Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ovilasin läpi kuvattu näkymä. Ovessa lukee Ateljee ja sisällä huoneessa näkyy laatikoita täynnä maalaustarvikkeita. Taustalla ikkunan edessä maalauksia rivissä.

Paavolan kampuksen rakentaminen Lahdessa on edennyt aikataulussaan

Kädentaitojen opetukseen tarkoitettu Art House on valmis ja uuden suurlukion tiloissa on jo toimintaa. Piha-alue valmistuu kesäksi. Koko kampus rakentuu vaiheittain ensi vuoden kesään mennessä.

Havainnekuva ylhäältä merelle päin uudesta Wasa Marina kesäravintolasta kampusalueella.

Wasa Marina rakennuttaa kesäravintolan Vaasan yliopiston rantaan – rakennus- ja ympäristölautakunta myönsi yksimielisesti poikkeamisluvan asemakaavasta

Keskustelua herätti ennen kokousta muun muassa liikenne, pysäköinti sekä melu. Puheenjohtajan mukaan keskiviikon kokouksessa lähinnä kuitenkin keskusteltiin rakennushankkeen hyödyistä.

Raksilan marketit Oulussa

Uusia esityksiä Oulun yliopiston kampuksen sijainnista ehkä jo syksyllä – Oulun yliopiston rehtori Raksilan kampuksen kaatumisesta: "Yllättävä päätös"

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäen mukaan yliopiston tulevaisuudensuunnitelmat jäivät nyt tyhjän päälle, kun kaupunginhallitus ei puoltanut keskustakampuksen sijoittumista Raksilaan. Yliopiston hallituksesta sen sijaan arvioidaan, että uusia esityksiä kampuksen sijainnista voitaisiin saada jo syksyllä.

Kylttejä Vaasan yliopistolla

Vaasan yliopiston kampusalueen kehittäminen jatkuu kiireisenä – Tritoniasta uusi päärakennus, Fabriikista luovutaan ja kirjasto vaihtaa paikkaa

Palosaaren kampusalueen kehittämisessä keskitytään yliopiston rakennusten ja tilojen uudistamiseen, mutta keskeistä on myös toimintatapojen ja palveluiden uudistaminen.

Oulun yliopisto

Oulun yliopiston Raksilan kampushanke on suuressa vaarassa kaatua – yhdyskuntalautakunta: suunnitteluvarausta nykyiselle market-alueelle ei jatketa

Jos kaupunginhallitus hyväksyy osaltaan lautakunnan esityksen, päättyisi Oulun yliopiston keskustakampushanke siihen. Hanke on herättänyt runsaasti keskustelua.

Vaasan yliopiston rantaan tulevan kesäravintolan havainnekuva ylhäältäpäin.

Vaasan yliopiston kampukselle suunnitteilla uusi ravintola vanhaan makasiiniin

Poikkeuslupaa makasiinin entisöimisestä kesäravintolakäyttöön käsitellään Vaasan kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunnassa 6. huhtikuuta. Myös uudisrakennusta suunnitellaan.

Lippu nousi salkoon Jallutähden alla -laulun säestämänä

Suomen pisimmät vappubileet alkoivat – opiskelijat juhlivat 32 päivää

Yli kuukauden kestävä juhlaputki alkoi perjantaina vappuriehan julistuksella. Tulossa ovat myös muun muassa toogabileet, skumppatasting ja haalarivaellus.

Nokian uuden Silta-kampuksen julkisivu.

Nokian uusi Silta-kampus on valmis – lukion ja Tredun noin 1 200 opiskelijaa aloittavat tiloissa syksyllä

Uusi kampus on jo lisännyt nuorten kiinnostusta Nokialla annetavaa opetusta kohtaan. Nokian lukio aikoo nostaa aloituspaikkojen määrää.

Kuvassa Centrian kyltti

Centria-ammattikorkeakoulu löi kaikki hakijaennätykset yhteishaussa, vaikka valtakunnallisesti hakuinto lopahti

Hakemuksia tuli yli 3 600, mikä on viisisataa enemmän kuin vuosi sitten.

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto panostaa polkupyöräilyn edistämiseen – työntekijöille pyöräetu ja kampuksille pyöräkatoksia

Pyöräilyyn panostaminen on osa Itä-Suomen yliopiston kestävän kehityksen ja vastuullisuuden edistämistyötä.

Luminen, aidattu tyhjä tontti. Taustalla kirkko ja muita kaupungin keskustan rakennuksia.

Opiskelija-asuntojen rakentamisen aloitus Kotkansaarella viivästyy ainakin kesän yli

Opiskelijakorttelin rahoituspäätös tulee vasta juhannukseksi. Ennen sitä rakennustyömaalla entisen Teboilin tontilla ei tapahdu mitään.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun rakennus Mikkelissä

Yhteishaku korkeakouluihin alkoi tänään – XAMK:issa tarjolla entistä joustavampia sairaanhoitajaopintoja ja uusi pelialan koulutus

Kevään yhteishaku korkeakouluihin on alkanut tänään keskiviikkona. XAMK:ista löytyy 66 hakukohdetta kahdeksalta eri alalta.

Havainnekuva koulukampuksesta sisältä

Mustasaaren kunnanvaltuusto hyväksyi suunnitelman uudesta sivistyskampuksesta – 33 miljoonan euron kokonaisuus valmis vuonna 2027

Uusi Sepänkylän sivistyskampus yhdistää varhaiskasvatuksen sekä peruskoulutoiminnan suomeksi ja ruotsiksi yhteen paikkaan. Kokonaisuus rakentuu vaiheittain. Rakennustöiden määrä alkaa jo tänä vuonna.

Oulun Yliopiston lippuja

Oulussa valtuusto ohjeisti päätöksenteossa: Linnanmaata tulee kehittää yliopiston pääkampuksena

Maanantaisessa kokouksessa hyväksyttiin Linnanmaan yhtenäistä kampusta kannattava ponsi. Se on kaupunginvaltuuston mielipiteen ilmaisu, yliopiston Raksila-hankkeen valmisteluun sillä ei ole nyt juridista vaikutusta

Oulun yliopiston keskustakampusta vastustavat mielenosoittajat lähdössä liikkeelle Oulun Kauppatorilta.

Sadat ihmiset kokoontuivat Oulussa osoittamaan mieltä yliopiston muuttosuunnitelmia vastaan

Oulussa yliopisto on jo parin vuoden ajan valmistellut muuttoa keskustaan. Keskustakampussuunnitelmat saivat lauantaina mielenosoittajilta kitkerää palautetta.

Juhani Damski, kansliapäällikkö, ympäristöministeriö. Kuvattu Allas Sea Poolissa Helsingissä 29.11.2021.

Oulun yliopisto haluaa vision yhtenäisestä kampuksesta ja jatkaa kolmannen kampuksen suunnittelua

Oulun yliopisto käynnistää uuden pohdintatyön yhtenäisestä kampuksesta. Tavoitteena on kuitenkin edelleen uuden kampuksen rakentaminen Raksilaan.

Kotkan uuteen tapahtumakeskukseen aletaan pian asentaa Pohjoismaiden suurinta roikkuvaa puukattoa

Suomen suurimman puisen toimistotalon työmaapomo jatkaa taistelua ilmastonmuutosta vastaan – nyt vuorossa on Pohjoismaiden isoin roikkuva puukatto

Uuden tapahtumakeskuksen rakentaminen etenee Kotkassa. Pian rakennukseen aletaan asentaa erityistä, Pohjoismaiden suurinta roikkuvaa puukattoa.

Opiskelijoita nuotion äärellä.

Amk-opiskelijat kaipaavat jo kampukselle, mutta täyttä paluuta vanhaan ei ole luvassa – "Kyllä sitten on hymy herkässä, kun pääsee vetämään haalarit päälle"

Keskipohjalaisen Centrian opintopsykologi on huolissaan siitä, ettei kokonaiskuvaa opiskelijoiden hyvinvoinnista näe etäopetuksen takia. Ainakin jonot opiskelijaterveydenhuoltoon ovat pitkät.

Ammattikorkeakouluopiskelijan haalari sohvalla.

Lahtelaiset opiskelijat odottavat malttamattomina koronapiinan päättymistä ja kavereiden tapaamista: “Kyllä siinä riemu repeää”

Koronarajoituksia on alettu purkaa asteittain, ja kuukauden puolivälissä jatketaan paluuta uuteen normaaliin. Toiveissa on, että pian voidaan pukea haalarit päälle ja aloittaa oikea opiskelijaelämä.

Aloittavia yliopisto-opiskelijoita Itä-Suomen yliopiston Metria-rakennuksen auditoriossa Joensuussa.

Opiskelijat vetoavat Itä-Suomen yliopistoon: pitäkää kiinni koronaopeista

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta on huolissaan siitä, että koronapandemian aikana kehitetyt oppimisratkaisut eivät jää pysyväksi osaksi opetusta. Lähiopetukseen paluusta iloitaan ylioppilaskunnassa.

Lahden uusi lukio Gaudia ilmasta kuvattuna.

Suomen suurin lukio valmistuu Lahdessa Paavolan kampukselle – katso miltä uusi väri- ja muotomaailma näyttää

Kannaksen ja Tiirismaan lukion abiturientit pääsevät testaamaan uusien tilojen toimivuutta ylioppilaskokeissa. Tilat ovat muunneltavissa ja lukion kanssa saman katon alle sijoittuu muita toimijoita.

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennuksia aurinkoisena talvipäivänä.

Hämeen ammattikorkeakoulu palaa lähiopetukseen

Uusi linjaus tarkoittaa käytännössä sitä, että kampukset alkavat vähitellen täyttyä opiskelijoista.

Opiskelija Julius Haapakoski Tampereen yliopiston Hervannan kampuksen kirjastossa.

Sanna Marin tviittasi, että etäopetussuositus päättyy nyt, mutta opiskelijoiden pitää jatkaa etänä vielä pitkään – tässä kirjavat perustelut

Lähiopetukseen ei tahdota siirtyä, koska opettajat ovat suunnitelleet etäopetusta. Massaluentoja ei järjestetä helmikuussa missään, mutta muuten linjaukset vaihtelevat kirjavasti.

Oulun yliopisto

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnasta vaaditaan Oulun yliopiston Raksila-suunnitelmiin aikalisää, ylioppilaskunta taas kannattaa uudisrakentamista

Osa tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan tutkimusjohtajista pelkää alan yhteistyön kärsivän mahdollisessa Raksilaan muutossa. OYY taas näkee Linnanmaan tilat nykyopiskeluun osin soveltumattomina.

Porin ruotsalainen kulttuurikampus

Porin uusi kulttuurikampus valmis kolmen vuoden kuluttua – hintalappu tällä hetkellä noin 28 miljoonaa euroa

Kampukseen tulee Porin ruotsalaisen koulun opetustilojen lisäksi kaikille kaupunkilaisille avoimia tiloja: muun muassa konserttikäyttöön sopiva sali. Rakennus nousee Porin keskustan tuntumaan Eteläpuiston ja Mikonkadun kulmaukseen.

Turun yliopiston uusittu päärakennus

Turun yliopisto palaamassa lähiopetukseen asteittain

Turun yliopisto aikoo palauttaa lähiopetusta asteittain. Etätyölinjaus jatkuu helmikuun puoliväliin asti.

Aloittavia yliopisto-opiskelijoita Itä-Suomen yliopiston Metria-rakennuksen auditoriossa Joensuussa.

Lähiopetukseen palataan helmikuussa asteittain Itä-Suomen yliopistossa

Luennoilla, tenteissä ja väitöstilaisuuksissa voi samassa tilassa olla korkeintaan 20 ihmistä 14. helmikuuta saakka. Etätyösuositus päättyy yliopistolla 15. helmikuuta.

Oulun Yliopiston lippuja

Joukko kaupunginvaltuutettuja pyysi keskustelutilaisuutta Oulun yliopiston Raksila-hankkeesta – erillinen valtuuston seminaari järjestetään tammikuun lopulla

Tässä vaiheessa valtuusto voi ottaa kantaa suunnitelmiin vain poliittisen ohjauksen muodossa, sillä asian valmistelusta vastaavat kaupunginhallitus ja yhdyskuntalautakunta.

Bioanalytiikko-opiskelija Anu Pyykönen harjoittelee virtuaalisesti verinäytteen tutkimista.

Savonia-ammattikorkeakoulu siirtyy etäopetukseen koronatilanteen vuoksi: kampukset ja niiden palvelut myös etäjakson auki

Savonian opetus toteutetaan etäopetuksena 10.–16.1. Ensi viikolla on siis ainoastaan etäopetusta.

Yliopisto rakennus talvisessa Joensuussa

Itä-Suomen yliopisto ja Karelia siirtyivät etäopetukseen, Savonia ei, taustalla huoli opiskelijoiden jaksamisesta: YTHS:llä edelleen jonoja

Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi mietityttää niin oppilaitoksia kuin mielenterveystyötä tekeviä ammattilaisia.

Turun yliopiston motto: vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle

Turun yliopisto aloittaa kevätlukukauden etäopiskeluna – yliopiston tiloissa on kasvomaskipakko

Yliopiston johto on linjannut, että Turun yliopiston kevätlukukausi alkaa tammikuussa etäopetuksessa. Myös henkilöstö on etätöissä niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Nokian Oulun päärakennus Ruskossa

Nokian 180 miljoonan euron kampuksella ei ole vielä suomenkielistä nimeä – Oulu Home of Radio voi saada naapuriinsa uuden testausympäristön

Kaikille Nokian Oulussa työskenteleville 2 600 työntekijälle tulee työtilat Nokian Oulun uudelle pääkampukselle Linnanmaa–Ritaharju-alueelle.

Marja Puustinen istuu yliopiston portailla.

Marja Puustinen, 21, missaa luentoja, koska ei pääse paikalle rollaattorin kanssa: "En todellakaan aina tunne kuuluvani yliopistoyhteisöön"

Esteettömyys on ongelma monissa historiallisissa rakennuksissa. Niitä löytyy muun muassa Jyväskylän yliopistosta. Professori kysyy, miksi epäkohtia korjataan vasta remontin yhteydessä.

Oulun Yliopisto

Oulun yliopiston hallitus hyväksyi kiistellyn muuton suunnitelman hajaäänin – tällainen keskustan tuntumaan rakennettava kampus voisi olla

Hanke Oulun yliopiston muuttamisesta lähelle Oulun keskustaa etenee. 5 000 opiskelijalle mitoitetun kampuksen kustannus on vähintään 115 miljoonaa euroa.

Tyhjä tontti odottamassa rakentamista Seinäjoen Kirkkokadulla, takana virastotalo ja Lakeuden risti.

Sedun opiskelijat vetoavat Kirkkokadun kampuksen rakentamisen puolesta Seinäjoella

Opiskelijat toivovat, että Etelä-Pohjanmaan kotiseutu- ja museoyhdistys vetäisi pois valituksensa Vaasan hallinto-oikeudesta.

Oulun Yliopiston lippuja

Oulun yliopisto kaavailee Raksilaan humanistisen sekä tieto- ja sähkötekniikan tiedekuntien sijoituspaikkaa – myös kauppakorkeakoulu tulisi uusiin tiloihin hankesuunnitelmassa

Keskustakampuksella olisi päivittäin noin 5 000 opiskelijaa, käy ilmi esittelytekstistä Oulun yliopiston hallituksen torstain kokoukseen. Uudelle kampukselle sijoittuisi noin 1 100 henkilötyövuoden verran työntekijöitä. 

Oulun yliopisto

Monet humanistiopiskelijat eivät haluaisi muuttaa Raksilaan – ainejärjestöjen kyselyssä Oulun yliopiston tiedotus sai huonoja arvosanoja

70 prosenttia vastaajista ei olisi valmis siirtymään suunnitellulle Raksilan kampukselle opiskeluaikanaan. Vain kolme prosenttia koki tiedotuksen ja opiskelijoiden kuuntelun suunnitelmissa onnistuneen.

Karin kampus luonnoskuva Rauma

Karin kampuksen perustustyöt valmistumassa Raumalla

Kampuksen rungon rakennusvaihe jatkuu kevääseen asti. Karin kampuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2023.

