Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rovaniemen seurakuntakeskus

Rovaniemen seurakunnan talous on parantunut – jäsenkato kuitenkin uhkaa tulevaisuudessa

Rovaniemen evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkkoneuvosto perusti 2020 talouden tasapainotustyöryhmän. Nyt seurakunnassa ollaan laittamassa työryhmän ehdotuksia käytäntöön.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Hallitus esittää Santeri Seppälää hyvinvointialuejohtajaksi: "Nyt lähdetään hakemaan valtuustolta samaa luottamusta"

Haastatteluun edenneistä kolmesta hakijasta aluehallitus valitsi ehdokkaakseen nykyisen Essoten terveyspalvelujen johtajan. Aluevaltuusto tekee lopullisen päätöksen toukokuun puolivälin jälkeen.

Paloauton kyljessä ESPL:n teksti.

Ukrainan sodan aiheuttaman maahantulon hallintaan perustettiin Etelä-Savossa työryhmä – taustalla huoli resurssien riittävyydestä

Valmiusfoorumiin osallistuvat Etelä-Savon kuntien ja viranomaisten sekä kriittiseen infrastruktuuriin kuuluvat elinkeinoelämän ja eri järjestöjen edustajat. Foorumin kutsuu koolle Etelä-Savon pelastuslaitos.

Pukusuunnittelija Tiina Kaukanen.

Valtio palkitsi 13 taiteentekijää – tunnustus yllätti pukusuunnittelija Tiina Kaukasen: “Teemme taustatyötä, eikä tarkoitus ole useinkaan olla esillä”

Tänä vuonna taiteen valtionpalkinnon sai 13 eri taiteidenalojen edustajaa. Palkintojen yhteissumma oli 226 000 euroa.

Seteleitä lompakossa.

Jos epäilet syrjintää työpaikalla, saat pyytää työkaverin palkkatiedot, ehdottaa työryhmä – työnantajat tyrmistyivät

Valtiovarainministeriön Valtion työmarkkinalaitos kritisoi sosiaali- ja terveysministeriön erimielisen työryhmän loppuraporttia. VM:n mukaan palkka-avoimuus menee nyt eri tahdissa EU:n kanssa.

Näöntarkastus silmälääkärin vastaanotolla.

Yksityislääkärikäynneistä saanee Kela-korvausta jatkossakin – poliittinen vääntö monikanavarahoituksesta loppusuoralla

Monikanavarahoitusta käsittelevän parlamentaarisen työryhmän kipupisteeksi on muodostunut kiista yksityisen sairaanhoidon Kela-korvausten kohtalosta.

Mittanauha neuvolassa.

Kanta-Kokkolan neuvoloita yhdistetään tulevaisuudessa – suunnittelun pohjaksi tehtiin lapsivaikutusten arviointi

Kantakaupunkiin jäisi yksi tai kaksi neuvolaa. Yhdistämällä voitaisiin arvion mukaan tarjota perheille nykyistä monimuotoisemmat palvelut.

Tampereen yliopiston kirjasto Linna.

Tampereen yliopiston kokoama työryhmä esittää tilavähennyksiä etenkin keskuskampukselta – tavoitteena jopa kolmasosan kutistuminen

Valitun esityksen mukaan toiminta Pinni A-rakennuksessa päättyisi jo vuonna 2025. Yliopiston hallitus päättää asiasta 12. marraskuuta.

Forssan monitoimikeskus Monikylä sisätilojen havainnekuvassa

Forssan monitoimikeskus on saamassa paikallisväritteisen nimen

Rakenteilla olevasta monitoimikeskuksesta saattaa tulla joko Akvarelli tai Dialooki. Kaupunki on kysynyt nimiehdotuksia kuntalaisilta, ja nimiehdotuksia tuli noin 80.

Tampereen yliopiston Linna-rakennus

Mielenosoittajat valtaavat yliopiston kirjaston perjantaina – taustalla kritiikki korkeakoulun säästötoimenpiteitä kohtaan

Tampereen yliopiston kampuskehityksen työryhmä selvittää mahdollisuutta luopua Linna-kirjastorakennuksesta.

Tukkateatterin näyttelijät tekevät alkulämmittelyä.

Harrastajateatterissa roolilla ei ole väliä, sillä kaikki tekevät kaikkea – näyttelijä: “Vien vaikka roskia, jos saan olla luovien ihmisten kanssa”

Suomessa on yli 500 teatteria joita pitää pystyssä intohimo. Tampereen Laukontorin laidalla esityksiään pitävä Tukkateatteri on yksi näistä.

Kuvassa autoilija tuo tavaraa Ekoroskin hyötyjäteasemalle Kokkolassa

Hyötykäyttöaseman uudeksi paikaksi ehdolla kaksi vaihtoehtoa Kokkolassa

Tonteista tehdään seuraavaksi tarkempia selvityksiä.

Kuva seinästä, johon taideteosta toivotaan.

Ivalon koulu- ja kulttuurikeskuksen seinälle halutaan mittatilausteos

Portfoliohakuun voivat osallistua Suomessa työskentelevät ammattitaiteilijat ja taiteelliset työryhmät.

Tuntematon Sotilas -elokuvan kuvaukset. Aku Louhimies ohjaa kuvauksia.

Tuntemattoman sotilaan asevastaava: Ammattilaisen läsnäollessa ampumistragedian ei pitäisi olla mahdollinen – sooloilu voi olla turvallisuusriski

Asevastaavan tehtävä on vastata aseiden kuljetuksesta, käsittelystä, näyttelijöiden ja työryhmän jäsenten perehdyttämisestä ja heidän kuulonsa suojaamisesta.

Hoitaja työskenteli Messukeskuksen drive-in-koronatestauspisteellä 2. heinäkuuta.

Koronatilanne jatkuu vaikeana Satakunnassa

Alueellinen maskisuositus jatkuu muuta maata tiukempana. Suurin osa uusista tartunnoista on saatu työpaikalta tai samasta taloudesta.

Seteleitä lompakossa.

Analyysi: Rahasta puhuminen on työpaikoilla hankalaa – eivätkä työntekijät ja työnantajat ole löytäneet yhteistä näkemystä vuosien yrittämisestä huolimatta

Palkka-avoimuustyöryhmän työ on taas jäämässä erimieliseksi. Työntekijäpuoli haluaa lisätä palkkojen avoimuutta, työnantajapuolen mielestä kyse on urkinnasta, kirjoittaa taloustoimittaja Heikki Valkama.

Vasemmalla kuvassa OAMKin opiskelija Sonja Valtonen sekä OHJY-hankkeen projektipääliikkö Leea Naamanka.

OAMK aloitti hyvinvointikokeilun yli sadalle opiskelijalle – opintoasioita ja jaksamista pohditaan massaluentojen sijaan pienryhmissä

Pienryhmissä saadaan esimerkiksi koko opiskelijaryhmän tapaamisia paremmin puhe kulkemaan, ja samalla opiskelijat saavat toisiltaan vertaistukea.

Kasvitieteen emeritusprofessori ja luonnonsuojelija Rauno Ruuhijärvi kuvattiin kotonaan Vantaalla 15. syyskuuta.

20 vuotta sitten professori olisi esittänyt tutkijoiden vaatimaa metsien suojelun tasoa – emeritusprofessori suojelisi heti lisää valtion metsiä Etelä-Suomessa

Metsien suojelua on Suomessa pääasiassa edistetty viimeisten vuosikymmenien aikana kansallisella suojeluohjelmalla. Ohjelman suojelutavoite ei asiantuntijoiden mukaan riitä estämään luontokatoa metsissä. Suojeluala pitäisi heidän mukaansa vähintään tuplata nykyisestä.

Peltolan asuinalueen asemakaavaluonnos

"Lainvalmisteluprosessi on ollut erikoinen" – poliittiseen umpisolmuun ajautuneen kaavoituslain valmistelulle sataa kritiikkiä

Maankäyttö- ja rakennuslain uudistaminen ajautui poliittiseen umpisolmuun ja lausuntokierrokselle lähteneen lakiesityksen valmistelu saa kritiikkiä. Taustalla kytee myös vihreiden ja keskustan kiista lakiesityksen painotuksista.

Metsä

Metsä Boardin Joutsenon tehtaalla alkoi vuosihuoltoseisokki – 70 ulkopuolista työntekijää paikalle koronatestien kautta

Metsä Board Joutsenon tehtaan tuotanto pysäytettiin eilen sunnuntaina. Tehdasta aletaan käynnistää huoltoseisokin jälkeen uudelleen ylihuomenna keskiviikkona.

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus, sisäkuva, lääkärin vastaanotto

Lääkäri, hoitaja, fysioterapeutti ja farmaseutti samassa paketissa – tiimimalli käynnistyy Asikkalan, Padasjoen ja Salpakankaan sote-asemilla

Tiimimalli on toimintatapa, jossa lääkäri, hoitaja sekä muut sosiaali- ja terveydenhoidon ammattilaiset työskentelevät tiiviisti yhdessä potilaan parhaaksi.

Mikkelin keskussairaala

Mikkelin keskussairaalaan kaavaillaan miljoonien eurojen peruskorjausta – hankesuunnitelma hyväksyttiin kuntayhtymän valtuustossa

Essoten valtuusto on hyväksynyt sairaalan peruskorjauksen hankesuunnitelman. Valtuusto teki ehdollisen rakentamispäätöksen, kunnes poikkeuslupa on saatu.

Koiteli elää -festivaalin järjestäjä Sipe Åqvist

Koiteli elää -festivaali täyttää kymmenen vuotta ja soi juhlan kunniaksi kaksipäiväisenä

Koitelinkosken maisemissa järjestettävä festivaali on jo useana vuonna ollut loppuunmyyty, niin nytkin. Järjestäjät tekevät kaikkensa terveysturvallisen tapahtuman toteutumiseksi.

Hytti nro 6 -elokuvan tekijätiimi näyttelijä Seidi Haarla, ohjaaja Juho Kuosmanen, näyttelijät Juri Borisov, Dinara Drukarova ja Tomi Alatalo sekä tuottaja Jussi Rantamäki saapumassa elokuvan näytökseen Cannesin elokuvajuhlilla 10. heinäkuuta 2021

Ohjaaja Juho Kuosmanen kertaa riemukasta iltaa Cannesin elokuvajuhlilla – "Ehkä meidät kutsuttiin, koska olimme kaupungissa", voittaja arveli ennen kuin totuus paljastui

Viikonloppuna Cannesin elokuvajuhlilla palkittu, kokkolalaislähtöinen Juho Kuosmanen toivoo, että Kokkolassa panostettaisiin tulevaisuudessa isommin elokuva-alaan. Hän esittää kaupunkiin perustettavaksi taiteilijaresidenssejä.

Sotkamolainen Helmi Huotari istuu tuolilla ja pitelee klaffitaulua käsissään, Pyry Huotari istuu pöydän kulmalla taka-alalla.

Sotkamossa kuvataan nuorten ja ammattilaisten yhteistyönä kokoillan elokuvaa – työryhmässä lähes 30 henkilöä

Toiminnan takana on Kainuussa erilaisia nuorisotyöhankkeita järjestävä Versova Puu ry. Aiemmin nuoret ovat olleet mukana tekemässä lyhytelokuvia, mutta nyt tuotannossa on ensimmäistä kertaa kokoillan elokuva.

Valtion osuuden yrittäjien eläkemenoista arviodaan kasvavan vajaasta 40 miljoonasta vuonna 2020 lähes 400 miljoonaan vuonna 2020.

Iso osa yrittäjistä määrittelee työnsä liian halvaksi eivätkä eläkemaksut riitä kattavaan eläketurvaan – lopulta laskun kuittaa veronmaksajat ja nyt tälle halutaan loppu

Työtulo on yrittäjän sosiaali- ja eläketurvan perusta. Osa yrittäjistä määrittelee sen liian matalaksi. Silloin eläkemaksut pysyvät pieninä, mutta sosiaali- ja eläketurva heikkenee. Finanssivalvonnan mukaan työeläkeyhtiöt ovat osa alivakuuttamisen ongelmaa.

Vasa universitet.

Yliopiston kampuksen rakennustyöt alkavat syksyllä Vaasassa

Hankesuunnitelma on nyt valmis ja ja rakennustyöt ovat alkamassa loppusyksyllä.

Anni Koivistolla on punainen paita ja hän nojaa puuhun.

Saamelaiskäräjät sai pyynnön hyvinvointialueen valmisteluun, mutta kutsua ei tullutkaan: selvisi, ettei asia kuulukaan käräjille

Saamelaiskäräjät oli jäädä pois Lapin maakunnan hyvinvointialueen suunnittelusta. Vaikka valmistelevaan työryhmään suositellaankin saamelaisten asiantuntijajäsentä, löytää oikeustieteiden tohtori Juha Guttorm useita saamelaisten oikeuksia rikkovia kohtia lain valmistelusta.

Kansanedustaja Matias Mäkynen, SDP.

Vaasan vaalipiirin kansanedustaja ja SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen parlamentaarisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyöryhmän johtoon

Valtioneuvoston kanslian asetttaman työryhmän tehtävänä on selvittää eri vaihtoehtoja pitkäjänteiseen tutkimus ja kehittämisrahoituksen kasvattamiseen. 

Vaasan taidehalli sijaitsee kaupungintalon tiloissa.

Vaasan taidehallin vuoden 2022 näyttelyt on valittu – kaupungin kulttuuripalvelut mukana valinnassa

Näyttelyihin tuli 65 hakemusta. Niistä viisi valittiin ensi vuoden näyttelyiksi taidehalliin. Vaasan kaupungin kulttuuripalvelut valitsi niistä kaksi.

Rauman sataman edusta

Delays for flying squirrels, tools down for nesting birds

The Finnish construction sector needs better means to deal with conflicts between projects and wildlife habitats.

Kouvolan teatteri ulkoa

Kouvolassa pohditaan suunnitelmia uudesta Kulttuurikorttelista – yhdistäisi neljä kulttuurilaitosta

Kouvolan keskustaan kaavaillussa Kulttuurikorttelissa olisi tilat kansalaisopistolle, Poikilo-museoille, pääkirjastolle ja teatterille.

Läheltä

Ihan Mikkelistä -verkkopalvelulle valtakunnallinen palkinto – projektipäällikkö: "Lähtölaukaus syvemmälle yhteistyölle"

5 000 euron palkinto jaetaan tunnustuksena parhaasta yhteiskunnan kehittämiseen tähtäävästä projektista.

Vuoden turvallisuusteko -palkinnon vastaanottavat ohjaamosimulaattorin kehittäneet Samuli Latomäki (vas.), Sami Kotajärvi, Raija Koivisto, Mikko Lehtimäki, Teemu Vainionpää ja Eetu Kankaanpää.

Vaasalaisten meripelastajien ohjaamosimulaattori palkitaan vuoden turvallisuustekona

Vaasalaisten opit on tarkoitus levittää koko valtakunnan meripelastajien käyttöön.

Raskaan olevan henkilö lukee kumppaninsa kanssa "Meille tulee vauva" kirjaa.

Osakesäästötili joka vauvalle? Työryhmä: Valtio lahjoittaa 300 euroa ikään kuin bonuksena

Kotimaista omistajuutta ja sen vahvistamista pohtinut työryhmä haluaisi selvittää mahdollisuutta liittää osakesäästötili osaksi äitiyspakkausta.

Statsminister Sanna Marin (till vänster) och arbetsminister Tuula Haatainen vid regeringens presskonferens. Båda har munskydd på sig och de står vid varsitt talarpodium.

Analyysi: Työllisyyspäätökset valuivat jälleen hallitukselle – työmarkkinajärjestöt eivät päässeet sopuun työttömyysturvasta

Työmarkkinajärjestöt pettivät hallituksen odotukset jo toiseen kertaan lyhyen ajan sisään, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Hannu Tikkala.

Kahvila suljettu kokonaan poikkeusolojen vuoksi.

Työryhmä ehdottaa: Päivärahan edellytykseksi 844 euron kuukausitulot

Nykyisin edellytys on 18 tuntia työtä viikossa 26 kalenteriviikon ajan.  Työttömyysturvan enimmäiskeston porrastuksesta ei saatu aikaan esitystä.

Oberstdorfin MM-kisat käytiin erittäin lämpimissä keleissä, joissa fluorivoiteiden merkitys on suurimmillaan.

Norjan, Ruotsin ja Suomen huoltopäälliköiden mukaan hiihdon fluorikielto ei voi tulla voimaan ensi kaudella – "Urheilijat eivät voi luottaa testilaitteeseen"

Kansainvälinen hiihtoliitto ei ole pystynyt kehittämään puolentoista vuoden aikana luotettavaa fluorin testausmenetelmää.

Olli Mäenpää työpöydän äärellä

Oikeusministeriö asetti työryhmän julkisuuslain uudistamiseksi

Uudistuksessa tarkastellaan muun muassa, voisiko viranomaisten asiakirjojen julkisuuden ja henkilötietojen suojan välistä suhdetta selkeyttää.

ihminen kadulla

Koronaepidemia on rauhoittunut Pohjois-Karjalassa - tartuntojen määrä puolittui

Alueen suositukset ja rajoitukset pysyvät kuitenkin toistaiseksi ennallaan.

Saimaannorpat köllöttelevät luodoilla karvanvaihtoaikaan toukokuussa.

Saimaannorpan suojelemiseksi ehdotetaan useita keinoja – nykyistä kalastusrajoitusaluetta halutaan laajentaa

Nykyinen asetus Saimaan kalastusrajoituksista päättyy huhtikuussa 2021, ja työryhmän ehdotuksiin pohjaava uusi asetus on määrä antaa vielä tämän kevään aikana.

Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen kaupungintalon sisäpihalla.

Talousvaikeuksissa oleva Mikkeli istuu rahakasan päällä – energiayhtiöiden osakkeista syntymässä raju kilpailu

Mikkeli joutuu kymmenien miljoonien eurojen alijäämien peittämiseksi myymään energiaomistustaan.

Seteleitä lompakossa.

Tavoite: kaikki työntekijät tietävät toistensa palkat – Hallituksen työryhmä valmistelee parhaillaan lakeja avoimemmasta palkkauksesta

Harva suomalaisyritys kertoo avoimesti palkoista edes rekrytointi-ilmoituksessa, vaikka maailmalla se on tavallista.

Havainnekuva Kaisantunnelista Helsingin rautatieasemalla.

Construction starts on bike tunnel beneath Helsinki Central Station

Cyclists will share the 220-metre tunnel with pedestrians and have access to a bicycle parking lot with 1,500 spaces.

Olavinlinna

Saimaa-ilmiön avuksi taiteellinen tiimi

Saimaa-ilmiön tavoitteena on saada Savonlinna Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2026.

Jari-Matti Latvala

"Oli kuin olisi pudottanut pommin" – Jari-Matti Latvala kertoo, miten ihmeessä hän nousi Tommi Mäkisen seuraajaksi ja myöntää rehellisesti puutteensa

Jari-Matti Latvala ei voinut kieltäytyä maailman suurimman autovalmistajan Toyotan suurimman johtajan Akio Toyodan tarjouksesta. Latvala kuitenkin myöntää, että hänellä ei ole johtajakokemusta kuin armeijasta.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Rovaniemen sivistyslautakunta päätti Häkinvaaran monitoimitalon sijainnista

Sijoituspaikkapäätöksen jälkeen hanke siirtyy Tilajaoston vastuulle. Seuraava vaihe on hankesuunnitelman laatiminen ja kaavoituksen aloittaminen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle