Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kerrostalon alakerros, jossa isot ikkunat ja lasiovet. Oven yläpuolella kyltti, jossa lukee Kansalaistalo.

Joensuun Kansalaistalon toiminta uhkaa loppua

Valtio on tyrmäämässä Soropin hakeman vajaan 200 000 euron avustuksen.

Sosiaali- ja terveysministeriön ulkokyltti.

Ministeriö perii Satakunnan yhteisökeskukselta avustuksia takaisin yli 25 000 euroa

Ministeriön mukaan avustukset peritään takaisin, koska ne on kirjanpidossa kohdistettu laskennallisiin vuokriin, mikä ei ole sallittua.

Akaan hyvinvointikeskus.

Varsinaissuomalaisilla ristiriitaa sote-uudistuksesta – suhtautuminen myönteistä, palveluiden pelätään huonontuvan

Neljännes Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimukseen vastanneista suhtautui soteuudistukseen myönteisesti. Luku on muuta maata myönteisempi.

Lelut hiekkalaatikossa.

Pohjalaiset sosiaali- ja terveysjärjestöt huolissaan tuen ja avun saamisesta hyvinvointialueella

Alueella noin 400 sosiaali- ja terveysjärjestöä. Huolta herättää etenkin se, miten hyvinvointialue ja alueen kunnat tukevat järjestöjä jatkossa.

Helsinki logo valokyltti.

Helsingin sote- ja pelastuspalvelut pakon edessä: kolmen vuoden säästökuuri

Kolmivuotista muutosohjelmaa esitetään ratkaisuksi alijäämän vähentämiseksi tänään tiistaina sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan kokouksessa.

Vauva istuu äidin sylissä.

Perheentalo etsii esteettömiä tiloja Joensuun keskustasta

Taitokorttelissa sijaitseva Perheentalo on avoinna kaikille alueen lapsiperheille ja toiminta on osallistujille maksutonta.

Tehyn ilmapalloja taivaalla.

Tehy: Oikeusasiamiehen mukaan Helsingin rekrytointikielto oli laiton ja syrjivä

Tehy kertoi vuonna 2021 jäseniltä saamiensa tietojen pohjalta, että Helsingin kaupunki olisi sopinut yksityisten terveysjättien kanssa, etteivät nämä palkkaisi Helsingin kaupungilla työskenteleviä hoitajia.

Tehy ja Super järjestivät mielenosoituksen sateisena perjantaina Helsingissä syyskuussa.

Lähes tuhat hoitajaa on luopunut tänä vuonna oikeudesta harjoittaa ammattiaan – viime vuonna heitä oli kymmeniä

Hakemuksia tulvi ammattioikeuksista rekisteriä ylläpitävälle Valviralle ennen kaikkea syyskuussa, kun hoitajien työkiista oli käynnissä. Sen jälkeen pyyntöjen määrä on hiipunut.

Läheltä

Palvelupiste Lissulle hankerahoitus seuraavaksi kolmeksi vuodeksi

Lissu on Porin keskustassa sijaitseva matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jonne saa tulla päihtyneenä.

Mies pelaa tietokoneella. Näytön ruudulla ajoneuvo kiitää. Mies on etualalla kuulokkeet päässään. Pöydällä on Halo-figuureja.

Digipeliriippuvuuden diagnoosia joudutaan yhä odottamaan Suomessa – tutkija muistuttaa, että pelaamishäiriön oireita ei saa aliarvioida

WHO:n luokitus on herättänyt asiantuntijoiden joukossa myös kiistaa. Suomessa virallista tautiluokitusta peliriippuvuudelle odotetaan käyttöön sote-uudistuksen jälkeen.

Kuvayhdistelmä, jossa vasemmalla Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja oikealla Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Maj Kirvesniemi. Molemmat katsovat kameraan.

”Koskaan ei tiedä, milloin irtisanomisdelegaatio on omalla ovella” – Tehyn toimistoa johdetaan pelolla, Ylen lähteet paljastavat

Osa on kokenut ilmapiirin niin ahdistavaksi, että asiantuntijatyö on vaikeutunut. Tehyn johto ei tunnista ongelmaa. Ylen lähteiden mukaan tilanne on kärjistynyt puheenjohtaja Millariikka Rytkösen aikana.

Mia Kurtti.

Vuoden perhe- ja pariterapeutiksi on valittu Mia Kurtti Länsi-Pohjasta

Kouluttajapsykoterapeutti Mia Kurtti on ollut aktiivinen Länsi-Pohjan perheterapiakoulutustyössä ja toimii kouluttajana myös Länsi- Pohjan perhe- ja verkostoterapeuttisessa koulutuksessa.

Kuvakollaasi, jossa oikealla Tehyn jäsen Kim Berg, keskellä Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ja oikealla Tehyn jäsen Kirsi Lehtimäki.

Whatsapp-potkut olivat viimeinen niitti – tehyläiset kertovat pelolla johtamisesta järjestössä ja arvostelevat teho-osastojen käyttöä lakkoaseena

Ylen haastattelemien ay-aktiivien mukaan Tehyssä vallitsee vaikenemisen kulttuuri, ja toisinajattelijat yritetään vaientaa. Puheenjohtaja Millariikka Rytkönen ei kommentoi väitteitä kiireisiin vedoten.

Sairaanhoitaja Sanna Alavesa työasussaan Oulun yliopistollisen sairaalan käytävällä.

Hoitajat helpottuneita työriidan sopimisesta – oululainen sairaanhoitaja Sanna Alavesa: "Yhdeksän kuukautta oli tämän synnytys käynnissä"

Hoitajapulaa työriidan päättyminen ei automaattisesti poista, mutta ammattiliitoissa toivotaan sovun houkuttelevan alalle uusia tekijöitä.

Anonyymi sairaanhoitaja kävelee Mikkelin keskussairaalan käytävällä.

”Eihän tämä nyt yhtäkkiä tuonut meille lisää hoitajia” – Etelä-Savossa ollaan varovaisen tyytyväisiä hoitajasopuun

Sekä Tehyn että tulevan hyvinvointialueen puolesta ollaan tyytyväisiä siihen, että sopu on syntynyt.

Kim Yli-Pelkola, Tehys huvudförtroendeman i Jakobstad och biträdande avdelningsskötare på jouren på Malmska sjukhuset.

Tehyn pietarsaarelainen pääluottamusmies Kim Yli-Pelkola: "Toivottavasti työkavereita riittää vielä tulevaisuudessa"

Tehyn pohjalaisen pääluottamusmiehen mukaan ihmiset ovat olleet hyvin vihaisia ja toivottomia. Hoitoalan ammattijärjestöt ovat kertoneet valmistelevansa joukkoirtisanoutumista käynnissä olevan työkiistan painostuskeinona.

Toimittaja Antti Kurra Helsingin keskustassa.

Hoitajia voi määrätä töihin ja lakkoa siirtää – Antti Kurra kertoo, mistä potilasturvallisuuslaissa on kyse

Toimittaja Antti Kurra kertaa, mistä potilasturvallisuuslaissa on kyse.

Tehyn ammattiosasto 316 pääluottamusmies Tommi Liljeström.

Päijäthämäläisiä hoitajia matkaa mielenosoitukseen Helsinkiin – pääluottamusmies: "Olisi korkea aika ottaa porkkana käyttöön"

Hoitajajärjestöt vastustavat potilasturvallisuuslakia sekä vaativat edelleen parempaa palkkaa ja työoloja.

Työtaistelu surettaa Superin Eksoten pääluottamusmies Katja Laitista

"Hoitajilla ei tunnu olevan perusoikeuksia ollenkaan" – hoitajien työtaistelu koskettaa myös Kaakkois-Suomessa työskenteleviä hoitajia

Hoitajaliitto Tehy kertoi tänään panevansa toimeen erikoissairaanhoidon joukkoirtisanoutumiset. Myös hoitajaliitto Super ilmoitti, että se edistää kotihoitoon kohdistuvaa joukkoirtisanoutumista.

Kuvakombossa Anu Sajavaara, hoitajia sairaalan käytäville ja Millariikka Rytkönen.

Hoitajat lähtivät tammikuussa työtaisteluun historiallisen suurilla panoksilla – näin kuukausia kestänyt vääntö eteni

Hoitajien palkkaneuvottelut ovat olleet mutkikkaammat kuin koskaan. Yhdeksän kuukauden työtaisteluun on mahtunut monenlaisia vaiheita.

Päihteidenkäytöstä toipuva Jaakko Nurmi.

Addiktiosta toipuvat nuoret perustivat kohtaamispaikan, joka on auttanut monia pysymään erossa huumeista – nyt rahoitus uhkaa loppua: "Ilman tätä mä olisin yksin"

Homebase on addiktien itsensä perustama päihteetön kohtaamispaikka Lahden keskustassa. THL:n mukaan tämä on Suomessa ainutlaatuista. Toiminnan rahoitus päättyy joulukuussa ja jatko on vielä epävarmaa.

Lakosta ilmoittava lappu päivystyspolitlinikan ovessa.

Analyysi: Lakkoilmoitukset teho-osastoille budjettiriihen kynnyksellä kertovat, miten kovaa peliä hoitajapalkoista syksyllä käydään

Tehy ja Super aloittivat syksyn muistuttamalla, että heidän palkkavaatimuksensa kohdistuvat Sanna Marinin hallitukseen, kirjoittaa politiikan toimittaja Jyrki Hara.

Vanhuksen käsi tuolin käsinojalla.

Vanhuspalveluissa huutava hoitajapula, viisi suurta kaupunkia penää ministeriöltä ratkaisuja

Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan ja Turun sosiaali- ja terveys- sekä hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnat haluavat sosiaali-ja terveysministeriöltä toimenpiteitä vanhuspalveluiden lakisääteisten palvelujen turvaamiseksi.

Hoitoalan lakkoilijoita Jyväskylässä sairaala Novan edustalta.

Hoitajien työkiistan sovittelijat ehdottavat alalle palkkaharmonisointia – Tehyn Rytkönen: "Ei sovittavissa osapuolten kesken"

Mallia HS:n haastattelussa ehdottaneiden Elina Pylkkäsen ja Martti Hetemäen mielestä ei ole estettä, että työnantaja- ja työntekijäjärjestöt ohjeistavat alueita hyvän palkkaharmonisoinnin toteuttamiseksi.

Superin puheenjohtaja Silja Paavola ja Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen sekä SuPerin edunvalvontajohtaja Anne Sainila-Vaarno ja edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi huhtikuussa 2022.

Tehy on tehnyt rikosilmoituksen maksamattomista palkoista Helsingissä – vaatii kaupungin johtajia vastuuseen

Tehy-lehti kertoo, että ammattijärjestö on pyytänyt poliisilta selvitystä siitä, kuka on viime kädessä vastuussa kuukausia kestäneistä palkanmaksuongelmista.

Maailman terveysjärjestö WHO:n pääsihteeri  Tedros Adhanom Ghebreyesus tiedotustilaisuudesssa Genevessä Sveitsissä 17. helmikuuta 2020.

WHO:n lausunto: Apinarokko ei tällä hetkellä ole kansainvälinen kansanterveysuhka

Kansainväliseksi kansanterveysuhaksi on aiemmin julistettu esimerkiksi koronaviruspandemia, Kongon ebolaepidemia ja polioviruksen leviäminen.

Etualalla lakkovahdin selkä, jossa lukee punaisessa huomioliivissa Tehy. Taustalla toinen lakkovahti selin.

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle neuvottelutulos: liitot käsittelevät esityksen ensi viikolla

Liittojen julistama ylityö -ja vuoronvaihtokielto päättyi neuvottelutuloksen myötä.

Ministeri Aki Lindén: Olen eniten huolissani vanhuksista

Hoitajavaje on nyt pahin 15 vuoteen, sanoo ministeri Lindén – vakuuttaa silti, että "hoitojärjestelmä ei ole romahtanut"

Hoitajapula vaikeuttaa tilannetta etenkin vanhustenhoidossa, mutta kesästä selvitään, sanoo perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén Ylen aamussa.

Oulun Yliopistollisen sairaalan korona teho-osastolla hoitaja menossa hoitamaan korona potilasta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus päätti lopettaa erillisneuvottelut hoitajien kanssa

Suunnitelma erillissopimuksesta raivostutti kuntien työnantajajärjestön. Pääsopijajärjestö JAU antoi työnseisausilmoituksen, mikä vaikeutti sairaanhoitopiirin tilannetta.

Sovittalulautakunnan puheenjohtaja Elina Pylkkänen puhui medialle.

Juko haluaa sulkea hoitajajärjestöt jatkossa kunta-alan neuvotteluista

Jukon mukaan hoitajajärjestöt eivät voi enää olla osapuolia, kun sovitaan kunta-alan työehdoista.

Silja Paavola ja Millariikka Rytkönen kertoivat Tehyn ja Superin hylkäävän sovintoesityksen 11. toukokuuta.

Voiko kunta-alan sopimuskiistassa syntyä vielä sopu? Neljä kysymystä ja vastausta siitä, kuinka työtaistelu jatkuu nyt

Kunta-alan työkiistan selvittely jatkuu nyt kahdella rintamalla. Hoitajat hylkäsivät sovintoesityksen, jonka muut olisivat hyväksyneet.

Koronapotilas kädet ristissä erityshuoneessa, suojavarusteisiin pukeutunut hoitaja vieressä.

Aluehallintoviraston palvelut ruuhkautuivat pahoin Tehyn kampanjan takia

Aluehallintoviraston mukaan kampanjatyyppinen ilmoitusten teko heikentää terveydenhuollon valvonnan mahdollisuuksia. Tehyn kampanja on tuottanut moninkertaisesti ilmoituksia tavanomaiseen verrattuna.

Heinolan terveyskeskuksen aulassa yksinäinen pyörätuoli odottaa käyttäjäänsä. Takana näkyy tuoleja, ikkuna verhon peittämänä.

Hyvinvointialueuudistus aiheutti poikkeuksellisen vaikean tilanteen Heinolassa: henkilöstö kaikkoaa eikä avoimia työpaikkoja haeta

Heinola esitti harvinaisen virka-apupyynnön Päijät-Sotelle, jotta kaupungin sote-palvelut voidaan turvata. Heinola huolehtii itse sote-palveluistaan, ja työntekijöitä kaikkoaa toisaalle.

Helsingissä lauantaina 9. huhtikuuta järjestettiin hoitajien mielenosoitus, jossa vaadittiin lisää palkkaa.

Aluehallintovirastot: Valvonta on ruuhkautunut pahoin Tehyn masinoiman kantelukampanjan vuoksi

Aluehallintovirastojen kirjaamoihin on saapunut parin viikon aikana yli 3 000 terveydenhuoltoon liittyvää yhteydenottoa.

Leikkaushoitajat valmistelevat Sairaala Novan leikkaussalia leikkausta varten.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto täyttyy hoitajien ilmoituksista – Tehy kampanjoi ilmoittamaan kaikki vaaratilanteet

Pohjois-Suomen avissa Tehy-kampanjan valituksia on sisässä jo yli 320. Koko maassa avien kirjaamoihin on ehtinyt kahdessa viikossa tulla jo yli 3 100 terveydenhuoltoon liittyvää yhteydenottoa. Avit käsittelevät kaikki ilmoitukset normaalin toiminnan mukaisesti.

Alivaltiosihteeri Elina Pylkkänen.

Kunta-alan sovittelu tältä päivältä ohi, Pylkkänen luonnehtii keskusteluja rakentaviksi

Hoitajatyöriidan osapuolet tapasivat sovittelulautakunnan puheenjohtajan Elina Pylkkäsen johdolla.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen (vas.) ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola huutavat iskulauseita mielenosoituksessa

"Piakkoin pitäisi myös valtiovallan sanoa, annetaanko rahaa", toteaa asiantuntija hoitajien työtaistelusta – esiin on nostettu äärimmäiset keinot

Kunnat maksavat vielä toistaiseksi hoitajien palkat, mutta ensi vuonna he ovat hyvinvointialueiden palveluksessa. Asiantuntijoiden mukaan työtaistelun rajoittaminen lainsäädännöllä olisi äärimmäinen keino, jossa ovat vastakkain hoitajien ja potilaiden oikeudet.

Pääluottamusmies Esa Rusanen, Tehy

Hoitajalakko peruttiin, mutta tilanne ei ole ohi – Tehyn lappilainen pääluottamusmies: "Väki on erittäin kovasti pettynyttä"

Laajan hoitajalakon oli tarkoitus alkaa tänään keskiviikkona, mutta lakko peruttiin eilen. Samalla Tehy ja Super ilmoittivat valmistelevansa järeämpiä työtaistelutoimia eli joukkoirtisanoutumisia.

Hoitajien mielenilmaus Tampereella.

Siun sotea uhannut hoitajalakko on peruttu – voimaan kuitenkin ylityö- ja vuoronvaihtokielto

Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer peruivat lakon toisen aallon, jonka oli tarkoitus alkaa huomenna aamukuudelta. Järjestöt suunnittelevat uusia, järeämpiä työtaistelutoimia.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen (vas.) ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola huutavat iskulauseita mielenosoituksessa

Tehy ja Super valmistelevat joukkoirtisanoutumisia, peruvat hoitajalakon – "Ministeri mursi lakon pakkotyölailla", sanoo Millariikka Rytkönen

Laajan hoitajalakon piti alkaa keskiviikkona, mutta Tehy ja Super peruivat sen. Järjestöt suunnittelevat nyt aiempaa järeämpiä toimia.

Anna-Maja Henriksson, Emma Kari, Sanna Marin, Annika Saarikko ja Li Andersson puhuivat medialle 5. huhtikuuta ennen neuvotteluja.

Hallitus ottaa sunnuntai-iltaan asti aikalisän potilasturvallisuuslain käsittelyssä – seuraa hoitajien lakon tilannetta

Hallituspuolueista erityisesti SDP:llä ja vasemmistoliitolla on korkea kynnys puuttua hoitajien lakko-oikeuteen.

Fyrsjukhuset i Åbo.

Tehy ja SuPer: Työnantajapuoli on jakanut paljon virheellistä tietoa ja vääristellyt totuuksia, vaikka hoitoa on annettu riittävästi

Tehyn ja SuPerin mukaan useat hoitajalakon työnantajaosapuolet ovat antaneet vääristynyttä tietoa lakon vaikutuksista potilasturvallisuuteen ja riittävään suojelutyöhön.

Lapin keskussairaala marraskuussa 2019

Lapin sairaanhoitopiirin hoitajat eivät yllättyneet lakon siirrosta ja ovat myös valmiita lakkoon, vaikka eivät sitä toivo

Terveydenhoitolaa laajasti uhannut lakko siirtyi kahdella viikolla, mutta se ei hoitoalan henkilöstön vaatimuksia vähentänyt. Hoitajajärjestöjen mielestä parempi palkka lisäisi alan kiinnostavuutta.

Sairaanhoitajia korona-osaston käytävällä.

Julkinen sektori on taistellut samapalkkaisuudesta koko vuosituhannen alun, mutta tulos on ristiriitainen, sanovat asiantuntijat

Julkisen sektorin työtaistelut ovat koko 2000-luvun ajan tavoitelleet palkkakuopan täyttämistä, mutta tulokset ovat olleet ristiriitaisia. Nyt hoitajat yrittävät samaa laajoin lakkouhin.

Oulun Yliopistollisen sairaalan korona teho-osastolla hoitaja menossa hoitamaan korona potilasta.

Kunta-alan työriitoja soviteltu valtakunnansovittelijan johdolla – työnantaja pitää palkankorotusvaatimuksia liian suurina, Tehy: Haastavaa on kaikin puolin

Kunta-alalle on jätetty useita lakkovaroituksia. Osapuolet eivät halua ennakoida, saadaanko sopu aikaan ennen hoitoalaa uhkaavaa lakkoa.

Hoitaja ottaa esille verenpaineenmittaukseen käytettävää hauskasti kuvioitua kiristysnauhaa Lastensairaalan ensiapuosastolla

TS: SuPerin ja Tehyn lakko siirtynee kahdella viikolla – neuvotteluihin halutaan lisää aikaa

Lakko koskisi koko maassa noin 25 000 työntekijää. Lakko kestäisi kaksi viikkoa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kainuun sote on perustanut hoitajien ylityö- ja vuoronvaihtokiellon vuoksi johtokeskuksen turvatakseen potilastyön

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana työtä tehdään normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti. 

Sairaanhoitaja sitoo muoviessua päälleen. Kuvattu takaapäin niin, että näkyy hanskoissa olevat kädet solmimassa.

Tammikuun tilinauhassa odotti yllätys – sadan työntekijän palkasta lohkaistu isoja summia sote-alalla, vaikka tehtävä on sama kuin ennenkin

Kymsote poisti noin sadalta työntekijältään lisävastuulisiä, vaikka ammattijärjestöt olivat neuvotteluissa päätöstä vastaan. Ylen haastattelema sairaanhoitaja menetti yli sata euroa palkastaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle