Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

salaattia tarjolla ravintolan noutopöydässä.

Hallitukselle avoin kirje Lapin matkailuyrittäjiltä: Ravintolasulku johtaisi kansainvälisen matkailun loppumiseen

LME:n mukaan matkailuyritysten toimintojen alasajo vaarantaa kymmeniä tuhansia työpaikkoja koko maassa, kun henkilöstöä jouduttaisiin lomauttamaan ja irtisanomaan.

Turisteja saapuu Rukalla mökille.

Tilauslennot rullaavat Pohjois-Suomen kentille ja tartuntamäärät ovat nousussa – tämä matkailusesonki vaatii koronatestejä ja nopeita muutoksia

Positiivisia koronatestejä on tehty hiihtokeskuksissa useita ulkomaalaisten keskuudessa. Rukalla majoitusyrittäjä muutti vastaanoton suoraan mökkeihin.

Rovaniemen lentokentällä ihmisiä jonossa turvatarkastukseen.

Jo liki puolet Lapin tartunnoista todetaan matkailijoilla kotimaasta ja ulkomailta – infektiolääkäri: "He tuovat tautia omilta alueiltaan"

Viime viikolla Lapissa tehtiin ennätykselliset liki 9600 koronatestiä. Kahtena viime viikkona todetuista koronatartunnoista hieman yli puolet oli Lapissa asuvilla, loput matkailijoilla.

Lappiin on saapunut jouluviikolla arviolta 35 000 matkailijaa

Rovaniemelle aiheutuu kymppitonnien lasku eristystiloista – joulumatkailijoiden tartunnat ovat olleet työläitä ja kalliita Lapin kunnille

Noin 80 ulkomaalaista matkailijaa vietti joulunsa Lapissa eristyksissä. Kunnilla on ollut iso työ löytää riittävästi eristystiloja. Jotkut eristykseen määrätyistä ovat myös piilotelleet viranomaisilta. 

Lapin keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broas

Infektioylilääkäri Broas: Myös EU- ja Schengen-maista Suomeen matkustavilta tulisi vaatia ennakkoon otettua koronatestiä

Markku Broasta huolestuttaa väestön rokotesuojan hiipuminen ja omikronmuunnoksen nopea leviäminen.

Teksasilainen perhe poseeraa Allas sea poolin altaassa. Äiti Melissa Bruni ja isä Jeremiah Bruni ja lapset Quinn ja Ila.

Texasilaisperhe uskaltautui avantoon, "oli vaikuttavaa nähdä jäätynyt meri" – ulkomaalaiset turistit ovat hiljalleen palanneet Helsinkiin

Helsingin katukuvassa näkyy huomattavasti enemmän ulkomaalaisia matkailijoita kuin pitkään aikaan, mutta vielä ollaan kaukana koronaa edeltävistä ajoista. Venäläiset ja kiinalaiset turistit puuttuvat lähes kokonaan.

Helsinki-Vantaa lentoasema. 26.3.2021

THL haluaa rajoille kireämmän linjan kuin hallitus suunnittelee – Ruotsikin on omikronin riskimaa

Valtioneuvosto on päättämässä huomenna torstaina matkustusrajoitusten kiristämisestä. Sisäministeri Mikkonen sanoo, että hallituksessa on keskusteltu myös sisärajatarkastusten palauttamisesta.

AirBalticin Airbus A220-300 -matkustajakone Tampere-Pirkkalan kentällä joulukuussa 2021

Analyysi: Tampere-Pirkkalasta avautuvat suorat reitit voivat kannattaa vain jos turisteja saadaan Keski-Euroopasta Suomeen

Lentoyhtiö Air Baltic alkaa lentää ensi keväänä Tampere-Pirkkalan kentältä suoria lentoja eri puolille Keski-Eurooppaa. Euroopan lentoliikenteessä on käynnissä murros, joka tarjoaa myös maakunnille uudenlaisia mahdollisuuksia houkutella keskieurooppalaisia Suomi-lomille, kirjoittaa Ylen ilmailutoimittaja Jari Tanskanen.

Allegro-juna pysähtyneenä Vainikkalan rautatieasemalle matkalla Venäjälle.

Puolentoista vuoden hiljaiselo Vainikkalan rautatieasemalla päättyi: "Pelkäämme, että he ovat unohtaneet meidät"

Pietarin ja Helsingin välinen henkilöjunaliikenne jatkui koronatauon jälkeen eilen sunnuntaina. Maanantaina Allegro-juna oli odotettu vieras rajanylityspaikalla Lappeenrannassa.

Juttuklubilaisia ryhmäkuvassa.

Tiistai 7.12.2021 (tv)

Työpaikan koronapassi. Pohjois-Suomen matkailu. Juttuklubi. Sää.

Ihmisiä poistumassa lentokoneesta portaita pitkin lumisessa maisemassa.

Joulun ajan lentomatkailu Pohjois-Suomeen on omikronista huolimatta taas vauhdissa – joulukuun aikana tulossa on useita satoja charter-lentoja

Alustavien tilastojen valossa Lappiin ja Kuusamoon tänä vuonna saapuvien jouluturistien määrä on nousemassa ennen viime vuoden koronajoulua vallinneisiin lukemiin. Aika näyttää, miten kehittyvä tilanne vaikuttaa pohjoisen talvimatkailuun.

keltainen drinkkilasi ja pilli

Ravintolarajoitukset eivät ulotu Aurora Botnian baariin – varustamo kuitenkin suosittelee koronapassin käyttämistä matkustaessa

Vaikka drinkin saakin laivalla ilman koronapassia myös kello 17 jälkeen, suosittelee Wasaline koronapassilla matkustamista. Kohdemaan rajoitusten tarkistaminen on matkustajan vastuulla.

Helsinki-Vantaan lentokenttä.

Riskimaista saapuvia jäljitetään lentokentällä ja ohjataan pakolliseen testiin – Vantaan apulaiskaupunginjohtaja: Olemme kentällä vastassa

Helsinki-Vantaan lentokentälle on perustettu terveystarkastuspisteitä koronaviruksen omikronmuunnoksen riskimaista saapuville. Viranomaiset keräävät lentoyhtiöiltä tietoja, jotta eteläisestä Afrikasta saapuvat voidaan paikantaa.

Helsinki-Vantaalla eteläisestä Afrikasta saapuneet matkustajat ohjataan pakolliseen terveystarkastukseen

Omikron sekoitti Arto Haapalan työmatkan Etelä-Afrikassa – odottaa nyt karanteenissa kotiinpääsyä vantaalaisessa hotellissa

Etelä-Pohjanmaalla Kuortaneella asuva Arto Haapala palasi sunnuntaina työmatkalta Etelä-Afrikasta. Hän on yksi niistä matkustajista, jotka joutuvat käymään läpi pakollisen terveystarkastuksen Helsinki-Vantaan kentällä.

Lappeenrannan lentoaseman sisäänkäynti ulkoa kuvattuna. Oven yläpuolella lukee: Lappeenranta airport.

Eksote tarvitsee lisää terveysneuvojia Lappeenrannan lentoasemalle – syynä omikron ja uudet lentoreitit

Lentoyhtiö Ryanair aloittaa joulukuussa kolme uutta lentoreittiä. Odotuksena on, ettei Lappeenrantaan saapuvilla lennoilla ole juurikaan eteläisessä Afrikassa käyneitä matkustajia.

Joulukoristeet Marian aukiolla Lappeenrannassa

Lappeenrantaan laskeutuu joulukuussa joka viikko 10 lentokoneellista matkailijoita Keski-Euroopasta

Lappeenrannan sataman hiekkalinnan alueelle rakennetaan talvilinna ja talvipuisto tammi-maaliskuulle.

Maisema Lepolanvuorelta.

Amazing Keski-Suomi on käynnistynyt – kilpailussa etsitään maakunnan matkailupotentiaalia

24 tunnin rastikilpailussa joukkueet kilpailevat toisiaan vastaan suorittaen tehtäviä ympäri Keski-Suomea.

 Syysaurinko valaisee metsälammen rantapuita. Kuvassa näkyy laituri. Ei ihmisiä.

Suomi haluaa kestävän matkailun ykkösmaaksi, mutta asiantuntijat pitävät sitä viherpesuna: "Matkailun haitat ylittävät sen hyödyt"

Suomi haluaa houkutella maahan entistä enemmän kansainvälisiä turisteja, mutta samalla pitäisi vaalia luontoa ja leikata päästöjä. Ei onnistu, sanovat kestävyysasiantuntijat.

Ihmisiä kadulla Tallinnassa.

Viron koronatilanne pahenee ja Suomi valmistautuu auttamaan – Päätöksiä potilaiden siirtämisestä Suomeen ei ole vielä tehty

Viron yleisradioyhtiön mukaan puhe on ollut pienestä määrästä Suomeen mahdollisesti siirrettävistä potilaista. STM:n valmiusjohtajan mukaan olennaista on, että palvelut turvataan Suomessa oleville.

Sähköbusseja Pyynikintorilla.

Esitys: Käteismaksulla ei pääsisi enää Nyssen kyytiin ensi keväänä

Päätöksen myötä Nyssen busseihin kelpaisi jatkossa vain mobiili- ja ennakkolippujen ostajat. Lisäksi yölisää ehdotetaan poistettavaksi Nyssen kausilipuilta.

Matkustajia Lappeenrannan lentokentällä

Lappeenrannan lentokentän matkustajamäärä lähti nousuun – koronapassi on sujuvoittanut matkustamista

Lentoliikenteen määrä Lappeenrannan lentokentällä kaksikertaistuu marraskuussa verrattuna elo-lokakuuhun, vaikka marraskuu on perinteisesti melko hiljainen matkustuskuukausi ja Venäjän raja on kiinni.

Haminan raatihuone jouluvalaistuksessa

Kymenlaaksossa matkailuyrittäjät toivovat venäläisten paluuta talvikaudeksi – "Odotetaan todellakin, mutta pahalta näyttää"

Tällä hetkellä Venäjän kansalaiset pääsevät Suomeen vain erityissyystä. Kymenlaaksossa tämän uskotaan näkyvän talven matkailutuloissa, vaikka toiveena on saada venäläiset rajan yli palveluiden ääreen.

Sairaanhoitaja Aishwarya Gauli (vas.) antoi ensimmäisen koronavirusrokotteen Vasili Panchuev, 29, Helsingin Messukeskuksen koronarokotuspisteellä 15. lokakuuta 2021.

THL: Koronavirustaudin sairastaneiden mahdollista saada toinen rokoteannos – sen myötä voi saada myös koronapassin

Helsingin kaupunki aikoo ryhtyä toimimaan päivitettyjen ohjeiden mukaisesti.

Lomailijat käyvät Ukko-Kolin huipulla ihastelemassa maisemia ja ottamassa valokuvia.

Venäläismatkailijoita tuskin saadaan uudeksivuodeksi, arvioivat Itä-Suomen matkailuyritykset – kotimaan matkailun hiipuminen huolettaa

Venäläismatkailijoiden on käytännössä lähes mahdotonta päästä tällä hetkellä Suomeen koronarajoitusten vuoksi, eikä muutosta ole näkyvissä.

Skuggbild vid Vasa flygplats, i fotot ser man skuggan av flygplatsskylten mot terminalväggen.

Pohjanmaan yritysjohto toivoo lisää lentoyhteyksiä Vaasasta – lentomatkustaminen on elpymässä koronaa edeltävälle tasolle

VASEK ja Pohjanmaan kauppakamari teetti kyselyn, jossa selvitettiin lentoyhteyksien lisäämisen tarvetta, sekä miten yrityksissä suhtaudutaan matkustamiseen koronan lentomatkailun keskeyttämisen jälkeen.

Timo Lappi

Matkailu- ja ravintolayrityksiä edustava MaRa kantelee oikeuskanslerille valtioneuvoston päätöksestä, joka koskee ilmaantuvuuslukua

Koska valtioneuvoston asetuksista ei voi valittaa hallinto-oikeuteen, yhdistys kanteli oikeuskanslerille.

Kasvomaskiin pukeutunut nuori kävelee joulukoristeilla koristellussa ostoskeskuksessa.

Onko Suomen kansainvälinen joulumatkailu jo menetetty tiukkojen rajatoimien takia? Visit Finland: "Venäläisetkin tähyävät etelänmatkoja"

Keskuskauppakamarin mielestä Suomen muita EU-maita tiukemmat rajatoimet ovat vaikeuttaneet kohtuuttomasti matkailun elpymistä. Esimerkiksi venäläisturistien saapuminen Suomeen on tällä hetkellä lähes mahdotonta.

Anna ja István Galik Unkarista ovat matkalla Tallinnaan. Anna tutkistelee läppäriään, István seuraa.

Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, jos matkustaa syyslomalla? Rajanylitykset, rokotetodistukset, lentokentät, sairastuminen? Kokosimme tärkeät vinkit

Matkustaminen vilkastuu, mutta varsinkin ulkomaille reissaaminen vaatii edelleen tavallista enemmän selvittelyä. Helpointa matkustaminen on molemmat koronarokotteet ottaneille.

Kolarin kyläraitti.

Kolarissa pyydetään välttämään Ruotsin Pajalaan menoa – rajan toisella puolen tartuntatilanne on pahempi

Kolarin kunnan koronatilanne on hyvä. Viimeisen kahden viikon aikana ei ole havaittu uusia tartuntoja.

matkailijoita helsinki vantaan lentokentällä.

Kaukoranta toivoo että lasten ja rokottamattomien vointia tarkkaillaan syyslomamatkan jälkeen

Vaasan kaupungin johtavan ylilääkäri Heikki Kaukorannan mukaan vaarana on, että rokottamattomat tuovat koronan mukanaan matkalta, ja pahimmassa tapauksessa edessä olisi uusia karanteenitoimenpiteitä.

Maisema Pyynikin näkötornista

Pirkanmaan talous pärjäsi koronakurimuksessa odotettua paremmin

Tampereen kauppakamarin kyselyn mukaan kaikkien toimialojen yhteenlaskettu liikevaihto supistui maakakunnassa vain 0,4 prosenttia vuonna 2020.

Дед Мороз

Venäjän kauppa pääsemässä yli koronasta – matkailu odottaa yhä rajojen avautumista

Koronapandemia on vaikuttanut Suomen ja Venäjän väliseen kauppaan eri tavoin eri aloilla. Parhaiten ovat pärjänneet yritykset, joilla on toimintaa Venäjällä. Eniten on kärsinyt matkailu.

Ihmisiä Jaakon päivillä vuonna 2019 Pietarsaaressa, Strengbergin tehtaan edustalla.

Pietarsaaren matkailukesä oli vilkas – valtakunnallinen markkinointikampanja edesauttoi asiaa

Pietarsaaren matkailukesän vilkkaus näkyi yöpyjien määrän kasvussa. Kuusi kohdetta osallistui valtakunnaliseen markkinointikampanjaan, joka omalta osaltaan oli menesys.

Runsaasti matkustajia Dulles Washington International Airportin tiloissa 14. elokuuta 2021.

Euroopan ja Yhdysvaltojen välisten lentojen kysyntä räjähti – lukemattomat pandemian erottamat perheet tapaavat vihdoin jouluna

Yhdysvallat sallii rokotettujen EU-kansalaisten maahantulon marraskuusta alkaen. Päätös on kolminkertaistanut lentoyhtiöiden saamat varaukset monilla USA:n ja Euroopan välisillä reiteillä.

Luotoja Saimaalla.

Saimaa- kierroksille yllättävän hyvä menestys – Hop on hop off -reissuilla yli 700 matkustajaa

Saimaan alueelle tehdyilllä kierroksilla matkasi satoja ihmisiä, joista noin puolet oli turisteja. Ensi kesänä reitille on pyrkimys päästä suoraan Mikkelin satamasta.

Tampere Soi -tapahtuman yleisöä

Voiko täysin rokotettu osallistua turvallisin mielin tapahtumiin tai lomailla ulkomailla? Asiantuntija vinkkaa, miten elää auenneessa yhteiskunnassa

THL:n tutkimusprofessorin mukaan täysin rokotettu voi osallistua erilaisiin tapahtumiin turvallisin mielin. Hänen mukaansa rajoitusten purku todennäköisesti aiheuttaa hetkellisen piikin tartuntamäärissä, kuten on tapahtunut muuallakin maailmassa.

Ilmakuva Ounasvaaralta, alla näkyy metsää ja taloja

Kaupungilta vihreää valoa Ounasvaaran laelle suunnitellulle mökkikylälle – mökkien rakentaja vielä arvoitus

Yli vuosikymmenen vatvottu Ounasvaaran laen kaavoitus eteni, kun Rovaniemen elinvoimalautakunta hyväksyi kaksi aluetta koskevaa kaavoitussopimusta.

Tyttö tekee parkourtemppua koulun liikuntasalissa.

THL säästäisi lapset koronapassilta ja vapauttaisi matkustusta nopeammin – lausunto paljastaa rajun näkemyseron hallituksen kanssa

THL ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat hyvin eri linjoilla matkailijoiden testauksen tarpeellisuudesta ja koronapassin vaatimisesta lapsilta.

En sjukskötare i munskydd och glasögon håller upp en dos med Sputnik-vaccinet.

THL:n mielestä Sputnikilla rokotettujen pitäisi päästä matkustamaan Suomeen ilman testejä – hallitus päätyi eri kannalle

THL ei pidä Sputnikilla rokotettuja riskinä koronavirusepidemian pahenemiselle Suomessa. Nykysääntöjen mukaan Sputnikin saaneet joutuvat koronatestiin Suomessa, vaikka heillä periaatteessa olisi rokotesuoja.

Ruskaretkeläisiä Kuusamon Konttaisella. Helsinkiläiset Nikita Semkin ja Pirita Ruokonen sekä tamperelainen Henrika Ruokonen.

Ruska houkuttelee nyt myös nuoria luontoon – retkeilijät: "Kyllä tästä taitaa tulla perinne"

Some on täynnä kauniita ruskakuvia. Osa nuorista hakeutuu houkuttelevien kuvien vuoksi luontoon.

kurkiaura lentää taivaalla

Luonnon amfiteatteriiin Söderfjärdeniin kokoontuu jälleen tuhansittain kurkia – Yle seurasi niiden lentoharjoituksia ennen pitkää matkaa Afrikkaan

Tuhannet kurjet valmistelevat matkaa etelän lämpöön. Ennen sitä ne leiriytyvät ikiaikaiselle meteoriittikraatterille Vaasaan. Matti Maskulin ja Ari Lähteenpää seuraavat muuttoa tarkkaan.

Hyrynsalmen Hakokylän metsää syyskuussa 2020.

Nuorten pikamatkalentojen Eurooppaan toivotaan vaihtuvan Kainuussa matkailuun – syksy näyttää hyvältä

Korona-aikana löytyi myös uusia kohderyhmiä kotimaan matkailuun. Esimerkiksi nuorten aikuisten uskotaan jatkavan kotimaan koluamista Euroopan pikamatkailun sijasta muun muassa kasvavan ympäristötietoisuuden vuoksi.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) ihmetteli, miksi Suomen matkustusrajoituksia pidetään tiukkoina

Hallitus sopi matkustussäännöistä, myös esitys koronapassista valmistui: passin ikäraja 12 vuotta, perustuu EU:n koronatodistukseen

Valtioneuvoston aamupäivän istunto siirtyi hallituksen kiistan vuoksi. Ylen tietojen mukaan kiista koski maahantulomallia. Koronapassina toimisi EU:n koronatodistus.

Yleisöä Ursus Factoryn Tavastian keikalla 15.7.2021.

Tällainen on viivästynyt koronapassi: Alaikäisten testaaminen ilmaista, muut maksavat itse, käyttö rajattu yrityksiin

Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille. Esimerkiksi ravintolat, yleisö- ja kulttuuritapahtumat voivat vaatia yli 12-vuotiailta asiakkailtaan passin käyttöä, jos alueella on voimassa rajoituksia. Käyttö voi lopulta tosin olla vähäistä rajoitusten purkamisen takia.

Thaimaasta palannut lentokone Oulun lentoasemalla.

Ulkomaanmatkoille kovaa kysyntää ja kotimaan vuokramökit menevät kuumille kiville – kotimaan hotellivarauksissa matkaa vuoteen 2019

Lomamökkejä on varattu syyslomaviikoille kaksinkertainen määrä, kerrotaan Lomarenkaasta. Aurinkomatkat kertoo kysynnän olevan kovaa myös vuoden lopulle ja tammikuulle.

Mika Salminen saapuu Säätytalolle.

STM:n aikeet maahantulorajoitusten jatkamisesta saavat lisää kritiikkiä – THL: "Eivät välttämättä palvele alkuperäistä tarkoitustaan"

Matkailijoiden maahantuloa koskevien rajoituksien mahdollinen jatkuminen vuoden loppuun asti ei THL:n mukaan välttämättä palvele alkuperäistä tarkoitustaan. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan terveysturvallisuustoimia on ehdottomasti jatkettava rokottamattomien maahantulijoiden osalta.

Japanilainen Kento seisoo kosken vieressä Kuusamossa.

Suomen puhdas ilma on elämys ja matkailuvaltti, joka houkutti japanilaisturistin Kuusamoon: "Kuin olisin kulkenut haltiametsässä"

Puhdas luonto on suomalaisille itsestäänselvyys, mutta ulkomaalaiset matkustavat sitä varten maailman ympäri. Japanilainen Kento matkusti Suomeen luonnon perässä ja yllättyi, kuinka puhdasta kaikki on.

Läheltä

Yksi menehtyi ja kolme loukkaantui ulosajossa Kajaanintiellä

Menehtymiseen ja vakaviin loukkaantumisiin johtanut liikenneonnettomuus tapahtui perjantai-illalla noin kello 20.35 Kajaanintiellä Kokkolan Kälviän ja Kannuksen puolivälissä. Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle