Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomi jäi paralympialaisten tavoitteestaan ja mitalistien keski-ikä on yli 40 vuotta – "Järjestelmä pitää saada toimimaan"

Suomi oli paralympialaisten mitalitaulukossa sijalla 52. Mitaleita ei tullut muista lajeista kuin yleisurheilusta. Sama tilanne oli jo Riossa.

Tokion paralympialaiset tänään: Henry Manni oli 800 metrin finaalin neljäs

Manni piti pyörätuolikelauksen T34-luokassa kärkipaikkaa ensimmäisen ratakierroksen ajan, mutta joutui luovuttamaan sen ylivoimaiselle kolmikolle.

Toni Piispanen kelasi 100 metrin paralympiahopeaa – "Tämä on ollut älyttömän huikea kausi, huh huh"

Toni Piispanen otti jo toisen mitalinsa Tokion paralympialaisissa. Tällä kertaa T51-luokan 100 metrin finaalissa mitalin väri on hopeinen.

Yle seurasi paralympiamitalistien saapumista Suomeen – hopealle kelannut Amanda Kotaja: "Varmasti revanssin paikka tulee vielä"

Yle Urheilu oli Helsinki-Vantaalla vastassa, kun mitalistit Leo-Pekka Tähti, Amanda Kotaja ja Marjaana Heikkinen saapuvat Suomeen.

Yle seurasi Tokion paralympialaisten perjantaita: Toni Piispaselle 100 metrin hopeaa

Toni Piispanen otti 200 metrin kultamitalinsa jatkoksi 100 metriltä hopeaa.

Amanda Kotajan ensimmäinen paralympiamitali herkisti vanhemmat kotona Vampulan kisakatsomossa: "Amanda otti itsestään kaiken irti"

Tuoreen paralympiamitalistin vanhemmat näkevät tyttärensä menestyksen takana tämän sinnikkyyden ja itsekurin. Tärkeässä roolissa ovat pienestä pitäen olleet myös tukijoukot.

Vaarallisen ja salaperäisen operaation yksityiskohtia julki: Näin afganistanilaisurheilijat harhauttivat Taliban-sotilaita ja pääsivät mukaan Tokion paralympialaisiin 

Afganistanilaiset Hossain Rasouli ja Zakia Khudadadi pääsivät jännittävien käänteiden jälkeen osallistumaan lopulta Tokion paralympialaisiin. Mitä kisojen jälkeen tapahtuu, on vielä epäselvää.

Leo-Pekka Tähti kelasi hopeaa! 18-vuotias thaimaalainen paineli ME-miehen ohi – suomalainen lupasi: "Jatkan niin kauan kuin olen kunnossa"

Leo-Pekka Tähden valtakausi T54-luokan 100 metrillä päättyi, kun hän joutui toteamaan 18-vuotiaan Athiwat Paeng-Nuean paremmakseen Tokiossa.

Yle seurasi Tokion paralympialaisten kisapäivää – Suomen mitalisaalis kasvoi kahdella hopealla

Leo-Pekka Tähti ja Amanda Kotaja jäivät niukasti kultamitaleista Tokion paralympialaisissa.

Toni Piispaselle paralympiakultaa 200 metrillä! "Siellä oli meikäläisen nimi ja kädet pystyyn!"

Piispanen paransi ajalla 36,81 aiempaa T51-luokan ratakelauksen paralympiaennätystä lähes kaksi sekuntia.

Ratakelaaja Toni Piispasella on Tokiossa kaksi päämatkaa, koska molemmilla "on kulkenut niin hyvin" – "Lähdetään ilman muuta mitalijahtiin"

Pyörätuolikelaaja Toni Piispanen kilpailee Tokion paralympialaisissa T51-luokassa sekä 100 metrin että 200 metrin loppukilpailuissa. Piispanen aloittaa kisaurakkansa tiistaina.

Heikkinen sai pronssimitalinsa, Manni viidenneksi, Katja Karjalainen kuudes – Katso tästä Tokion paralympialaisten 7. päivän tapahtumat

Paralympialaiset jatkuvat jälleen tiistaina, kun jousiampuja Jere Forsberg, ratakelaaja Toni Piispanen sekä pyöräilijät Teppo Polvi ja Harri Sopanen kilpailevat.

Marjaana Heikkinen heitti Tokiossa pronssille! Mitalisti oli tyytymätön: "Eihän tämä ollut ollenkaan sitä, mitä tänne tultiin hakemaan"

Keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen nappasi pronssimitalin 17,47 metrin heitolla. Pronssi on Suomen ensimmäinen mitali Tokion paralympialaisissa.

Afganistanilaisurheilijat saapuivat sittenkin paikalle Tokion paralympialaisiin – eivät osallistu haastatteluihin kisoissa

Zakia Khudadadi ja Hossain Rasouli pääsivät sittenkin kisoihin. Vielä viime viikolla heidän tilanteensa kisoihin osallistumisen suhteen näytti mahdottomalta.

Parayleisurheilijat pääsivät vauhtiin Tokiossa – Jere Forsberg ampui jatkoon

Forsberg kukisti avoimen taljajousen ensimmäisellä pudotuskierroksella Kevin Polishin 145-143. Yle Urheilu seurasi paralympialaisten 5. päivää.

Katja Karjalainen etenee vapaaohjelmaan, Forsberg ampui kauden parhaansa – Yle seurasi suomalaisurheilijoita Tokion neljäntenä kisapäivänä

Suomalaisista perjantaina Tokiossa kilpailivat jousiampuja Jere Forsberg ja kouluratsastaja Katja Karjalainen.

Tokion kuumat ja kosteat olosuhteet jakavat Suomen parayleisurheilijat kahtia – Manni on kuin kotonaan, Heikkinen kauhuissaan: "Heittäminen on tällä hetkellä pienin murhe"

Tokion lämpimät sääolot ovat ratakelaajien mieleen, mutta voivat viedä keihäänheittäjä Marjaana Heikkisen mitalin.

Antti Latikka ui seitsemänneksi, Pia-Pauliina Reitti liikuttui haastattelussa – Yle seurasi Tokion paralympialaisten kolmatta kisapäivää

Uimari Antti Latikan ura huipentui 100 metrin selkäuinnin finaaliin. Aino Tapola hävisi pöytätenniksessä 0–3, ratsastaja Pia-Pauliina Reitin sija oli 12.

Paralympialaisten kolmas kisapäivä: Päivän suomalaiset ja Ylen lähetykset

Suomalaisista ovat mukana Antti Latikka, Pia-Pauliina Reitti ja Aino Tapola.

Antti Latikka lupaa kauden parhaan tuloksensa – Tokion joukkuehenkeä kehuva uimari: "Olen näyttämässä mallia, miten altaassa vesi pärskyy"

Selkäuimari Antti Latikka on tyytyväinen harjoituskauteensa ja uskoo pääsevänsä finaaliin Tokion paralympialaisissa. Latikka kertoo syttyvänsä isoissa kisoissa, vaikka yleisöä ei tällä kertaa paikalla olekaan.

Aino Tapola ensimmäinen suomalaisurheilija, paralympialaisissa jaettiin keskiviikkona mitaleja – Yle Urheilu seurasi toista kisapäivää

Paralympialaisissa kilpaillaan keskiviikkona jo yhdeksässä eri lajissa. Yle Urheilu seuraa tässä jutussa Tokion kisojen toisen päivän tapahtumia.

Aino Tapola avasi suomalaisten paralympiataipaleen, brasilialainen MM-kakkonen oli liian kova pala purtavaksi: "Kipsasin erien alussa"

Tapola kärsi pöytätenniksen avausottelussa tappion brasilialaiselle Catia Oliveiralle erin 1–3.

Paralympialaisten avajaisseremonia huipentui tulen sytyttämiseen – Yle seurasi avajaisia

Paralympialaisten mitaleista taistellaan 24.8. - 5.9. Yle seuraa jokaista kisapäivää verkossa, TV2:lla ja Areenassa.

Tässä ovat Suomen mitalitoivot paralympialaisissa – näin seuraat kisoja Ylen kanavilla

Tokion paralympialaiset alkavat tänään. Suomen joukkueella on jykevät mitalitavoitteet, vaikka kisoihin lähtee vain 16 suomalaisurheilijaa. Yle Urheilu kokosi tähän juttuun kisojen suomalaisen tietopaketin.

Henry Manni ja Pia-Pauliina Reitti kantavat Suomen lippua Tokion paralympia-avajaisissa

Paralympialaisten avajaiset järjestetään Tokion olympiastadionilla tiistaina 24. elokuuta. Yle näyttää tilaisuuden TV2:lla ja Yle Areenassa kello 13.50.

Liisa Liljan paralympiamatka peruuntuu harjoitusleirillä tapahtuneen onnettomuuden vuoksi

Paratriathlonisti Liisa Lilja kertoi Yle Urheilulle keskiviikkona lähtevänsä Tokioon, mutta nyt matka kuitenkin peruuntuu.

Lääkärit eivät suosittele kisaamista – ranteensa murtanut Liisa Lilja päätti osallistua Tokion paralympialaisiin

Moottoripyörä törmäsi Liisa Liljaan pyörälenkillä Espanjan leirillä. Ylihuomenna Tokioon matkustava Lilja tietää ottavansa riskin kisatessaan murtuneen ranteen kanssa.

Jere Forsberg ja Aino Tapola lähtevät rohkeina Tokioon: "Voittamaan lähdetään"

Forsberg tähtää taljajousella korkealle, ja Tapola aikoo yllättää pöytätenniksessä alkulohkonsa suosikit.

Suuremmin kuin koskaan aikaisemmin – paralympiakomitea tavoittelee Tokion kisoille neljää miljardia tv-katsojaa

Kansainvälisen paralympiakomitean puheenjohtaja uskoo, että paralympialaiset saavat olympiakisojen tapaan positiivisen vastaanoton Japanissa.

Leo Lähteenmäki tavoittelee menestystä Tokion paralympia-altaasta – arvokisakonkarilla on nyt sama valmentaja kuin Matti Mattssonilla

Parauimari Leo Lähteenmäkeä ja tuoretta olympiamitalistia Matti Mattssonia yhdistää Porissa valmentava Eetu Karvonen. Lähteenmäki päätyi Poriin juuri Karvosen perässä viime syksynä ja tavoittelee nyt elämänsä nopeinta altaanmittaa Tokiossa.

Afganistanilaisnainen olisi tehnyt historiaa paralympialaisissa, mutta maan urheilijat eivät pääse Tokioon – "En saanut unta viime yönä"

Zakia Khudadadi oli sanonut aiemmin olevansa innoissaan mahdollisuudesta kilpailla maansa ensimmäisenä naisena paralympialaisissa.

Eetu Karvonen auttoi Matti Mattssonin takaisin maailman huipulle – nyt nuori valmentaja tunnetaan muustakin kuin revenneistä uimahousuista

Eetu Karvonen jatkaa valmennusuraansa Porissa ja uskoo, että Matti Mattsson pystyy tulevaisuudessa uimaan entistä kovempaa. Uinnin taso maailman huipulla ottaa kuitenkin jatkuvia loikkia eteenpäin, joten myös valmennusmetodien on kehityttävä.

Triathlonisti Liisa Liljan kisamatka Tokion paralympialaisiin vaarassa – mursi ranteensa moottoripyörän töytäistyä harjoituslenkillä

Liljan kisamatkan kohtalo selvinnee lähipäivien aikana. Naisten PTS2-luokan triathlon on paralympialaisten ohjelmassa lauantaina 28. elokuuta.

Suomen paralympiatoivon kevät järkkyi, kun kovat kivut iskivät – Amanda Kotaja tähtää EM-kisoihin, vaikka ei ole päässyt kelaustuoliin yli kuukauteen

100 metrin ratakelauksen hallitseva maailmanmestari Amanda Kotaja joutui huhtikuussa yllättäen sappirakon poistoleikkaukseen. Ratakelauksessa tärkeitä keskivartalon lihaksia hän ei saa harjoittaa vielä hetkeen, mutta uskoo olevansa kunnossa kesän pääkisoissa.

Suomen paralympiajoukkue Tokioon täydentyi – Katja Karjalainen jo neljänsiin kisoihin

Tokion paralympialaiset on määrä järjestää elo-syyskuun vaihteessa.

Suomelta puuttuu vielä joukkue Tokion paralympialaisista – istumalentopallonaisilla on vielä yksi sauma: "Turnaus on kovatasoinen"

Suomen istumalentopallonaiset ylsivät edellisen kerran paralympialaisiin vuonna 2004 Ateenassa.

Suomi nimesi ensimmäiset viisi urheilijaa Tokion paralympialaisiin

Lopullisen joukkueen koko on arviolta 20–25 urheilijaa.