisut vaikuttavat myös vanhan kaupunginosan tulevaisuuteen. Uuteen kaupunginosaan Kruunuvuorenrantaan meren yli suunnitellun sillan kolmesta vaihtoehdosta yksi johtaisi uuden raitiovaunulinjan Krunikan läpi keskustaan.

Uusi asuinalue teki mahdottomasta mahdollista: Lapsiperhe asuu Helsingissä väljästi ja kohtuuhinnalla

Helsingin uusin kaupunginosa Kruunuvuorenranta on saanut ensimmäiset asukkaansa. Yksi heistä on helsinkiläinen Heidi Tetteh, joka on muuttanut perheineen edullisempien ja toimivampien neliöiden perässä upouuteen vuokra-asuntoon Kruunuvuorenrantaan.

Helsinki aikoo ottaa ensi vuonna 254 miljoonaa lisää velkaa

Kaupungin budjettiesitys julkaistiin tänään aamupäivällä. Sekä toimintamenojen että verotulojen arvioidaan kasvavat hieman. Investointeja aiotaan tehdä 680 miljoonalla.

Rakentajat: Helsinki kaavoittaa asuntoja liian kalliille paikoille

Rakentajien mielestä Helsingissä kaavoitetaan asuntojen rakentamiseen liian vähän maata ja liian kalliille paikoille. Alan keskusliitossa kaivataan merenrantoja kohtuuhintaisempia asumisalueita.

Yksi Helsingin yleiskaavan helmistä: saaristoraitiotie Vuosaareen

Helsingin uusi yleiskaavaluonnos on pantu julkisesti nähtäville. Kaavaluonnoksesta voi jättää mielipiteitä helmikuun loppuun saakka ja niitä suorastaan toivotaan.

Kirjailijat kertovat mikä on Helsingin noirein paikka

Helsinki Noir -kirjan kirjailijat löytävät synkkien tarinoiden tunnelmaa hyvin erilaisista paikoista. Noir-tunnelma ei synny pelkistä sateisista kaduista tai syrjäkujien syvistä varjoista. Ensi viikolla Suomessa julkaistavan antologian kirjoittajat kertoivat Yle Uutisille, mikä heidän mielestään on Helsingin noirein paikka.

Siltatyömaa sotkee Korkeasaaren lisääntymispuuhat

Kruunusiltojen rakentamisen pelätään häiritsevän eläinten pesintää. Jopa viisi vuotta kestävät rakennustyöt vaikuttavat myös ihmisten viihtyvyyteen eläintarhassa.

Vaihtoehtoja nukkumalähiöille – varjoyleiskaava tiivistäisi helsinkiläisten takapihoja

Joukko kaupunkisuunnitteluaktiiveja vaatii Helsinkiin huomattavasti entistä tiiviimpää rakentamista. Urban Helsinki -ryhmän varjoyleiskaava sovittaa kaupunkiin tulevina vuosikymmeninä miljoona asukasta, yli 200 tuhatta enemmän kuin virallisissa suunnitelmissa.

Metsä matalaksi Kruunuvuorenrannassa – Kyläyhdistys pöyristyi kaupungin puuhista

Helsingin Kruunuvuorenrannassa aloitettiin keskiviikkoaamuna kiistellyt hakkuut. ELY-keskus myönsi puiden kaatamiseen poikkeusluvan, vaikka töiden pelätään heikentävän merkittävästi alueen lepakkopopulaation elinmahdollisuuksia.

Laajasalon joukkoliikenneselvityksessä mukana myös autosilta, köysirata ja bussilautta

Laajasalon joukkoliikenneyhteyksien ympäristövaikutukset tahdotaan selvittää ensi syksyyn mennessä. Helsingin valtuusto päätti jo vuonna 2008, että joukkoliikennettä jatkovalmistellaan raitiosillan pohjalta, mutta päätöstä rakentamisesta ei vieläkään ole tehty.

Stadin Aapo turvaa Helsingin asuinalueet tulvilta

Helsinki mittaa mereen laskettavilla pojuilla aallonkorkeuksia kaupungin rannoilla. Samalla saadaan tietoa siitä miten uudet asuinalueet voidaan rakentaa ilman tulvavaaraa.

Vinoköysisilta voitti kiistellyn Kruunuvuorenrannan siltakilpailun

Kruununvuorenrannan keskustaan yhdistävää siltaa kuvataan kevyeksi ja maisemaan sopivaksi.

Kipparlahteen asuntolaivoja ehkä jo tänä vuonna

Helsinki voi saada asuntolaivalaiturin Itäväylän varteen vielä kuluvan vuoden aikana.

Kruunuvuorenrannan siltavaihtoehdot nähtävillä

Kruununvuorenrannan keskustaan yhdistävät siltavaihtoehdot ovat nyt nähtävillä näyttelytila Laiturissa. Myös yleisö voi kantaa kortensa kekoon kun voittajaa valitaan.

Kiitäisitkö Kruunuvuoreen köysiradalla vai ratikalla?

Helsingin keskustan liepeille, tosin meren taakse, nousee lähivuosina uusi Kruunuvuorenrannan asuinalue. Siitä miten Kruunuvuorenrantaan jatkossa keskustasta liikennöidään kiistellään kiivaasti.

Kruunuvuorenrannan valotaideteos elää tuulen mukana

Helsingin Kruunuvuorenrannan vanhaan öljysäiliöön rakennettu valotaideteos syttyy loistoonsa keskiviikkoiltana. Päivällä teoksessa olevat peilit heijastavat auringonvaloa ja illalla säiliö valaistaan ledein. Myrskyssä teos yltyy villiksi.

Helsingissä asutaan yhä pienemmissä perheissä

Helsingin perhekoot pienenevät tulevaisuudessa ja väkimäärä pääkaupungissa kasvaa.

Täältä tulevat pääkaupunkiseudun junantuomat

Työ- ja opiskelupaikat sekä mielikuvat vilkkaasta suurkaupungista ovat aina vetäneet toiveikkaita muuttajia Etelä-Suomeen. Väestötutkija Timo Aro kuitenkin lyttää luulot Helsingistä savolaisten Amerikkana. Pääkaupunkiseudun muuttovoitot kerätään nykyään ulkomailta.

Valtava öljysäiliö siirtyy radiopuhelimen ohjauksella

Kruunuvuorenrannan öljysäiliöiden viimeinen matka on alkanut tänään. Uuden asuinalueen rakentamisen tieltä on purettu kaikkiaan kymmeniä öljysäiliöitä, mutta muutama jää koristamaan rantoja muistona menneisyydestä.

Kruunuvuorenrannan valitukset nurin

Korkein hallinto-oikeus on kumonnut tulevaa Kruununvuorenrannan aluetta koskevat kaavavalitukset. Kruunuvuorenrantaan rakennetaan 10 000 asukkaan asuinalue.

Öljysataman jälkiä siivotaan Kruunuvuorenrannasta

Mittava puhdistusoperaatio kaupungin vuokramailla valmistuu vuoden lopussa. Muu alue puhdistetaan parin vuoden kuluttua. Kruunuvuoreen on nousemassa viidentoista vuoden sisällä 10 000 asukkaan kaupunginosa.

Vihreät: Kruununvuoren siltaa ei saa lykätä

Helsingin vihreät vaativat, että Kruunuvuoren joukkoliikennesilta rakennetaan aiotussa aikatalussa. Vihreiden kaupunginvaltuutetut sanovat, että kaupungin investoinnit menevät pahasti pieleen, mikäli säästöt aloitetaan joukkoliikenteestä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle