Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lauantaina alkava Pride-viikko on Kuopiossa ensimmäinen laatuaan – "Odotettu kovasti"

Perinteinen Pride-kulkue on koronan vuoksi peruttu, mutta osallistujille tarjotaan tänä vuonna runsaasti muuta ohjelmaa..

Kristuksen morsian – draamaelokuva identiteetistä ja suvaitsemisen vaikeudesta

Marion perääntyy suhteestaan ja liittyy uskonyhteisöön,

Janne Saarikiven kolumni: Etuoikeudet eivät näy päällepäin

Koska tunnen lihassani sekä menneet että tulevat heikkouteni, koen vaivaantuneisuutta, kun saan kuulla olevani etuoikeutettu, kirjoittaa Janne Saarikivi.

Seksuaalikasvattaja Kaisa Merelä, 24: "Seksi on peniskeskeistä" – yhä nuoremmat käyvät terapeutilla, koska oma halukkuus aiheuttaa päänvaivaa

Parikymppiset ovat vaativia itseään ja omia halujaan kohtaan, sanoo seksologisen seuran puheenjohtaja.

Selma Vilhusen kolumni: Etuoikeutetun raskas harmistus

Julkisen keskustelun fokus ei voi olla etuoikeutettujen tunteissa, pohtii Selma Vilhunen. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.

"Pitäisikö eri uskontoryhmillekin olla omat wc:t?" Sateenkaariväelle ollaan valmiita järjestämään yliopistoihin vessoja, mutta asenteiden kanssa on tekemistä

Osa yliopistoista uudistaa opetustaan, jotta yhdenvertaisuus toteutuisi. Osassa toimeen käydään vain, jos joku loukkaantuu.

Rajkumar Sabanadesanin kolumni: Oulun tapahtumista on vaikea puhua, mutta juuri siksi niistä pitää puhua – rehellisesti

Kulttuuri yksin ei tee kenestäkään raiskaajaa, mutta on syytä tunnustaa, mitkä tekijät tutkitusti kasvattavat riskiä, kirjoittaa Rajkumar Sabanadesan.

Sebastian Tynkkynen erotettiin Oulun helluntaiseurakunnasta, koska hän haluaa naimisiin miehen kanssa – Professori: “Ihmisoikeusnäkökulmasta voitaisiin katsoa syrjinnäksi”

Oululainen poliitikko Sebastian Tynkkynen (ps.) on erotettu helluntaiseurakunnasta. Tynkkysen mielestä syy erottamiselle on hänen parisuhteensa miehen kanssa, mutta seurakunnan pastori kiistää sen. Lakiasiantuntijan näkökulmasta erottamistapaus on kimurantti.

Seurakunnan kärjekäs Seta-keskustelu ei yllättänyt asiantuntijaa: "Kirkko on silti edistynyt hyvin"

Sateenkaariväen hengellisen hyvinvoinnin lisäämiseen tähtäävässä hankkeessa työskentelevä uskontotieteilijä arvioi, että kipukohdista huolimatta evankelis-luterilainen kirkko on monia muita uskonnollisia yhteisöjä avoimempi seksuaalivähemmistöjä kohtaan.

Porilaisessa seurakunnassa kuohuu: Saako Seta käydä puhumassa rippileirillä?

Seurakuntaneuvosto ei pystynyt hyväksymään rippikoulun paikallissuunnitelmaa, koska osa jäsenistä ei hyväksynyt seksuaalista tasa-arvoa kannattavan Setan edustajan vierailua leireillä.

Janne Saarikiven kolumni: Kun vapaudesta tuli vankila

Unelmoin maailmasta, jossa ihmiset puolustaisivat toistensa vapautta sen sijaan, että he puolustavat omaa leiriään, kirjoittaa Janne Saarikivi.

Vaasa pilottikuntana mukana Rainbow Rightsissa

Rainbow Rights on oikeusministeriön koordinoima seksuaalivähemmistöjen yhdenvertaisuutta ajava hanke.

A-teeman vieraiden vinkit: Näin flirttailet syyllistymättä seksuaaliseen häirintään

Katso tästä suorassa lähetyksessä nähdyt ihmissuhdetaitokouluttajan pikaopas ja kansanedustajan kauhuesimerkki. Lue myös twitterkansan ohjeet.

Tasa-arvovaltuutettu: ”Seksuaaliseen ahdisteluun pitäisi puuttua kovalla kädellä jo koulussa”

Seksuaalinen ahdistelu on lievin seksuaalirikos. Poliisin tietoon tulleista tapauksista vain pieni osa johtaa tuomioon.

Miesten tekemät ilmoitukset seksuaalisesta ahdistelusta tuplaantuivat

Emeritaprofessori: “Hölmöä, ettei myös sanallista häirintää ole haluttu kriminalisoida”

Feministiset puolueet ovat kaupunkilaisten heiniä – Radikaalit aloitteet, kuten "miesvero", karkottavat äänestäjiä

Helsingin kaupunginvaltuustoon yltänyt feministinen puolue tähtää eduskuntaan. Ruotsalainen esikuva sai oman mepin.

Pride-viesti oli TPS:n pelinavaus etenkin nuorille – ”On okei olla sellainen kuin olet”

Kiekkokansaa kuohauttaneella sateenkaaripäivityksellään turkulaisseura halusi puolustaa maailmaa ilman syrjintää ja väheksyntää.

Homoseksuaalisuudestaan julkisesti kertonut Liukkonen: "Kerroin asiasta oman itseni takia"

Yle Puheen urheilun teemaillassa puhuttiin muun muassa seksuaalisesta tasa-arvosta. Uimari Ari-Pekka Liukkonen kertoi ensimmäisenä suomalaisena huippu-urheilijana homoseksuaalisuudestaan julkisesti kaksi vuotta sitten.

"Jos uskonnonopetus ja elämänkatsomustieto yhdistetään, toinen katoaa kartalta"

Pitäisikö uskonnonopetus ja elämänkatsomustieto lakkauttaa ja yhdistää kaikille yhteiseksi oppiaineeksi? Ei pitäisi, sanoo kirjailija ja elämänkatsomustiedon opettaja Arno Kotro.

Kiovan Gay Pride marssii Porošenkon suojeluksessa

Seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoisia oikeuksia ajava tapahtuma on onnistuttu järjestämään vain kerran aiemmin. Kahdesti se on peruttu turvallisuusuhkien vuoksi.

Kuubassa presidentin tytär ajaa seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa

Tuhat ihmistä osallistui lauantaina marssiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta maassa, jossa perinteisesti heitä on syrjitty rankasti. Parikymmentä homo- ja transparia sanoi ”tahdon” symbolisessa joukkovihkimisessä.

"Meinasin ruveta itkemään" – äänestystulos jätti Villen sanattomaksi

Savon seksuaalinen tasavertaisuus -yhdistyksen puheenjohtaja Ville Nylén muistuttaa, että äänestyksessä oli kyse muustakin kuin avioliiton sallimisesta samaa sukupuolta edustavien kesken.

Urheilun kattojärjestö esittää: Suomen homourheilijoille olisi hyvä saada vertaistukiverkosto

Suomen liikunnan ja urheilun kattojärjestö Valo ry toivoo, että Suomessa löytyisi uimari Ari-Pekka Liukkosen lisäksi lisää esikuvia homourheilijoille.

Urheilevat opiskelijat: Suomen urheilussa paljon syrjintää

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry haastaa kaikki jääkiekon SM-liigajoukkueet sitoutumaan tasavertaiseen urheiluun.

Suomen sijoitus sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvotaulukossa putosi, Britannia kirkas ykkönen

Suomen ohi on parannuksiensa ansiosta mennyt muun muassa Malta. Venäjällä oikeudet ovat entisestään vähentyneet.

Tommy Lindgren: Ulos pukukaapista

Keskustelu homojen mahdollisuuksista harjoittaa urheilijan ammattia identiteettiään salaamatta on relevantimpi kuin koskaan, kirjoittaa Yle Urheilun kolumnisti Tommy Lindgren.

"Kysymys kuuluu, mitä ihmisoikeusongelmille tapahtuu kisojen jälkeen"

Urheilu- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki vierailee Sotshin olympialaisissa kahtena viimeisenä kisapäivänä. Ministerin tapaamat kansalaisjärjestöt ovat huolissaan ihmisoikeustilanteesta päättäjäisten jälkeen.

Liigakiekkoilijalta rohkea kannanotto - "Huutelusta pitää seurata rangaistus"

Harri Tikkanen, 32, asettuu ensimmäisenä suomalaisena huipputason jääkiekkoilijana näkyvästi kannattamaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvien tasa-arvoista kohtelua.

Ministeri Huovinen haluaa muuttaa translakia

Nykyistä translakia on arvosteltu, sillä se edellyttää transsukupuolisilta lisääntymiskyvyttömyyttä ennen kuin heidän sukupuolensa voidaan vahvistaa mieheksi tai naiseksi.

Järjestöjen nuorisotyölle kolmen miljoonan euron avustus

Nuorison harrastustoimintaa ja yhteiskunnallisia osallistymismahdollisuuksia edistävät järjestöt saavat valtiolta tukirahaa.

Koepallo homoliittojen laillistamiseksi jäi heittämättä Taiwanissa

Taiwanilainen miespari aikoi testata oikeuden kannan parisuhteensa, mutta muutti mielensä muun muassa tappouhkausten takia.

Setassa ei tarvitse itseään määritellä

Nina Mömmö-Koskiniemi toivoo, että hänkin olisi ensisijaisesti hyvä tyyppi, eikä laitettaisi "hetero-äiti-ihminen"-lokeroon.

Seta ry: Kaasuhyökkäys raukkamainen teko

Puheenjohtaja Outi Hannula haluaa selvittää, oliko kysymyksessä viharikos.

USA:n kongressissa ensimmäinen homoavioliitto

Seksuaalivähemmistöjen tasa-arvo astui jälleen askeleen eteenpäin, kun Yhdysvaltain kongressin jäsen Barney Frank solmi avioliiton kumppaninsa Jim Readyn kanssa. Paikalla oli Yhdysvaltain demokraattisen puolueen nimekkäimpiä edustajia.

Immigration officials learning about sexual minorities

The Finnish Association for Sexual Equality (SETA) has begun training immigration officials in problems encountered by sexual minorities. The Immigration Service has come under criticism for deporting homosexual asylum seekers to countries where homosexuality is a capital offense.

Maahanmuuttovirasto haluaa oppia seksuaalivähemmistöjen ongelmista

Seksuaalinen tasavertaisuus Seta on alkanut kouluttaa Maahanmuuttoviraston työntekijöitä. Virastoa on arvosteltu siitä, että se on käännyttänyt turvapaikkaa hakevia homoja maihin, joissa heitä vainotaan tai joissa homoseksuaalisuudesta voi edelleen saada kuolemantuomion.

Seta rantautuu Meri-Lappiin

Seksuaalista tasavertaisuutta puolustava Seta ry laajentaa toimintaansa Meri-Lappiin. Perustettavan aluejärjestön tarkoituksena on edistää homojen, lesbojen, biseksuaalien ja transihmisten asemaa alueella.

Seta toivoo pääsevänsä kouluihin

Lappeenrannassa toimiva Saimaan SETA ry suunnittelee jalkautuvansa eteläkarjalaisiin kouluihin tämän kevään aikana. Puheenjohtajan mukaan Seta täydentäisi koulujen antamaa seksuaalikasvatusta kertomalla esimerkiksi erilaisista perhemuodoista ja laki-asioista.

Nearly half of Finns favour gender-neutral marriage

Nearly half of Finns feel that marriage laws should become gender neutral, according to a survey conducted by Taloustutkimus, commissioned by the Association for Sexual Equality.

Kysely: Puolet kansasta kannattaa homojen avioliitto-oikeutta

Lähes puolet suomalaisista kannattaa lakimuutosta, joka sallisi avioliiton myös samaa sukupuolta oleville.

Nuorisotyölle jaettiin niukkuutta

Nuorisotyön ja nuorisotyötä tekevien valtakunnallisten järjestöjen määrärahat pienenivät tai pysyivät ennallaan vuodentakaisesta. Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki myönsi nuorisotyölle noin 2,8 miljoonaa euroa.

Seta kouluttaa Kymenlaaksossa

Seksuaalinen tasa-arvoisuus ry eli Seta järjesti kouluttajakoulutusta "sateenkaari sensitiivisille" ensimmäistä kertaa myös Kouvolassa. Koulutettujen tärkeimpiin tehtäviin kuuluvat alueelliset kouluvierailut.

Mr. Gay Finland 2010: homojen demonisointi hälvenemässä

Seksuaalivähemmistöjen tasavertainen kohtelu on vihdoin noussut vakavaan poliittiseen keskusteluun, arvioi viime vuoden Mr. Gay Finland Kenneth Liukkonen. Kirkonkin piirissä turha demonisointi on hänen uskoakseen hälventymässä. Homo-illan kiistakumppanilleen, tuoreelle sisäministeri Päivi Räsäselle hän heittää kutsun Pride-kulkueeseen.

Homofobian vastaista päivää vietetään Joensuussa

Kansainvälistä homofobian vastaista päivää vietetään ensimmäistä kertaa tänään Joensuussa. Päivän tarkoituksena on havahduttaa ihmiset huomaamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen olemassaolo sekä näiden kohtaama syrjintä.

Suvaitsevaisuusmielenosoitus keräsi yli tuhat ihmistä Helsingin keskustaan

Helsingissä Eduskuntatalon eteen kokoontui alkuillasta 1 200 mielenosoittajaa, kertoi paikalla oleva poliisipartio. Poliisin mukaan monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden puolesta järjestetty mielenosoitus on sujunut rauhallisesti.

Sateenkaaritapahtuma Hohto rakentaa siltoja

Joensuussa kahdeksatta kertaa järjestettävä sateenkaaritapahtuma Hohto tarjoaa seksuaalivähemmistöille hauskaa yhdessäoloa. Tapahtuman tarkoituksena on myös tarjota vertaistukea ja rakentaa siltaa heteroiden ja ei-heteroiden välille, summaa Joensuun seudun seksuaalinen tasavertaisuus Hobiles ry:n puheenjohtaja Sami Kiiski.

Kommentoi

Internetissä julkaistu kristillisten järjestöjen Älä alistu -kampanja kehottaa seksuaali-identiteettiään pohtivia nuoria olemaan alistumatta elämään Raamatun vastaisesti eli homoseksuaaleina. Kampanja ei ole evakelisluterilaisen kirkon järjestämä. Tästä huolimatta siihen osallistuu järjestöjä, joita tuetaan kirkollisverovaroin. Tämä on suututtanut monet ja kirkosta eroamiset kääntyivät heti nousuun.

Homovastainen kampanja kuohuttaa netissä

Kristillisten nuortenjärjestöjen homovastainen kampanja herättää hämmennystä. Seksuaalista tasavertaisuutta ajava Seta tyrmää internetissä leviävän kampanjan ja evankelisluterilainen kirkko sanoo kampanjaa epäonnistuneeksi. Kampanjan järjestäjät vakuuttavat, ettei tarkoitus ole kampanjoida homoja vastaan.

Seta vetoaa zimbabwelaisen turvapaikanhakijan puolesta

Poliisi valmistelee kolme kertaa Suomesta turvapaikkaa hakeneen zimbabwelaisen käännytystä. Miehen tukijat - Vapaa liikkuvuus -verkosto, Seta ja Amnesty International - kertovat järjestävänsä keskiviikkona Helsingissä mielenilmauksen turvapaikanhakijan puolesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle