Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

ÅUCS skylt utanför. T-sjukhuset.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja siirtyy Päijät-Hämeeseen – loppuvuosi pärjätään sijaisjärjestelyillä

Sairaanhoitopiirin nykyinen johtaja Petri Virolainen valittiin maanantaina Päijät-Hämeen hyvinvointialueen johtajaksi. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ei aio todennäköisesti palkata uutta johtajaa loppuvuodeksi, koska hyvinvointialue aloittaa heti ensi vuonna.

Forssan sairaalan kyltti

Forssan seudun ympärivuorokautiselle päivystykselle kahden vuoden jatkolupa

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen eli Oma Hämeen aluehallitus muistuttaa, että ensi vuoden aikana on seurattava tarkasti päivystyksen kustannuksia ja yöpäivystyksen käyntimääriä.

Seppo Ranta seisoo Hämeenlinnan Mahlianrannassa ja katsoo kameraan.

Seppo Rannasta Oma Hämeen muutosjohtaja

Ranta jatkaa vuoden loppuun saakka myös työtään sairaanhoitopiirin johtajana. Tähän asti muutosjohtajana toiminut Jukka Lindberg siirtyy syyskuussa hyvinvointialuejohtajaksi Kainuuseen.

Oulun kaupunginsairaalan aulatiloja.

Oulun hyvinvointikiinteistöjen myynnistä saatava 165 miljoonan euron potti aiotaan käyttää lainanlyhennyksiin ja investointien rahoittamiseen

Oulu päätti myydä useita sosiaali- ja terveydenhuollon kiinteistöjä sijoitusyhtiölle kesäkuun alussa.

Lapin keskussairaalan laajennustyömaa elokuussa 2020

Lapin keskussairaalan laajennus lähti liikkeelle 10 miljoonan sairaala-apteekista – nyt lasku on paisumassa jo yli 200 miljoonaan euroon

Lapin keskussairaalan laajennuksen kustannukset ovat nousseet, koska hanketta on laajennettu ja sen budjetti on pettänyt. Laajennuksen maksaa Lapin hyvinvointialue.

Henkilökuva Harri Hagmanista.

Kymenlaakson hyvinvointialueen johtajaksi valittu Harri Hagman aloittaa tutustumalla uuteen paikkaan: "Ensin ihmiset, sitten asiat"

Hyvinvointialuejohtajaksi valittu Harri Hagman haluaa luoda hyvän ilmapiirin, jotta Kymenlaaksoon saataisiin houkuteltua sote-alan työntekijöitä kauempaakin.

Vaaleanpunaiseen paitaan pukeutunut nainen ja hoitajan siniseen paitaan pukeutunut nainen hymyilevät kameralle. Kuva otettu ulkona, takana oranssikeltainen rakennus.

Kesän hoitajapula pakottaa kuntia sulkemaan paikkoja – Kangasalla resurssit ovat paperilla kunnossa, mutta hoitajia ei vain tule

Lomakauden alettua hoitajapula on lyönyt monen kunnan silmille. Miten lakisääteiset velvoitteet saadaan hoidettua Kangasalla, jossa henkilöstöpula on erityisen suuri?

Ministeri Aki Lindén: Olen eniten huolissani vanhuksista

Hoitajavaje on nyt pahin 15 vuoteen, sanoo ministeri Lindén – vakuuttaa silti, että "hoitojärjestelmä ei ole romahtanut"

Hoitajapula vaikeuttaa tilannetta etenkin vanhustenhoidossa, mutta kesästä selvitään, sanoo perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén Ylen aamussa.

Happisaturaatiota mitataan sormesta kotona.

Palveluihin supistuksia, osastoja kiinni – yksikään Pirkanmaan kaupungeista ei saanut kesäksi riittävästi hoitajia

Kunnat hakevat apua sijaiskurjuuteen erilaisten kesäsulkujen kautta ja venyttämällä lomakautta. Osastoja myös suljetaan kesäajaksi.

Suuri psykiatrian uudisrakennus Seinäjoen sairaalanmäellä

Aluevaltuusto valitsi johtajia Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle

Terveyden- ja sairaanhoitopalveluiden toimialuejohtajan valinta meni äänestykseen. Tiina Perä valittiin äänin 32–26.

Terveyskeskuksen opastekyltti.

Uusien hyvinvointialueiden valmistelussa kytee kiista lääkärien vaikutusmahdollisuuksista Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa, irtisanoutumistakin väläytellään

Lääkärien mielestä uusia hyvinvointialueita rakennettaessa heitä ei ole kuunneltu tarpeeksi. Vastalauseita on kuultu sekä Pohjois-Pohjanmaalla että Kainuussa, jotka ovat valmisteluissa pisimmällä.

Kainuun keskussairaala kesäkuussa 2022

Kainuun hyvinvointialueen valmistelu koostuu vielä monesta palasesta – aluevaltuuston puheenjohtaja: ensin turvataan palvelut ja työntekijöiden palkanmaksu

Kainuun aluevaltuutetut ovat saaneet tänään ensimmäistä kertaa nähtäväkseen tulevan hyvinvointialueen organisaatiomallin. Päätökset tulevasta rakenteesta valtuusto tekee jo juhannuksen jälkeen.

Nainen seisoo käytävällä.

Pohjois-Karjalan hyvinvointijohtajaksi nousi yllätysnimi, koska etenkin sotehenkilöstö kaipasi muutosta – nyt uuteen pomoon halutaan tutustua

Maakunnassa melko tuntematon Kirsi Leivonen nimitettiin eilen hyvinvointialueen johtajaksi. Valinta kertoo halusta uudistaa johtajuutta, arvellaan Siun sotessa.

Nainen istuu työpöytänsä ääressä.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi valittiin Sally Leskinen – valitsijat kiittelevät energiseksi ja taitavaksi johtajaksi

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtajaksi valittu Sally Leskinen työskentelee tällä hetkellä johtajaylilääkärinä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä.

Anonyymin henkilön verenpaineen mittausta lääkärissä.

Työterveyspalvelut laajenevat Pohjanmaalla

Pohjanmaan hyvinvointialueen työntekijöiden työterveyshuollon palvelut tulevat sisältämään lakisääteisen työterveyshuollon lisäksi laajennetun yleislääkäritasoisen sairaanhoidon.

Erkki Penttinen, direktör för socialarbete och familjeservice vid Vasa stad

Henkilökohtaisille avustajille yhtenäinen palkkataso Pohjanmaalla

Henkilökohtaisten avustajien palkkataso yhtenäistetään Pohjanmaalla. Avustajien palkat yhtenäistyvät Pohjanmaan hyvinvointialueella ensi vuoden alusta lähtien.

Essoten pandemiapäällikkö, ylilääkäri Hans Gärdström työskentelee tietokoneella.

Presidentti palkitsi Essoten Gärdströmin, Seppälän ja Auvisen kunniamerkillä, valtuusto halusi lisäselvityksiä kuntayhtymän taloudesta

Kuntayhtymän johtajan mukaan on normaalia entä kuntien laskutuksesta keskustellaan mutta kunnat ovat itse hyväksyneet laskutuksen periaatteet.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen valmistelun projektipäälliköitä.

Hyvinvointialueet ottavat sote-vastuun puolen vuoden päästä, eikä kaikkea ehditä saamaan valmiiksi – häiriöiltäkään ei vältytä

Saavatko työntekijät palkkansa? Toimivatko potilastietojärjestelmät? Kysyimme hyvinvointialueen työntekijöiltä, miten sote-uudistuksen valmistelu etenee.

Jan Tollet soittaa kännykällä, katsoo kameraan ja hymyilee

Keski-Suomi valitsi hyvinvointialueen johtajaksi Jan Tolletin – insinööritaustainen muutosjohtaja ryhtyy rakentamaan hyvinvointia yhteistyöllä

Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajavalinnassa loppusuoralla oli kaksi miestä: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja Mikko Komulainen ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Jan Tollet.

Alavuden pääterveysasema, Kuusiokuntien terveyskuntayhtymä.

Alavus haluaa pitää sosiaali- ja terveyspalvelut lähellä – uuden sote-keskuksen rakentamiselle odotetaan hyvinvointialueen tukea

Alavuden uuden sote-keskuksen rakentaminen halutaan aloittaa mahdollisimman pian. Kaupunki aikoo hakea poikkeuslupaa rakentamiselle ja tarvitsee myös Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen puoltamaan hakemusta.

Skylt med texten Österbotten och Kronoby.

Kruunupyyn kuntapolitiikassa poikkeuksellinen liikku: Kaikki Pro Kruunupyy -puolueen valtuutetut loikkasivat Kokoomukseen

Pro Kruunupyy on julkisuudessa profiloitunut puolueeksi, joka on ajanut kunnan oikeutta hankkia sote-palvelunsa naapurimaakunnasta Keski-Pohjanmaalta.

Hollolan kunnanviraston julkisivu.

Hollola aikoo myydä sote-keskuksensa – kunnanhallituksen esitykseen vaaditaan vielä valtuuston päätös

Viime vuoden lopulla valmistuneesta sote-keskuksesta on jätetty 17 miljoonan euron ostotarjous.

Keski-Suomen ensimmäinen aluehallitus ryhmäkuvassa, etualalla Maria Kaisa Aula, aluehallituksen puheenjohtaja.

Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajaksi valitaan toinen heistä: hyvinvointikuntayhtymän johtaja Mikko Komulainen Forssasta tai sairaanhoitopiirin johtaja Jan Tollet Kuopiosta

Mikko Komulaisella on vahva johtajatausta sosiaali- ja terveysalalta. Jan Tolletilla on puolestaan runsaasti kokemusta kansainvälisistä yritysjohtajan tehtävistä.

Lähikuva piikeistä ja koeputkista terveysalan opiskelijoiden harjoitteluhuoneesta. Kuva otettu 16.12.2021.

Useissa Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen vastaanottoajoissa poikkeuksia kesän aikana

Kesäaika aiheuttaa poikkeuksia useiden eri vastaanottojen ja palvelujen aukioloaikoihin.

Hoitaja täyttämässä lääkeruiskuun koronarokotetta.

Kymsote ei saanut täytettyä kaikkia kesän hoitajasijaisuuksia: "Jos tulisi yllättäviä poissaoloja, jouduttaisiin varmaan supistamaan toimintaa"

Osassa Kymsoten yksiköissä on kesällä puutetta hoitajista. Näin on esimerkiksi kotihoidossa. Tarvittaessa hoitajapuutetta voidaan paikata vuokratyöfirman työntekijöillä.

Kaksi kylttiä aluevaltuuston kokouksen seinällä.

Lapin hyvinvointialueelle on tulossa kuusi palvelualuetta

Lapin hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto: "Tavoitteena on, että johtaminen on alueellista ja lähellä ihmistä. Palvelualueen johto tuntee alueen ja sen tarpeet."

Kainuun hyvinvointialueen johtaja Jukka Lindberg.

Jukka Lindberg on Kainuun hyvinvointialueen johtaja – kuuntele, millaisen muutosjohtajan Kainuu saa

Hämeenlinnalainen Jukka Lindberg on valittu Kainuun hyvinvointialueen johtajaksi. Aluevaltuusto valitsi hänet virkaan äänestystuloksella 53–3–3.

Pohjois-Karjalan aluevaltuuston jäsenet istuvat pitkän pöydän ääressä.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen johtajahaussa Ilkka Pirskanen ja Jan Tollet arvioidaan pätevimmiksi

Aluevaltuuston poliittiset ryhmät haastattelevat vielä kärkiehdokkaat ennen lopullista valintaa.

Ilmakuva Päijät-Hämeen keskussairaalasta

Päijät-Hämeen hyvinvointialuejohtajaksi on ehdolla enää kolme hakijaa

Valintatyöryhmä testaa kolme kärkihakijaa henkilöarvioinnissa. Uusi hyvinvointialuejohtaja on tarkoitus valita aluevaltuuston kokouksessa kesäkuun lopulla.

Salon kaupungintalosta yksityiskohta.

Salon sote-johtajahausta kolmen kisa

Tavoitteena on, että kaupunginhallitus tekee valinnan ennen toiminnan kesäkeskeytystä.

Kirsi Varhila

Kirsi Varhila tarttuu tänään Satakunnan hyvinvointialueen ohjaksiin: "Uuden edessä jännittää"

Aluevaltuusto valitsi vuonna 1961 syntyneen Varhilan hyvinvointialuejohtajaksi huhtikuussa kuuden vuoden määräajaksi.

Sairaanhoitaja

Kuka maksaa palkkaerot pois sote-alalta? Ammattijärjestöt ajavat tilipusseihin kärkitasoa, kuntia uhkaa kaatua ja valtio seuraa sivusta

Palkkaerojen poistaminen eli harmonisointi on suuri kustannuserä ja kiistakapula sosiaali- ja terveyshenkilöstön osalta. Kuntien kannalta loppulasku voi olla kohtalokas, esimerkiksi Pohjois-Karjalassa.

Hoitaja siirtämässä potilasta kirurgian poliklinikalle Mehiläinen Länsi-Pohjan keskussairaalassa Kemissä

Lapin hyvinvointialue selvittää Meri-Lapin sote-ulkoistuksen mitätöimisen tai irtisanomisen edellytyksiä

Kemin, Tornion, Keminmaan ja Simon omistusosuudet Mehiläinen Länsi-Pohjasta siirtyvät Lapin hyvinvointialueelle ilman minkäänlaisia korvauksia. Yhteisyrityksen suurin omistaja on Mehiläinen.

Sairaanhoitajat valmistautuvat menemään koronapotilaiden eristyshuoneisiin.

Heinolan kaupunki ja Päijät-Sote tiivistävät yhteistyötään – Heinolassa kaivataan tukea sote-palveluiden järjestämiseen

Päijät-Sote pyrkii auttamaan Heinolaa parhaansa mukaan, vaikka yhtymä kärsii koko maan tavoin hoitajapulasta.

Lapin keskussairaala edestäpäin kuvattuna

Lapin aluehallitus esittää hoitotyön johtajan viran perustamista, sekä LKS-laajennuksen budjettiylityksen hyväksymistä

Aluehallitus perusti yhteensä 21 vastuualueiden johtajan virkaa, jotka pelastustoimea lukuunottamatta täytetään sisäisellä ilmoittautumismenettelyllä.

Sairaalaruokaa lautasella.

Neljässä eteläpohjalaisessa kunnassa ei kannata eriyttää sote- ja sivistyspuolen ruokapalveluja

Sote- ja sivistyssoppa keitetään edelleen samassa kattilassa Isojoella, Kuortaneella, Soinissa ja Ähtärissä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Lapin aluehallitus kokoontuu Pellossa – käsittelyssä muun muassa Simon sote-palveluiden järjestäminen

Aluehallitus käsittelee kokouksessaan myös Lapin keskussairaalan laajennushankkeen budjetin ylittymistä ja hyvinvointialuejohtajan johtajasopimusta.

Pirkanmaan hyvinvointialueen toimisto Finmedi 5:ssa Tampereella

Hyvinvointialueen valtuuston ja hallituksen puheenjohtajien palkkiot nousemassa Pirkanmaalla

Puheenjohtajien palkkioiden korotusta perustellaan sillä, että tehtävien hoitaminen vie ennakoitua enemmän aikaa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Yhä useampi vanhus pääkaupunkiseudulla käyttää liikaa alkoholia – Sivullinenkin voi ilmoittaa huolestaan vanhuksesta

Taustalla on usein yksinäisyyttä. Helsingin kaupunki aloittaa kampanjan, jossa kehotetaan sivullisiakin ilmoittamaan huolensa vanhuksista.

Pirkanmaan hyvinvointialueen toimisto Finmedi 5:ssa Tampereella

Pirkanmaan hyvinvointialueen kolmesta johtajasta valintaesitys

Virat ovat olleet sisäisessä ilmoittautumismenettelyssä.

Maria Kaisa Aula aloitti innostuneena uuden Keski-Suomen aluehallituksen puheenjohtjana ja haastoi koko maakunnan mukaan kehittämään hyvinvointialuetta.

Keski-Suomi ei aikaista hyvinvointialueen johtajan valintaa, vaikka loppusuoralla on enää kaksi – "En näe tässä ongelmaa", sanoo aluehallituksen pj Maria Kaisa Aula

Keski-Suomen aluehallitus tekee esityksen hyvinvointialueen johtajan valinnasta toukokuun lopussa ja valtuusto valitsee uuden johtajan kesäkuun puolivälissä.

Hoitajankutsu nappi sairaalasängyllä.

Etelä-Savo tarvitsee ensi vuonna satoja hoitajia lisää palveluasumiseen – syynä hoitajamitoituksen nousu

Kustannusvaikutuksia ei vielä tarkkaan tiedetä, mutta suuruusluokka on useita miljoonia. Vaikutuksia vasta lasketaan ensi vuonna aloittavan hyvinvointialueen valmistelun yhteydessä.

Osastonhoitaja kävelee Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla.

Analyysi: Hoitajakiistassa työnantajien rivit pahasti sekaisin – Kanta-Hämeen sooloilu voi lopulta tuoda tuntuvat palkankorotukset kaikille

Jos Kanta-Hämeessä sovitaan paremmat palkat, muiden on pakko seurata perässä, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

Kaksikerroksisen, parakkimaisen moduulirakennuksen sini-harmaa julkisivu, jossa ikkunoita. Keskellä sisäänkäynti, jossa joku menossa sisään. Sisäänkäynnin yläpuolella kyltissä lukee Nastolan sosiaali- ja terveyskeskus.

Harjun terveys perustaa asiakasraadin – tavoitteena asiakasnäkökulman lisääminen sote-palveluissa

Asiakasraatiin voi hakea sähköisesti tai puhelimitse toukokuun ajan. Valinnat tehdään haastattelujen perusteella.

Tero Järvinen

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue saa Tero Järvisestä johtajan, joka on osoittanut "turnauskestävyyttä"

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue saa johtajan, joka on jo monelle tuttu. Tero Järvinen on työskennellyt sairaanhoitopiirin johtajana ja myös väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajana.

Keski-Pohjanmaan keskussairaala

Soite hoitaa jatkossakin kruunupyyläisten sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluita – Pohjanmaan hyvinvointialue linjasi jatkosta tänään

Pohjanmaan hyvinvointialue päätti maanantaina kokouksessaan, että muun muassa ensihoito ja päivystys jatkuvat entiseen malliin Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa.

Pohjois-Savon maakuntajohtaja Marko Korhonen.

THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta jäi kolmanneksi kisassa Pohjois-Savon hyvinvointialueen johtajuudesta, voiton vei maakuntajohtaja

Pohjois-Savon aluevaltuusto valitsi hyvinvointialueen uudeksi johtajaksi Marko Korhosen. Hän saa palkkaa 15 000 euroa kuukaudessa.

Turun Mäntymäen terveysaseman kylttejä

Varsinais-Suomi jaetaan kahdeksaan sote-alueeseen uudessa hyvinvointialueessa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa. Hyvinvointialueelle siirtyy kaikkiaan noin 23 000 työntekijää.

Hankasalmen uusi terveyskeskus.

Tero Järvinen, Mikko Komulainen ja Jan-Johannes Tollet pääsivät jatkoon Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajahaussa

Keski-Suomen hyvinvointialuejohtajan finaalikolmikosta kaksi on loppusuoralla myös muiden alueiden johtajahauissa, jotka ratkeavat jo ensi viikolla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle