Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

PVO-Lämpövoiman tehdasalueen viimeinen kattilarakennus purkukaadettiin räjäyttämällä 12.8.2021

Analyysi: Vanhojen hiilivoimaloiden säästämistä pohdittiin Sipilän hallituksessa – Sähkön huoltovarmuudelle kävi kuitenkin "uniperit"

Venäjä oli ollut luotettava sähköntoimittaja ennen, joten sen luotettiin olevan sitä jatkossakin, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

Jari Orjala generaattorin takana.

Sähköpulan sattuessa etusijalla ovat kriittiset kohteet – ja sähköyhtiöiden omat toiminnot: ”Siitä lähdetään, että omat asemat ovat toimintakunnossa”

Myös maatilat on määritelty kriittisiksi kohteiksi, joiden varautumissuunnitelmat pitäisi muistaa päivittää. Pohjalaisissakin verkkoyhtiöissä kriittiset kohteet on kartoitettu.

Onni Sarmaste

Maskikauppias Onni Sarmaste vaatii oikeutta hylkäämään HVK:n miljoonavaateet – väittää epäonnisen maskikaupan olevan brittiyhtiön vastuulla

Onni Sarmaste katsoo, että hän ja hänen suomalainen yhtiönsä eivät ole vastuussa kevään 2020 maskikaupoista. Huoltovarmuuskeskus vaatii 5 miljoonaa euroa kauppahinnan palautusta ja korvauksia.

Siilinjärven Shell -huoltoaseman pihalla oleva "varavoima generaattori" joka tuottaa sähköä, jos sähköntuotanto lakkaa asemalla.

Sähkökatko pysäyttäisi lähes kaikki bensapumput Suomessa – huoltoasemia on yritetty suojata katkoilta kohta kymmenen vuotta laihoin tuloksin

Polttoainekauppiaat ovat investoineet varavoimaan toivottua hitaammin. Huoltovarmuuskeskus uskoo, että polttoainejakelun toimintavarmuus paranee samalla, kun maahan rakennetaan sähkökatkoilta suojattuja ruokakauppoja.

Kuva Etelä-Suomessa sijaitsevasta varmuusvarastosta

Huoltovarmuuskeskus vaatii käräjillä Onni Sarmasteelta lähes 5 miljoonaa kauppahinnan palautusta ja yli 180 000 euroa vahingonkorvausta

Sarmastetta epäiltiin törkeästä petoksesta, mutta asiassa ei nostettu syytettä. Sarmasteen asianajaja sanoo, että kanteen vaatimuksen tullaan kiistämään.

Onni Sarmaste

Maskikauppias Onni Sarmasteelta takavarikoitu miljoonaomaisuus voi jäädä takavarikkoon vuosiksi – Sarmaste: "Päätös ei yllätä"

Liikemies Onni Sarmasteen omaisuutta pysyy takavarikossa yli 5 miljoonan euron arvosta. Käräjäoikeuden mukaan Huoltovarmuuskeskuksen saatavia maskikaupoista ei voida pitää täysin perusteettomina.

Onni Sarmaste

HVK haluaa korvaukset epäonnisista maskikaupoista, yrittäjä Sarmasteelta takavarikoitu miljoonaomaisuus – "Miksi he eivät palauttaneet maskeja?"

Huoltovarmuuskeskus haluaa liikemies Onni Sarmasteelta jättikorvaukset kevään 2020 maskikaupoista. Käräjäoikeus on määrännyt Sarmasteen omaisuutta takavarikkoon yli viiden miljoonan euron arvosta.

Huoltovarmuuskeskuksen varmuusvarasto

Finland well-prepared for eventual crises, stockpile chief says

In terms of food and fuel, the country's preparedness is "exceptionally good," according to the National Emergency Supply Agency's director.

Huoltovarmuuskeskuksen varmuusvarasto

Suomi on varautunut kriiseihin poikkeuksellisen hyvin – varastoissa on polttoainetta, leipäviljaa ja lääkkeitä

Yritysyhteistyö on huoltovarmuuden kannalta keskeistä. Varmuusvarastot toimivat puskurina tilanteen ratkaisemiseksi.

Mimmi Honkapää ja Ronna Meir mittaavat lastin korkeutta. Että mahtuu kyytiin.

Tampereen kaupungin 100 000 euron avustuskuorma lähtee kohti Ukrainaa – satoja laatikollisia ruiskuja ja lämpöpeittoja on perillä loppuviikosta

Tampereen kaupunki avustaa Ukrainaa lääkinnällisillä tarvikkeilla. Huoltovarmuuskeskus auttaa kuljettamisessa, apu viedään perille maanteitse.

Koululainen seisoo koulun pihalla.

Koululaisten koronapikatestejä on toimitettu osaan Päijät-Hämettä

Esimerkiksi Lahdessa testejä odottaa noin 20 000 koululaista tai toisen asteen opiskelijaa.

Koronan kotitestien jakaminen alkoi vantaalaiskoulussa

Kotitestejä jaettiin vantaalaiskoulussa: "Nyt ei saa jäädä laskemaan pyllymäkeä, vaan pitää mennä suoraan kotiin", opettaja ohjeisti

Koronatestien jako kouluissa on alkanut. Rajakylän koulussa Vantaalla opettaja yritti muistuttaa, että testit pitäisi viedä nopeasti kotiin - käymättä lumikasojen kautta.

Kuvassa on Huoltovarmuuskeskuksen toimitilat osoitteessa Aleksanterinkatu 48 A, Helsinki.

Huoltovarmuuskeskus selvittää koronan pikatestien massiivista hankintaa – alustavia tiedusteluja markkinoista on jo tehty

Huoltovarmuuskeskus keskustelee maanantaina ministeriöiden kanssa siitä, kuka hankkii ja miten hankitaan valtavia määriä kotitestejä, jotta koululaisia voidaan testata suunnitelmien mukaisesti.

Finnairin one toi Kiinasta tilattuja suojavarusteita Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

STT: Ministeriö halusi vaikuttaa uutisointiin Huoltovarmuuskeskuksesta – maskikauppoihin sotkeutuneesta keskuksesta tiedotettiin myönteisemmin

Työ- ja elinkeinoministeriössä hermostuttiin, ja keskustelun jälkeen Laurea-ammattikorkeakoulu alensi raportin hintaa 10 000 eurolla.

Finnairin kone toi Kiinasta tilattuja suojavarusteita Helsinki-Vantaan lentoasemalle 15. huhtikuuta.

Huoltovarmuuskeskuksen kohuttujen maskikauppojen taustat: Nopealiikkeinen liikemies, "Alibaba-asiakirjoja" ja maineen menetystä pelännyt lentoyhtiö

Kevään 2020 maskikauppojen kuljetuksia järjestänyt Huoltovarmuuskeskuksen työntekijä arvioi poliisikuulusteluissa, että HVK yritti oikeita asioita, mutta sopimuksia tehtiin väärien ihmisten kanssa.

Onni Sarmaste

Onni Sarmasteelle ei syytettä epäonnistuneista maskikaupoista – sekä Huoltovarmuuskeskus että Sarmaste aikovat vaatia korvauksia

Liikemies Onni Sarmastetta ja toista henkilöä epäiltiin törkeästä petoksesta. Syyttäjän mukaan näyttöä rikoksesta ei saatu.

Huoltovarmuuskeskuksen varmuusvarasto

Epäonnisia maskikauppoja edelsi valtava poliittinen paine: "Presidentti oli kiukkuinen hallinnon saamattomuuteen", kertoi HVK:n entinen johtaja

Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema oli kokenut, että painetta suojamaskien hankkimiseksi tuli ministerireittiä pitkin jopa tasavallan presidentiltä Sauli Niinistöltä.

Sanna Marin puhui medialle Säätytalolla 23. maaliskuuta.

Analyysi: Pääministeri antoi pikapotkut huoltovarmuusjohtajalle, joka ei syyttäjien mielestä toiminut laittomasti

Huoltovarmuuskeskuksen kolme johtajaa eivät saaneet syytteitä maskikaupoista. Pääministeri Sanna Marinin arvio reilu vuosi sitten oli toinen. Toimitusjohtaja Tomi Lounema joutui eroamaan menetettyään Marinin luottamuksen.

Lokakuun 2021 puoluekannatusmittaus. Kokoomus jatkaa suurimpana puolueena.

Torstai 4.11.2021 (radio)

Puoluekannatus. Lisäbudjetti. Huoltovarmuuskeskuksen maskikaupat. Opiskelijoiden mielenterveys.

Huoltovarmuuskeskuksen varmuusvarasto

Syyttäjä ei syytä Huoltovarmuuskeskuksen ex-johtoa maskikaupoista – vaikeassa tilanteessa ministeriöistä tuli vain "voimia ja jaksamista"

Huoltovarmuuskeskuksen ensimmäinen maksu pysäytettiin Belgiassa. HVK maksoi saman summan Onni Sarmasteen toisen yhtiön tilille, vaikka edellinen maksu ei ollut vielä palautunut.

en maskin som lagar munskydd.

Suojamaskikauppojen kiristystapauksen esitutkinta valmistui, poliisi epäilee kolmea rikoksista

Huoltovarmuuskeskuksen suojamaskikauppoihin liittyvän kiristystapauksen esitutkinta on valmistunut ja tapaus siirtyy syyteharkintaan, kertoo Helsingin poliisi.

en maskin som lagar munskydd.

NBI wraps up face mask acquisition probe, 2 suspected of aggravated fraud

The highly publicised debacle prompted the resignation of the National Emergency Supply Agency's CEO last year.

en maskin som lagar munskydd.

Huoltovarmuuskeskuksen suojavälinehankintoja koskeva esitutkinta syyteharkintaan – kahta henkilöä epäillään törkeästä petoksesta

Valmistunut esitutkinta liittyy kauppoihin, joissa HVK tilasi hengityssuojaimia tavarantoimittajalta koronavirukselta suojautumista varten. Liikemies Onni Sarmaste sanoi aiemmin Ylelle, että "viitteitä on, että minua epäillään" KRP:n tutkinnassa.

Koronarokoteutkimusta Meilahden rokotetutkimuskeskuksessa.

Valtio alkaa vihdoin selvittää rokotetuotannon kehittämistä – mutta kotimainen rokotehanke joutuu etsimään rahoja ulkomailta

Suomalaisen kororarokotteen jatkokehitys rahoitetaan todennäköisesti muulta kuin Suomesta, sanoo professori Kalle Saksela. Hallitus pyrkii nyt valmistautumaan tuleviin pandemioihin.

Hankolainen Filterpak hankki itselleen tiettävästi maailman nopeimman kirurgisia kasvomaskeja valmistavan koneen

Tämä kone sylkee ulos 10 kasvomaskia sekunnissa ja on tiettävästi maailman nopein – hankolaisyritys varautuu jo seuraavaan pandemiaan

Vaikka pandemia näyttää rokotusten myötä olevan heikkenemässä, hankolaisyritys uskoo silti maskien tulevaisuuteen. Terveydenhuollon ammattilaiset tulevat tarvitsemaan tulevaisuudessakin kasvomaskeja edelleen päivittäin.

Huoltovarmuuskeskuksen välittämä kuva Etelä-Suomessa sijaitsevasta varmuusvarastosta.

Raportti moittii Suomen huoltovarmuuden hoitoa sekavaksi – HVK:n johdon mukaan kehittämistyö on hyvässä vauhdissa – ministeri lupaa vahvistaa johtamista

Raportin tekijät näkevät epäselvyyksiä siinä, miten Suomen huoltovarmuudesta vastaaville tahoille, kuten ministeriöille ja Huoltovarmuuskeskukselle laissa määritellyt roolit ja vastuut toteutuvat käytännössä. Huoltovarmuuskeskuksen johto sanoo yhteistyön sujuvan hyvin.

Finnairin kone toi Kiinasta tilattuja suojavarusteita Helsinki-Vantaan lentoasemalle 15. huhtikuuta.

Kohuttu 10 miljoonan euron maskikauppasotku johtaa syyteharkintaan – rikoksista epäillään kolmea Huoltovarmuuskeskuksen työntekijää

Huoltovarmuuskeskus teki viime vuonna koronaviruksen levittyä Suomeen sopimuksia hengityssuojainten hankinnoista tarkastamatta kauppakumppanien taustoja. Poliisi tutkii maskikaupoissa myös törkeitä petoksia. Niistä on epäiltynä kaksi henkilöä.

Finnairin kone toi Kiinasta tilattuja suojavarusteita Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Huoltovarmuuskeskus voitti miljoonien eurojen maskikauppakiistan Tiina Jylhän yhtiötä vastaan Virossa

Ylempi tuomioistuin piti aiemman päätöksen voimassa - maskikauppojen purulla perusteet.

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.

Suomen huoltovarmuuden heikot lenkit: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Finnairin kone toi Kiinasta tilattuja suojavarusteita Helsinki-Vantaan lentoasemalle 15. huhtikuuta.

Onko oikeuskanslerin moitteista mitään hyötyä? Kysyimme virkamieheltä, miten maskisotkussa tehdyt virheet aiotaan välttää tulevaisuudessa

Oikeuskanslerin raportin mukaan ministeriöiden valmius suojainvarusteiden hankinnan ja varastoinnin ohjauksessa ei ollut riittävää.

Finnairin kone toi Kiinasta tilattuja suojavarusteita Helsinki-Vantaan lentoasemalle 15. huhtikuuta.

Oikeuskansleri: Ministeriöt eivät ohjanneet riittävästi Huoltovarmuuskeskuksen maskikauppoja keväällä

Huoltovarmuuskeskus tilasi keväällä maskeja Onni Sarmasteelta ja Tiina Jylhältä. Ministeriöiden toiminta osoittaa, ettei pandemiaan ollut osattu varautua.

Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen koronakriisin huoltovarmuusvaikutuksia koskevan analyysin julkistustilaisuudessa Helsingissä 19. marraskuuta.

Tuore raportti: Suojavarusteiden hankinta oli kriisin alussa puutteellista – työministeri Haatainen ehdottaa kotimaisen suojavarustetuotannon tukemista

Huoltovarmuusneuvosto julkaisi torstaina raporttinsa siitä, mitä Suomen pitäisi oppia koronakriiseistä.

Kaksi sotilasta harjoittelee puolustamista.

Suomessa varautuminen poikkeusoloihin on maailman kärkiluokkaa ja sitä opetellaan viikoittain – korona on jopa lisännyt harjoituksia

Muun muassa tietoliikenneyhteyksistä, sähköntuotannosta ja ruuasta huolehtivat poikkeustilanteessa yritykset.

Kuvassa on Baoji Taidakangin kasvomaskitehdas Tinwangissa Kiinassa elokuussa 2020.

Lyöttäydyimme suomalaisostajan matkaan kiinalaiseen maskitehtaaseen – tehdas myy kasvomaskeja 11 sentillä, miksi ne ovat Suomessa monta kertaa kalliimpia?

Hintapaine on tulossa Suomeen. Sen alkupisteenä ovat tuhannet kiinalaistehtaat, kuten Xi'anissa toimiva Baoji Taidakang.

Janne Känkänen

Huoltovarmuuskeskuksen väliaikainen johtaja uudeksi keskuksen johtajaksi

Janne Känkänen valittiin keskuksen maskisotkujen takia väliaikaiseksi johtajaksi huhtikuussa.

Finnairin kone toi Kiinasta tilattuja suojavarusteita Helsinki-Vantaan lentoasemalle 15. huhtikuuta.

Virolainen tuomioistuin: Huoltovarmuuskeskus saa purkaa maskikaupan Tiina Jylhän kanssa

Kasvosuojaintilaukset johtivat keväällä Huoltovarmuuskeskuksen johtajan eroon.

Taiwanin valtio on lahjoittanut Suomen pohjoisille sairaanhoitopiireille 200 000 kirurgista suu- ja nenäsuojusta

STM: Suomeen hankitaan uusia suojavarusteita noin 100 miljoonalla eurolla

Ministeriö: Vaikka koronavirustilanne on tällä hetkellä rauhallinen, tulee suojavarusteiden kulutuksen kasvuun varautua.

Kuvassa on huoltovarmuuskeskuksen Kiinasta liikemies Onni Sarmasteen välityksellä hankkimia kasvosuojaimia .

Tiina Jylhä nosti kanteen Suomen valtiota vastaan Virossa – vaatii kolmea miljoonaa vahingonkorvauksia suojainkaupoissa

Jylhää edustava Kari Uoti haluaa Virossa jo käytävän suojainoikeudenkäynnin yhdistämistä vahingonkorvauskanteeseen.

Viron puolustusministeri Juri Luik (oik.) tapasi Suomen puolustusministerin Antti Kaikkosen vierailullaan Helsingissä 9. kesäkuuta 2020.

Viro hakee Suomesta oppia huoltovarmuutensa takaamisessa – puolustusministeri Luik: "Yhteiset hankinnat mahdollisia"

Viro ottaa Suomen huoltovarmuuskeskuksesta mallia, puolustusministeri Jüri Luik sanoo.

Huoltovarmuuskeskus sijaitsee Helsingin Aleksanterinkadulla.

Analyysi: Koronakevät osoitti, että hallinnon läpinäkyvyys ei aina toteudu – HVK:n uusi pomo vastasi haastattelupyyntöön rikoslain pykälillä

Suomella on vielä pitkä matka avoimuuden mallimaaksi, kirjoittavat tutkivat toimittajat Riku Roslund, Johanna Mattinen ja Jaakko Mäntymaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle