Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mies pinoaa värikkäitä Aalto-jakkaroita olohuoneessaan.

Suomen halutuin design-huonekalu täyttää 90 vuotta – näin tunnistat aidon Alvar Aallon klassikkojakkaran

Alvar Aallon kolmijalkaista jakkara 60:a on valmistettu Kaarinassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1933 lähtien. Keräilijä saa aarteistaan ostotarjouksia lähes päivittäin.

Jakkara.

Nikkaroi tullimiehen jakkara, jonka juuret ovat Kristiinankaupungissa

Jim pitää istuinten tekemisestä – tässä viimeisin niistä.

Pieni jakkara

Pimeiden talvi-iltojen projekti – rakenna puinen pikkujakkara

Jakkaraa tarvitaan kaikissa elämänvaiheissa.

Keltainen keittiöjakkara Strömsön keittiössä

Kun olet puoli metriä liian lyhyt – nikkaroi keittiöjakkara

Keittiöjakkara on keittiön paras kaluste.

Kolme betonijakkaraa

Vala omat jakkarat betonista

Kierrätä sorvattu kynttilänjalka ja virkattu liina!

Sääksikamera.

Suosittu sääksi-live on täällä taas: kalasääsken pesässä kolme tomeraa poikasta

Linnansaaren kansallispuistossa Haukivedellä pesivän sääksipariskunnan pesintää voi heinäkuun ajan seurata live-kuvan välityksellä.

Viikinkien Timo Toivonen.

Maailmanmestarin ura jatkuu Viikingeissä - "Olen vetänyt kaikkien aikojen pisimmän tryoutin"

Kokenut puolustaja Timo Toivonen on kuntoutunut pelikuntoon ja jatkaa uraansa Salibandyseura Viikingeissä.

Mikko tutustuu lähemmin Igoriin.

Sananen – Jos korvaa lapsen ihmisellä

Suomi on täynnä ihania varhaiskasvatussuunnitelmia ja kehityskeskusteluja. Ne luovuttavat meille vahvan tunnelmansa. Meitä arvioidaan. Vaan entä jos tämmönen peli veteleekin väärään suuntaan.

Kim Hirschovits

Yle Urheilun kiekkoasiantuntijat: "Kausi on ollut Hirschovitsia parhaimmillaan"

Kim Hirschsovitsin huippukausi SM-liigassa on noteerattu vahvasti myös Yle Urheilun asiantuntijoiden keskuudessa.

Kairaus todistaa, että jäätä on Urpolanlammella jo kolmisenkymmentä senttiä.

Pilkkiavannon paikka on metripeliä

Tähän aikaan vuodesta näkee jäällä istuvia miehiä ja naisia. He saattavat olla siellä muuten vaan, mutta todennäköisesti he ovat pilkillä.

Jarmo Lehtinen

Lehtinen uravalinnastaan: ”Romua tuli huomattavasti vähemmän”

Jarmo Lehtinen seurasi pikkupoikana rallia, innostui siitä, ja hän on edelleen samalla tiellä.

Pekka koskela

Toistaako Pekka Koskela vuoden 2005 ihmeen?

Pekka Koskela tarvitsee tällaisen "pöljän päivän" pystyäkseen tänään taistelemaan mitalisijoituksista 1 000 metrillä pikaluistelun matkakohtaisissa MM-kisoissa.

Aleksi Tammentie kuvassa

Tammentie kiehahti toimitsijalle - "Tuollaista ei saa tapahtua"

Aleksi Tammentien esitys jäi vaisuksi yleisurheilun EM-kisojen kolmiloikan karsintakilpailussa. Toimitsijan kömmähdyksen takia Tammentien ensimmäinen hyppy jouduttiin uusimaan. Katso Tammentien ärräpäitä herättänyt yritys kuvaa klikkaamalla.

Kuvaaja Tiina Puputti antaa neuvoja kuvattavalle ritarille Hämeen linnassa.

Hyvä valokuvaaja osaa ehkäistä lapiokädet juhlakuvassa

Tiina Puputti kirjoittaa parhaillaan kirjaa ammatti- ja harrastekuvaajien käyttöön. Hyvä kuva ei ole sattumaa, vaan ammattisalaisuuksia.

Jutta Urpilainen

Mitä haluat kysyä Jutta Urpilaiselta?

Sosiaalidemokraatit etsivät tulevaisuuttaan, mutta mitä tekee istuva puheenjohtaja, kun kilpa päällikön paikasta kiristyy? SDP:ssä kuviteltiin kannatuksen kasvavan, kun puheenjohtajan asema pantiin vaakalaudalle. Tentissä valtiovarainministeri Jutta Urpilainen.

PS lahjoittaa oman jakkaran A-studioon

Perussuomalaiset aikovat lahjoittaa ensi viikolla A-ohjelmille oman jakkaransa, ettei studiokeskustelujen ulkopuolelle jätettäisi ainakaan tuolien puutteen vuoksi.

Opo ja oppilaat juttelemassa.

Opinto-ohjaaja on paljon vartija

Opinto-ohjaaja voi vaikuttaa merkittävästi koululaisen myöhempään elämään. Viitasaarelainen Matti Pirinen on katsellut opon jakkaralta nuorten elämää jo pitkään.

Hämeenlinnan kaupungin vaakuna

Mikä on, kun vaikuttaminen ei kiinnosta?

Kansalaisaktiivisuudessa on parantamisen varaa monissa kunnissa. Päättäjät ovat ihmeissään, kun kaupunkilaisia ei saa innostumaan yhteisistä asioista.

Flipperiä pelataan

Flipperit palaamassa unholasta muun retromuodin mukana

Hopeakuulat ja mailat ovat kadonneet vaivihkaa huoltoasemilta viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Nyt koneita ilmestyy taas julkisille paikoille, vaikka niitä ei juuri valmisteta. Suomesta löytyy kaksi flippereille pyhitettyä hallia, joista toinen sijaitsee Kouvolassa.

Uolevi Nurmi ja itsetehty tuoli.

Käsityöläisen ei tarvitse tingata työnsä arvosta

Käsityöläinen palkitaan arvonsa mukaan. Laatua arvostava ei katso hintaa eikä aikaa. Käsityöläinen löytää nyky-yleisönsä netistä.

Jari Leppä

Keskustan Jari Leppä: Kuntauudistus naftaliiniin, kaikki voimat soteen

"Kunnissa ollaan hätää kärsimässä eikä tiedetä, mihin suuntaan toimintoja ruvetaan kehittämään. Kaikki odottelevat."

Kansanedustaja Timo Soini eduskunnan suullisella kyselytunnilla 21. maaliskuuta.

Hallitusvastuu maistuisi jo Timo Soinille

Hallituskaavailut ovat käynnissä ja kokoomus suurimmassa vaarassa pudota kelkasta. Näin väittää perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini Maaseudun Tulevaisuudessa.

Vanhus kävelyllä

Vaasa kartoittaa ikäihmisten hyvinvointia kotikäynnein

77-vuotta täyttävät vaasalaiset, jotka eivät käytä kotihoidon palveluja, saavat tänä vuonna kaupungin Ikäkeskuksesta kirjeen, jossa kartoitetaan elämäntilannetta ja terveyttä. Sen jälkeen vuonna 1936 syntyneet voivat halutessaan saada maksuttoman palveluneuvojan kotikäynnille.

Raimo Helminen.

Helmisen potkut karkottivat yhteistyökumppanin - "Perinteitä pitäisi aina vaalia"

Tampereen Ilveksen valmentajanvaihto ei ole ollut kaikille taustajoukoille iloinen uutinen. Yhteistyökumppani peräänkuuluttaa perinteiden kunnioitusta.

Tietopalvelusihteeri ja muotoilija Heidi Huovinen muotoiluarkiston hyllyjen välissä.

Televisioiden kulmat ja jakkaroiden kaarteet arkistoituvat Mikkeliin

Suomalaisen muotoilun historiaa arkistoidaan Mikkelissä. Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston kylkeen syntyi muutama vuosi taaksepäin teollisen muotoilun arkisto (FIDA). Arkistoidun materiaalin määrä on ylittämässä tavoitteet.

Saku Martikainen on ensimmäisessä pestissään aikuisten valmentajana.

SaPKo-valmentaja viittaa kintaalla potkuvaatimuksille

Saku Martikainen ei hätkähdä sarjan hännille pudonneen joukkueen ympärille vellovaa huhumyllyä. - Ei kiinnosta pätkän vertaa tällainen nimetön ja kasvoton kritiikki. Ei vaikuta tekemiseen, Martikainen pamauttaa.

Ilves-logo

Ilves löysi operatiivisen johtajan

Ilves aloitti toimintansa vakauttamisen pestaamalla operatiivisen johtajan. Tehtävään löytyi monella jakkaralla seurassa istunut mies.

Kristiina Kekäläinen ja maskeeraja Päivi Kela

Miten studiojuontaja valmistautuu EM-kisoihin?

Yle Urheilulla on menossa superkesä, sillä jalkapallon EM-kisat, yleisurheilun EM-kisat ja Lontoon olympialaiset näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla. Mukana on runsaasti väkeä: niin toimittajia, ohjaajia, tekniikan väkeä kuin maskeeraajiakin.

Posion kunnantalo

Posio löysi jäähallirahat

Posion kunta on löytänyt rahat uuden jäähallin viimeistelyyn. Jää- ja monitoimihallin rakennustyöt ovat myöhässä muutaman kuukauden kesällä tapahtuneiden viivästysten vuoksi. Halli pyritään silti ottamaan käyttöön jo tässä kuussa.

Laite havaitsee vanhuksen kaatuneen

Vanhuksen vaarallinen kaatuminen yksin kotona voidaan luotettavasti havaita pienellä kiihtyvyysanturilla, ilmenee väitöstutkimuksesta. Tiedon välittäminen mahdollisille auttajille olisi helppoa, mutta palveluketjun rahoittaminen vaikeaa.

Keksijä Veikko Väntänen.

Palovaroittimen patteri vaihtuu maajalasta

Keittiötikkaat ovat usein mukana kotona sattuneissa onnettomuuksissa. Usein vahinko tapahtuu, kun haetaan jotain ylähyllyltä tai yritetään hiljentää keittiökärystä innostunutta palovaroitinta. Veikko Väntänen on iiläinen keksijä, jonka uusi keksintö vähentää jakkaroilla keikkumista.

Kuvassa Ahosen, Suhosen ja Rinkisen perheiden hahmoja arkkiatri Risto Pelkosen kaarnatöinä.

Kaarna sytytti arkkiatrin luovuuden

Arkkiatri Risto Pelkosen rakentamassa pienoiskylässä seikkailee erilaisia ihmishahmoja arkiaskareissaan. Kylän hahmot on vuoltu kaarnasta, ja niitä on kertynyt jo liki parisataa. Tuohelan kylän väki -näyttely Kokkolassa juhlistaa arkkiatrin 80:aa ikävuotta.

Grillimyyjä sulki riehuvan varkaan kylmähermoisesti kioskiinsa

Naispuolinen grillimyyjä ei häkeltynyt riehuvaa varasta sunnuntai-iltana Riihimäen rautatieasemlla. Nainen sulki kylmähermoisesti oven varkaan nenän edestä ja jäi odottamaan poliisia.

Sora lensi Evon erikoiskokeella

Päijät-Hämeessä Evolla perjantaina ajettu erikoiskoe keräsi reitin varrelle runsaasti katsojia. Nokkelimmat olivat varautuneet omin retkituolein, eväin sekä virvokkein ja suojasivat kameransakin ralliautojen ryöpyttämältä hiekkasateelta muovipussein.

Föri

Roskista syntyy nukkekodin sisustus

Nukkekotiasuntomessut ovat alkaneet Turussa. Nukkekotiharrastajat rakensivat minirakennuksia kahden vuoden ajan. Turkulaisuuden symboleiksi nousivat ryhmän yhdessä tekemät förin ja Puutorin Vessan pienoismallit.

Vasemmistoliitto: Anna Kontula jatkaa Sirnön työtä

Vasemmistoliiton vaalitulos Pirkanmaalla kääntyi tappiolliseksi, kun kaksi paikkaa vaihtui vain yhdeksi jakkaraksi. Uudelleen ehdolle asettunut Minna Sirnö joutui luovuttamaan paikkansa Anna Kontulalle.

Kokoomus iloitsee torjuntavoitosta - Sofia Vikman nuorin pirkanmaalainen edustaja

Kokoomuksen vaalivalvojaisia väritti puoli yhdentoista aikaan ilo viidestä paikasta. Pirkanmaan Kokoomuksen toiminnanjohtaja toiminnanjohtaja Jari Porraslampi oli huojentunut ja reimuissaan siitä, että usko riitti viiteen. Reilu tunti sitten tilanne näytti vielä ajoittain vain neljää paikkaa.

Antti Keskinen

Muisteluryhmistä apua sotatraumoihin

Sotatraumojen purkamiseen aiotaan perustaa muisteluryhmiä. Muistelusta toivotaan apua paitsi veteraaneille myös jälkipolville, joiden elämää sota on koskettanut. Sodan järkytyksistä vaikeneminen on aiheuttanut monille ahdistusta.

Leirin verran pöytälätkää keskellä kesää

Espoon nuorisopalvelu järjestää lukuisia erilaisia teemaleirejä kesän aikana. Parhaillaan Kirkkonummella, Nedergårdin kesäsiirtolassa on käynnissä pöytäjääkiekkoleiri.

Aku Hirviniemi Marja Tyrninä.

Tortut kostuvat ja Pallivaha kukoistaa Turussa

Turun Pallivaha on leivottu kevään aikana Suomen kartalle. Asialla on ollut muuan kovaääninen leskirouva Marja Tyrni. Kaupunki onkin nyt hyödyntämässä Pallivaha-huumaa matkailussa.

Raahessa tapeltiin

Raahelaisessa yksityisasunnossa sattuneessa pahoinpitelyssä käytettiin nyrkkejä ja jakkaraa.

Vankeustuomio Kuhmon taposta

Kajaanin käräjäoikeus on antanut tuomion Kuhmon tammikuisesta taposta. 30-vuotias kuhmolainen mies oli mielentilatutkimusten perusteella tappoon syyllistyessään alentuneesti syyntakeinen.

Mies pahoinpiteli ex-vaimoaan ja hutki tämän isää jakkaralla

Poliisi selvitteli Lahdessa ja Heinolassa yöllä sekä pahoinpitelytapausta että kortitta ajeluita.

Hammarin Sähkön joulupukki on ajan patinoima

Reklaamiäijä tuo joulun

Hammarin sähkön näyteikkunan ikivanha joulupukki on ollut oululaisille joulun tuoja kohta 90 vuoden ajan. Alunperin näyteikkunan mainosnukeksi ostettu liikkuva merimies muuttui joulupukiksi 40-luvulla.

Pallo putoaa koriin

Pyörätuolikoriksen jakkaralla ei nössö viihdy

Namikan pyörätuolikoripallojoukkue lähti uuteen kauteen marraskuun alussa uudistuneena. Nyt ajetaan sisään uusia pelaajia, mutta silti tähtäin on vähintään kolmen parhaan joukossa.

Kiekkoyleisö jää kotiin

Kärppien kotiotteluiden katsojamäärä on syksyn aikana ollut alhaisimmillaan 2000-luvulla. Huippuvuosista on tultu tuntuvasti alaspäin.

Anne Honkala ja jakkaranäyttelyn satoa

Käsityöt ovat ikuisia aarteita

Käsitöitä tehtiin ennen tarpeeseen, nykyään käsitöiden teko on harrastus. Silti kädentaitajia riittää ja myös lapset ja nuoret ovat innokkaita harrastajia. Käsityökoululaisten määrä on moninkertaistunut 20 vuoden aikana.

Lappeenrantalaisten kalustesarja Habitare-messuille

Lappeenrantalaiset yritykset ovat aloittaneet yhteistyön huonekalujen ja sisustusmateriaalien valmistuksessa.Yhteistyön hedelmiä esitellään Habitare-messuilla Helsingissä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle