Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Eduskunta pääsee äänestämään EU:n elvytyspaketista ensi tiistaina – tutkijan mukaan pidempi viivytystaistelu olisi voinut kääntyä perussuomalaisia vastaan

Varapuhemies Tarja Filatov (sd.) kertoo Ylelle, että EU-elvytyspaketista äänestetään tiistaina. Yli neljän päivän maratonkeskustelu paketista päättyi lauantain vastaisena yönä. Puheenvuoroja pidettiin miltei 300.

Paavo Lipponen: Suomen pitää EU:ssa pysyä lähellä Saksaa ja Ranskaa mutta "nukkua kuin koira toinen silmä auki ja vahtia niitä"

Äänestykseen EU:n elpymispaketista päästäneen lähipäivinä. Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd) pitää varapuhemies Juho Eerolan (ps) käytöstä poikkeuksena pelisäännöistä. Lipponen oli vieraana Ykkösaamun suorassa lähetyksessä lauantaiaamuna.

Eduskunnan pitkiksi venyneet puheet herättävät tunteita poliitikkojen keskuudessa – SDP:n Lindtman: "Tämä ei ole asiallista toimintaa"

Kysyimme eduskuntaryhmien puheenjohtajilta eli "ryhmyreiltä", mitä mieltä he ovat pitkittyneistä EU-pakettia koskevista keskusteluista.

Analyysi: Perussuomalaiset ei halunnut päästää pääministeriä elvytyskeskustelusta kuin koiraa veräjästä, mutta sai myös itse haukut

EU:n elvytyspaketin loppukeskustelu eduskunnassa synnytti uuden vuosituhannen jarrutuskeskustelun ja jälkipyykkiä toteutumatta jääneestä poliittisesta manööverista. Perussuomalaiset venyttää EU-keskustelua kuin keskusta hallituksen puoliväliriihtä, Ari Hakahuhta kirjoittaa.

Puhemiesneuvosto: Ano Turtiaisen twiitissä on väkivallalla uhkailun piirteitä, Filatov pitää tilannetta vakavana

Toistuvasti järjestystä rikkonut kansanedustaja voidaan pidättää tehtävästään kahdeksi viikoksi.

"Tämä on ollut yhtä helvettiä", sanoo perussuomalaisista eronnut Outi Virtanen, joka joutui ajojahdin kohteeksi Etelä-Savon piirissä

Kysymys kansanedustaja Ano Turtiaisen (sit.) erottamisesta repi Etelä-Savon Perussuomalaiset viime kesänä kahteen leiriin.

Puhemies antoi Ano Turtiaiselle huomautuksen epäasiallisesta käytöksestä Juho Eerolaa kohtaan eduskunnassa – katso video

Puhemiehen mukaan käytös oli erittäin moitittavaa. Iltalehden mukaan Turtiainen oli uhkaillut Eerolaa käsi nyrkkiin puristettuna.

Perussuomalaisten Juho Eerola: Ennenaikaiset vaalit sopisivat perussuomalaisille

Eerola ei toisen varapuhemiehen asemassa ottanut suoraan kantaa siihen, että pitäisikö Antti Rinteen erota pääministerin tehtävästä.

TV1:n Ykkösaamun vieraana Juho Eerola: Mitä haluat kysyä?

Onko uusi eduskunta kadottanut lainsäätäjän arvokkuuden? Sitä arvioi Ykkösaamussa eduskunnan toinen varapuhemies, perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola.

Rinteen hallituksen ensimmäinen luottamusäänestys meni lippujen laskennaksi – Video äänestyksestä

Eduskunnan sähköisen äänestysjärjestelmän vika pakotti ottamaan avoimen lippuäänestyksen käyttöön.

Kansanedustajien some-kuvaaminen riistäytyi käsistä – varapuhemies Juho Eerola vetoaa: Älkää turmelko tämän talon mainetta

Sote-tietovuotoa säikähtänyt perustuslakivaliokunta palaa normaaleihin käytäntöihin tänään alkaneella istuntokaudella.

Tässä ovat Kaakkois-Suomen 17 kansanedustajaa – Antti Häkkänen ylivoimainen ääniharava, SDP palasi suurimmaksi puolueeksi

Kaakkois-Suomen edustajista kuusi on uusia. Oikeusministeri Antti Häkkäsen äänimäärä oli erittäin korkea valtakunnallisestikin.

Tiedustelulait lähetetään takaisin valiokuntien käsittelyyn – Risikko: "Emme jätä mitään kiviä kääntämättä"

Ruuhkaiselle perustuslakivaliokunnalle tulee aina vain lisää työtä. Se huhkii parhaillaan sote-lausunnon kanssa.

Kansanedustaja Juho Eerola ei saa syytettä Facebook-kirjoittelustaan

Valtakunnansyyttäjän mukaan asiassa ei ollut näyttöä syytteen nostamiseksi.

Pohjoismaiden neuvostossa leimahti väittely islamista – Suomalaisedustajat pelkäsivät Juho Eerolan tahraavan Suomen mainetta

– Olen iloinen, etten kuule tällaista puhetta Islannin parlamentissa, totesi islantilaisedustaja kansanedustaja Juho Eerolan puheista.

PS ja siniset riitelevät yhä eduskunnan PN-valtuuskuntapaikoista - Siniset eivät suostu samaan ryhmään ruotsidemokraattien kanssa

Perussuomalaisten ja Sinisen eduskuntaryhmän välillä on yhä erimielisyyksiä eduskunnan kansainvälisten valtuuskuntien paikkajaosta.

Prosecutor to consider ethnic agitation charges for Finns Party MP over Facebook post

Police said Thursday that they have completed a preliminary investigation into a Facebook post by Finns Party MP Juho Eerola in which he claimed to have spat at a Roma beggar. Police said that they have passed the case on to prosecutors for consideration of charges.

Perussuomalaisten Juho Eerolan Facebook-kirjoitukset syyteharkintaan

Eerolaa epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Halla-aho Eerolan rikosepäilystä: Ei tarvetta ryhtyä toimenpiteisiin

Jussi Halla-ahon mielestä epämääräisesti määritellyt rikokset rohkaisevat tekemään rikosilmoituksia poliittisesti epämieluisista henkilöistä.

Finns Party MP suspected of ethnic agitation

Police are investigating Finns Party MP Juho Eerola for suspected ethnic agitation over a Facebook post in which he claims to have spat at Roma beggars. Eerola has denied committing any offences.

Perussuomalaiset: Hyvä, että hallitus ottaa ehdotuksiamme itselleen

Jussi Halla-aho toivoi, että Turun isku avaa kansalaisten silmiä ja saa heidät äänestämään perussuomalaisia.

Perussuomalaiset mätkivät Terhoa kyselytunnilla – Linjani on sama, teidän on muuttunut, Terho vastasi

Kyseessä oli ensimmäinen kyselytunti perussuomalaisten hajoamisen jälkeen.

Perussuomalaisten pettyneet varapuheenjohtajat: "Neuvottelu oli vain kulissia", "Surkea juttu", "Olisin uskonut, että järki voittaa"

Viikonloppuna perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Laura Huhtasaari uskoo, että tämänpäiväiset neuvottelut olivat vain kulissia.

"Moni tuntee nyt olevansa koditon perussuomalaisissa" – Piirijohtaja ei tunne uutta puheenjohtajistoa omakseen

Kati Kähkönen ei luovu jäsenkirjasta, mutta aikoo vetäytyä puolueessa toistaiseksi sivummalle.

Juho Eerola olisi valmis kulttuuriministeriksi: “Todennäköisesti olen liian röyhkeä”

Esiintyminen roisilla videolla esti todennäköisesti aiemmin Eerolan valinnan Pohjoismaiden neuvoston johtoon.

Kymmenien kilojen painoinen lasi rysähti alas eduskunnassa – kansanedustaja loukkaantui

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola oli eduskunnan portaikossa, kun ylhäältä irronnut ikkunalasi putosi hänen viereensä ja katkaisi porraskaiteen.

Halla-aho epäilee puoluehallituksen hylkäävän epätavallisen paljon jäsenhakemuksia

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan jäsenhakemuksista hylätään aina 7–9 prosenttia.

Osa perussuomalaisista vaatii maahanmuuton tiukentamista – ehto maakuntauudistuksen ja soten etenemiselle

Vaatimuksen esittäjien joukossa ovat muun muassa Juho Eerola, Teuvo Hakkarainen, Laura Huhtasaari ja Olli Immonen.

Perussuomalaisten Juho Eerolalta ei heru ymmärrystä kaksoiskansalaisille – "Henkilöt valitkoon, kumpaa herraa tahtovat palvella"

Eerolan mukaan kaksoiskansalaisuuteen kohdistuvissa rajoituksissa olisi huomioitava Venäjän lisäksi myös Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta tulevat kahden maan kansalaiset.

PS:n Juho Eerola vaihtaisi puheenjohtaja Soinin Halla-ahoon

Kansanedustaja Juho Eerola kannattaa europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa perussuomalaisten seuraavaksi puheejohtajaksi. Eerola itse pyrkii takaisin varapuheenjohtajaksi.

Supo: Suomen Vastarintaliike pitäisi kieltää

Uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen kieltämiseksi on vahvoja perusteita, mutta siihen liittyy myös paljon kysymyksiä ja ongelmia. Liike voi esimerkiksi mennä maan alle ja palata toisella nimellä ja tunnuksilla, sanoivat A-talkin keskustelijat.

Perussuomalaisten Juho Eerola ei pääse johtamaan Pohjoismaiden neuvostoa

Suomesta tulee Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajamaa, mutta perussuomalaisten Juho Eerola ei pääse neuvoston johtoon. Syy tai tekosyy – vastaajasta riippuen – on roisi video, jolla hän on esiintynyt.

Eerola tiukkana venäläisten maakaupoista : "Isänmaan myynti EU:n ulkopuolisille tahoille pitäisi kieltää"

Hallintovaliokunnan puheenjohtaja Juho Eerola (ps.) sanoo, että tänä ja viime vuonna maanpuolustuksellisesti tärkeiden alueiden läheisyydestä ei ole enää myyty maita EU:n ulkopuolisille kansalaisille entiseen tapaan.

Eerola: Eurooppaan pyrkivien määrä kasvaa – suurin osa muita kuin pakolaisia

Välimeren yli Eurooppaan pyrkijät ovat yhä harvemmin pakolaisia, arvioi hallintovaliokunnan puheenjohtaja.

Juho Eerola kiistää perussuomalaisten menettävän äänestäjiä SDP:lle – "Meiltä lähteneet eivät kannata enää mitään puoluetta"

Kansanedustaja Juho Eerolan (ps.) mukaan perussuomalaisten äänestäjät eivät siirry demarien leiriin vaan ovat menettäneet kokonaan kiinnostuksensa politiikkaan.

Suomi sopi turvapaikanhakijoiden palauttamisesta Afganistanin kanssa

Yhteistyöpöytäkirja allekirjoitettiin Afganistan-konferenssin yhteydessä Brysselissä.

Eerola syrjäytettiin PN:n johdosta – Ahvenanmaalta kompromissiehdokas toistamiseen

Suomi johtaa Pohjoismaiden neuvostoa ensi vuoden. Suomen valtuuskunta ei kelpuuttanut tähän puheenjohtajaansa Juho Eerolaa. Kompromissiehdokas löytyi Ahvenanmaalta, kuten 20 vuotta sitten.

Poliitikot painottavat: Ääriliikkeiden väkivallan vähättelyn loputtava

Antti Lindtman kirjoittaa, että Helsingin Asema-aukiolla pahoinpidellyn miehen kuoleman pitäisi pysäyttää kaikki suomalaiset.

Juho Eerola joutui Sampo Terhon juttusille rokkibändinsä huumehöyryisestä musiikkivideosta – "Ei enää tämmöisiä"

Hallintovaliokunnan tuoreen pj:n Juho Eerolan mukaan rilluttelua, paljasta pintaa ja valkoisen pulverin nenään vetämistä kuvanneessa musiikkivideossa ei ihannoida huumeiden käyttöä vaan annetaan narkomaanin elämästä risainen kuva.

Kansanedustaja Juho Eerola hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi

Puheenjohtajan paikka avautui, kun entinen puheenjohtaja Pirkko Mattila valittiin uudeksi sosiaali- ja terveysministeriksi.

Perussuomalaisten Eerola: Hallitus toteuttaa perussuomalaisten turvapaikkapolitiikkaa

Eduskunnassa käytiin tiistaina ajankohtaiskeskustelu  turvapaikka- ja kotouttamispolitiikasta Suomessa. Perussuomalaiset kehuivat puolueen vaikutusta Suomen kiristyneeseen linjaan, muut hallituspuolueet korostivat puntarointia humanismin ja pragmatismin välillä.

Kansanedustaja Juho Eerola venäläisten maakaupoista: "Ei enää trollien höpinää"

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola on tyytyväinen, että venäläisten Suomesta tekemien maakauppojen tahti näyttää hidastuneen. Sisäministeriön valmistelemia perheenyhdistämisen tulorajoja Eerola sen sijaan puolustaa.

Juho Eerola: Venäjä-pakotteiden helpottaminen vähentäisi turvapaikanhakijoiden tuloa

Juho Eerolan mukaan pakotteet vaikuttavat Keski-Aasiasta ja Lähi-idästä tulleiden ihmisten elintasoon. Euroopan unionin määräämät talouspakotteet liittyvät Venäjän rooliin Ukrainan kriisissä.

Tighter family reunification rules — with a 3-month grace period for new applicants

Rules on family reunification for immigrants from outside the EU are being tightened. The aim is to make the country less attractive for newcomers, but there's also a risk it might also push away those who adjust well and have much to contribute. There is one ray of light for new refugees: the rules don't apply if they submit their reunification request within three months of being granted asylum.

Pakolaisten perheenyhdistäminen tiukentuu – luvassa silti pettymys "maahanmuuttokriittisille"?

Hallitus on ilmoittanut ottavansa käyttöön kaikki mahdolliset keinot vaikeuttaa turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämistä. Kohta lausuntokierrokselle lähtevä lakimuutos ei kuitenkaan toistaiseksi sisällä kuin yhden olennaisen muutoksen aiempaan linjaan. Sisäministeriöstä muistutetaan, että esitystä saatetaan vielä tiukentaa.

Kaakon kansanedustajat erimielisiä katupartioista – osa pelkää rasismia, toiset puolustavat kokoontumisoikeutta

Enemmistö Ylen kyselyyn vastanneista Kaakkois-Suomen kansanedustajista tuomitsee kiihkoisänmaallisten luonnehdittujen katupartioiden toiminnan. Ainoastaan perussuomalaisten Juho Eerola ilmoittaa hyväksyvänsä katupartiot.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle