Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kiinaan muuttaneella Renny Harlinilla on nyt monta rautaa tulessa: "Kaipaan Los Angelesista vain yhtä asiaa"

Harlin vieraili tänä viikonloppuna Helsingissä ensimmäisen kansainvälisen menestyselokuvansa tiimoilta.

Yli 55-vuotiaat naiset rulettavat – Halloween-kauhuelokuvan jatko-osan pääosanesittäjä juhlii ennätyksellistä avausta

Halloween-kauhuelokuvan ensi-iltaviikonloppu oli tuottoisin elokuva, jossa pääosan esittäjä on yli 55-vuotias nainen.

Hitchcockin Psyko – Mitä suihkussa oikein tapahtui?

Dokumenttielokuvassa analysoidaan kuuluisa suihkukohtaus

Teksasin moottorisahamurhaajaa näytellyt Gunnar Hansen on kuollut

Hansen esitti kauhuelokuvassa ikonista Leatherfacea, joka tappoi ihmisiä moottorisahalla.

Yhdysvalloissa halloween villitsee aikuisetkin – sonnustautumiseen uppoaa pieni omaisuus

Aikuisetkin päästävät mielikuvituksensa valloilleen Yhdysvalloissa halloween-juhlan aikaan. Moni panostaa juhlaan tuhansilla dollareilla, mutta osa juhlijoista askartelee koristeet itse.

Seksi, veriroiskeet ja camp – b-luokan kauhun pyhä kolminaisuus

B-luokan kauhuelokuva on vuosikymmenten saatossa muovautunut pienen budjetin elokuvasta merkitsemään tarkoituksellisen raflaavaa kauhua ja camp-huumoria.

Kiehtooko pelko sinua?

Jotkin asiat ovat ikuisia - kuten pelotteleminen. Ennen vanhaan hurjia tarinoita kerrotiin usein myös opetuksellisessa mielessä. Piru rankaisi pyhätöiden tekijää. Nykyään pelko on kauhuelokuvien kaltaista hupia. Pelko ei ole miellyttävä tunne, mutta silti pelkääminen kiehtoo.

Supermarket myi lapsille raaoilla kauhukuvilla varustettua värityskirjaa

Väritettävien kuvien joukossa oli kohtauksia muun muassa elokuvista Psyko, Uhrilampaat, Vaarallinen suhde ja Tappajahai.

Veri lentää Sinfonietan konsertissa

Pori Sinfonietta esittää kauhuelokuvien hyytävimmät melodiat torstaina Porissa. Hyytävää Piinaa on Pori Sinfonietan syksyn erikoisin konsertti, sillä musiikin lisäksi konsertissa on luvassa runsaasti visuuaalisia efektejä, kuten verta ja suolenpätkiä.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Sucker Punch, Scream 4 ja Rio

Tällä elokuvaviikolla on luvassa vähäpukeisia naisia vaaran teillä, kasapäin inhoja murhia ja värikylläinen piirrosseikkailu. Esittelyssä ovat elokuvat Sucker Punch, Scream 4 ja Rio.

Saw Halloween-viikonlopun katsotuin USA:ssa

Kauhuleffasarja Sawn seitsemäs osa oli Halloween-viikonlopun katsotuin elokuva Pohjois-Amerikassa. 3D-elokuva tuotti viikonvaihteessa 24,2 miljoonaa dollaria.

Saw kaikkien aikojen menestynein kauhuleffasarja

Saw-leffat ovat nousseet kaikkien aikojen menestyneimmäksi kauhuelokuvasarjaksi. Guinnessin ennätystenkirjaan merkitään, että kuusi Saw-elokuvaa ovat tuottaneet 730 miljoonaa dollaria elokuvateattereissa maailmanlaajuisesti.

Kasarileffat tulevat takaisin

80-luvun elokuvat tekevät taas tuloaan teattereihin. Elokuvasaleissa pyörii parhaillaan nostalgiaklassikoita kuten Painajainen Elm Streetillä ja Titaanien taistelu, ja parhaillaan tekeillä on Karate Kidin ja Footloosen kaltaisia kasariklassikoita.

Uusi Painajainen Elm Streetillä katsotuin USA:ssa

Uusi versio Painajainen Elm Streetillä -elokuvasta nousi viikonloppuna Pohjois-Amerikan katsotuimmaksi elokuvaksi. Kansainvälisesti katsotuimmaksi kipusi ensi-illassa ollut Iron Man 2.

Scream-elokuvasarjaan neljäs osa

Scream-kauhuelokuvasarjaan tehdään neljäs osa. Vuoden päästä keväällä ensi-iltansa saavan elokuvan ohjaa Wes Craven.

Suljettu saari jatkaa katsotuimpana USA:ssa

Martin Scorsesen trilleri Suljettu saari oli toista viikonloppua perättäin katsotuin elokuva Pohjois-Amerikassa. Avatar oli puolestaan koko maailman katsotuin elokuva jo 11. viikonloppua putkeen.

Martin Scorsesen uutuus katsotuin USA:ssa

Martin Scorsesen ohjaama Suljettu saari nousi viikonloppuna katsotuimmaksi elokuvaksi Pohjois-Amerikassa. Leonardo DiCaprion tähdittämä elokuva keräsi lipputuloja ensi-iltaviikonloppunaan yli 40 miljoonaa dollaria eli ennakko-odotuksia paremmin.

Sinfoniaorkesteri tarjoaa kammottavaa musiikkia

Joensuun kaupunginorkesteri soittaa torstaina selkäpiitä karmivasti. Meneillään olevan Rokumentti-festivaalin osana järjestetään illalla kauhuelokuvamusiikin konsertti Halloween-hengessä.

Halloween hiipi suomalaiseksi juhlaksi

Haamuaatto ja kurpitsajuhla olivat nimiä, joita harkittiin, kun amerikkalainen halloween toisella yrittämällä alkoi vakiinnuttaa jalansijaa Suomessa. Ensimmäisinä värikkäästä juhlasta olivat puhuneet Yhdysvalloissa asuneet vaihto-oppilaat 1970-luvulla. Juhlan nimeksi jäi Suomessakin halloween, mutta sisältöön on tullut suomalaisuutta.

My Bloody Valentine 3D kaataa verta katsomoon

Kolmiulotteisten elokuvien ryntäys teattereihin mahdollistaa myös raakojen murhien nauttimisen entistä todentuntuisempana. Vaikka My Bloody Valentine 3D yrittää uutta avausta kauhuelokuvien kentällä, tarjolla on vain toimimaton sekoitus ihmissuhdesynkkäilyä ja irtopäitä.

Friday the 13th teki kauhuelokuvien ennätyksen USA:ssa

Uusi versio kauhuelokuvaklassikosta Friday the 13th nousi viikonloppuna katsotuimmaksi elokuvaksi Pohjois-Amerikassa. Leffa teki kauhuelokuvien avausennätyksen keräämällä lipputuloja 42,2 miljoonan dollarin edestä.

Freddy Krueger palaa valkokankaalle

Legendaarinen kauhuhahmo Freddy Kruger palaa valkokankaalle. Studiojätti New Line suunnittelee yhdessä kauhuelokulokuviin erikoistuneen tuotantoyhtiön kanssa kokonaisen Krugeriin perustuvan elokuvasarjan tekemistä.

Tarantino jatkaa 70-luvun päivittämistä

Quentin Tarantinon perjantaina ensi-iltaan tuleva uusi elokuva Death Proof jatkaa ohjaajalle tuttua linjaa, jossa vanhat ja kulahtaneet B-luokan tyylilajit saavat uudet ja elokuvallisesti arvokkaat vaatteet.

Tarantinon uutuus ei kiinnostanut USA:ssa

Ohjaaja Quentin Tarantinon uutuuselokuva Grindhouse ei vetänyt odotusten mukaisesti yleisöä Pohjois-Amerikassa. Elokuva tuotti ensi-iltaviikonloppunaan pääsylipputuloja reilut 11 miljoonaa dollaria, kun sen uskottiin keräävän 20 miljoonaa dollaria.