Jani Kaaro

Jani Kaaron kolumni: Miten pyhät arvot estävät meitä keskustelemasta?

Woke-kulttuuri on helikopterivanhemmuutta hauraiksi väitetyille vähemmistöille, pohtii Kaaro.

Parolan uuden koulun rakentamisesta kertova kyltti metsässä.

Hattulan kunta on tyytymätön uuden koulun suunnittelun pitkittymiseen

Ennen rakentamisen aloittamista on saatava rakennuslupa. Hattulan kunta edellyttää kuitenkin ennen luvan myöntämistä tarkennuksia koulun suunnitelmiin.

Punatiilisen rakennuksen seinässä valomainokset: LUT university ja LAB University of Aplied Sciencies

LUT on solminut yhden historiansa laajimmista yhteistyösopimuksista

LUT-yliopisto ja ANDRITZ oy ovat sopineet mittavasta kuitutekniikan tutkimukseen liittyvästä yhteistyöstä. Yhteistyön myötä Lahden kampukselle syntyy teollisuuden tarpeita palveleva tutkimuskeskus.

Tampereen yliopiston kirjasto Linna.

Tampereen yliopiston professorit vaativat keskustelua tilojen vähentämisestä: yliopistoväelle ei ole annettu mahdollisuutta kommentoida

Professorin liiton paikallisosaston mielestä kampuskehitysehdotuksessa ei tarkastella lainkaan sen vaikutuksia ihmisiiin. Tampereen yliopiston hallituksen on tarkoitus päättää yliopiston tiloja koskevasta ohjelmasta perjantaina.

Sedun väistötilojen pääovi, entinen Citymarketin kauppa Joupissa Seinäjoella.

Sedu etsii väistötiloja väistötiloille – entisen Citymarketin meluisuus on ollut yllätys, kun oppilaat palasivat lähiopetukseen

Suupohjantien väistötilat valmistuivat juuri koronasuluiksi. Niiden ongelma on selvinnyt vasta nyt. Uutta kampusta odotellessa väistötiloja pitää korjata – tai siirtyä niistä muualle.

Tuomarniemen ja Ähtärin lukion kyltti

Ähtärin lukio siirtyy uutta odotellessa väistötiloihin sairaalanmäelle

Lukion nykyiset väistötilat Tuomarniemellä puretaan uuden kampuksen alta pois. Vanha lukiorakennus kaupungin keskustassa on sisäilmaongelmien vuoksi ollut poissa käytöstä jo reilut pari vuotta.

Mies istuu työpöydän ääressä ja katsoo kameraan.

"Se on vaikea rasti" – Näin ammattikorkeakoulu Xamkin hallituksen uusi puheenjohtaja Pekka Posti kommentoi neljän omistajakaupungin yhteistyötä

Ikäluokkien pienentyessä ja kilpailun koventuessa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu joutuu miettimään yhä enemmän, kuinka säilyä kilpailukykyisenä.

Sähköautojen latauspiste

Centria-ammattikorkeakoulu pyrkii hiilineutraaliuteen ja ohjaa muitakin siihen hankkeissaan

Ammattikorkeakoulut pyrkivät hiilineutraaliuteen yhdeksässä vuodessa. Keski-Pohjanmaalla Centria-ammattikorkeakoulussa tavoitteeseen tähdätään monilla käytännön toimilla.

hoitajan käsi vanhuksen käden päällä

Diak säilyttää toiminnan Pieksämäellä, mutta vakituinen kampus poistuu käytöstä – rehtori: "Itä-Suomessa on voimakas tarve osaamistason nostoon"

Vaikka opiskelijoita ei oteta enää kampukselle opiskelemaan, ei Diakin koulutusmahdollisuudet alueelta poistu. Rehtori Elina Juntusen mukaan tarkoitus on nimeomaan lisätä Itä-Suomen kipeästi kaipaamaa koulutustarjontaa.

nainen viittomakielinen kädet viitot

Diakin toiminta jatkuu Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä ja Porissa – tulkkikoulutus siirtyy Turusta Helsinkiin

Turussa on koulutettu viittomakielen ja puhevammaisten tulkkeja sekä jonkin verran asioimistulkkeja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle