Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lasiseinäinen vaaliuurna, jonka pohjalla on äänestyslipukkeita, seisoo lattialla äänestyspaikalla. Seinällä sen yläpuolella on presidentti Vladimir Putinin kuva. Putinin kuvan vieressä seisoo Venäjän lippu.

Analyysi: Putin sai Venäjän tiukasti ohjatuissa vaaleissa melkein kaiken – pieniä leimahduksia aidostakin kilpailusta näkyi

Sota ei ilmeisesti ollut vetävä vaaliteema alue- ja paikallisvaaleissa, kirjoittaa Venäjän-kirjeenvaihtaja Heikki Heiskanen.

Dzeržinskin patsas seisoo jalustalla aukion keskellä. Takana näkyy Neuvostoliiton turvallisuuspalvelun päämaja.

Palaako Rauta-Feliks Lubjankan aukiolle? Moskovassa järjestetään kansanäänestys Neuvostoliiton turvallisuuspalvelun perustajan patsaasta

Dzeržinskin patsas siirrettiin pois aukiolta, kun vanhoilliskommunistien vallankaappausyritys epäonnistui vuonna 1991.

Vladimir Putin kättelee  Dmitri Medvedeviä.

Putin ehdotti Medvedeviä jälleen pääministeriksi – kommunistit kieltäytyvät tukemasta

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ehdottanut Dmitri Medvedeviä pääministeriksi.

Sinikukka Saari.

Sinikukka Saaren kolumni: Näin ”poliittinen teknologia” toimii Venäjän vaaleissa

Mustamaalaus, erilaiset huhut ja epäluottamus kaikkia uusia toimijoita kohtaan ovat tapa, jolla Venäjän poliittista kenttää hallitaan, kirjoittaa Sinikukka Saari.

Vaaleanpunainen panssarivaunu ja ohi käveleviä ihmisiä.

Prahan kevät toi hetkeksi toivon vapaudesta – Nyky-Tšekki ei vuoden 1968 uudistajia juuri muistele

Uudistukset tukahduttanut neuvostomiehitys elokuussa 1968 on yhä kansallinen trauma.

Vladimir Putin puhui valtapuolue Yhtenäisen Venäjän puoluekokouksessa 23. joulukuuta.

Venäjän presidentinvaalikampanjat vauhdissa: Putin puhui tulevasta ja kommunisteille yllätysehdokas

Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan Venäjään ei pidä suhtautua kuin "rakkaaseen mummoon".

venäjän passi

Venäjällä suunnitellaan passien myöntämistä itäukrainalaisille

Uuden lakialoitteen mukaan Donetskin ja Luhanskin niin sanottujen kansantasavaltojen asukkailla pitäisi olla oikeus päästä Venäjän täysivaltaisiksi kansalaisiksi. Venäjän kommunistisen puolueen lakialoite on tulossa duuman käsittelyyn syksyllä.

Felix Dzerzhinskin patsas Muzeon-patsaspuistossa.

Dzeržinskiä puuhataan taas patsaspuistosta Moskovan keskustaan

Moskovassa valmistellaan jälleen Neuvostoliiton salaisen poliisin perustajan patsaan palauttamista vanhalle paikalleen. Asiasta on tekeillä kansanäänestys.

Venäjän entistä johtajaa Vladimir Leniniä esittävä patsas Ukrainan lippu kaulassaan Slavianskissa, Ukrainassa.

Ukraina kieltämässä kommunismin ja sen symbolit Venäjän tukemisena

Laki annettaneen parlamentille viimeistään kuukauden päästä. Jo voimaan tulleella toisella lailla kielletään viime vuosien venäläisten elokuvien ja tv-sarjojen esittäminen Ukrainassa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vastaamassa toimittajien kysymyksiin G20-kokouksessa Brisbanessa 16. marraskuuta.

Putin Venäjän Vuoden mies jo 15. kertaa peräkkäin

Peräti 68 prosenttia mielipidetiedusteluun vastanneista venäläisistä nimesi presidentin.

Wojciech Jaruzelski,

Wojciech Jaruzelski 1923–2014

Jaruzelski oli nuoresta asti Puolan kommunistipuolueen kärkinimiä. 1980-luvulla valta oli niin keskittynyttä, että Jaruzelskia on kutsuttu jopa diktaattoriksi. Hän oli kuitenkin myös se neuvottelija, joka luopui kommunistipuolueen yksinvallasta.

Venäläispoliitikot uskovat: Miljoonat turistit vyöryvät nyt lomalle Krimille

Kommunistisen puolueen pääsihteerin Zjuganovin heittämän arvion mukaan Krimille matkaisi tänä vuonna jopa kahdeksan miljoonaa venäläistä.

Kaksi venäläistä oppositiopoliitikkoa rikosepäilyjen kohteena

Molemmat parlamentaarikot ovat olleet duuman jäseniä vuodesta 2007 lähtien. Venäjän lain mukaan heidän on kuitenkin ensin menetettävä parlamentaarikon asemaan liittyvä koskemattomuutensa.

Venäjä, lippu liehuu

Communist party urges boycott of Finnish goods

Communists in Russia’s Krasnodar region are set to launch boycotts of Finnish goods in protest over a recent child custody case.

Puolue haluaa suomalaistuotteet boikottiin Venäjän Krasnodarissa

Useissa kaupungeissa Krasnodarin alueella aiotaan protestoida suomalaisvalmisteisia tuotteita vastaan.

Suomessa äänestäneet venäläiset tukivat liberaalipuolue Jablokoa

Jos Venäjän duumanvaalit olisivat ratkenneet Suomessa äänestäneiden venäläisten äänin, olisi vaalit voittanut liberaali Jabloko-puolue. Puolue sai 24,7 prosenttia Suomessa annetuista äänistä. Venäjällä Jabloko sai vain 3,3 prosenttia äänistä, eikä saanut paikkoja duumaan. Venäjällä on seitsemän prosentin äänikynnys.

Venäjän valtapuolue vahvoilla, kovia syytöksiä vaalivilpistä

Venäjän valtapuolue Yhtenäinen Venäjä on alustavien tietojen mukaan voittamassa sunnuntaina käydyt aluevaalit. Pienempien puolueiden ja puolueettomien vaalitarkkailijoiden mukaan vaalitulos on seurausta röyhkeästä vaalivilpistä.

Yhtenäinen Venäjä voitti Venäjän aluevaalit

Venäjällä hallitseva puolue on voittamassa sunnuntaina järjestetyt aluevaalit. Pääministeri Vladimir Putinin johtama Yhtenäinen Venäjä on voittanut enemmistön ainakin viidessä kuudesta alueparlamentista .

Putinia vaadittiin eroamaan Kaliningradissa

Kaliningradissa järjestettiin lauantaina suuri mielenosoitus, jossa noin 3 000 ihmistä vaati Venäjän pääministeriä Vladimir Putinia eroamaan. Poliisi salli mielenilmaisun.

Arkangelissa mielenosoituksia hallintoa vastaan

Luoteis-Venäjällä on osoitettu mieltä paikallisviranomaisia vastaan. Sunnuntaina järjestettiin Arkangelin alueella kolme mielenosoitusta, joissa vastustettiin kunnallisten palveluiden korkeita hintoja.

Venäjällä muistetaan Stalinin syntymäpäivää

Venäjän kommunistipuolue kunnioittaa maanantaina neuvostojohtaja Josif Stalinin syntymän vuosipäivää. Stalinin syntymästä on kulunut tänä vuonna 130 vuotta.

Murmansk ei saanut vielä uutta kaupunginjohtajaa

Sunnuntaina käytyjen kaupunginjohtajavaalien tulos ei ole vielä valmistunut. Saatujen tietojen mukaan nykyinen kaupunginjohtaja on saanut eniten ääniä, vajaan kolmanneksen lasketuista äänistä.

Murmansk ei saanut vielä uutta kaupunginjohtajaa

Sunnuntaina käytyjen kaupunginjohtajavaalien tulos ei ole vielä valmistunut. Saatujen tietojen mukaan nykyinen kaupunginjohtaja on saanut eniten ääniä, vajaan kolmanneksen lasketuista äänistä.

Stalin sai itsensä ikoniin

Neuvostoliiton hirmuvaltiaasta Josif Stalinista on maalattu ikoni. Ikoni on paljastettu Strelnan kaupungissa lähellä Pietaria sijaitsevassa kirkossa.

Medvedevin vaalivoittoa onniteltu hillitysti

Useat Euroopan johtajat ovat onnitelleet Dmitri Medvedeviä Venäjän presidentinvaalien voitosta. Euroopassa ei kuitenkaan jätetty sanomatta, että vaali jäi demokraattisuudessa vajanaiseksi.

Zjuganovin suosio puoluejohtajana puntarissa

Veteraanipoliitikko Gennadi Zjuganov saa kiittää nykyisestä asemastaan lähinnä Neuvostoliiton sortumista, sillä Neuvosto-Venäjällä Zjuganov oli vain yksi ideologiavirkailija muiden joukossa. Zjuganovin johtama kommunistipuolue on saanut Putinin Venäjällä virallisen opposition roolin. Zjuganoville nämä presidentinvaalit ovat siinä mielessä vaaralliset, että liian heikko menestys uhkaisi hänen asemaansa puolueessa.

Venäjällä Kasjanovin presidenttiehdokkuus laiton?

Venäjän presidentiksi pyrkivän Mihail Kasjanovin vaalikamppailu on päättymässä. Venäjän keskusvaalilautakunnan mukaan Kasjanovin tukilistan allekirjoituksista yli 13 prosenttia on väärennettyjä, joten myös hänen ehdokkuutensa olisi laiton.

Medvedeville povataan murskavoittoa

Mielipidetiedustelut ennustavat presidentti Putinin seuraajaehdokkaalle Dmitri Medvedeville murskavoittoa 2. maaliskuuta pidettävissä Venäjän presidentinvaaleissa.

Venäjän kommunistit luopuivat parlamenttiboikotista

Venäjän kommunistinen puolue on luopunut aikeistaan boikotoida uuden parlamentin toimintaa.

Venäjän oppositio syyttää vaalivilpistä

Venäläiset vaalitarkkailijat ovat raportoineet monenlaisesta vaalivilpistä duuman vaaleissa. Vaaleja tarkkailevan venäläisen Golos-järjestön mukaan työntekijöitä oli painostettu äänestämään kotipaikkakuntansa sijaan työpaikkakunnallaan esimiestensä valvonnan alla.

Kommunistinen puolue

Venäjän federaation kommunistista puoluetta johtaa Gennadi Zjuganov, joka osallistui jo Venäjän neuvostotasavallan kommunistipuolueen perustamiskokoukseen vuonna 1990.

Tshekissä ei kansanäänestystä USA:n tutka-asemasta

Tshekin parlamentin alahuone on päättänyt, ettei Yhdysvaltain tutka-aseman sijoittamisesta Tshekkiin järjestetä kansanäänestystä.

Eremitaasista varastettu arvoteos palautettiin yllättäen

Venäjän kommunistisen puolueen johtaja Gennadi Zjuganov sai tällä viikolla odottamattoman joulutervehdyksen, kun hänen avustajalleen ojennettiin Pietarin Eremitaasista varastettu arvomaalaus.